Avtor Tema: Fotografiranje II.  (Prebrano 328698 krat)

Tosy

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
Fotografiranje II.
« Odgovori #810 : 23 November 2008, 20:45:37 »

evo malo photoshopa, sem se zdaj čisto držala fotk brez spreminjanja. :D saj sta bili fotki sami po sebi lepi, ampak s premočnimi kontrasti in prežgani, tako da sem obupala in popestrila z barvnim efektom.

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
Fotografiranje II.
« Odgovori #811 : 23 November 2008, 21:13:01 »
Tosy 5!  :o

Tosy

• Pesjanar
Fotografiranje II.
« Odgovori #812 : 24 November 2008, 14:38:38 »

njen prvi sneg. (L)

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #813 : 24 November 2008, 14:41:43 »
Tosy, fotke so zelo lepe in prisrčne :-* Druga slika na začetku med tistima dvema je lušna, kjer sta mačka in pes skupaj  :-[ Drugo pa prepustimo strokovnjakom
lp

kala,runo,bella

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #814 : 24 November 2008, 14:42:43 »
Tosy krasna slika

Jaz pa imam eno vprašanje za strokovnjake, kako naj črnega psa slikam na snegu. In to še v gibanju na katerem ne bodo na koncu zmazki
en primerček, v gibanju ni meglena, ampak psu se sploh ne vidi kje je glava  :(

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #815 : 24 November 2008, 14:45:36 »
kala,runo,bella- mogoče bi bilo boljše, če bi bila slika malce svetlejša in malce več ostrine na psa :) Ali pa, da psa slikaš bolj na belem delu (on sam na celotnem belem snegu). Slika je pa sicer lušna, pes je zelo lep! :-[
Za drugo pa ja boljše da stokovnjaki povedo (:
lp

kala,runo,bella

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #816 : 24 November 2008, 14:47:24 »
Ja saj prav to sprašujem  ::)
Vem da je črnega psa težko slikat, ampak bi vseeno rada dobila kakšno sliko na snegu na keterem bo pes viden v celoti, pa ne sam ood strani  ;)

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #817 : 24 November 2008, 14:50:09 »
Mogoče, ko bo vreme svetlo ;D sem pa prepričana, da ti bo kaka slika uspela ob pravem času in an pravem kraju.
lp

ata

• *
  • Spol: Moški
Fotografiranje II.
« Odgovori #818 : 24 November 2008, 16:20:26 »
Ja saj prav to sprašujem  ::)
Vem da je črnega psa težko slikat, ampak bi vseeno rada dobila kakšno sliko na snegu na keterem bo pes viden v celoti, pa ne sam ood strani  ;)

Kakšen fotoaparat imaš?

Najprej poglej v navodilih, kakšne so možnosti avtomatike, drugače bi pa ta posnetek vsekakor potreboval več svetlobe (je podeksponiran...) - ali pa fleš!

Vsekakor je težko naredit dober posnetek črne živali, predvsem v gibanju, sploh pa če se fleš ne da ročno sinhronizirat. To pri kompaktnih ni mogoče z vgrajenim flešem...

thoranita

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #819 : 24 November 2008, 16:36:39 »
Jaz pa imam eno vprašanje za strokovnjake, kako naj črnega psa slikam na snegu.

Kaj pa tisti, ki imamo bele pse in se jih v snegu sploh ne vidi? :D

Tosy

• Pesjanar
Fotografiranje II.
« Odgovori #820 : 24 November 2008, 17:00:32 »
če ne paziš je sneg hitro prežgan, od psa pa ostane samo še črna silhueta na žalost. sem si zadala nalogo, da letošnjo zimo slikam eno dobro fotko črnega psa na snegu hehe.

evo zadnja od mene za nekaj časa. ;]

rapgirl

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #821 : 24 November 2008, 17:57:47 »
Ajka k sreči ni čisto bela in se jo v snegu opazi.  :P

lp

maja

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #822 : 24 November 2008, 17:59:17 »
Lepa slika! Ja, se jo pa prav dobro vidi v snegu ::) 

kala,runo,bella

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #823 : 24 November 2008, 18:18:13 »
Kakšen fotoaparat imaš?

Najprej poglej v navodilih, kakšne so možnosti avtomatike, drugače bi pa ta posnetek vsekakor potreboval več svetlobe (je podeksponiran...) - ali pa fleš!

Vsekakor je težko naredit dober posnetek črne živali, predvsem v gibanju, sploh pa če se fleš ne da ročno sinhronizirat. To pri kompaktnih ni mogoče z vgrajenim flešem...
Imam Olympus SP-510UZ
Če hočem Marshalla slikat, ki je precej eksploziven in da je slika vsaj približno čista mi to uspe samo z možnostjo sport, pri ostalih je slika zamegljena al pa se sploh nič ne vidi.
Aja tista slika zgoraj je bila slikana s flešom, mogoče je izpadla slaba tudi zaradi precej gostega snega. Ne vem, ker se ne spoznam toliko.
Ata hvala drugače bom mal preštudirala pa poskusila

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
Fotografiranje II.
« Odgovori #824 : 24 November 2008, 18:19:25 »
belo-črno-rjava psa :P
http://lh6.ggpht.com/_rgiZZLA-rZs/SSqyOBh_AWI/AAAAAAAAB5k/3FI6Cq2s6Mk/s720/IMG_6532a.JPG
http://lh4.ggpht.com/_rgiZZLA-rZs/SSqyQ3vyjpI/AAAAAAAAB5s/Ejnn75Av12g/s720/IMG_6526a.JPG
http://lh6.ggpht.com/_rgiZZLA-rZs/SSqyL3YcCdI/AAAAAAAAB5c/49RRzvYdRxM/s512/IMG_6540a.JPG

še improviziram z nastavitvami v snegu. pa razmišljam, da bi mogoče rabila en dober flash... ker ta, ko je vgrajen je večinoma premočen, ko ga rabim.

p.s - sneg na slikici pomnožite z 4 :P da dobite dejansko stanje

Maticc

• *
    • Matic Kuder
Fotografiranje II.
« Odgovori #825 : 24 November 2008, 18:22:35 »
Ursa ... ne ne slikam skozi skledo. Slikam ravno tako visoko, da se sprednejga roba sklede ne vidi ... to je lazje, ce imas makro objektiv (moje so slikane s standard-zoom).

kala, runo, bela ... crnega psa slikas na snegu tako, da za kaksno blendo presvetlis sliko - namenoma. Tako dobis psa relativno dovolj svetlega, sneg pa se vedno ni prevec prezgan. Ali pa tako kot je rekel ata s flashem - amapak moras flash pravilno rocno nastavit, da ti ne prezge snega. Je pa se ena varianta, da na fotoaparatu nastimas "metering mode" na "center weight" in ti meri svetlobo samo na srednji tocki, vendar to pomeni, da ti bo pravilno osvetlil psa sneg bo pa zazgan okrog. Ce pa mene vprasas je se vedno boljsi prezgan sneg kot pa crn flek, ki leta po pravilno osvetljenem snegu hehe. Je pa to vsekakor kar izziv ...

Rapgirl ... hisa na lepem ozadju je malo moteca. Jaz bi se postavil malo bolj na desno, da se hise ne bi videlo in slikal se malo bolj pod sirokim kotom (ce gre), da bi ujel zraven cimvec lepe zasnezene pokrajine.

Pa se ena malo bolj poletna na prvi zasnezeni dan ...

Lp
Matic

kala,runo,bella

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #826 : 24 November 2008, 18:27:50 »
Maticc hvala bom jutri poskusila kaj ustvarit, sedaj je že itak pretemno  :D

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #827 : 26 November 2008, 19:56:51 »
Maticc, slika je zelo lepa pa pravo dobro vzdušje za take zimske dni, da te kar pogreje ;D
No imam še eno svojo, lahko komentirate in poveste, kaj bi lahko popravila!

(http://www.Slikomat.com/slika/3374732.htm)

lp

Ewe

• *
    • Yogobella
Fotografiranje II.
« Odgovori #828 : 26 November 2008, 20:06:23 »
Annie. je kar vredu slika. Sicer jaz bi poskusila slikati tako, da se nebi videla tista senca na desno strani glave. Izrez bi pa jaz tudi mogoče drugače naredila (Da bi se videli brki). Pa če pogledaš, izgleda kot, da bi bila mačja glava prilepljena na tisto belo odzadje. Moje mnenje, nimam pa drugače skoraj, da ne niti najmanjšega pojma o zares dobrih fotografijah.  :-[

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Fotografiranje II.
« Odgovori #829 : 26 November 2008, 20:11:06 »
Ewe, saj se v bistvu okoli tega strinjam s tabo, samo sem dala sliko tako od blizu, ker je bilo na čisto malo večji originalni fotografiji odrezano uho in ni bilo tako lepo. Tukaj je mačka ravno dvignila glavo medtem ko je pila mleko, saj se vidi da ima malo mleka na gobčku ;D itak se pa brki na levi skoraj nič ne vidijo, za izrez bi pa morala prositi kakšnega strokovnjaka, da bi mi lepo izrezal original ;D vadit moram
lp

Ewe

• *
    • Yogobella
Fotografiranje II.
« Odgovori #830 : 26 November 2008, 20:18:22 »
Aha. Dodaj še original fotografijo sem.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Fotografiranje II.
« Odgovori #831 : 26 November 2008, 20:27:30 »
kanchy ... predlog ... za ozadje daj kaj bolj pisanega in zivih barv. Prevec globinske ostrine ... vidi se oster rob med ozadjem in skledo - Bolj odpri zaslonko ... na F"cim manj". Da se izognes temu, da imas vodo belo in ozadje modro moras ozadje nastimati tudi pod skledo, tako, da skleda stoji na "ozadju". Tako se bos izognila zelo opaznemu robu med belo in modro v tem primeru. Kar se tice pa flasha ... nastavi ga rocno (ce imas dodatni flash kjer imas to moznost). Drugace pa bi bila druga slika super, ce bi jo odrezala pokoncno - in pa popravila zgoraj napisano. Aja pa se to - v kapljicah se ti vidijo odbleski flasha, ker si imea obrnjenega naravnost v kapljice ... ce imas dodatni flash, ki se ga da obracati ga obrni v strop (s tem se izognes blescecim pikicam od svetloba na kapjicah). 
Lp
Matic

Maticc hvala za vse predloge. Imam kompakta tako da nimam dodatnega fleša. Sem probala in skledo postavilo čisto k ozadju, naštimala na F4.0 ampak kapljice niso bile več tako ostre  ??? Tisti oster rob je pa lepo ozginil ozr. je manj viden. Bom še poskušala ko bom imela čas in videla če mi kaj rata.

Lp, maja

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Fotografiranje II.
« Odgovori #832 : 26 November 2008, 20:40:21 »
Najin "prvi" sneg, ko sva lovili kepe... ::)
http://shrani.si/f/2i/2W/Tfp5CBS/snow.jpg
Prosim za oceno ali komentar...
Lp

ata

• *
Fotografiranje II.
« Odgovori #833 : 26 November 2008, 21:17:50 »
Annie,
z veseljem spremljam tvoj napredek. Vedno boljše posnetke delaš..., delno se sicer strinjam z Ewe, vendar je to posnetek trenutka. Če bi bila to postavljena kompozicija, bi bila slaba, ker pa to ni je to zelo soliden posnetek. S samim izrezom ne moreš kaj dosti popravit, tu je samo en poizkus, da se vidi kaj še bi se lahko naredilo:

To je nekje največ, kar še je sprejemljivo pri izrezu.

Terrierka:

to je pa žal spet eden tistih posnetkov, ki so dobri za domač album, ampak za kaj več pa ne... Pojavlja se isti problem slikanja temnih živali na svetlem ozadju. Tu je prekratek čas osvetlitve, škodil tudi ne bi fleš. Žal je tudi preveč motečih elemento, zaradi katerih se izgubi bistvo posnetka - žival...

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
Fotografiranje II.
« Odgovori #834 : 26 November 2008, 21:32:47 »
Ena moja fotka.
Vem, da je slaba samo zanima kako naj pozkusim izboljšati.
Tudi to vem, da so moteči predmeti, ampak kakeršen fotič zeloo slab imam jaz, to ni mogoče posneti tako, da bi bilo ozadje zamegljeno.(

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
Fotografiranje II.
« Odgovori #835 : 26 November 2008, 22:01:18 »
Moja današnja kapljica sanj...

(http://fc03.deviantart.com/fs38/i/2008/331/d/0/Dream_drop____by_Majchy.jpg)

_Dakota_

• *
  • - Če ne tvegaš,ni vredno živeti! -
    • maltežanka Crystal
Fotografiranje II.
« Odgovori #836 : 26 November 2008, 22:51:51 »
ob tem mrazu malo amaterskih poletnih :) predlogi in kritike zelo zaželjene

http://www4.slikomat.com/08/1126/d7j-PIC-21.jpg

http://www4.slikomat.com/08/1126/qxt-PIC-21.jpg

http://www4.slikomat.com/08/1126/ozk-PIC-24.jpg

http://www4.slikomat.com/08/1126/zaa-PIC-22.jpg

http://www4.slikomat.com/08/1126/68i-PIC-23.jpg

http://www4.slikomat.com/08/1126/bok-PIC-23.jpg

am,a lahko kdo spremeni v povezave oz mi pove kako se to naredi? :-[

Ewe

• *
    • Yogobella
Fotografiranje II.
« Odgovori #837 : 27 November 2008, 07:00:50 »
Majchy super fotografija!

_Dakota_ v tvojih slikah pa ne vidim bistva fotografije. :-\ Povsod je veliko motečih elementov. Tam pri psu ko se valja sploh ne vem kaj si mislila slikat psa, skalo, morje...? Pa tudi kvalitetne niso preveč.

3 moje slike po dolgem času, prve dve če mi lahko kdo komentira kaj bi lahko izboljšala:

Boč zjutraj (čeprav zelo pogosti posnetek)

Golobi, mi lahko pove kakšen izrez bi bil boljši? Pri tej sliki bi morala slikati iz drugega kota oz. strani, ker tu sonce osvetli zelo čudno.

Preproga, ampak pri tej me zanima le kakšne kvalitete je posnetek kot (s)makro posnetek?

Vem pa približno kakšne napake imam in kaj morem popravit.
Imam pa drugače tudi bolj tako, tako aparat.  :-\ (olympus sp560 UZ (http://www.dpreview.com/news/0708/Olympus/oly_sp560uz_frontrear-001.jpg))

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
Fotografiranje II.
« Odgovori #838 : 27 November 2008, 09:42:45 »
Ewe...

1.fotka: Preveč motečih dejavnikov na fotki...Ko pogledaš fotko mora biti takoj jasno kaj si fotografiral. Jaz na tej fotki nikoli ne bi rekla da je Boč. Moteče so žive, na desni strani deli hiš, ki štrlijo v kader. Tudi kompozicija ni ravno posrečena. Najdti moraš mesto za fotografiranje, ki je zanimivo in ga nato spraviti v posebno kompozicijo. Jaz bi npr.dala tole fotko v zlati rez. Silhuete, ki so totalno nezanimive bi zmanjšala in pustila več neba, ki sicer tudi ni ne vem kako zanimivih barv, ampak je lepše. Sonce bi dala v spodnji desni kot, ker na sredni je čisto nezanimiva kompozicija in ni dinamična. S tem izrezom, bi nekako dobila še diagonalno kompozicijo...

2.fotka: Spet moteč dejavnik - spodnja žica. Kompozicija je tudi dokaj nezanimiva. Svetloba v kateri si fotkala je malce neprimerna, ker so golobi precej temni, nimajo vidnih detajlov. Če bi se postavila z drugega zornega kota, bi bila mogoče situacija bistveno boljša. Tudi to, da golog gleda ven iz kadra je en majhen minus, saj ti tako tvoj pogled usmeri iz fotografije, namesto da bi ''ful padli'' v fotko. Najbolj zanimiv golob mi je še srednji, ki je malce kontrasten, ima lepo silhueto... Moj primer izreza:

ali pa:

Ewe

• *
    • Yogobella
Fotografiranje II.
« Odgovori #839 : 27 November 2008, 10:37:29 »
O hvala za tole obsežno poročilo. Nekaj sem poskušala:

Me zanima predvem izrez. Mogoče bi bilo bolje, da bi na (moji) desno dodala malo več neba in še odspodaj malo več?

P.S.: Ne gledat kvalitete ker je obupna ko sem jo dala na splet, je bila prej veliko boljša in ponekod je tule zelo zamegljeno in neke črte čudne so se okoli goloba pojavile.  ???