Avtor Tema: Zajčki, Kunci  (Prebrano 859383 krat)

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1380 : 04 Januar 2011, 14:23:55 »
No, zdejle sem ga gledala in vidim, da ima drisko bogec  :( Ni več bobkov ampak samo driska.
Sem ga z mehko brisačko umila. Se noče sam, mene gleda in čaka da ga vsaj malo spucam. Revež je imel cel trebušček umazan.
Moreva laufat k vetu ali malo počakam, če se bo umirilo?

Zorek

• *
  • Spol: Ženski
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1381 : 04 Januar 2011, 18:27:45 »
Hey,
ubistvu kletke ni potrebno kaj veliko prati, sama jo perem, ker imata moja2 kaj ups in namesto, da pobrišem kar operem in ne uporabljam nobenih čistil. Drugače wc pa perem vsak dan. Se mi zdi, da je to čisto odvisno od lastnika.
Kunca lahko skopaš in se ti bo posušil v pol ure največ, ne priporočam pa neko veliko namakanje in pa uporabo šamponov.
To nima veze z menjavanjem znamke briketov, sama imam skoraj vsak tedn drugo, pa ni nikoli nič narobe. Se mi zdi nepotrebno kompliciranje pri tej hrani, ker jo tako malo pojedo, a vseeno pol kg mi zmanka v 1 tednu.
Ampak če je umazan kožušček, se jaz ne bi ravno igrala in bi takoj letela k veterinarju, ker je Nedl dobil drisko pred smrtjo in je bila vmes verjetno samo kakšna ura, ker ko sem odšla od doma je bil normalen, ko sem pa prišla domov je bil pa že trd, pa sem bila zdoma približno 5 ur in sem ga našla v driski :'( Sploh ker je pri tvojem driska bi takoj letela k veterinarju, ker je driska v velikih primerih tudi usodna :(
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1382 : 04 Januar 2011, 18:42:59 »
Sper delamo bobke. Sem ga nekaj časa opazovala in videla, da je blato vedno bolj trdo in zdej je vse normalno. Možno, da je po tleh kaj pojedel in mu je blo malo slabo.
Bi pa letela k vetu če se kmalu nebi poboljšalo (sem paničar po naravi :-[ ).
Nisem ga celega zmočila, ker se mi je zdelo smotano. Sem ga samo obrnila na hrbet in malo zmočila, drugo pa z nežno brisačko obrisala. Je lepo počakal pri miru.

Jaz sem kletko zdej oprala, ker je bila driska, pred tem je nisem in ni bilo potrebe.
Wc mu pa vsak dan vsaj splaknem, ker se včasih polula kar na plastiko.

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1383 : 04 Januar 2011, 19:21:44 »
Hey,
no super. Mogoče si mu dala kakšno jabolko ali pa kakšno drugo zelenjavo ali sadje?
Ko je bilo pri nas potrebno kopanje, sem v spodnji del kletke natočla vodo (sem jo itak mogla oprat) in kunca samo noter postavila pa je bilo dovolj :) Je pa res, da vode ne marajo zelo, nekateri so še kar pridni in potrpežljivi :)
Ubistvu tut jaz ne perem posebi kletke, ker uporablam samo vodo tako, da nekako delamo enako :)
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1384 : 04 Januar 2011, 20:12:15 »
Ne, čisto nič mu nisem dala. Je pa pred tem skakljal po dnevni in je možno, da je kje kaj pobral (psa vedno kaj po tleh pustita).
Sem probala tudi jaz ga dati v kletko, kjer je že bla voda in sem mislila, da bo reveža pobralo  :-[
Tako da sem ga raje pobrisala pa je blo. Ostalo pa je sam potem počistil.
Upam, da bo zdej vse ok 8)

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1385 : 05 Januar 2011, 19:19:00 »
Hey,
kunci navadno ne pobirajo za psmi, četudi je to njihova najljubša hrana (usaj moji so takšni), ker jim hrana smrdi, ker jo je pač prej imel pes. Tako da je verjetno bilo nekaj drugega.
Ja, eni se res prestrašijo, ko se jih da v vodo, enim je pa preprostot vseeno :)
Kako je zdaj s kunčkom?
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1386 : 06 Januar 2011, 09:04:20 »
No, ne vem od česa je bilo. Driskal je manj kot eno uro, potem je bilo vse v najlepšem reku. To je važno  :)
Zelo lepo se je navadil na roko. Ko odprem kletko se takoj dvigne na zadnje tačke in čaka, da ga božam :D
Ugotavljam pa, da bo kletka kmalu premajhna. Včasih ga nekaj piči v glavo in skače kot zmešan. Ko ga dam ven pa nič, se obrne in skoči nazaj.
Kletko imam večinoma skozi odprto, tako da hodi ven in not sam.
Super nam gre  :D

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1387 : 06 Januar 2011, 16:36:13 »
Hey,
tudi sama ne vem razloga zaradi česa bi lahko imel drisko, so tile kunčki kar zakomplicirani pri boleznih :( Je pa super, da je bolje :)
Meni je najlepše, ko pridem h kletki oz. zajčniku in se kunci razveselijo, da si prišel. Nucajo pa nekaj časa, da se te navadijo in začnejo pridno čakat, da prideš :)
Kako veliko kletko pa imaš? Sama imam 1x0,5x0,5 m pa imam v njej 2 pritlikava ovnača pa ni nič premajhna. Je pa res, da so kunci najraje v kletki in gredo ven samo za kakšno uro noret. Čeprav moji bi vsi ponoči noreli zunaj, takrat pa žal ne gre :(
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1388 : 06 Januar 2011, 20:32:52 »
Naša kletka je okoli 86cm dolžine in 50cm širine. Visoka pa je precej, ker ima notri hiško, na kateri lahko tudi stoji.
Prejle sta se z Joyem preganjala po dnevni (imamo tepih zaradi živali) in sta oba popadala od utrujenosti.
Muffinu se fajn zdi, ko ga Joy ne more ujeti  :P
Gre pa sem ven, ko ima višek energije, skače kot zmešan po dnevni in gre nazaj. Ponoči pa zaprem, ker se bojim da bi se kaj zgodilo (ziher je ziher).

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1389 : 06 Januar 2011, 21:29:10 »
Hey,
kletke nimaš premajhne ;)
Sama ne dovolim kuncem divjat s psom, jih mora pes ves čas ignorirat, ker se kunci hitro ustrašijo psa, pa pri terierjih se nikoli ne ve kaj se bo zgodilo.
Drugače pa tudi moji ne divjajo veliko, si raje najdejo kaj za glodat ali pa kotiček za spanje, divjali bi pa itak ponoči, ker so pač kunci bolj nočne živali.
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1390 : 07 Januar 2011, 10:51:31 »
Oj!
No, me je res skrbelo, da ima premalo prostora v kletki  ::)
Jaz dovolim 'divjanje' samo z Joyem (mešanček pinč - čivava, ima samo 1,2 kg, višinsko sta skoraj enaka  :D). Kunec namerno hodi do njega in ga ščipa, Joy pa potem teče okoli njega.. Smešna sta  :o
Muffin prav čaka, kdaj bom Joya spustila zraven. Nimata nekih ful kontaktov, laufata en okoli drugega, Muffin pa ima vedno odprto kletko in se lahko skrije ko mu paše. Ruby, ki je ogromna baba pa ga more ignorirat (no, ona se ga itak boji  ::) ).

Naš zelo rad skače okoli dopoldne, nekje do 11h. Potem gre pa spat, popoldne pa ga ni na spregled. Ponoči pa preureja svojo kletko in najdem zjutraj vse razmetano  ::)

Kako naj vem, ali je samček ali samička? Namreč v trgovini so rekli da je verjetno samček, ni pa punca bila 100%  :-\

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1391 : 07 Januar 2011, 13:29:33 »
glede določanja spola smo že pisali na 45. strani... tudi jaz nisem bila sigurna ampak po vseh slikah in pogovorih, mislim da je fantek  ;)
tudi mojega velikokrat kaj piči in nori po svoji kletki. to pomeni da je vesel. Charlie je najprej divjal samo po kletki, ampak potem se je to preneslo še na cel prostor v katerem je spuščen  :D postalo mi je prav všeč, saj vidim kako zelo uživa

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1392 : 07 Januar 2011, 14:10:47 »
ampak se pri majhnih kuncih težje ugotovi. sploh ko so tako mladi kot tvoj. mogoče se pa vseeno lahko prepričaš na prejšnjih straneh. poskusiti ni greh  ;)

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1393 : 08 Januar 2011, 12:17:48 »
Hey,
meni tudi Fizzy grize Zora in potem Zor renči pa čaka, da kunca umirim, da ga ne pohrusta. Ampak je res treba bit ful previden, ker se kuncu hitro kaj naredi, najbolj občutljiv je pa nasploh tilnik, ker se hitro zlomi. Če kdaj pogledaš kako oddajo vidiš, da je potreben samo rahel udarec in je tilnik že zlomljen, kunec pa mrtev :'(
Pri starosti 2 mesecev se spol kunca najtežje določi. Določi se tako, da se pritisne s prstom pred spolovilom pri trebuhu in se vidi ali pride ven "piramidica" ali penis. Problem pri tej starosti pa je, da samčkom večkrat penis zgleda kot piramidica in je že potrebno več prakse da znaš vseeno ločit. Pri 3 mesecih pa že dobijo moda in je veliko lažje določit in poglej par strani nazaj za sliko mod.
samec:
samica:
lp,
Anja

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1394 : 08 Januar 2011, 16:39:35 »
Joy in Muffin se res samo lovita, ker Joy točno ve, da ga ne sme tikat in butat. Sem ju posnela in bom dala posnetek na net. :D
No, bom počakala še kak mesec pa ponovno pogledala ali je samček ali samička.. Ker zdaj mi ni čisto jasno  :o
Danes je Muffin našel star mačkov praskalnik in tako norel po njemu, da ga je bilo prav veselje gledat. Norec mali  8)

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1395 : 10 Januar 2011, 19:14:22 »
Hey,
saj dokler imaš samo 1 ti ni zelo pomembno katerega spola je, ko jih imaš pa več, moraš bit pa že previden, ker ni zastojn rek, da se množijo k zajci v gozdu ::)
Za igranje so pa res smešni, nikoli ne pomislijo, da bi pa kaj mogoče bilo škodljivo za zobke in potem jih vidiš kako vedno nekaj prestavlajo pa po možnosti je tista stvar težja od njih  >:D
lp,
Anja

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1396 : 16 Januar 2011, 18:42:19 »
danes je bilo tako super vreme, da sem se odločila da greva s Charlie-om malo okoli hiše  ;D tako je užival in skakal vsepovsod... ko sem ga pripeljala v hišo je bil ves v blatu in ker si sam tako velike umazanije nebi mogel umiti sem v banico natočila malo vode da se je  blato odmočilo. potem sem ga obrisala z brisačo, nato pa še posušila s fenom. mali je prav užival  ;) no zdaj se njegov kožušček spet sveti.
mi je pa čudno, da vedno ko ga hočem vzeti v naročje podivja. to se dogaja samo v moji sobi in zunaj. potem pa prav cvilit začne. no, ne najbolj cvilit ampak... deluje mi, kot da bi se jokal. zakaj se tako odzove? komaj ga ulovim pa še cela sem popraskana in v dlakah  :-\ bi mi lahko kdo kaj priporočal?

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1397 : 16 Januar 2011, 20:14:36 »
Muffin tudi zadnje čase počne isto. Ko ga hočem prijeti kar podivja in skače okoli (vmes seveda mene popraska). Ko ga primem, je pa mir in se stiska k meni. :-\

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1398 : 16 Januar 2011, 20:21:57 »
Helow,
me ga s fenom sušit, to ni dobro zanj. Samo z brisačo malo pobrišeš, če je zelo moker in ga pustiš par minut in bo sam od sebe suh, so res zelo hitro suhi.
Če cvili potem ga nekaj boli, meni zveni to kot jokast vzdihljaj. Je pa drugo če renči, takrat pa lahko rečem iz mojih izkušenj, da mu nisi blizu, ker meni se je Fizzy obesil tako na roko in me pošteno ugriznil skozi bundo in 2 puloverja, potem pa ni spustil in je kar visel z roke, kot trmast terier  >:D
Lahko pa rečem tudi iz mojih izkušenj, da jim samo 1 dvig paše, prid drugih vedno brcajo, grizejo, jokajo... Tako da je lahko razlog v tem. Sama jih primem z 1 roko pod sprednjimi tačkami, z drugo za zadnjimi oz. pod repom, da me tako ne ugriznejo ali brcnejo, pa tudi njim je tako najbolje.
lp,
Anja

rapgirl

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1399 : 16 Januar 2011, 22:44:07 »
http://www.youtube.com/watch?v=quER8_tjI6Q&feature=related  :o

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1400 : 17 Januar 2011, 15:57:35 »
pasja.zabava: pri meni je enako.  ;) ko ga vzamem v naročje je čisto miren. nekateri rečejo, da se jim zdi da je igrača  :D
Zorek: saj ne da cvili ampak tako čudno zastoka... reči ne več na mene, na druge pa še včasih. glede dvigovanja pa mojemu tako ne paše. tudi jaz ga dvigujem tako da z eno roko primem pod sprednje tačke z drugo pa pod repkom. ampak mu verjetno ravno ta dvig ne ustreza  :-\ bom morala najti drug način.

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1401 : 17 Januar 2011, 16:48:51 »
Hey,
ne cvilijo ampak samo zastokajo ja. Poskusi več prijemov pa boš videla kateri vama bo najbolj všeč, sama sem Fizzyu vedno v naročju dajala tudi korenček na katerega je nor in se je s pomočjo hrane lažje navadil na nošenje. Prej ga recimo niti pobožat nisem smela, ker se je tako bal, zdaj pa mi pusti, da ga lahko nosim in cartam v naročju. Medtem ko večino drugih ljudi še vedno ne mara.
lp,
Anja

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1402 : 31 Januar 2011, 18:18:41 »
heila. v soboto se je Charlie začel obnašati lepše, bolj umirjeno in prijazno. skakal je za mano kot kak kuža in ni hotel da kamorkoli grem  ;D zelo mi je bilo všeč, ker že 4 mesece ni bil tako prikupen. mogoče je bila kriva bolezen??  ??? no kakorkoli. včeraj je začel naskakovati plišastega zajčka. ko ga je lovil je cvilil kot pujsek ampak seveda čisto tiho, ravno toliko da se je slišalo. verjetno zaradi hormonov oz. veselja? sploh ga nisem mogla umiriti... bil je tako zagnan v svoje "delo" da sploh ni imel namena nehati. ampak to je počel le ko sem bila zraven. če sem šla recimo na posteljo je takoj nehal in skočil gor ter se stisnil k meni. k sebi sem ga lahko dvignila kadar sem hotela in kakor sem hotela in bilo mi je zelo čudno ker tega prej ni maral. hkrati pa sem bila vesela da se je končno poboljšal. a ne za dolgo. danes je bilo čisto drugače. ko sem prišla domov da bi se pocartala z njim je postal tako napadalen kot še nikoli. hotel me je ugrizniti in spet sem cela okrampana... :( svojo zajčico, ki jo je naskakoval je hotel raztrgati in bil je tako pobesnel kot kakšen bik. ko me je zagledal je hotel pobegniti čim dlje od mene ko pa sem ga hotela prijeti pa je zopet pričel spuščati tisti čuden zvok. ali kdo ve kaj mu je? mi zna kdo svetovati kaj naj naredim? ali ne bo nikoli več tako zlat kot prej?  :'(

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1403 : 01 Februar 2011, 20:46:30 »
Hey,
bolezen tukaj ni imela nobenega vpliva ;)
Drugače pa tisti zvok, ki ga imaš v mislih (rekla si, da je podobno pujsku, ampak zelo tiho), no ta je značilen za kunce pred naskokom, ko osvjajo kunke, moj Fizzy pa te zvoke spušča tudi pred hranjenjem.
Zdaj lahko rečem, da pri nas je kastracija pomagala in Fizzy ne markira več, pa tudi kunci ga ne zanimajo več za naskok, ampak se samo lepo druži z njimi tako, da bodo zdaj lahko moji3 večkrat skupaj :)
Drugače pa tvojemu samo razpoloženje niha in ni s tem nič narobe, mogoče se bo čez čas umiril, mogoče pa ne. Glede na to, datudi veliko naskakuje in je poln hormonov, bi ga jaz dala kastrirat (konec koncev je to tudi bolje za njegovo prostato, če se kunca ne uporablja za naskok ;) ), mogoče bi to pomagalo, ampak je to bolj odvisno od kunca, zagotovo bi ti pa pomagalo pri naskakovanju in markiranju :)
lp,
Anja

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1404 : 02 Februar 2011, 12:59:04 »
hvala. sem kar boljše volje ob teh besedah. ;D sem tudi sama opazila da je bil kljub temu naslednji dan vseeno malo boljše. naskakoval pa je samo v nedeljo markira pa k vsej sreči (še) ne. če se bo pa stanje poslabšalo pa ga bom verjetno dala kastrirati. koliko pa to okvirno stane?

Zorek

• *
    • ben
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1405 : 02 Februar 2011, 16:42:44 »
Hey,
stane okoli 60-65 €. Sem Acea kastrirala v ambulanti za male živali v Mestnem logu, Fizzya pa kar pri nas v Slovenj Gradcu in je obakrat znašalo tu nekje. Je cena kar malo visoka, ampak meni se je splačalo. Lahko pa rečem, da je najbolje, da se da kunca čimprej kastrirat. Fizzya sem dala šele pri 2 letih in so imeli kar  težave z zbujanjem, saj se ni in ni želel zbuditi (zbujali so ga kar 5 ur :O) in ko sem šla ponj je še vedno spal, doma pa je na srečo kar oživel in ni bilo nobenih problemov.
lp,
Anja

barchi

• *
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1406 : 02 Februar 2011, 18:26:24 »
jaz tudi premušljujem in se odločam da bi ga dala čimprej kastrirat. samo denar morem zbrat... čeprav za njega ga ne bo težko dati ;D

čara

• *
  • Obožujem pse!
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1407 : 06 Februar 2011, 10:54:17 »
Bunny pa zadnjih tac danes ne premika. Jih vleče za sabo. Apetit ima, pije vodo. Pa glih nedelja je, ko veterina ne dela. :(

čara

• *
  • Obožujem pse!
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1408 : 06 Februar 2011, 11:15:12 »
Sem pa poklicala veterinarja in pravi da je verjetno kaka možganska embolija. In sma se zmenla jutri ob 8h zjutraj, zaenkrat sem mu pa mehko poslala, ima apetit, pije vodo. Sam zadnje tačke vleče za sabo.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Zajčki, Kunci
« Odgovori #1409 : 06 Februar 2011, 12:16:06 »
Držim pesti da bo vse v redu  :-*