Lutka tudi pod razno ni boljša v profil. Ima prijatelj tudi tako, pa so drugi fotografi rekli, da je ta od strani boljša, bolj plastična in se vidi stopnica, ki se tam zaradi drugega kota ne razloči. Tudi pri portretih se v večini nikoli ne fotka glave direktno v profil. Ni pa sama fotka nič posebnega. Kar se pa katedrale tiče, pa bolj motijo avti in krošnja, kot ljudje, ki dajejo fotki občutek življenja... Drevesa pač ne moreš odstranit, razen, če ga požagaš, avte pa...
ata, tale mi pa ni hotel premaknit glave 2mm v levo in rep dvignit 1mm više, da bi bila fotka boljša

Aha, vidim, da bom za nekatere moral bolj podrobno napisat, kaj sem mislil...
Se strinjam, da se portreti nikdar ne slikajo direktno v profil (velja za ljudi!!), toda v tem primeru bi portret lutke iz profila (samo glava) pri pravilni osvetlitvi in globinski ostrini, dal pravo plastičnost lutke. Pri tem ne mislim na popolni egiptovski profil... Govoril sem o celotni lutki, ki je naslonjena na "steno" in stoji na stopnicah - ne vidim razloga, zakaj se pri tem ne bi videle stopnice, če je posneta celotna lutka?
Pri katedrali je odrezano drevo žal pač moteč element, ljudje pa, v tem primeru, ne dajejo občutek življenja katedrali, ker stojijo dokaj daleč vstran. Če bi stali na stopnicah, ali če bi se premikali proti vhodu, bi bilo to nekaj drugega. Žaganja dreves ne bi komentiral...
Verjetno se dosti objektov ne želi postaviti v pozo ali položaj, kot si ga fotograf zamisli, toda nikjer ne piše,
da se fotograf ne more pomakniti za 2 mm v desno, da bi posnel najboljši posnetek...
Tako pač, baje, delajo dobri fotografi... sam žal to nisem.
Alba,ta je že dokaj dobra, malo še spremeni kot slikanja, da se bolj vidita tudi druga cvetova...
Little star,pri drugi bi morala spremeniti kot slikanja, saj se sedaj ne vidi od kod prihaja veja s sadeži. Zgleda, kot da rastejo iz nič, zaradi premajhne globinske ostrine - veja na kateri raste izginja v ozadju. Boljše bi bilo, če bi prihajala z desne ali leve strani in bi bila odrezana.
Tullika,za moj okus malo preveč eksperimentalen kot, še dobro da smreka na levi strani preprečuje da zgradba ne "zdrsi" po Tromostovju iz slike. Barve zelo zanimive.