Avtor Tema: Hrčki  (Prebrano 281058 krat)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Moj "mali" prijatelj
Re: Hrčki
« Odgovori #150 : 15 Februar 2007, 17:18:55 »
Ne veseli se preveč...razmisli kam boš oddala 8hrčkov...pa če jih ne boš kmalu jih boš imela čez 1 mesec šeenkrat toliko ;).

jozeselan

• Gost
« Odgovori #151 : 21 Februar 2007, 19:02:27 »
mi smo včeraj dobili ruskega hrčka,ki ga nismo kupili v trgovini ampak od rejca :Pje še zelo mlad ime pa mu je rori :)spola pa nevem ???ali mi lahko kdo pove kako se pri hrčku loči spol ???ima puhasto dlako,pri nožicah malo gor je bel po hrbtu pa je sive barve na hrbtu je črta, ki  ima malo bolj temno sivo barvo :-*je tako lep :-* :-* :-* :-* :-* :-*

lp joze

TYASHY

• Gost
« Odgovori #152 : 03 Marec 2007, 19:40:10 »
kakor jaz vem se spol pri hrčkih loči tako: samiček ima rep špičast samička pa lepo zaobleljenega...

no pe še nekaj ne vem če je bilo že napisano ampak ena vrsta kako veš da je hrček udomačen oz. ti zaupa je ko se ti v rokah prične umivati oz. čistiti.

naš hrček ima zeeeelo rad čokolino... ali ga ima tudi vaš? kaj pa radi jedo vaši hrčki??

lp,nelly in tyaša

+1

kimmy

• *
« Odgovori #153 : 03 Marec 2007, 22:46:45 »
Samo pri mlademu se težje vidi, kakšnega spola je. Je Tyashy prav napisala, pri samički je tekoč prehod iz zadka na repek, pri samčku se pa zadek proti repu priostri, potem pa preč štrli repek. :D

Pa še po dveh stvareh se ločijo ruski hrčki od navadnih:
- ruskih hrčkov je v kletki lahko več, pa se ne prepirajo med seboj (razen ko je samica breja, takrat je potrebno samčke dati posebej)
- če želimo, da ostanejo udomačeni, se moramo z ruskimi hrčki ukvarjati vsak dan (ko udomačimo pa zlatega hrčka, bo ta udomačen za vedno!).

Radi jedo: regrat, endivijo, (mora biti sveže, pa oprano, mehke solate ne smejo), korenček, pa poleti tisti plevel z vrta, ki se mu reče kurja črevca (tak nizek, z belimi majhnimi cvetki), jabolka, pasje piškote, malo trdo kuhanega jajčka, suhe marelice in rozine brez pečk, pa seveda semena, ki so že pripravljena za hrčke. Ne sme pa jesti sladkarij, ocvrtega krompirja, slanih lešnikov in nič lepljivega, da se mu ne zatakne v njegovih ustnih žepkih.

Veliko veselja z njim želim! :)

Lp, T.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #154 : 04 Marec 2007, 10:16:07 »
Samčki rusov in roborovskijev se vseno lahko začno pretepat, ko sta se moja dva do krvi sem ju ločla.

Ločiš jih pa povsem preprosto. Vzameš male bibice v roko in pihneš med dlako pa vidiš. Če so seski, je samička.Samčkii imajo tudi večjo razdaljo med ritko in lulčkom in dlako, samičke pa krajšo razdaljo in skoraj brez dlak.

Tukaj je lepo narisno. http://allied.blogspot.com/uploaded_images/SexingDwarfHamsterGraphic-793147.jpg (http://allied.blogspot.com/uploaded_images/SexingDwarfHamsterGraphic-793147.jpg)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #155 : 12 April 2007, 14:19:34 »
jaz pa prodajam hrčkovo kletko, če jo kdo želi naj me pokliče 031 548 726 (Anja).

pika*

• Gost
« Odgovori #156 : 13 April 2007, 08:10:13 »
Da še jaz povem zgodbo mojega hrčka, hrčkov, kakorkoli pač. Pri sosedih sva z mojim atijem pomagala sestavljati in etikerati kletke, kvarije itd (sosed je imel trgovino s to robo in živalmi) in se atija prosima (potem seveda še mami) če bi lahko imela hrčka saj mi je sosed rekel da mi da oboje zastonj, če želim imeti, seveda sem skakala do stropa od veselja in dobila sem hrčico, ki sem jo poimenovala Leyla. Tretji dan, ko je bila pri meni doma je moja Leyla dobila mlaidčke (zgleda je bila že preja ko sem jo dobila :)) in med temi malimi miškami je bil en  mišek pišek, ki ni imel cele nogice, krempeljcev ni bilo, zgledalo je kot da ima amputirano nogo. Ko so hrčki odrasli sem vse tamaučkane in mamico dala nazaj temu sosedu v trgovino (jaz nisem mogla imeti vseh), tega z derformirano nogico pa sem obdržala. Živela (bila je punčka zato sem ime samo prenesla z mamice nanjo ;D) je še eno leto in pol.
Bila sem v šolo v naravi in ko sem prišla nazaj je naslednji dan čisto počasi dihala, ni jedla, ni pila ležala je, komaj je gledala, bila je še topla vendar se je videlo da se muči in da bo tako ali tako umrla, zato smo se z atijem in mami odločili da jo ati potopi v vodo. Res mi je bilo hudo, vendar revica se je tako matrala in je nism hotla pustit v mukah, lahko da bo kdo rekel da sem jo utopila vendar boljše to, kot da se muči in trpi dokler ne umre.  :( Vedno se je težko ločit oz. sprejet smrt živalce na katero si tako navezan.
lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #157 : 13 April 2007, 14:47:00 »
moj čuft pa je dobil inekcijo...že pri divjih mišeh sekiram domače da jih niti slučajno ne bi potopili...

maya

• *
« Odgovori #158 : 05 Maj 2007, 10:13:35 »
Živjo!

Doma imamo Ruskega hrčka star je manj kot 2leti.
Zdaj že kar nekaj časa opažamo, da ima pod eno tačko kar veliko bulo. Na drugi strani pa je čisto normalno.
Mogoče si je kaj zvil al kaj?En primer: enkrat je plezu po kletki in je hotu dol skočt in res je skoču ampak se mu je nekak tačka zataknla, da je kar visel dol  :( . Pol sem mu hitro pomagala in je kar čisto pri miru bil.  :-\ .
Zdi se mi da se ta bula  veča. Je mogoče da je na kaj alergičen?

dRUgače se pa obnaša normalno, ko pa ga vzamem k sebi in se malo dotaknem tiste bulce me zmeraj malo ugrizne. Mislite, da ga boli?

lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #159 : 05 Maj 2007, 10:46:13 »
lahko pa gre za tumor. Sploh če se veča in glede na starost, bi rekla da je tumor. Tudi moj je enkrat za par trenutkov tako obvisel, potem sem mu pa pomagala.

papa

maya

• *
« Odgovori #160 : 05 Maj 2007, 14:37:57 »
Sem tudi jaz že pomislila, da gre za tumor!  :-\

Ali mu lahko kako pomagam al nej ga raje pustim??!

TYASHY

• Gost
« Odgovori #161 : 05 Maj 2007, 14:50:15 »
Oj!
Jaz bi ga na tvojem mestu peljala k tvojemu veterinarju, ker gre le za predvidevanje, da je tumor. Ali obstaja možnost zdravljenja ti pa tako ali tako veterinar  pove  :) ;)Držimo pestke, tačke in krempelje da bo vse v redu.

Lp,Tjaša

maya

• *
« Odgovori #162 : 05 Maj 2007, 15:00:34 »
Ja saj ga bi tudi jaz peljala...sam je kar daleč od nas. Pa nevem a sprejemajo tudi glodalce?

Meni se počasi dozdeva, da hrček bolj pogosto "laufa" na kolesu in da se mu tista bula rahlo veča  :-\ .

Mi svetujete kakšno hrano naj mu kupim- ker sploh noče jesti oz. je samo sončnična semena (jih j e zelo malo) in "speštan" grah.
Zadnjič sem mu kupila prov posebne priboljške, ki je v enih banana v drugih pa jogurt- zmeraj ven poliže banano briketa pa ne poje...

TYASHY

• Gost
« Odgovori #163 : 05 Maj 2007, 15:13:50 »
Oj!
Skoraj v vsaki ambulanti sprejemajo glodalec (za vašo nevem  :) ) Iz kje pa si? Mogoče se bula tudi zaradi kolesa več, lahko bi ga odstranila. Hrana pa uuuh, bom pogledala kakšno imamo mi in kakšna je sestava  :) .

Lp,Tjaša

maya

• *
« Odgovori #164 : 05 Maj 2007, 15:25:51 »
Mi zaenkrat hodmo h dr.Trstenjaku Zajcu za Bežigradom.

Enkrat sem mu vzela kolo za prbl. 10 min, da sem ga učistla in je po celi kletki norel tko da bolje da mu kolo kar pustim. Mi smo mel Hoby Vit, Tierell, pa še razne. Priboljški se pa imenujejo: Crock Banana, Sanal- Fruit Bits (tle sam jogurt ven poiže) .  ::)

Pa tam kjer ima za pit se je na flaški naredil vodni kamen. Naj kupim novega ali z nečim počistim.?

lp

Neja**

• *
« Odgovori #165 : 08 Maj 2007, 20:31:43 »
Oj!
Jst mam doma tut eno rusko hrčico Sivko. Je ful navajena name in obožuje bonbončke za glodalce. Stara je eno leto in dva meseca. Pa še slikici:
(http://shrani.si/?pb040253100mv.jpg)
(http://shrani.si/?pb040241100mt.jpg)

Tosy

• Pesjanar
« Odgovori #166 : 09 Maj 2007, 20:58:35 »
Ahh, čisto enaka je, kot Šnofi (R.I.P.)... :(

Res je krasna. Veliko veselja z njo še dolgo. ;)

TYASHY

• Gost
« Odgovori #167 : 10 Maj 2007, 15:43:43 »
Oj!

Maya, mi imamo tudi Hoby vit... Na flaški poskušaj počistit, če pa ne bo šlo pa starn vrži in novega kupi, če pa ej vodnega kamna res veliko pa raje novega kupi ;)

Lp,Tjaša

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #168 : 10 Maj 2007, 16:08:05 »
s kisom se da kar fajn dol sčohat-moraš pa imeti "špahl", ne vem pa kako se to pravilno slovensko reče.

samonca

• *
« Odgovori #169 : 20 Maj 2007, 13:01:35 »
Sem se morala posloviti od treh hrčkov, ker mi je zmanjkovalo časa. Tako so našli nov dom biba, bučko in cufko, ostali pa so mi še rita (je od bratca), magic (je od fanta), sindi in miško (sta prestara za oddat) in seveda degu bobek. Kar težko se je poslovit od teh malih prisrčnih živalic. Lepo se imejte v novem domu.

Alya

• Pesjanar
Vrste hrčkov
« Odgovori #170 : 08 Julij 2007, 20:23:48 »
Zlati hrček-Mesocricetus auratus (http://www.f/$uoka-edu.ac.jp/~f/$uhara/seibutsugazou/pict/golden_hamster1.jpg)

Ruski pritlikavi hrček-Phodopus campbelli (http://www.inseparabile.it/public/forum/phodopus/2005914141953_camp.jpg)

Sibirski hrček-Phodopus songorus

Kitajski hrček-Cricetulus curtatus (http://kakadu.509.com1.ru/zooclub/mouse/69.jpg)

Roborovski hrček-Phodopus roborovskii (http://www.inseparabile.it/public/forum/phodopus/2005914142027_robo.jpg)

Panda hrček(mutacija sirijskega hrčka) (http://www.petforum.com/panda%20hamster.jpg)

............................. ..........

čara

• *
  • Obožujem pse!
Re: Vrste hrčkov
« Odgovori #171 : 09 Julij 2007, 12:00:44 »
tema o hrčkih je že odprta  ::)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #172 : 13 Avgust 2007, 10:33:33 »
oj!
zanima me če hrčku lahko ponudim deteljo?

TYASHY

• Gost
« Odgovori #173 : 13 Avgust 2007, 11:48:02 »
Oj!
Bom jaz povedala našo izkušnjo z deteljo.  :) Nekega lepega sončnega dne smo Aki nesli na travo. Seveda je jedla travo... Čez noč ji je postalo slabo, hodila je zelo počasi(cca. 3 korake na minuto) ipd...   :(  Potem je bilo potrebno celonočno masiranje na 15 minut- pol ure. To je delala mami(hvala, mami! ) Potem, ko je končno ''izbruhala'' tisto smo malo''pregledali'' vsebino. Vsebina je bila nič drugega kot detelja.  ::) Jaz bi dajala v zelo majhnih količinah ali pa sploh ne  :)
Lp, Tjaša

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #174 : 13 Avgust 2007, 13:14:50 »
oj!
o hvala da si povedala! Sem jo takoj vzela iz kletke (sicer je bilo samo eno stebelce ampak vseeno!)

lp urša

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #175 : 13 Avgust 2007, 14:37:57 »
tudi jaz sem imela hrčka.
Vendar mi je pred dvema letoma umrl. :'(
Dočakal je 2 leti,bil pa je paanda hrček.
Ime mu je bilo Filip.

LP Alja :)

TYASHY

• Gost
« Odgovori #176 : 13 Avgust 2007, 16:36:59 »
Oj!
Sožalje za Filipa  :'(
Lp,Tjaša

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #177 : 14 Avgust 2007, 09:41:26 »
oj!
o hvala da si povedala! Sem jo takoj vzela iz kletke (sicer je bilo samo eno stebelce ampak vseeno!)

lp urša

Moji hrčki skupaj vse 8...do zdaj zaradi detlje, regrata...niso imeli težav. Moraš pa pazit da ni mokra, oparjena od sonca, prašna, polulana...nabiraj jo na travnikih na deželi, stran od ceste.

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #178 : 14 Avgust 2007, 17:11:26 »
aha ok...je bila oprana in obrisana in nabrana na bljižnem travniku stran od ceste...jaz pa prec panična hehe
drugače pa tudi moj je regrad..ga obožuje
drugače pa je včeraj probal slivo in mu je bila zelo všeč  ;D drugače pa vsak dan dobi vsaj malo sadja ali zelenjave

kako pa prehranjujete vaše hrkone?

TYASHY

• Gost
« Odgovori #179 : 15 Avgust 2007, 11:16:13 »
Oj!bčut
Naša se je takrat slabo počutila, lahko, da je bila ona bolj oljiva  :) . Mi damo naši pozimi kakšen košček tistega trdega kruha, čez celo leto pa jogurt, mleko jabolček, breskvice   ;D Skoraj vse sadje kar jemo mi  :o   
Lp,Tjaša