Avtor Tema: Hrčki  (Prebrano 281029 krat)

čara

• *
  • Spol: Ženski
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #480 : 27 November 2009, 21:01:35 »
Sparila se je s samčkom, je pač bil eden od mladičkov samček-spolno zreli pri 4 tednih. Ali pa je takoj po kotitvi se sparila s samčkom, kiga še nisi isto sekundo ločila.

Saby

• *
Hrčki
« Odgovori #481 : 28 November 2009, 08:50:22 »
Ločila sem ju ko je samička strivala,tako da ni mogoče da bi se z samčkom. :-[ In drugo leglo je strila ko so bili prvi stari kaka 2 tedna. :)

Saby

• *
Hrčki
« Odgovori #482 : 28 November 2009, 13:45:31 »
Če kdo potrebuje kakšno idejo za igračko ali  za hišico za hrčke jo imam jaz : Potrebuješ: staro nogovičko (velikost naj bo primerna hrčku) ter  rov kartonasti ali plastičen.   
Igračko naredimo tako da nogavičko napnemo na en vhod v rov.Položimo v kletko. Moj roborovski hrček v njej spi,hrčica pa si vanjo shranuje hrano. :-* :-* :-*   

upam da vam bo všeč,oziroma jim bo všeč!  ::)               

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #483 : 02 December 2009, 21:07:05 »
Let me present you...  (http://www.youtube.com/watch?v=HwEOGXboD_s)
Ne bit kritični do videa, danes prvič spet delam video po nevem koliko časa =)  :-[

kara

• *
  • hov,hov :)
Hrčki
« Odgovori #484 : 07 December 2009, 20:33:23 »
meni je video zelo všeč :)

no,jaz bom pa dobila hrčka (malega ruskega),ki sem si ga zelooo želela  :o  :D
in me zanima,če te hrčki res potrebujejo potni list?  :-[
pa zelo bi bila vesela kakšnega nasveta v zvezi z nego... (glede hrupa - predvsem ponoči,menjanja žaganja,prenašanja,hranjenja,vonja - nekateri pravijo da ne smrdi...)
namreč to bo moj prvi hrček  :)  :-[ pa kako naj bo kletka urejena (posteljica,...)
hvala za odgovore  :)
lp,K

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #485 : 07 December 2009, 21:40:14 »
Priporočam, da si prebereš knjižico Nega hrčka ali pa Hrček.
Glede kolesa-fajn je habitralovo-je zelo tiho! ali pa tisto samostoječe, ga pa z oljem redno namažeš. Radi grizejo rešetke-oja. Kletka čimvečja in prostorna-lahko tudi kak velik akvarij. Čistiš po potrebi.

Le pri hrani je treba poudarit-potrebujejo mokarje, čričke, muhe.

kara

• *
Hrčki
« Odgovori #486 : 08 December 2009, 20:21:21 »
 hvala :) ...
kje se pa dobi mokarje,čričke,...? v normalni trgovini za male živali (mr.pet,zootic?)
...kaj pa glede potnega lista? no,vem da hrčki ne marajo predolgih potovanj...ampak ali ga dejansko potrebujejo?  ???
pa meni so rekli,da tak hrček rabi tudi poseben mini wc...
sicer pa že komaj čakam na novega člana družine!!!  :-*  :-*  :-*  ;D
lp,K

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #487 : 09 December 2009, 19:46:21 »
Ja mokarje dobiš tudi v trgovini. Ali pa pri kakemu znancu  ;D
Kak potni list neki...šverc komerc, če greš na morje z njim. wc-no ja, posodo s peskom je fajn imeti, takim finim peskom, ker se radi kopajo v njem. Moji pa načloma lulajo povsod, tudi v kolesu....

kara

• *
Hrčki
« Odgovori #488 : 10 December 2009, 18:01:51 »
hvala za vse odgovore..  :D  :-*
potni list...saj se mi je kar zdelo da je bolj na šverc...  :P (se je pa vedno dobro pozanimati)  ::)
ta pesek pa tudi bom pogledala :D
lp,K

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Hrčki
« Odgovori #489 : 19 Januar 2010, 19:18:08 »
Mene zanima če hrčki vidjo vse barve in če bi jih kaj motilo če bi bila kleta preveč barvan ?
In zanima me če hrčke ob prevelikem hrupu zadne kap ?
Pa lep pozdravečk vsem hrčkom :-*

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #490 : 19 Januar 2010, 20:28:16 »
Nimam pojma, če vidijo barve, ampak naš ima res barvno kletko, pa stene imamo vsepovsod zelo barvne pa ne kaže nobenih znakov živčnosti =) Pa tudi hrupu(predvsem za novo leto) so bili izpostavljeni, pa prespijo. Zaspanci. ::)

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Hrčki
« Odgovori #491 : 20 Januar 2010, 13:47:46 »
Hvala za odgovor  :)

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
Hrčki
« Odgovori #492 : 25 Januar 2010, 22:29:36 »
pri nas imamo tudi hrčka! ruskega in je še sploh majhen, ker smo ga dobili v soboto. Ni pa bil kupljen v trgovini ampak smo ga dobili iz domačega legla...Upam da bo zdrav in da se bo imel lepo pri nas.

Me pa zanima al je flis dekca kaj škodljiva zanje? naš Korenček namreč ful rad raziskuje pod njo in si rove izoblikuje, čist je navdušen  8) :)

aja pa kok hrane mu dajete oz. kokrat na tedn mu daste? Sem prebrala da mu je dobr dat tud kšn pasji briket zarad vsebujočih beljakovin, tko da canidae mu tud paše, je eno polovičko že zglodu. hvala za odgovore!

lp

cofkica

• *
Hrčki
« Odgovori #493 : 28 Januar 2010, 18:29:27 »
najprej en lepo pozdrav sem skupaj, ker sem tukaj nova ::).

Prosila bi vas za en nasvet...imam hrcka, starega eno leto. Vedno je bil zelo umirjen (nikoli ni bil na kolesu, vecino casa prespi) sedaj pa je zacel izgubljati dlako, kar sem opazila dva dni nazaj. Koza ni ranjena, videti je pordela in izsusena, da bi se praskal pa niti ne opazam. Danes sva bila pri veterinarju, kjer sva dobila neke vitamincke za v vodo ampak dvomim da gre za pomanjkanje, saj mu velikokrat dodam kaksne priboljske, ki naj bi bili bogati z vitamini. Skrbi me, ker je veterinar rekel da gre lahko za bolezen nadledvicne zleze. Zanima me če je katera že slišala za to...

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Hrčki
« Odgovori #494 : 05 Februar 2010, 20:36:28 »
Pinky 23.maj 2008 - 5. februar 2010

Moje male mini monky clovn zvezdice Pinky flinky ni več, nažalost je bila bolezen močnejša in danes sem se morala posloviti od nje, boli ker je bilo tako nepričakovano, saj moja mala pupika do zadnjega ni kazala da je kaj narobe.... :'( :'( Še vedno se nekako ni vse vsedlo.....
Mayč in Lorry hvala vama za tole malo zvezdico in Tečka hvala ti za vse danes in hvala vsem ki ste držali pesti zanjo.... :'( :'( :'(
Pupa soba je tako praznaaaa brez tebe..... :'( :'( :'(

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Hrčki
« Odgovori #495 : 06 Februar 2010, 00:00:10 »
Zal mi je.  :(

pupa t.

• *
    • The Other Side
Hrčki
« Odgovori #496 : 06 Februar 2010, 11:08:08 »
Moje sožalje... :'( :'(

Oddajajo se hrčki:
Citat: Cath
Pred 2 dnevi so pred zoo trgovino zapustili pritlikavo brejo rusko hrčico sive barve in me je prodajalka prosila, če jo lahko vzamem k sebi zaradi inšpekcije, da lahko uboga revica v miru na toplem skoti in neguje svoje mladičke. Še preden sem prišla ponjo, so se mladički skotili. Doma, ko se je stanje malce umirilo in je prišla ven iz gnezdeca jest in vrtet kolo, sem pokukala v gnezdo in preštela 9 mladičkov :heart:

Zelo hvaležna vam bom, če mi sporočite, ali bi kdo imel kakšnega od njih, ali če pznate koga, ki si želi hrčka.

Mamica je zelo prijazna, živahna in radovedna. Pravi mali cukrček :heart:

Po starosti izgleda zelo mlada, ima 2, 3 mesece.

Bom prilepila kakšno slikco, ko pride spet ven iz gnezda :heart:

Citat: Cath
Mladički so vsi preživeli, zdaj so že odlakani in imajo odprte učke.

Vsi skupaj:

Samičke:

Samčki:

Za oddajo bodo zelo kmalu, če je kdo zainteresiran in bi kateremu od njih ponudil nov domek, me lahko kontaktira. Jaz sem se potrudila kolikor sem lahko, če komu pomaga, lahko tudi organiziram prevoz do LJ.

[email protected]

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Hrčki
« Odgovori #497 : 06 Februar 2010, 15:15:11 »
Maja hvala tudi tebi, so bili v ambulanti super vendar rešitve ni bilo, pupa t. hvala za tole informacijo mogoče ko mine nekaj časa...

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Hrčki
« Odgovori #498 : 23 Februar 2010, 19:44:56 »
O  keri cukri so mladi hrčki. :-* :-* :-*
Ko bi le lahko prepričala doma, da bi mi dovolili imeti hrčka. :-\

kara

• *
Hrčki
« Odgovori #499 : 24 Februar 2010, 19:22:12 »
Nimam pojma, če vidijo barve, ampak naš ima res barvno kletko, pa stene imamo vsepovsod zelo barvne pa ne kaže nobenih znakov živčnosti =) Pa tudi hrupu(predvsem za novo leto) so bili izpostavljeni, pa prespijo. Zaspanci. ::)

Ja,tudi jaz sem dobila v decembru krasno malo rusko hrčico. je super!  :o sem že mislila, da bo blazno težko skrbeti zanjo,ampak je ubistvu ful v redu in ji že prav rada menjam žaganje. Pa ima tudi ona barvasto kletko in -kot si rekla že ti,tiashy- ni nič živčna in sploh. In me je skrbelo kako bo za novo leto in je prespala polnoč,potem pa razgrajala ;) hehehe

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Hrčki
« Odgovori #500 : 24 Februar 2010, 20:19:39 »
Vedno bolj si želim to malo rusko žverco :D

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #501 : 24 Februar 2010, 20:57:10 »
Zakon so! Res =)

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Hrčki
« Odgovori #502 : 25 Februar 2010, 09:10:30 »
Oh ja verjamem.  :-[Že samo, ko jih opazujem na videih je zanimivo. Naši prijatelji so ga ali ga še imajo in je plezal po glavah in po rokah. :D

čara

• *
  • Obožujem pse!
Hrčki
« Odgovori #503 : 28 Februar 2010, 12:23:08 »
Jaz imam eno pridno in eno grozno hrčico. Grozna skoz ropota, grize rešetke...Pa jo imam zunaj, extra za njo sem kroglo nabavla, da mi pač pod kavč na uide. Pač hoče bit za kavčem in mi naredit raztur... ::) Obup...Mislim da ne bom več mela hrčkov.

tadika

• *
  • Iška
Hrčki
« Odgovori #504 : 28 Februar 2010, 23:09:19 »
... pred tremi dnevi je ta svet zapustil dolgodlaki ljubljenček našega doma Bibek... čeprav so se veterinarji dobro potrudili smo se morali posloviti od njega :(
 Več kot očitno je, da teh živalic nikakor ni dobro kupovati v trgovinah, saj naj bi naša živalca pri nas preživela le stara leta, mlada pa je preživel bog ve kje in kako (veterinar je povedal, da je hrček star krepko čez eno leto...)

Zanima me, ali so mladički na zgornjih fotkah še na voljo?

Lp*

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #505 : 01 Marec 2010, 07:04:35 »
... pred tremi dnevi je ta svet zapustil dolgodlaki ljubljenček našega doma Bibek... čeprav so se veterinarji dobro potrudili smo se morali posloviti od njega :(
 Več kot očitno je, da teh živalic nikakor ni dobro kupovati v trgovinah, saj naj bi naša živalca pri nas preživela le stara leta, mlada pa je preživel bog ve kje in kako (veterinar je povedal, da je hrček star krepko čez eno leto...)

Zanima me, ali so mladički na zgornjih fotkah še na voljo?

Lp*
Moje sožalje =(
Ja, mislim, da so.. Mi imamo enega tudi od Cath, sicer ne iz tega legla ampak iz drugega. In je mali super, priporočam!  :-*

tadika

• *
  • Iška
Hrčki
« Odgovori #506 : 01 Marec 2010, 13:58:02 »
Hvala... vsi ga pogrešamo... je našel svoj prostor v gozdu...
Glede teh mladič cartkov smo se že nekaj dogovarjali preko maila, tako da upam, da bomo kmalu imeli majhnega prišleka :) Sama sem se raje na forume obrnila, ker v trgovini ne kupim nič več.
Sem že imela ruskega hrčka in je bil najbolj živahen od vseh ostalih... heh to bo še veselje. Tyashy hvala za info.

Lp

TYASHY

• Gost
Hrčki
« Odgovori #507 : 01 Marec 2010, 18:47:24 »
Hvala... vsi ga pogrešamo... je našel svoj prostor v gozdu...
Glede teh mladič cartkov smo se že nekaj dogovarjali preko maila, tako da upam, da bomo kmalu imeli majhnega prišleka :) Sama sem se raje na forume obrnila, ker v trgovini ne kupim nič več.
Sem že imela ruskega hrčka in je bil najbolj živahen od vseh ostalih... heh to bo še veselje. Tyashy hvala za info.

Lp
Eh, vem kako je =((
Trgovine so pa itak  :-X In potem še odnos... Brezveze za govorit...
In, čestitke =)

Kateeq

• Gost
Hrčki
« Odgovori #508 : 06 Marec 2010, 00:14:01 »

Da pokažem še mojo veteranko Veroniko, bliža se dvema letoma ampak ona je še vedno mlada. ;P
Sicer je pa res najbolši hrček kar sem jih imela, odziva se na ime in na cmokanje, zvečer pride sama na plošad čakat hrano, lahko jo imam na mizi spuščeno pa nebo šla nikamor, običajno ji dam svežo hrano pa jo tam gloda ali pa kartonast tunel... Včasih ji nastavim hrano po tleh in se sprehaja, malo jo kontrolira še pes s katerim nikoli nista imela konfliktov. Meni je res zakon. Je zanimivo da nikoli ni znala "kolesarit", zato kolesa že dolgo nima v kletki. Pa vseeno ni debela, redno se sprehaja po tleh in ogromno pleza , tudi po stropu kletke in to je očitno dovolj.

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Hrčki
« Odgovori #509 : 06 Marec 2010, 07:57:52 »
Joj kakšna manekenka  :D