Avtor Tema: Fotografiranje II.  (Prebrano 327873 krat)

nincy

• *
  • Spol: Ženski
  • тнє σиє ωнσ мαкєѕ му ∂αу
    • moj-album
Fotografiranje II.
« Odgovori #720 : 15 November 2008, 15:10:02 »
Jaz jih ne vidim  ???

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Fotografiranje II.
« Odgovori #721 : 15 November 2008, 18:18:46 »

by ursa

ata

• *
  • Spol: Moški
Fotografiranje II.
« Odgovori #722 : 15 November 2008, 18:26:33 »
Ursa,
zelo dobro tihožitje. Škoda pa, da je sredina listov preveč osvetljena, pa se ne vidijo več detalji.
Mogoče je to zaradi majhosti slike na internetu, bi pa bilo zelo zanimivo videt to sliko na klasičnem fotopapirju.
Kopozijcija in izrez res solidna, malo pa moti, da so lističi z obeh strani odrezani - vsaj na eni strani bi morali biti celi..

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #723 : 15 November 2008, 18:36:39 »
Slika je res zelo umetniška, tako rečeno  ;D Tisti odsev spodaj je zelo lep in tudi lupine so lepe. Ima pa ata prav, drugače je pa zeloo lepa fotografija.
lp

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Fotografiranje II.
« Odgovori #724 : 15 November 2008, 19:40:14 »
ata hvala za komentar ;) .....slika je taka že v originalu....(odrazani listi na obeh straneh)....škoda...pa vsaj vem za drugič ;)
annie hvala ;) tudi tebi
aja pa btw :P niso lupine ampak listi od vrtnic :P :D

original slika:
http://www.flickr.com/photos/30312741@N08/3031626667/ (http://www.flickr.com/photos/30312741@N08/3031626667/)

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #725 : 15 November 2008, 19:59:37 »
Pardon, ursa, sem se zmotila. Originalna slika je pa zelo lepa. Sploh ti ne bi bilo treba preurejati toliko.
lp  ;)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Fotografiranje II.
« Odgovori #726 : 15 November 2008, 20:32:32 »
ubistvu ja...malo sem se igrala  ;)

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #727 : 15 November 2008, 20:36:12 »
Včasih prav ne morem verjet, da smo že zdaj tako razviti pri vsem, pa vi pri fotografiranju. ;D Pa toliko imamo tudi strokovnjakov, ki se na to spoznajo. ursa, na čem si pa to slikala? Ali imate vsi takšne profesionalne fotoaparate ali kaj? Tako lepe slike delate. ::)
lp

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Fotografiranje II.
« Odgovori #728 : 15 November 2008, 20:53:11 »
Da ne bodo samo tako zelo krasne fotke tukaj, še dve moji v gibanju- s prošnjo, da napišete kaj in kako bi izboljšali kvaliteto fotografije (iz vseh pogledov)?
Hvala!
http://2008.moj-album.com/slike/10441236/Ra8JZS4Eb4ylqBhf.jpg
http://2008.moj-album.com/slike/10441236/8Ra2AGweQbrLIYKm.jpg

Maticc

• *
    • Matic Kuder
Fotografiranje II.
« Odgovori #729 : 15 November 2008, 23:50:06 »
JAckie ... samo na hitro ... takoj ko sem pogledal slike sem opazil, da je pri obeh postrani ozadje. Na to moras paziti, da ti hise ne visijo v eno stran, kot, da se bodo prevrnile ... pri drugi sliki na primer sta psa tekla v klanec ti pa si obrnila aparat tako, da zgleda da psa teceta naravnost zadaj so pa drevesa in kozolec cisto postrani. Naj se vidi, da psa teceta navzgor ozadje pa naj bo vodoravno.

Prva ima isto napako - postrani ozadje. In pa prevec motecih elemantov ima v ozadju - ograja, hise. Ce bi slikala od blizje oz. z vec zooma bi se temu izognila, ker bi precej odrezala, kar pa bi se videlo bi bilo pa bolj zamegljeno, ker bi bilo manj globinske ostrine.

Lp
Matic

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Fotografiranje II.
« Odgovori #730 : 16 November 2008, 09:50:35 »
Hvala  :o

utrinek

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #731 : 16 November 2008, 13:52:27 »
Utrinek - si dokazal, da je koruza dobra tudi za slikat ne samo za jest ;) ... ceprav se meni v loncu bolj dopade hehe. Tudi ostale slike so super!

Pa se en moj danasnji slap ... sem sel danes na izlet prav z namenom, da naredim kaksno sliko slapa - me je utrinek s svojimi kaskadami (ki so odlicna slika) malo nakuril ;) ... tale mislim, da mi je kar uspela

Hvala Matic. Tudi ti imaš čudovite fotke. Tvoja kapljica je SUPER in še modra je, ki je moja naj barva  ;D. Tistemu potočku z mahom, bi pa jaz malo zeleno popravil - saturacijo zelene bi malo zmanjšal, pa morda kanček rumene v zeleno.

Lp Robi

http://shrani.si/f/e/wU/32Uptx2T/mg0931-2.jpg

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #732 : 16 November 2008, 14:18:59 »
Maticc, slap je prečudovit, prav sanjarski! Spet kar ne morem verjeti, da lahko kateri tako slikajo. Kapljica je fenomenalna! Kako si pa to lahko sploh naredil??  ::)
lp

Maticc

• *
    • Matic Kuder
Fotografiranje II.
« Odgovori #733 : 16 November 2008, 14:44:49 »
Utrinek ... hvala. Glede slapa - verjamem, da je prevec saturacije, ker imam bolj svoh monitor in tezko zadanem pravo mero. Pri meni zgleda kar v redu ... vprasanje pa je kaj bi dobil, ce bi dal sliko razviti (kmalu). Glede barve je pa tako, da sem namenoma naredil taksno zeleno (iz preprostega razloga, ker mi je vsec - ceprav izgleda malo umetno). V originalu je bilo precej vec rumene - v bistvu skoraj vec kot zelene. Tako, da odvisno od okusa. Aja ... pa zelo lepe slike pokrajine - sploh prva mi je vsec.

Annie ... velika prozorna skleda vode napolnjena skoraj do roba - za ozadje sem dal kar eno prevleko od povstra, ki je imela v vzorcu roze. Potem sem pa kar z injekcijo kapljal kaplice v vodo in probal pritisniti ravno pravi trenutek. To je vsa umetnost. Pa slikal sem iz najmanjse mozne razdalje z najvecjim zoomom, da sem globinsko ostrino cimbolj zmanjsal, da se v ozadju ne vidi roba od sklede. Je pa ta kapljica obrezana ...

... tale je pa originalna - nic obrezana ... posneta pa na isti nacin samo, da sem dal za ozadje drugo prevleko za povster. Vse skupaj malo zimprovizirano ampak rezultati so kar v redu.

http://www.moj-album.com/slike/22889/Pl0V8cpfKNpU6niu.v.jpg

Lp
Matic

Maticc

• *
    • Matic Kuder
Fotografiranje II.
« Odgovori #734 : 16 November 2008, 14:59:07 »
Kapljica je pa za CanStock Pro - saj veš kaj mislim.

Ata ... sem sel pogledat kaj je ta "Canstock", ker sem prvic slisal za to. V bistvu jaz prodajam na "istockphoto" - je precej vecji in bolj obiskan. Je pa res teh strani kar nekaj ... gettyimages, istockphoto, ... vse delujejo na isti princip. Meni se "istock" nekako najbolj dopade, ker sem ga navajen. Tako, da se kje drugje sploh nisem poizkusil prijaviti.

Lp
Matic

Kateeq

• Gost
Fotografiranje II.
« Odgovori #735 : 16 November 2008, 15:08:00 »
Pa sem se še jaz opogumila, da tukajle prilepim dve fotki... prosim za mnenja in komentarje. (:
Sta pa obe posneti s Canonom IXUS 800 IS.

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Fotografiranje II.
« Odgovori #736 : 16 November 2008, 15:25:00 »
wow ;) sam to bom rekla  :D ;)

ata

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #737 : 16 November 2008, 17:33:09 »
Ata ... sem sel pogledat kaj je ta "Canstock", ker sem prvic slisal za to. V bistvu jaz prodajam na "istockphoto" - je precej vecji in bolj obiskan. Je pa res teh strani kar nekaj ... gettyimages, istockphoto, ... vse delujejo na isti princip. Meni se "istock" nekako najbolj dopade, ker sem ga navajen. Tako, da se kje drugje sploh nisem poizkusil prijaviti.

Lp
Matic

Mea culpa, mea maxima culpa... :-[
imaš popolnoma prav... :(
Sem tipkal hitreje kot mislil  - seveda je to StockPhoto verzija Pro. Saj se mi je že zadnjič zdelo, da sem take fotke našel pri njih - jih kar redno koristimo...
Še lahko kake dodatne tehnične podatke k tem fotkam - ekspozicija, blenda...?

Kateeg:
pri levi dober izrez, škoda pa, da sta neostri. V kapljici bi lahko bilo več ostrine... drugače pa kar tako naprej, desna pa je žal povsod brez ostrine - vsaj na mojem monitorju

Kateeq

• Gost
Fotografiranje II.
« Odgovori #738 : 16 November 2008, 17:50:35 »
Ata, hvala za komentar. Žal z opremo (če se ji sploh lahko tako reče), ki jo imam kaj več skoraj ni mogoče.
Upam, da bo božiček letos radodaren...  ;D

friga

• *
  • Mix Luna & BC Vicky.
Fotografiranje II.
« Odgovori #739 : 16 November 2008, 18:26:37 »
Maticc,super so te tvoje kapljice :o Kako to,da so tako okrogle?! :o

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #740 : 16 November 2008, 19:53:37 »
Kateeq, prva slika kapljice je lepa. ;D
Maticc, ti pa si ustvarjalen. Slike potem zelo dobro izpadejo, tudi če niso preurejene :-[
Koliko časa pa že slikaš tako? Me malo firbec matra tako rečeno. (;
lp

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Fotografiranje II.
« Odgovori #741 : 16 November 2008, 22:13:31 »
Še ena moja:
http://www.moj-album.com/slike/567647/fcZIJinEMIQkq9i4.v.jpg

Maticc

• *
    • Matic Kuder
Fotografiranje II.
« Odgovori #742 : 16 November 2008, 22:51:36 »
Ata

Evo tehnicne podatke ...

Slap ...
F18,
2s,
ISO100,
200mm

Kapljice (obe) ...
F7,1
1/200s (hitrejsi cas ni bil mozen, ker sem slikal z flashem nastavljenim na manual)
ISO200
125mm

frigga ... okrogle so, ker so pac kapljice hehe ... ne vem, nisem naredil nic posebnega - taksne pac so

Annie ... slikam pa cca. 5 let - v biostvu sem takrat kupil malo boljsi fotoaparat in se zacel resneje zanimati za fotografijo. Izkoristim pa vsako priloznost, da se kaj naucim in pa zelo veliko slikam in poizkusam.

Pa sen en slap od zadnjic, ki mi je tudi vsec ...

Lp
Matic

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Fotografiranje II.
« Odgovori #743 : 16 November 2008, 22:58:19 »
Slap je lep, ampak zelena je pa res malo preveč poudarjena, nekje zgleda že skoraj florescentna.

Tullika

• *
    • ...blog...
Fotografiranje II.
« Odgovori #744 : 17 November 2008, 08:54:44 »
Meni so pa všeč ti slapi.... :o Pa Matic, v Mirtoviški potok bi  moral, tam je mah tako zelen in če naletiš na pravi čas, še prekrasno belo cveti. Cvetki so pa take drobčkene rožice... Pa še tista kristalna voda, res čudovito! 8)

Kapljico, to bom pa probala sama posnet, da vidim kaj mi rata... :o Hvala za napotke...

Pa še ena včerajšnja, sem se še malo izživljala nad ljudmi... :D

http://i111.photobucket.com/albums/n158/tullika/Monika%20rd/33.jpg?t=1226908446 (http://i111.photobucket.com/albums/n158/tullika/Monika%20rd/33.jpg?t=1226908446)

ata

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #745 : 17 November 2008, 09:46:32 »
Tullika,
a ti rada matraš nosečnice :P (no, najverjetneje  vsaj eno).

Mislim, da so morale kar nekajkrat skočit, da ti je uspel ta zelo dober posnatek...

Le tako naprej

Maticc, hvala za podatke, ne spomnim pa se, s katerim aparatom slikaš  :-[. Sorry, če si že kdaj napisal...
Ta zelena barva mahu je tudi za moj okus malo preveč fluorescentna.

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #746 : 17 November 2008, 13:40:29 »
Prelep slap, ampak je pa barva mahu res preveč taka zelena-kot so rekli- fluorescentna. Voda je pa kot bi bila naslikana, prav čudovita  :o Drugače pa ful dobre fotografije delaš! 5 let ukvarjanja s fotografiranjem je pa zelo veliko in se tudi pozna. ;)
Tullika, slika z nosečnico in ženskama je zelo dobra. Si jih pa res zmatrala ::)
lp

maya

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #747 : 17 November 2008, 13:44:55 »
Maticc, slika slapa je res krasna  8) . Tullika, tudi tvoja fotka mi je všeč, pa tako lepo nebo je...

Tullika

• *
    • ...blog...
Fotografiranje II.
« Odgovori #748 : 17 November 2008, 13:49:33 »
ata: ups... :-[  Pa če so s takim veseljem skakale.... :D 8)  Tole mi je postalo všeč, kot je razvidno... :D

Annie: no, saj tako grozno pa spet ni blo, ene 5x so mogle skočit, pa je blo... ;)

maya: ja spet je bil idealen dan, z idealnim nebom! :o

ginka

• *
  • Bonie Lou
    • Ginina spletna stran
Fotografiranje II.
« Odgovori #749 : 17 November 2008, 14:24:53 »
Ursa, waw, kje si to slikala, da se tako vidi? :o Mislim odsev?

Maticc, sem poskusila tole s kapljicami, ampak pri meni ni nič ratalo. Moraš imeti res dober fotoaprat, pomojem.

Tulika, tvoja zadnja je super :o :-*

Pa še ena moja :-[
http://lh4.ggpht.com/_UhffhNVjRas/SSBmLi61iJI/AAAAAAAAA1k/kR8VbwYP17w/s640/ro%C5%BEce.jpg