Avtor Tema: Jaz pa naše mačke  (Prebrano 10219 krat)

mac-ek

• *
  • Spol: Moški
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #30 : 04 Julij 2008, 09:56:02 »
ti tut hiter kej slikej pa glej da ne boš kašnega muca pohodil vmes...haha

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #31 : 04 Julij 2008, 10:39:24 »
evo novih fotk:

Mini spet poležava... ::)

pri Medotu je pa hrana vedno dobrodošla...xD

Srečka pa bi kot mini malo zaležala... ;)

Srečka že spi... sam zakaj je pa Medo tle?

Medo je iskal malo igre zato jo je tudi dobil...xD

pridejo nove fotke
Lp

mac-ek

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #32 : 04 Julij 2008, 11:43:52 »
ql..... :D :D :D

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #33 : 04 Julij 2008, 12:19:16 »
še mal vas bom razvajal s slikcami: :P :P

"Mini? Kaj si pa slišala?"

"evo. tako pa družina spi skupi"

"Medo razteguje spedne tačke" "Mal na gimnastični način" :) :)

"Kaj pa je tam not?"

upam da so lepe slikce

LP

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #34 : 04 Julij 2008, 13:28:57 »
evo ;D tuki so še fotke :;D

"Mini na klasičnem položaju" LEŽI

"Ja Medo! Kam si pa šu? Ajde takoj prid vn!"

Medo pozira

Pa še srečka gleda soseda ko žvižga

Mini se je spravila pokonci

Tu sm pa slučajno še slikov sosedovega psa. Ime mu je pa Edi. Je mešanc.

Edi

Pa še enkraat Edi. Tlele pa leži.

Lp, Andre

mac-ek

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #35 : 04 Julij 2008, 13:44:46 »
ful lepe slike....še še še fotkeeeee ;D

Smrček

• *
  • Spol: Ženski
  • Little star :*
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #36 : 04 Julij 2008, 19:19:44 »
Edi je luškan  8)

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #37 : 04 Julij 2008, 21:00:53 »
še zadnje fotke dons:

Srečka

Tudi Srečka bi rada jedla...

Medo počiva

Pa še enkrat Medo

Pa zakonec bom pa še enga Edija dal

Lp

zoe

• Moderator
    • Ginny
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #38 : 04 Julij 2008, 22:31:07 »
Andre, dobrodošel na forumu!

Luštne slike mačkov imaš 8) Ste mogoče doma razmislili o tem, da bi muce peljali na sterilizacijo?

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #39 : 04 Julij 2008, 22:53:41 »
ne. kr skos se pojavlja da mladiči umirajo. zato nočemo da bi bila Mini sama. mislm pa da bosta Srečka pa Medo še dolg bla z nami kr so to drugi mački ku smo skrbel za njih. druge smo pustil na mrvi al kjer kol so bli, da mini skrbi za njim na začetku. pol smo pa mi.ubistvu uni se niso dal tut nč božat. te pa se. tako da mislm da nebomo dal sterilizirat.

zoe

• Moderator
    • Ginny
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #40 : 04 Julij 2008, 23:07:13 »
Zakaj pa umirajo? Se ti ne zdi bolje, da muco sterilizirate in sploh nima mladičev, kot pa, da kar naprej umirajo :(

mac-ek

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #41 : 04 Julij 2008, 23:22:51 »
da umerajo je mugoče ta razlog: da je mini stara, da je že velikrat povrgla, da jo usakič drug mačk naskoč...al pa kej u spolnosti ni ok...sam tok

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #42 : 04 Julij 2008, 23:54:27 »
To niti nima neke pretirane veze z umiranjem. če bo imela stara mačka še naprej mladiče, bo ona umrla, ker se lahko kaj zakomplicira pri porodu pri tako starih mačkah. Poleg tega je mačka, ki ni sterilizirana izpostavljena različnim boleznim kot so faids, levkemija itd. in najbrš nočete, da bi se okužia s čim ali pač? Pa za mačko je stalno rojevanje novih mladičev mučenje. Če nočete, da bi bila sama jo pač sterilizirate, v kakšnem zavetišču pa vzemite še enega mačka, ki bo prav tako steriliziran/kastriran in bosta oba lepo živela. mačkov je toliko, ki se oddajajo, da ni nobene skrbi, da bo kater sam ostal.

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #43 : 05 Julij 2008, 08:57:07 »
ni tu nč s spolnostjo, pa pr porodu. mački so lepi, normalni. sam al jih avto zbije, al izginejo, učasih pa semizdi ene dva sta bla pa bolana.
naj več jih je izginlo

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #44 : 05 Julij 2008, 10:58:29 »
še nekaj svežih slikc od danes:

Naši mucki skup zajtrkujejo...

UMIVANJE

Medo

Srečka

Mini

Lp, pa še bo slikc

PikaChu

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #45 : 05 Julij 2008, 13:32:37 »
Zelo lepe slike tvojih muckov :)   Medo je prava faca*  :D

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #46 : 05 Julij 2008, 13:45:32 »
Andre, toplo ti priporočam, da daš Mini sterilizirat. Ker organizem to izredno izmuči, če nonstop rojeva kot po tekočem traku. Praviš, da imate zdaj še dva mačka poleg nje (ki bi ju bilo tudi dobro sterilizirat/kastrirat), torej ima družbo, zato raje pazi na te, da jih ne povozi avto, da ne "izginejo" ali zbolijo - če so zunanji, jih je treba poleg rednega odpravljanja notranjih in zunanjih zajedavcev tudi cepiti proti kužnim boleznim in levkozi (ki se prenaša ravno s parjenjem, ravno tako mačji aids). Poleg tega se bodo bolj držali doma, če bodo sterilizirani, in se ne bodo preganjali za drugimi mački v želji, da bi se parili, ampak bodo lepo uživali pri tebi.

Druga stvar - glede na slike mačke hraniš z whiskasom in frieskisom, kar sta najslabši možni hrani glede na sestavo. Redke mačke te hrane v redu prenašajo, večini se pa slej ko prej pojavijo zdravstvene težave. Hrano kupuj v specializiranih trgovinah za živali (imaš ogromno izbiro znamk - royal canin, felidae, almo nature, schesir...). Mleka jim ne dajaj, če imajo po njem drisko, kar se rado zgodi.

Mačke niso potrošni material, da lahko rečeš, ah, saj bodo že pomrli, če jih bo preveč. Ampak zakaj bi bilo to potrebno - zakaj bi se živa bitja zaradi človeških napak mučila in umirala nekje na obroke (kar se zgodi, če jih avto ne zbije do smrti oz. če obnemorejo od bolezni)? Glede na tvoje pisanje sem prepričana, da imaš svoje mačke zelo rad in jim želiš le najboljše, tako da upam, da veš, da ti tega nisem pisala, ker ti hočem težit, ampak v želji, da bi bilo za živali primerno poskrbljeno. Vsaj premisli o zadevi pa preberi še kaj o mačkah po internetu (magar po forumih) in se posvetuj z veterinarji.

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #47 : 05 Julij 2008, 13:47:09 »
vidm da mate radi slikce:

Družina skupi...

oo...

Medi

Srečka! ne glej nazaj!...

Ja Medo. to sm jst

Lp

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #48 : 05 Julij 2008, 13:54:34 »
Hvala za nasvete Nutella. Najbrž bi blu res dobr dt sterilizirat. Sam nism sam jst tisti k odloča. je tut sestra k ma ful rada mucke. tako da nevem.
Pa je konzerva dobra? kr naši mucki na dan pojejo eno konzervo

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #49 : 05 Julij 2008, 14:57:07 »
Tudi za konzerve velja, da so boljše za mačko omenjene znamke (seveda jih je še veliko več, o tem pobrskaj TUKAJ (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/board,13.0.html)), poleg tega pa seveda dajaj tudi meso (surovo ali kuhano), nekateri dajejo občasno tudi kako jajce in skuto. Glede sterilizacije pa se poskusi pogovoriti s tistim, ki odloča o mačkah. Resda je treba za tri mačke odšteti kar nekaj denarja (lahko pa počakate tudi na to, da bo imel vaš veterinar kako akcijo in bo ceneje ali pa zaprosite za "količinski popust"), ampak dolgoročno gledano je vsekakor manj denarja, kot pa če moraš dajati za preskrbo številnih mladičev (hrano in veterinarske storitve). Poročaj, kako ste se uspeli zmeniti.

ABBY LABRADOR

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #50 : 05 Julij 2008, 15:41:26 »
Js ti tudi priporočam stelerizacijo. Mene so na forumu tako dolgo prepričevali da smo jo le dali stelerizirat(sicer psico ampak useeno). Zdaj nimamo skrbi za mladičke. Sem jih pa jaz drugače fulll hotela imet ampak je pomoje dobra odločitev-stelerizacija.

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #51 : 05 Julij 2008, 15:58:34 »
malo sm se pogovarjal doma pa so rekli, da z ni nič narobe, če ma mladičke kr jih ma dvakrat na leto. zdej vsi naši mucki radi jedo konzerve. ku sm dal slikco pa si Nutella napisala naj ne dajam mleka. mi jim damo v posodo brikete potem pa damo vode skor za celo posodo pa mal mleka. pr Medotu sm glih vidu ku je šu na velko potrebo pa ni mu driske. okrog briket pa hrane bomo pa kupil druge znamke pa bomo vidl kako bo. z mami pa se mormo še odločt če bomo dal mucke cepit.

hvala za nasvete.

Lp

Smrček

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #52 : 05 Julij 2008, 16:00:40 »
Men se zdi da živalci neki uzameš s tem (jaz svojga nikol nebi dala kastrirat ampak nebo mel mladičev je izključno notranji ps ki brez mene nikol ne hod okrog ) v tvojem primeru bi pa mačke takoj dala stelerizerat ker je to mučenje živali in ni zdravo da majo tok mladičev mal premis o tem  kok ti pomenjo  ;)

Smrček

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #53 : 05 Julij 2008, 16:02:16 »
Staršem dej pa mal za prebrt ker je to tipično nepoznavanje potreb  ::) ::)

Andre

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #54 : 05 Julij 2008, 16:12:45 »
jst nevem kaj je narobe če ma Mini dvakrat na leto mladiče

Love Cat

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #55 : 05 Julij 2008, 17:17:44 »
Nutella. A lahku poveš mal več o mačjem aidsu. Če se tu tut kej prenaša pa tu....hvala že v naprej

Love Cat

• *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #56 : 05 Julij 2008, 17:50:43 »
oprostite za toliko tečnarjenja. Ni potrebno odgovoriti ker sem odprla temo že drugje.

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #57 : 05 Julij 2008, 20:47:25 »

Vsako leto dvakrat? kako bi pa bilo tvoji mami, če bi skos rojevala...najbrš ti lahko pove, da to ni nek užitek ane, tako da tudi mački ni.
Poleg tega te mladiči, ki jih ima ona kasneje umrejo...

Lisa

• Špela
  • *
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #58 : 05 Julij 2008, 21:40:44 »
Mucika se strinjam s tabo...
Sicer pa nekaj mladičev povozi avto, drugi so bolani, največ jih pa nekam zgine? A zato pa lahko ima 2x na leto mladiče? Sicer pa tisti, ki nekam zginejo se naprej množijo in tako je vedno več mladih muck po zavetiščih, so zapuščene... Tako da res toplo priporočam sterilizacijo...
Glede hrane pa, imate veliko tem na forumu o hrani in raznih Whiskasih, Friskesih in nevem še čemu ( poglejte, zakaj ta hrana ni dobra )...

Lp

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Jaz pa naše mačke
« Odgovori #59 : 05 Julij 2008, 22:50:54 »

Narobe je to da to ni več kvalitetno življenje. Na kratko: Namesto "Mini" jo lahko kar imenuješ reprodukcijska mašina za ohranjanje sveže zaloge mačk, da le-te lahko redno izginjajo ali končajo pod kolesi. Simpl.

Kako bi pa tebi bilo, da postajaš 2x leto oče xx številu otrok? Nič fajn a ne, pa čeprav jih sam ne rojevaš, pač bo to žena ko boš v teh letih.
Staršem povej, da nimajo pojma o modernem lastništvu mačk, saj imajo zelo zastarelo razmišljanje, a žal je to pogosto, sploh na kmetijah. Če imaš svoje mačke res rad, se potrudi jih varovati pred vsakim zlom: bolezni, avtomobili, izginjanju, rojevanju, itn... Steriliziraj jih, cepi jih redno, hrani jih kvalitetno.

Ni nič narobe, da ti tega ne veš. Imaš pa priliko, da se učiš iz napak.