Avtor Tema: Hrčki  (Prebrano 279582 krat)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: Hrčki
« Odgovori #180 : 15 Avgust 2007, 11:38:12 »
ja pri nas je tudi tako..pa kšn jogurt pa bananco dobi....

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #181 : 15 Avgust 2007, 18:00:34 »
Smo pri sadju je treba pazit, ker je sladko. To naj bo res redek priboljšek. Drugače pa muhe, ose, radič, brokoli, korenče, list maline...to pa moji obožujejo! :)

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Hrčki
« Odgovori #182 : 11 September 2007, 18:41:06 »
mene pa neki zanima pa upam da mi bo lahk kdo odgovoril na to vprasanje...moj hrček stuart ima zelo dolge nohte na tackah ali jih je potrebno odsrtiči oz. ali ga je potrebno peljati k veterinarju...že v naprej se zahvaljujem za odgovor... :)
lp. Aši and stuart

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #183 : 11 September 2007, 21:58:51 »
če še niso preveč dolgi mu lahko nastaviš čim več igraš s šmirgl papirjem v kako veliko škatlo. (palisado, most, gugalnico), in mu potem nastavljaš gor hrano da si jih tako zbrusi. če ima pa že predolge ga pelji veterinarju da postriže nohte-vsah za prvič, da vidiš kako se to dela.

Ewe

• *
    • Yogobella
Hrčki
« Odgovori #184 : 17 September 2007, 15:38:56 »
Tudi sama imam doma hrčico Marjetico. Dobila sem jo letos od staršev za darilo.
In zdaj me zanima kaj ji je da ne vrti kolesa, ima pa res skromno kletko, ker smo namreč prej kupili belo miš ampak smo jo oddali v dobre roke-zato je kletka železna in brez kakšnih posebnih igral če odštejemo kolo, vsekakor pa ima v kletki razna majhna igrala.

LP Maša&Oli

Alya

• Pesjanar
Hrčki
« Odgovori #185 : 17 September 2007, 15:50:20 »
Hm....to z vrtenjem kolesa ni nevem kaka težava.
Kolo je za hrčka zabava,zato verjetno ni problema če ga ne uporablja nevem koliko.
Ko smo še mi imeli hrčka na začetku tudi ni hotel kolesa vrteti,ga je pa kmalu "prijelo",
in naenkrat smo se od te njegove zabave zbujali z podočnjaki. ;) ;D
Aja,kdaj si ga pa dobila?
Ker so hrčki aktivni ponoči,podnevi ponavadi spijo. :) ;)
Če pa hočete da se vasj malo razvedri mu lahko kupite kakšen tunelček ali kakšno drugo igralo,
ali pa še malo počakaj da vidiš kaj bo iz tega kolesa... :)

Lp

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #186 : 17 September 2007, 17:13:07 »
Oj!
Aktiven ponoči... Mi smo Nelly in Aki obrnili bioritem. Zvečer(od sedmih do osmih) je šla v bunko in tekla.... Ko smo jo dali nazaj v kletko je bila tako utrujena, da je TAKOJ zaspala... Zjutraj pa se je zbudila  ;D
Lp,Tjaša&Nellyka

Aši

• *
  • Blue & Tai <33
Hrčki
« Odgovori #187 : 17 September 2007, 19:42:49 »
Imam hrčka Stuarta, ki je ob nesreči z kletko izgubil svojo četrto tačko :(...veterinarji so mu jo amputriali in  bila sem zelo vesela ker so ga resili ker so rekla da ima zelo malo moznosti... ker je biu hrcek zelo zelo igriv si je potrgav vse sive ven in biu spet operiran :( operacijo je spet prezivel ;D sedaj je ze 3 mesece od tega in zopet smo obiskali veterinarja...zaradi tega ker  so mu zelo zrasli nohti odstrigla mu jih je in poleg tega smo se ugotovili da ima kožne zajedalce... :( sedaj je zopet na zdravljenju in mora dobiti se dve inekciji...ce ni to nesreca   ;) ce ima se kdo kakšne zdravsteven težave s svojim malim ljubljenckom naj piše.... ;D

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #188 : 17 September 2007, 19:47:10 »
Oj!
Jah, mi smo jih meli z Nelly... Cel dan je spala, ko je bil čas za sprehod v bunki ji je kri iz riti tekla... Potem so veterinarji ugotovili, da je samo vnetje mehurja  :) Dobila je antibiotika(kapljice) sedaj je v redu  :) Nelly pošilja  :-* vsem Vašim Hrčijom :)
Lp,Tjaša&Nelly

Alya

• Pesjanar
Hrčki
« Odgovori #189 : 17 September 2007, 20:09:17 »
Oj!
Jah, mi smo jih meli z Nelly... Cel dan je spala, ko je bil čas za sprehod v bunki ji je kri iz riti tekla... Potem so veterinarji ugotovili, da je samo vnetje mehurja  :) Dobila je antibiotika(kapljice) sedaj je v redu  :) Nelly pošilja  :-* vsem Vašim Hrčijom :)
Lp,Tjaša&Nelly
Pokojnim tudi?  ;D... :'( :'( :'(
Lp

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #190 : 17 September 2007, 20:11:12 »
Oj!
Recimo da  ;D
Lp,Tjaša

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #191 : 05 Oktober 2007, 18:10:03 »
Jaz imam pa ruskega hrčka Jackya, ki je že pravi starček in se mu na žalost življenje počasi končuje... :-\

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #192 : 05 Oktober 2007, 19:18:37 »
Jaz imam pa ruskega hrčka Jackya, ki je že pravi starček in se mu na žalost življenje počasi končuje... :-\
Oj!
Koliko pa je star?  :) Pozdrav Jackyju!  :-* :-* Pa Slikice  ;D
Lp,Tjaša

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #193 : 05 Oktober 2007, 19:54:05 »
Še malo pa bo 2 leti... LSikice pa dobite ob prvi priliki... Drugače je ful pridn, pa caaaartek je... :-*

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #194 : 06 Oktober 2007, 11:15:28 »
Sporočam, da sta se naši hrčji in manjhrčji družini pridružila roborovčka Majki in Didi. :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #195 : 06 Oktober 2007, 11:21:25 »
A tud ti si se za roborovčke odločla-ma js jih ne bom več mela. Ta dva ki ju imam sta prva in zadnja. zame so preveč plašni, sploh ju ne morem dat ven na sprehod po sobi, ker ju potem ne dobim nazaj.  ::)

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #196 : 06 Oktober 2007, 11:31:56 »
Hitra sta res fu sam sta se me pa že precej navadla..na roko pa to... ker sem ju kupila v lokalni zoo trgovini, katere lastnika poznam in sem ju ža kak teden prej vsak dan hodila cartat... Se, jima pa kupila kletko Rody Hamster od firme Savic in je super...prilepim še slikice v kratkem... ;D

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #197 : 06 Oktober 2007, 14:30:21 »
oj

js mam dva bratca-zdaj sta ločena. In eden je lazno živčn, drug pa ne, gre na roko...

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #198 : 06 Oktober 2007, 15:44:03 »
Jaz imam pa (po vsej vrjetnosti) parček...zaenkrat ju bom pustila skupaj, magari bom male kako leglo al pa 2, potem bo ma takoalitako počasi (nažalost) ena kletka fraj... če bodo pa vmes kaki problemi mam pa itak v kleti celo zalogo kletk...  :)

brina3

• *
Hrčki
« Odgovori #199 : 16 Oktober 2007, 13:29:48 »
Hey!

Ali ima kdo mladičke Roborovskijev za oddat/prodat? Kateeq kje si kupila roborovskija?

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #200 : 16 Oktober 2007, 16:20:58 »
V lokalni Zoo trgovini (slov.konjice).mislim pa, da imata kakne "na zalogi" Nina in Klemen, povprašaj Čaro, ona je svoja kupila pri njima... :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #201 : 16 Oktober 2007, 18:26:43 »
nina in klemennimate več teh hrčkov, že lep čas ne. Sta vse oddala, prodala. Jaz imam dva poba od tam ja.

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #202 : 16 Oktober 2007, 20:32:21 »
A rees? Potem sem pa jaz malo "za luno"... :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #203 : 20 Oktober 2007, 14:34:55 »
če le imama ista dva v mislih? hmmm zaradi kače nimata več hrčkov. Zdej za fanta ne vem imena sploh. Vem da mata kup živali pa nick na mojpes.com je hasek.

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #204 : 20 Oktober 2007, 17:37:02 »
Ja, to sta onadva...Nina in Klemen :)

esta

• *
« Odgovori #205 : 10 November 2007, 15:57:03 »
Bom še jaz povedala nekaj o ruskem hrčku:

Ruski hrčki imajo približno enako dobo kot navadni hrčki.Okrog dveh let-lahko tudi več.Moj prvi ruski hrček je živel slaba štiri leta.Dolg je okrog 3-5 cm.Ima bel trebušček,siv "plašček" ter temno črto čez sredino hrbta. Za razliko od navadnih hrčkov,lahko ruski živijo brez problema skupaj,ker  se ne stepejo med seboj-razen v obdobju ko imajo mlade in so mame zelo zaščitniške do svojih mladičkov.
Jedo lahko enako kot navadni,prav tako potrebujejo kletko oz prostor za domovanje.

Slikice bom dala,ko se usposobi moj-album.

LP,Nina

kako mi imamo pa dva ruska hrčka pa smo ju mogl ločt :(

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #206 : 10 November 2007, 18:51:30 »
Ruski hrčki-Phodopus Cambelli so samotarji. Jasno samec z ostalimi samicami je super...ampak dva samca sta pa nemogoča združitev. Slej ko prej pride do pretepa, kjer ju je potrebno ločiti.

Phodopus roborovskii pa bi naj bili v naravi v skupinah-vendar še vedno lahko pride do problemov.  Če je dovolj velika kletka, akvarij, dovolj razgibano ni problem imet 5 samičk skupaj-pri samčkih pa bi verjetno prišlo do pretepov, kot je pri meni.

esta

• *
Hrčki
« Odgovori #207 : 12 November 2007, 13:38:17 »
ja mi mamo 2 punčki ;)

little star*

• *
  • I will eat you xD
Hrčki
« Odgovori #208 : 25 November 2007, 20:00:26 »
jaz imam dva ruska hrčka in sicer Shreka in Fiono. Sta že imela enkrat naraščaj sedaj pa sta ločena in je vsak v svoji kletki.
pred njima pa sem imela zlatega hrčka Sparkyja. :)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Hrčki
« Odgovori #209 : 08 December 2007, 19:19:44 »
oj!

Danes sem mojemu Bučkotu kupila WC za hrčke. Bučko pa je malce pomešal namen uporabe (no saj vem da ni navajen) šel je notri in si nekaj posipa stlačil v žepke in ga nesel v hišico za gnezdo. Zdaj pa me zanima če ima kdo izkušnje s tem WC-jem? Mi lahko kdo kaj predlaga kako mu naj dopovem da je to zdaj njegov WC?

lp in hvala za pomoč ;)