Krzno

T.M.T · 55930

rosa

• Alenka
  • *
Odgovori #60 : 03 December 2005, 16:46:56
Neyka kr mal težko vrjamem, da nimaš nobenih usnjenih čevljev???

Tudi jaz dvomim, da nima nihce cevljev iz usnja, ce jih pa nima trenutno, jih je pa definitivno ze imel.

Drugace pa tudi jaz ne odobravam pobijanja zivali na tak nacin kot je na tem video posnetku, ampak, kar se enkrat ubije (zajci, krave...) zaradi mesa, pa ne vem zakaj se ne bi izkoristil tudi kozuh. Seveda pa je prioriteta dostojno zivljenje in dostojna smrt.

Ceprav sem se pa malo zamislila, da pa nikoli ne preverjam na kremah in podobnih stvareh, kaj je testirano na zivalih. Za to pa res ne smem slisat, ker mucenja v casu zivljenja zivali pa ne prenesem! Ampak moram enkrat preverit ce imam kaj takega doma in to pa res srcno upam da nimam (ceprav krzenga plasca tud nimam - da ne bo pomote)!!!!

Zivali poberes s preslednico... ;)

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #61 : 03 December 2005, 16:48:49
Hvala  ;) !

lp Jure

katya

• *
Odgovori #62 : 03 December 2005, 16:55:37
http://www.ljudjeza.org/poskusi/crna-lista.html   ... evo tukaj lahko pogledate, če maste takšne izdelke doma.

:)Tvoj ljubljenček je odsev tvoje osebnosti!!!

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #63 : 03 December 2005, 17:08:59
Supeeeeeeeer igrica ;) ;) ;) ;) , mi je le uspelo  ::) ::) ......

lp Jure

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #64 : 03 December 2005, 17:15:49
jst pa rajš na gledam teh filemčkov k se tkoj zjokam :'(

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

rosa

• Alenka
  • *
Odgovori #65 : 03 December 2005, 17:27:33
http://www.ljudjeza.org/poskusi/crna-lista.html   ... evo tukaj lahko pogledate, če maste takšne izdelke doma.

Od Henkla bi se jih kar naslo... ???

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.

Equus

• čonča
  • *
  • one animal to rule them all!
Odgovori #66 : 03 December 2005, 17:42:28
tudi jaz se včasih zjokam ker to je pa že preveč >:( :'(

jst imam doma 2-je bulerje ki pa so oboji iz usnja.sošolka (bogatašinja) ima doma več izdelkov iz krzna ampak sem ji že 100 tisočkrat povedala na kakšen način izdelujejo krzno in se mi zdi da ga vedno manj nosi, za kar sem zelo vesela :D ;D :-*

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #67 : 03 December 2005, 18:30:24
http://www.furisdead.com/feat/jlogame/ tale igrca je ful kul sm pršla do konca ;D :D ;) :)

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #68 : 03 December 2005, 21:41:33
jz se ful bojim J.Lo, me kr stiska pr srcu ko me lovi .. lol  ;D :D

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #69 : 03 December 2005, 21:51:38
Hi , hi , hi jst sem jo komaj premagal 8) ..... LOL ! ....

lp Jure

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #70 : 03 December 2005, 22:22:56
Ne Katja res jih nimam. No za ene nism prepričana ampak mislim da niso. Mami jih pa nima. Preverjeno.

Vseeno mi gredo pobijanja in gojenje živali izključno za te namene močno na živce in vem, da krzna si ne kupim, ker mi ne glede na to kako je toplo na pogled ni všeč. Ja mogoč sem čudna ampak ne prenašam niti umetne "muce" na robovih kapuc na plašču in nabavla sem škornje s kar najmanj tega okraska. MI je pa popolnoma vseeno če se greste ostali igro krzno in usnje js se ne bom šla.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #71 : 03 December 2005, 23:07:33
Aja še to Nina...iz pujskov pa kravc se ne dela oblačil ne ;D?No moja mami pa je 10 let šivala usnje in morma reči da ga je bilo 75% iz kravje kože...torej kravja koža---->usnje---->plašč,jakna.

Oz. je vse skupaj en začarn krog...

Ne da jih ne delajo, si narobe razumela. Ampak krave in pujsa ne ubijejo v prvi vrsti za to! Gre za stranski proizvod bi se temu reklo. Glavni proizvod je meso, kot vir hrane, stranski proizvod je pa usnje, ki se uporabi za čevlje, pasove, trobice, ...  itd. Tukaj gre pač za boljši izkoristek a ne. Samo tako je bilo mišljeno. Redkokatera krava bo v prvi vrsti namenjena usnju, medtem ko so lisice, polhi, činčile v prvi vrsti namenjene krznu in ne kot prehrana. Upam, da je razumljivo.

Aja Katya v Sloveniji tudi ni dovoljeno imeti psa na krajši verigi od 2m pa še vedno so, torej... Mislim da veš na kaj ciljam. Kaj se dogaja za zaprtimi vrati farm nihče ne ve. Če obstaja ena dobra, ki se drži pravil še ne pomeni, da so vse dobre.  :-\

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #72 : 04 December 2005, 08:40:37
Je kdo gledal 101 in 102 dalmatinca?Koliko krzna je imela tista Kruela :P :-\

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #73 : 04 December 2005, 09:01:15
Jaaaaaaa ;D ;D ;D ;D , mam obadva dela(101,102) na kaseti  8) :)

lp Jure

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #74 : 04 December 2005, 11:31:43
krzno..hvala ne....najbolj mi je bedno, ker vse samo zaradi dnarja >:( >:( >:(...jaz osebno sem PROTI krznu.
več pa nebom razpravljala, ker ima vsak svoj prav in nočem bit vpletena v kakšen spor ;)

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #75 : 04 December 2005, 12:37:25
Je kdo gledal 101 in 102 dalmatinca?Koliko krzna je imela tista Kruela :P :-\

Jaz sem gledala (seveda  ;) ), pa tud mam posneto  ;D

Pa a si predstavljate - krzno iz dalmatincev  ::)  ( no sicer na Kitajskem ni taka redkost mačje in pasje krzno)

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #76 : 04 December 2005, 12:40:54
Groooooooooooooooooooooooooza >:( >:( >:( >:( >:( ....... no še malo pa si bodo tej naši  " pametni " krznarji izmislili še to  :-X :-X :-X .... ( raje bodimo tiho , da ne bo , kaj res :o :o :o )  ! ! ! !

lp Jure :)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #77 : 04 December 2005, 13:26:15
Na kitajskem in oni konci jedo pse in jih tudi gojijo za prehrano

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Odgovori #78 : 04 December 2005, 13:32:37
Kitajci itak jejo vse, kar obstaja  ::) :-\

"In order to keep a true perspective of one's importance, everyone should have a dog that will worship him and a cat that will ignore him."  - Dereke Bruce

Val in Pasha

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #79 : 04 December 2005, 13:36:35
pujsa ne... ;)

lp

Roger Caras

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #80 : 04 December 2005, 13:45:50
Ja enkrat sem gledal eno oddojo in je prav pokazalo to  :o :o :o ( kako pojedo psa >:( )

lp Jure

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #81 : 04 December 2005, 14:21:56
Joj , ne me napast .. Vem, da se vam zdi grozno - tudi meni je . Ampak to je pač njihova prehrana . Muslimani ne jedo svinj pa se jim mi čudni zdimo , v Peruju jedo budre pa se oni nam čudni zdijo ...  ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #82 : 04 December 2005, 14:23:33
brez skrbi....ja sej njim se pa zdi, da smo malo tutu ker jemo krave in svinje....tko je....še sreča da nismo vsi isti!

lp

Roger Caras

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #83 : 04 December 2005, 14:30:25
Glede krzna , sem proti nošenju ... :-[ Ampak preprečiti tega pa tudi v celoti ne moremo

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #84 : 04 December 2005, 14:35:13
Sej tega ne more noben :( !

lp Jure

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #85 : 04 December 2005, 14:40:57
Česa ?

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #86 : 04 December 2005, 15:29:57
ja nositi krzna ;)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #87 : 04 December 2005, 17:42:53
ja nositi krzna ;)
Ne , preprečiti nošenja krzna .. mi je pokapiral ...  ja to je res

*matei*

• pejnourt
  • *
  • Porihtanc
Odgovori #88 : 04 December 2005, 18:18:00
Krzno se bo prodajalo dokler bo na voljo, je namrec naravno omejeno. d00h itak krzno kopuje le pescica ljudi ki si lahko to privoscijo in tu govorimo o nepopolni konkurenci, ki pac sledi zeljam kupcem. Nevem cemu take debate ce je pa ze povprecnmeu 10 letniku jasno c vem je fora.... ::) ::)

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #89 : 05 December 2005, 14:13:42
Ja to sem mislil Kana ;D

lp Jure