Avtor Tema: Ptičji pajki  (Prebrano 66731 krat)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Moj "mali" prijatelj
Ptičji pajki
« : 22 November 2005, 15:26:05 »
No pri nas pa trenutno živi 8 ptičjih pajkov...Sej so še kar luštni  ;D.Precej bolj kot suhe južine pa ostala golazen.Za imena vem samo...smithy,versy,emiliya...ostalo moram pa še preštuderat :P.

Sicer smo ravno včeraj naštimali omaro oz. so jo,tako,da so sedaj tam.Sta pa me dnjimi 2 bolj strupeni (1smrtno).No tadva sta zankrat v terariju ostali so v kozarcih...ampak ko odrastejo (trenutna velikost je max. 6cm) se bodo tudi on preselili tja.Kaj več pa res kasneje  :P  ::)

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Re: Ptičji pajki
« Odgovori #1 : 23 November 2005, 19:13:27 »
No pri nas pa trenutno živi 8 ptičjih pajkov...Sej so še kar luštni  ;D.Precej bolj kot suhe južine pa ostala golazen.Za imena vem samo...smithy,versy,emiliya...ostalo moram pa še preštuderat :P.

Sicer smo ravno včeraj naštimali omaro oz. so jo,tako,da so sedaj tam.Sta pa me dnjimi 2 bolj strupeni (1smrtno).No tadva sta zankrat v terariju ostali so v kozarcih...ampak ko odrastejo (trenutna velikost je max. 6cm) se bodo tudi on preselili tja.Kaj več pa res kasneje :P  ::)

Kdaj pa bo ta kasneje? :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2 : 23 November 2005, 20:07:30 »
Rina s ebom potrudila čimprej...častna pesjanarska.Do jutri zvečer...najkasneje.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3 : 24 November 2005, 15:46:34 »
Torej...Pri nas se je vse začelo pred približno...1letom.Kdor še ne pozna mojega brata Klemna bo sedajle kaj dosti izvedel o njem ;D.Vedno so ga mikale eksotične živali...in se je pojavil na nekaterih forumih ipd.In potem je prišla ideja,da bi on imel ptičjega pajka,natančneje smitija (http://www.pajki.com/gallery/imagepages/image39.html).
Oh ja...vendar je bila tu seveda moja mami,ki je rekla,da v naši hiši ptičjih pajkov nikoli ne bo ::) :P.No njene napovedi se niso najbolj uresničile,ker sedaj je trenutno pajkov 8 v načrtu so baje še 4.Tako je proti koncu lanskega šolskega leta k nam prišel 2cm velik "smiti".No vsaj bil naj bi.Ampak je Klemen po 2. levitvi opazil,da nima nič beline na noga torej je bila možnosta ta,da so ga v Nemčiji zamenjali.Strokovni svet (Klemenov prijatel Sašo,gojitelj,ljubitelej pajkov) je to tudi potrdil.Torej smiti ni bil smiti ampak emilia (http://www.a-planet.org/images/ap/b_emilia.jpg).torej nič hujšega za mojega brata,sej je bila emilia  3. na seznamu pajkov.
2. je k nam prišel versicolor (http://www.pajki.com/gallery/imagepages/image26.html) (naš je modre barve-spreminja barvo) ,potem končno smiti...torej do sedaj 8 pajkov.
*smiti (meni najlepši)
*versicolor (2. najlepši ;D)
*emilia (http://www.a-planet.org/images/ap/b_emilia.jpg)
*braunshauseni (http://www.tarantulas-spider.com/gallery/images/Avicularia%20braunshauseni%201999%20BRAZIL.jpg)
*chromatopelma (http://www.exotic-animals.org/pajki/ponovna_levitev/Chromatopelma_3.jpg)
*iheringi (http://www.pajki.com/gallery/imagepages/image60.html)
*mamilatus (http://www.pajki.com/gallery/imagepages/image107.html)
*fasciata (http://www.tarantulas-spider.com/spider-room/images/Pogled%20v%20terarij%20Poecilotheria%20fasciata.jpg)

Hmmm...torej teh pajkov se je navadila cela družina.Mami nekatere še celo izbira (bolje da jih ne vidite pred računalniko ;D).Se je pa zgodilo,da za nekatere mami sploh ni vedela,dokler niso bili doma (pride iz sobe "Klemen od kdaj maš pa 7 pajkov?").Za fasciato pa je bilo tako,da smo ga šli iskati k Sašotu (velikokrat je pri njem,tam dobiva terarije,hrano za pajke,nasvete itd.) in jo je klical,če lahko še enega pajka.in slišalo se je samo ne,ne ,ne ,ne ,NEEEE...potem proti koncu pa še to kolk je pa strupen,NEEEE.Vendar je do avomobila prišel s kozarcem pod puloverjem ;D.
Tako je bilo potem tudi včeraj,ker je bilo rečeno,da do počitnic (poletnih) nič več pajkov...da bi pa za RD samico gigasa...hihi.

Aja...fasciata in mamilatus sta med napadalnima in zelo nevarnima vrstama :P

No ja nekaj na kratko.Upam še to,da ni Nina jezna,ker tele slike sem iskala na netu :-\.Drugače jih lahko zbrišeš.Je bila večina najdena v najdi.si nekaj pa na strani www.pajki.com.

ocenjeno sporočilo +1

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4 : 24 November 2005, 16:33:18 »
so zelo luškani...doma ga pa neb mela.....nikol

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5 : 24 November 2005, 17:12:34 »
Hvala Tjaša!
Super so. :D
Samo nekaj mi povej. A pajki so čisto zadovoljni s tistim majhnim glažem? Kaj pa kakšna vlaga pa to, a je to kaj pomembno?

lp, rina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #6 : 24 November 2005, 17:22:18 »
Verjemi mi,da so z glaži čisto zadovolni.Sej so še čist miceni...no niti ne tok.Pol grejo pa vsi v terarije pa omaro.Je pa itak ful lepš...Glede vlage se pa vlaži z vodo,tko,da se škropi.Je bolj pomembna temp.

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #7 : 24 November 2005, 18:42:14 »
Aha... Kašna pa more bit temp.? A ma Klemen pač tako toplo v sobi, al vsak glaž posebej ogreva?

lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #8 : 24 November 2005, 18:45:32 »
men je pa ful všeč on rjav ... bi ga mela sam so predragi (a ne??) pa še nevarni  :o :-X

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #9 : 24 November 2005, 19:47:33 »
Men je všeč ta prvi, smiti  ;D  Sam js mam rada žival, ki jo lah daš na roko pa mal cortaš...

Tjaša kolk časa pa to odrašča? Pa kako živlensko dobo majo?

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #10 : 24 November 2005, 20:11:32 »
Rina klemen ima v sobi 28-30 stopinj :o.Zame absolutno prevroče :-X

Drugače pa Nastya cene se gibljejo od 5.000 do 400.000.Se mi zdi.Vem,da so ful drage redke vrste,smiti mladiček je 4.000...mal je tud odvisno od VIP :P.Al pa recimo kje jih kupiš.Zelo drag je Damjan Knafeljc.Baje zato,ker je tako znan,da pajki pa niso nič posebnega.Ima pa zelo lepe terarije 8)

Neyka men je tud smiti najlepši...sicer pa klemen tele kosmatince tudi vlači po rokah.Tko,kdaj pa kdaj jih da...pol pa smiti mal dlak odvržne na njegovo roko jih da pa nazaj ker ga pače ;D.Zame je pa rekel,da takim budalam ga ne bi nikoli dal.

Glede odraščanja je pa takole...pajk se levi.Po vsaki levitivi je večji in ima močnejše in bolj izrazite bvarve (se mi zdi,da jo versicolor celo  spremeni).Torej ko doseže svojo polno velikost je odrsale (ponavadi je to 15cm).Levitev pa je odvisna od temperature,količine hrane ipd.

Baje da smiti ob primernh razmerah živi okoli 30 let...drugače pa okrog 20

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #11 : 30 November 2005, 14:11:49 »
28-30 stopin????? jst bi zgorela

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #12 : 30 November 2005, 15:29:10 »
jz bi tut ... sam verjetn je že navajen ..  ;D ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #13 : 30 November 2005, 15:40:41 »
Heh saj zjutraj zgleda tole nekako tako:"Tamala dele se vrata odprta1pOl jih pa prosm zapri,ke rse mora mal prezračit...je kar mal vroče."

Ja kaj čem...človek je čist mem :P

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #14 : 01 December 2005, 16:57:30 »
Živjo,

jaz sem bila tud ena izmed tistih, ki me pajki niso nikol zanimal in sem se jih celo bala. Ker pa je moj bivši fant zelo vztrajal pri odločitvi nakupa pajka, sem kasneje tudi jaz popustila in mu celo kupila terarij. Kmalu se je zbirka pajkcev večala, jaz pa sem bila tista, ki sem jih največ prinesla (oz. zrihtala). Tko da sem se kmal navadla nanje.
Prvi v zbirki je bila samica Lasiodora striatipes, stara 1 leto, velikosti cca. 5cm čez noge. Naslednja 2 pajkca (samica Grammostola rosea in samica Nhandu coloratovillosum) sta bila kupljena v trgovinah ZOO Muser (prvi v Grazu, drugi v Leibnitzu). Naslednji pajkec (sling - 2cm čez noge) je bil Brachypelma smithi. Kmalu sta sledila slinga Brachypelma vagans in Brachypelma klaasi. Zadnji pa je bil Avicularia metallica. Več ali manj so vse fotke omenjenih pajkcev v mojem albumu (link v podpisu).
Po zadnjih podatkih (z bivšim nimam več stikov) zadnjih treh pajkcev (vagans, klaasi in metallica) niso več živi.

Morm pa priznat, da so mi bli na koncu pajkci zelo všeč, saj so poživili dnevni prostor. Bili so pač nekaj posebnega. Hkrati pa niso bili zahtevni za hranjenje   ;D Samo na temperaturo in vlago je treba poskrbet. To se pa tko al tko lahko uredi z grelci in posodicami v terarijih.

ocenjeno sporočilo +1

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #15 : 01 December 2005, 17:12:01 »
Hehe Petrca podobno je bilo pri meni.No priznam...suhih južen se še vedno bojim :-[.Tele kosmatinčke bi pa z veseljem sprejela na roko,samo kaj ko takše budale kot sem jaz tega ne bomo doživele ;D.

Kateri od teh pajkov ti je bil pa najbolj všeč?Mimogrede zelo lepe slike

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #16 : 02 December 2005, 09:51:53 »
Jst sm tud teh malih hišnih pajkcov bojim. Vsakič ko zagledam kakšnega ga ujamem v kozarc in spustim ven, se pa zgodi, da tega nimam pri roki in potem reveži končajo v zmečkanem robčku  :-\

Drugač sm pa kr en čas rabila, da sem se navadla nanje. Ko sem bila že čist sigurna, da bom kosmatinca prijela, ga dala na roko, sem v sebi še vseeno imela nek strah, ki ga pajek začuti. Takoj jo je prišel v stik z mano sem dobila "kurjo polt" in pajku se je zmešal. Da ne govorim o tem, da se je men še bolj  :o

Od vseh pajkov, ki so bili v zbirki, sem se najbolj "zagrela" za smithija, ker je res prijazen pajkec in najbolj vzdržljiv (ne pogine kar tako), na drugem mestu je bla pa metallica. Sicer je pa vsak po svoje zanimiv. Men osebno so bolj všeč "močnejši", bolj "mesnati" z lepimi barvami  ;D

Lanyca

• Gost
« Odgovori #17 : 02 December 2005, 16:34:40 »
Wau res so lepi. jaz sem enega takega pajka samo črnega imela na glavi. :) Pa božala sem ga in je bil mehki na otip. ;)
No jaz pajkov ne bi no nevem če bi jih  mela doma. Glede tega sem neodločena po eni strani bi ga mela po drugiv pa ne. :P
In od 28-30 °C pa kak lahko je v takem. :o :-X
No drugače pa so res lepi.

Lp :-*

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #18 : 02 December 2005, 17:39:38 »
Kar se tiče temperature in vlažnosti je čist odvisen od vrste pajka. Prav tako je odvisna tudi velikost terarija saj se pajki v grobem delijo na talno in drevesno vrsto. Itak pa vse o tem piše na internetu.
Temperaturo je tko al tko najbolš uravnavat z grelcem. Kdo pa bi od nas rad bil v prostoru, ki ima okoli 30C  ??? ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #19 : 02 December 2005, 20:29:55 »

Sem pa jaz že mislila,da je mamilatus poginil.Ker ves čas tiči v rovu.Pa sem danes opazila,da ima zadek na drugem koncu ;D.

Sicer pa če pogledma tako...so mi pajki mnogo bol všeč kot pa njihova hrana :-[

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #20 : 03 December 2005, 16:54:14 »
Ja ja...pajki so lepši za pogledat, kot hrana  :D
Men npr. mokarji niso bli nikol všeč. Ko jim je blo treba zamenjat otrobe in sem jih presejala, je kakšen ven padu in sm ga s težavo pobrala. Se je mal preveč zvijal.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #21 : 03 December 2005, 20:23:25 »
Petrca sem opazila,da si na exzotic-animals forumu.prepoznala po fulllllll luštni činčili.No uglavnem,če kdaj srečaš kakšnega Tigra mi nikar ne povej,da so na Pesjanarju predstavljeni njegovi pajki :-[

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #22 : 04 December 2005, 13:04:46 »
Na exotic animals sem se prijavla ko sem začela spraševat za pajke. Zdej sem pa redno gor, čeprav z bivšim nisva več skupaj in nimam več dela s pajki. So kr vsi pri njemu ostal.
Slikca v mojem profilu na exotic animals je moj činčilko ik. Star je dobro leto in pol in je pravi hudiček  :D

Brez skrbi...tm ne bo noben zvedu, da so kakšni pajki predstavljeni tukaj  ;)

Z4l4+Z0j4

• *
« Odgovori #23 : 25 Januar 2006, 18:06:20 »

Jezus, kak so lušni !  :P
Pa kake ritke majo  :o 

Šapa

• *
« Odgovori #24 : 25 Januar 2006, 21:57:22 »
hehe no pa je tukaj tudi nekaj ljubiteljev teh izjemno zanimivih zivalic  ;D

evo moji zverini:
Brachypelma Emilia:

Brachypelma Boemhei:

zaenkrat imam samo dva ampak mislim da se bo tale zbrka scasoma povecala  8)

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #25 : 26 Januar 2006, 13:01:23 »
Šapa...tvoja pajkca sta res lepa. Predvidevam, da je emilia samica, boehmei pa samec  ::) :o   Kolk sta pa stara in o kateri vrsti še razmišljaš, ko si napisala da se bo zbirka povečala.

Šapa

• *
« Odgovori #26 : 26 Januar 2006, 15:19:31 »
Šapa...tvoja pajkca sta res lepa. Predvidevam, da je emilia samica, boehmei pa samec  ::) :o   Kolk sta pa stara in o kateri vrsti še razmišljaš, ko si napisala da se bo zbirka povečala.

hehe a ves da jaz pa ravno obratno mislim kar se tice spolov... v bistvu se ne vem katerega spola sta ker sta se dokaj majhna... do zdaj se je pri meni levil samo boehmei in se mi zdi da je samica. za emilio pa se ne vem tocno... bomo videli ko se bo levila :) stara mislim da sta tam nekje okoli leto in pol do dve leti... ne vem tocno...

hehe ce grem nastevat katere pajke bi vse imela lahko do jutri nastevam  :o vsekakor bo najprej na vrsto prisla grammostola pulchra... ta je en mojih najljubsih pajkov... potem pa pridejo na vrsto kaksne brachypelme... npr. smithi pa vagans... zelo so mi vsec tudi Poecilotherie ampak so prevec agresivne in strupene zame... jat bom ostala pri nestrupenih in nenapadalnih pajkih  ;D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #27 : 26 Januar 2006, 21:48:23 »
Jp...Šapa...ti verjamem, da bi lahko vrste do jutri naštevala  :D  Men so bile pa brachypelme vedno všeč. Zato sem tud bivšemu fantu zrihtala smithija, vagansa in klaasija. Ampak na žalost zadnje dva nista preživela. Kaj se pa s smithijem sedaj dogaja, pa nimam pojma, ker nimam več stikov z bivšim. Od grammostol mi je bla pa cala ful všeč. Pa tud avicularia metallica je bla nekaj posebnega  ;D

Kje pa si ti pajkce kupovala?

Šapa

• *
« Odgovori #28 : 26 Januar 2006, 22:39:26 »
Kje pa si ti pajkce kupovala?

od nekoga ki sem ga spoznala preko foruma (ne tega) in na koncu ugotovila da zivi zelo blizu mene   ;D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
« Odgovori #29 : 27 Januar 2006, 07:36:42 »
Se mi zdi, da vem od koga si dobila pajkce   :P ;D  Jaz ga osebno zelo dobro poznam. On je tud men (oziroma sem pajkce kupovala za bivšega), zrihtal 2 slinga   ;D