Avtor Tema: SNEG  (Prebrano 252801 krat)

rožica

• *
  • Spol: Ženski
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
Re: SNEG
« Odgovori #690 : 26 Januar 2007, 16:17:29 »
Je kdo iz okolice Bleda, pa bi mi znal svetovati, kje je kakšna lepa, ne preveč strma pot za pasji sprehod po snegu?  :-[

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #691 : 26 Januar 2007, 17:11:32 »
Taj zjutraj sme prvo pomislila nate!Pri nas je do 11h snežilo :)...zdaj je pa nehalo...pobralo ga je pa čisto malo :-[

A res lepo, da si se spomnila name, najbrž zaradi mojega optimizma, a ne! ;) :D
Pri nas je včeraj zvečer začelo snežiti in prav lepo je padal sneg  :) , vendar ga ni zapadlo ne vem koliko, bolj malo - seveda ga je pa do zdaj skoraj vsega pobralo. :-\

Upam, da bo res v bližnji prihodnosti zapadel sneg tako kot je treba, da bo res vse belo in zasneženo, kot se spodobi za pravo zimo. Držimo pesti!

Lp
Tina

malena3

• Gost
« Odgovori #692 : 26 Januar 2007, 17:21:59 »
Je kdo iz okolice Bleda, pa bi mi znal svetovati, kje je kakšna lepa, ne preveč strma pot za pasji sprehod po snegu?  :-[

ROŽICA....poti je veliko...lahko greste okoli jezera, ali pa okoli camp šobca, lahko parkirate v campu Zaka in se malo sprehodite.
Kje točno pa bi šli?

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #693 : 26 Januar 2007, 17:48:42 »
No, mene pa se je danes moj dragi usmilil in me peljal malo višje, da smo lahko noreli po več kakor 2cm snega (kakor ga je pri nas  :'( ).  :o Veselje, je bilo seveda neizmerno...  ::)  8) Tako moje kot Astorjevo.  ;D

Najprej smo skakali....

...se malo povaljali...

...in pred odhodom še malo pozirali. :)

Upam, da se me bo moja moška polovica usmilila še ta vikend in me odpeljala kam, kjer je več kot 20cm snega.  :o :-[

Lp,
Mojca

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #694 : 26 Januar 2007, 17:52:51 »
Waw, Mojca vidim ste uživali! :o Vaju ima pa oba, tebe + Astorja, tvoj dragi zelo rad, da vaju je na tak lep izlet peljal. ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #695 : 26 Januar 2007, 17:59:16 »
Scythe,
a te lahko vprašam kam ste pa odšli saj izgleda naravnost fantastična lokacija in ker bi rada tudi jaz Taja ta vikend peljala nekam na sneg, me zanimajo lokacije, ki so zasnežene in kjer bi se Taj pošteno natekel in naigral na snegu. :)

Lp
Tina

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #696 : 26 Januar 2007, 18:03:24 »
Waw, Mojca vidim ste uživali! :o Vaju ima pa oba, tebe + Astorja, tvoj dragi zelo rad, da vaju je na tak lep izlet peljal. ;)

Smo ja.  :o Mah, saj v bistvu ni bil izlet... Samo malo višje od nas smo šli na cca 1000m nadmorske višine, vendar še vedno v isti občini.  ::) Mi je pa res naredil veliko uslugo, ker sanjam o tem snegu že celo zimo, prevoza nisem imela nobenega.... In potem je direkt iz službe naju pobasal in odpeljal.  8)  :-* Saj se bom enkrat oddolžila...  :-[

Taj: šli smo proti Krimu. Lokacija je res lepa, vendar med vikendi nepraktična. Bili smo na enem ogromnem travniku (jasi), nekje na pol poti proti Krimu. Toda to je direktno ob cesti. Sedaj je sicer šel mimo samo en avtomobil, vendar čez vikend zna biti prava promenada.  :-\
Drugače pa tudi mi iščemo kakšne primerne lokacije za osamljene sprehode.  ::) Moj dragi mi nekaj obljublja za nedeljo - neko opuščeno smučišče (nekje na gorenjskem), bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega. Poročam ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #697 : 26 Januar 2007, 18:10:55 »
Hvala Mojca, mogoče se bomo pa res odpravili tja... bomo videli... ali pa vsaj v tisti smeri nekam saj mi je všeč, da je blizu Ljubljane.
Važno, da je sneg, potem bomo pa že najdli kakšno primerno lokacijo za norenje. ;)

Aja... samo še to me zanima... a se da z avtom gor pridet, namreč s takim, kot ga imam jaz - ki je športenega izgleda  in kar precej nizek, zato se zna hitro zgoditi, da kje obstaneš. ::) :-[
Jahh... res si moram nov avto kupit - ta nikakor ni primeren za takšne podvige - imam v mislih kakšnega jeep-a ali enoprostorca, s katerimi prideš skoraj povsod in še za Taja bo boljše, da bo imel veliko prostora na svojem mestu v avtu. :)

Lp
Tina

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #698 : 26 Januar 2007, 18:14:29 »
ROŽICA....poti je veliko...lahko greste okoli jezera, ali pa okoli camp šobca, lahko parkirate v campu Zaka in se malo sprehodite.
Kje točno pa bi šli?

V bistvu mi je vseeno, kje, samo da ni preveč strmo.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #699 : 26 Januar 2007, 18:23:47 »
Tina - na Krim lahko brezproblema prideš s takšnim avtom kot je tvoj, ker je cesta iz dobro utrjenega makadama in ni nič luknjasta (ne moreš nasest). Trenutno pa je v bistvu "ledena" - vendar je vse spluženo in posuto z grobim peskom, kar pomeni, da je pot relativno varna (torej to pomeni prilagojena hitrost in brez sunkovitih premikov volana). Drugače pa jo lahko mahnete tudi na Rakitno, ki je v bistvu direkt pod/pred Krimom (morate najprej priti na Rakitno in šele nato lahko greste na Krim). Opis poti in ostalo najdeš TuKaJ (http://www.pesjanar.si/index.php/2006/151). Če pa je še kaj takšnega me kar vprašaj.  ;)

Lp,
Mojca

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #700 : 26 Januar 2007, 18:26:28 »
rožica lahko greš na Blejski grad in potem čez Višce do jezerc, če ti pa to ni dovolj pa še okoli Blejskega jezera. Ena možnost je tudi izlet na Hom (nad Zasipom), lušten hribček in lepa pot :)  Drugače je poti pa še ogromno :)

Lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #701 : 26 Januar 2007, 18:40:44 »
Za vse snegoljubce en uporaben link (vsaj jaz ga obiskujem vsak dan zadnji teden  :-[ ): http://www.arso.gov.si/podro~cja/vreme_in_podnebje/napovedi_in_podatki/snezna_odeja.html

Lp,
Mojca

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #702 : 26 Januar 2007, 18:58:57 »
scythe hvala za link, je zelo fajn za snežne informacije :D

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #703 : 26 Januar 2007, 19:03:25 »
Mojca hvala za odgovor in informacije  ;D - če bom pa še kaj rabila te bom pa vprašala... :)

Lp
Tina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #704 : 27 Januar 2007, 10:33:29 »
Jaz pa samo upam,da bo drug konec tedna hladen...jo mahnemo na Veliko planino za čez vikend :).SMUČAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ATTTTTTTTTTTTTTT!!!!!  :-|~

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #705 : 27 Januar 2007, 10:49:16 »
T.M.T. kar fino drži pesti, ker baje bo že v torek spet 11 stopinj :-\

Pa še par slikc od letošnjega Askinega prvega srečanja s snegom (če se temu sploh še tako reče, ker ga je tako zelo malo :()

Slikce so sicer zelo slabe :-[ :-[ :-[ :-[

Lp

marc

• *
  • Spol: Moški
  • Eros
« Odgovori #706 : 27 Januar 2007, 10:58:40 »
Za vse, ki ne veste kam bi danes šli na izlet. Dobra stran je hribi.net. Veliko informacij...

Taroman

• *
« Odgovori #707 : 27 Januar 2007, 16:39:33 »
Pri nas v Bohinju pa je že okoli pol metra snega :P
Nekaj slikic od današnjega sprehoda:

marc

• *
  • Eros
« Odgovori #708 : 27 Januar 2007, 18:56:15 »
Ej ful se mate fajn, ko je toliko snega. No mi se pa moramo iz LJ, kar daleč peljati, da ga vsaj na kratko okusimo.
Uživajte čimveč na snegu, dokler ga ne pobere. Mi gremo jutri spet na gorenjsko, da vam ga malce ukrademo.  ;)
LP Eros in Mare. :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #709 : 28 Januar 2007, 08:00:55 »
Za vse, ki ne veste kam bi danes šli na izlet. Dobra stran je hribi.net. Veliko informacij...
Super in zelo koristna stran :)

Taroman Tvojemu pesjanku se pa gode ob tolikšni obilici snega :o Luštne slikce :)

Pa še nekaj slikc od včerajšnjega potepa po Moravškem koncu:

Danes se ji bo pa še bolj godilo :). Greva na potep tja, kjer je snega na pretek :o

Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #710 : 28 Januar 2007, 08:19:40 »
Mi smo včeraj potem odšli kar na Pokljuko in ni nam žal. Bilo je super  :o :o :)

marc

• *
  • Eros
« Odgovori #711 : 28 Januar 2007, 09:43:47 »
Mi gremo pa danes pogledat na Pokljuko. LP

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #712 : 28 Januar 2007, 12:43:12 »
Mi smo včeraj potem odšli kar na Pokljuko in ni nam žal. Bilo je super  :o :o :)
Včeraj je bilo res super!!  :D Slike si lahko ogledate tukaj: http://bernirina.moj-album.com/album/6563835/

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
« Odgovori #713 : 28 Januar 2007, 20:51:49 »
Potem je bilo pa kar nekaj bernijev danes na Pokljuki (marc in Eros, Tina in Taj ter midva z Astorjem).  :o Pa se niti enkrat nismo srečali.  ::)
Torej mi smo bili danes tudi na Pokljuki - gneče je bilo kar nekaj (čeprav ne ogromno) - ravno toliko, da smo bili skoraj ves čas na povodcu. Pa še cel kup psov smo srečevali. :) Slikic pa nimamo.  ::)

Lp,
M

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #714 : 29 Januar 2007, 07:40:31 »
Mi smo si tudi konec tedna zaželeli divjanja po snegu in se odpravili na sprehod iz Planice proti Tamarju. Snega je bilo okoli 1m  :o

2 slikci:

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #715 : 29 Januar 2007, 09:26:32 »
Mi smo si tudi konec tedna zaželeli divjanja po snegu in se odpravili na sprehod iz Planice proti Tamarju. Snega je bilo okoli 1m  :o
Jaz sem tudi predlagala našim bernčkom, da gremo sem na izlet!
Je bilo dobr, a ne?
Kaj pa gužva, je bilo veliko sprehajalcev?

lp, miša

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #716 : 29 Januar 2007, 09:31:46 »
Petrca, še eno vprašanje!
Ali je bila gužva?
Misliš, da bi bilo primerno, da bi šli na ta izlet z nekaj bernci in bi se ti podili zraven?

lp, miša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #717 : 29 Januar 2007, 09:55:44 »
Ojla!

Takole lepo smo se imeli pa mi včeraj na Zatrniku! ;D

Več slik na --- http://tajtaj.moj-album.com

Lp
Tina

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #718 : 29 Januar 2007, 10:38:40 »
Petrca, še eno vprašanje!
Ali je bila gužva?
Misliš, da bi bilo primerno, da bi šli na ta izlet z nekaj bernci in bi se ti podili zraven?

Glede na to, da je bila sobota prvi prosti dan odkar je zapadel sneg, je šlo proti Tamarju ogromno ljudi.
Če se psi znajo umakniti, potem ni problem. Če pa bi dirkali in se zaletavali v mimoidoče, bi se pa znal kdo pritožit. Mene npr. ne moti  ;D. Bi se jim hitro še sama pridružila  :o. So pa na poti tudi ljudje z majhnimi otroci, v nasprotno smer (nazaj grede) pa se celo sankajo.

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #719 : 29 Januar 2007, 10:53:07 »
Glede na to, da se nazaj grede sankajo, je po mojem kar problem se umakniti, če je ogromno psov. Mi smo srečali zadnjič v Krnici kar nekaj smučarjev, ko smo šli gor pa so pridirkali okrog ovinka in je včasih čisto malo manjkalo, da ni kdo koga zbil (tako pse kot ljudi). Če imaš pa malo več psov in padejo v igro, pa zna biti sploh problem umakniti vse s poti (smučarji se znajo vsaj hitro ustaviti... sankači pa ponavadi niti ne). Jaz vem, da z več kot z enim psom v Tamar ne bi upala (razen, če so privezani).