Našla "vzreditelja" ali vzreditelja?Midva sva Špelco kupila pri Ester Gjorek (na forumih jo najdeš kot Redlion) in je res super vzrediteljica,ker jo kadarkoli lahko pokličeva,vedno je na volju,ves čas smo v kontaktu in kapo dol pred njo.
Mi imamo zapiranje s steklom.Pa nam je že tudi ušla 2x ven (to se zgodi če ne zapreš)...se pa meni zdi to da so jih kače zadušile velik bull shit.Sploh kraljevi pitoni so take lenobe da če ti že uide se ne premakne dlje kot 2m od terarija pa še to se zabubi v najtoplješi del (1x pod cunje na stol,drugič zraven terarijev s pajki-vedno 1m stran).Naše zapiranje zgleda torej takole:
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4084967/?os=4097810
Takole je pa terarij fiksiran

Pa naredita dovolj velik terarij.Kače se MORA vsaj stegniti v terariju,čeprav so večino časa zvite in zabubane v svojih skrivališčih.Pa uredita hladni in topli del pa seveda bazenček.Saj terarij vama je jasen?Ga bosta kupila ali naredila sama (zadnja varjanta je cenejša in več domišlije lahko uporabiš).Pa pazit je treba na pravo vlago in temperaturo.
S hranjenjem ni velikih problemov.Jejo namreč tja na 10-14 dni,lahko se zgodi da ne je več mesecev (naša zdaj 5 mesecev ni jedla).Pazit moraš na to,da ne daš prevelikega plena,torej na začetku bolj majhne miške kasneje normalne velikosti.Jaz priporočam mrtev plen,odvisno pa od tega kako je kača navajena.Vsekakor hrana ne sme biti 1. miš pobrana s ceste,meni so tudi tiste šolske miške bolj sumljive.Mi jih kupimo pri rejcu lepo zamrznjene da se še paraziti če že so pobijejo.Potem miško samo fino pogeješ,seveda odtajaš prej in serviraš

Za ceno nimam pojma.Sploh ne vem kakšne so danes cene?Naša je bila takrat 25 čukov...
Je pa dejstvo.Ali kačo res,ampak res res hočeta.Kača ni pes,živi približno 10 let več kot pes,čeprav ne potrebuje neke hude nega in sprehodov ni to žival,ki se je lahko naveličaš.In zdaj se odločite ali jo boste imeli,ali se je kdo boji ipd.
Upam da sem vsaj malo pomagala...