Avtor Tema: Želve  (Prebrano 371169 krat)

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
  • Spol: Moški
    • American Cocker Spaniel & Cane Corso
Želve
« Odgovori #420 : 06 December 2008, 21:15:24 »
No pa da še jst prilepim par slikic mojih lepotičk, ki zdaj že vse vlečejo .... zzzz  :P

Graptemys pseudogeographica pseudogeographica

Trachemys scripta scripta

Trachemys scripta scripta in Pseudemys nelsoni

Graptemys ouachitensis ouachitensis

Testudo hermanni boettgeri

lp Jure

p.s. se opravičujem, ker o nekatere slike slabe kvalitete, ampak novejših nimam nobenih lepih :-\

Annie.

• *
  • Spol: Ženski
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #421 : 09 December 2008, 17:43:39 »
Yure, maš preprosto čudovite želve ;D
Danes je pa bla moja rumenovratka na pustolovščini po stanovanju, potem je pa še plavala v velikem akvariju. ;D Za kratek čas sem jo dala v očetov velikanski akvarij, ki jih ima za eksotične ribe (seveda smo jih pravkar pripravljali za zamenjat vodo).. Je pa zlo z veseljem plavala, dol in gor (sem pazila, da ne bi kakšne ribe ujela :P). Zelo je bila živahna pa za ribicami je plavala pa raziskovala, mi je zeloooo žal, da ji trenutno ne morem kupiti novega 2x večjega terarija kot ga ima sedaj :-\ Mislim, da bi bila zelo vesela (:
Za ribe pa ni treba skrbet, smo jim po želvinem raziskovanju spucali akvarij in vse ;D
lp

Smrček

• *
  • Little star :*
Želve
« Odgovori #422 : 09 December 2008, 17:45:08 »
Če prav razumem ste bogim ribicam zamenjali vso vodo ??? :( in koliko litrski je ta ''velik'' akvarij?

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #423 : 09 December 2008, 18:56:08 »
Ne, nismo jim zamenjali vse vode, želvica je bila notri samo toliko da je malce raziskala. Akvarij je pa približno 120 literski- zelo velik.. Sej ribam ni bilo hudega, ni treba skrbeti...
lp

Smrček

• *
Želve
« Odgovori #424 : 09 December 2008, 19:00:47 »
To ni tako velik aq ::) jaz sem mislila da govoriva o 300litrih ali kaj takšnega :-\ veš kakšen stres je lahko to za ribe?! in koliko bolezni jim lahko priinese?-sigurno je kakšna posledica... (upam da nebo nič!)

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #425 : 09 December 2008, 19:10:14 »
Annie, to kar si naredila res ni bilo pametno, spet pa ni to nevem kaj hudega Smrček ::) ... Bolezni? Smrček aveš sej ribe in želve tudi v naravi sobivajo in ne poginejo ena zaradi druge(razen seveda zaradi prehranjevanja) ;) ... tko, da ne bit preveč pametna o tem, čeprav tudi jst tega ne odobravam, ker mi nekako v AKVARIJ ribe in želve ne pašejo skupaj, ker slej ko prej pride do rivalstva in smrti(rib), če en prej ko želva odraste ;)
Glede velikosti akvarija pa "navadnemu zemljanu"(oz. neakvaristu) se zdi že 60 l posoda ogromna zadeva ane, akvaristika pa pod pojmom "velik akvarij" označuje akvarije nad 250 l. (verjetno si to želela povedati :))

lp Jure

p.s. slike so že stare, slikane so bile letos poleti ;)

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #426 : 09 December 2008, 19:12:03 »
Vam pa v prihodnje "lepim" še kakšne slikice moje lepotičke Pseudemys nelsoni, ki ap za razliko od ostalih vrst mojih želv tudi čez zimo "dežura" :D (ker je bolj tropska vrsta želve iz Floride, ki ne hibernira in je tako edina želvica, ki je z mano ves čas :-* ;D )

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #427 : 09 December 2008, 19:31:17 »
Yure, si me malce potolažil, hvala ;D Ti še kar naprej lepi slike svojih želv, ker so zelo lepe
Tukaj pa še dam primera od akvarija (Ne vem, če je ravno 120 l ali karkoli in vem, da ne sodi k temi, ampak samo prilepim in bo konec o tem (:  )

(http://www.Slikomat.com/slika/3405373.htm)

(http://www.Slikomat.com/slika/3405381.htm)

Pa še želvica :-[

(http://www.Slikomat.com/slika/3405386.htm)

(http://www.Slikomat.com/slika/3405393.htm)
Slike niso nevem kako kvalitetne, ampak vseeno ;D

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #428 : 09 December 2008, 19:41:56 »
Lep akvarij, lepa želvica hehe :D
Ful ima lep oklep hehe, moje tamale majo vse okepe polne alg :-\ ... sicer ni nič škodljivo zgleda še bolj naravno, ampak je lepše pogledati želvico z lepim vzorčastim oklepom ::)

p.s. Opazil sem na slikah enga ostrižnika v levem spodnjem kotu, ki ej na vseh slikah na tleh, poglej, če ni z njim kaj narobe ??? (ali pa je bil pač ravno v času slikanja "ob nepravem času na nepravem mestu :D"

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #429 : 09 December 2008, 20:47:42 »
Yure, te ostrižki ves čas čistijo (če misliš te, se ne spoznam veliko na ribe) in gredo ves čas dol in gor po akvariju in "pucajo" ;D Tako da verjetno so vsi bili na tleh in čistili, kot vedno he he
Želvica ma pa tak lep oklep, ker ubistvu nima nikoli umazanega ;D Na začetku sem ji (jima) morala čistiti, ker sta bile tudi polne alg, ampak zdaj jih nikjer več ni (: Pa ko je tale rumenovratka bila malce v akvariju, je bila spet zelo živahna in imam občutek, da ji v tem njenem terariju ni več tako dobro, ker je zrasla. ??? Kdaj bi bilo pa najbolje kupiti novega? mi smo se zmenili v najkrajšem času v enem letu ali malce manj, samo je pozno to :-\
lp

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #430 : 09 December 2008, 21:01:32 »
Ja, ti k imaš eno ji lahko redno čistiš ... kaj pa jst k jih mam tolk veliko :D sicer pa ko so ble male jim nisem čistil oklepa, ker sem se bal, da bi jih kaj poškodoval, ker so mele še tko krhkega(mladostnega) ... sicer pa jim to kakor sem že reku, ne škodi sepravi se gre tukaj samo za estetdki izgled ;)
Glede novega akvaterarija, bi bilo najbolje čim prej ane ... ker drugače se bo to zihr poznalo na razvoju in obnašanju želvice :-\

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #431 : 09 December 2008, 21:04:30 »
Ja, ti jih imaš res zelo veliko, pa moraš met velikoo časa da jim menjaš vodo oz. čistiš ;D
Če bi hotel vsem, bi to pomoje kakih 5 urc ali še več vzelo
Jah, glede novega terarija pa mislim, da se bi dalo pogovoriti doma, ker so že čisto malo popustili, ker tolko težim ;D Upam, da bom vsaj v dveh mesecih ali prej.. Bom kakšnega 200 literskega kupila oz. naročila pri steklarju, pa bo lahko želvica plavala kolker bo hotela :P
lp

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #432 : 09 December 2008, 21:13:55 »
Ja, pa vedi, da tukaj se načeloma ne gre tolk za globino vode, bolj važna je dolžina oz. plavalna površina ;)
Recimo zaenkrat maš lahko vode recimo samo 15 cm pa bo čist dost ane.
Tako, da glej da boš kupila(ko boš kupovala oz. naročevala) akvarij, ki je čim daljši in ni tolko važna višina. Recimo 100cm x 50cm x 40cm je recimo 200 l akvarij in, če računaš da je vode recimo polovica(ponavadi malo manj), pride to 100 l kar je za nekaj časa več kot dovolj.(računaj, da nekatere želve toliko prostora ne dočakajo nikoli v življenju :-\ ... )

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #433 : 09 December 2008, 21:17:45 »
Joj, meni pa vedno vsi govorijo, da rabi želva nevem koliko vode in da je 15-20 cm ziher premalo za velikost.. včasih sploh ne veš, kaj je prav in kaj ne. Eh, sej se gre za želvico ;D
Ja bo najbolje tako, kot si rekel. (:
Citiraj
(računaj, da nekatere želve toliko prostora ne dočakajo nikoli v življenju :-\  ... )
Kaj si mislil s tem?

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #434 : 09 December 2008, 21:24:26 »
S tem sem mislil to, da jo imajo nekateri celo življenje v akvariju(če lahko temu tako rečemo) 30x20 cm notr pa glih tolko vode, da majo pokrit oklep(sepravi par cm) :'(
Takih primerov je nažalost PREVEČ in tudi sam sem jih že ogromno videl ...
Je pa še 1 možnost in sicer ta, da več kot 50% želvic (verjetno še več) pogine že v parih mesecih oz. prvem letu ... seveda zaradi neprimernih in neustreznih bivalnih kot tudi prehranjevalnih pogojev :-\

lp Jure

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #435 : 09 December 2008, 21:29:01 »
Evo primer groznih bivalnih pogojev oz. na kratko mučenja živali, ki ga lastnik/lastnica veselo prikazuje na internetu :'(:

rdečevratka v obupnih pogojih
http://frendiinflirt.24ur.com/piersing/foto/vodna+zelva.htm?snapid=215961 (http://frendiinflirt.24ur.com/piersing/foto/vodna+zelva.htm?snapid=215961)

poglejte v kakšni škatlici isti lastnik muči 4 grške ževe (v tem ""terariju"" morajo biti revce natlačene ko sardine v konzervi :'( :'()
http://frendiinflirt.24ur.com/piersing/foto/moji+hi++ni+ljubljen++ki.htm?snapid=211582 (http://frendiinflirt.24ur.com/piersing/foto/moji+hi++ni+ljubljen++ki.htm?snapid=211582)

Groooza >:( :'(

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #436 : 09 December 2008, 21:35:30 »
Samo sploh človek ne more vrjet, da bi taki "lastniki" obstajali.. Kako lahko gledajo trpečo žival sploh?? In potem še veselo na internet priložijo slike in ostalo >:( Grozno! Zakaj jih potem imajo, če jih ne oskrbujejo sploh ??? To verjetno noben normalen človek oz. lastnik ne more razumet!
A tolikšen velik odstotek jih pogine zaradi neustreznih pogojev in prehranjevanja? To je pa bistveno preveč, kot bi moralo biti! Še enkrat več kot grozno!
Moj sošolec ima pa tudi želvi.. Za to se je pa odločil pred kakimi tremi, štirimi leti, ko sem ju jaz dobila in sta ga na mojem praznovanju rojstnega dne čisto navdušile, pa je še sam kupil. Moram it enkrat pogledat tja, če ima ustrezno za njih ;D Samo bi bilo malo čudno, če bi prišel kar kot en detektiv tja gledat (: he he Bi bilo pa fino malo pogledati, kako in kaj (če so sploh še žive ???)
lp

Smrček

• *
Želve
« Odgovori #437 : 10 December 2008, 13:17:26 »
Annie, to kar si naredila res ni bilo pametno, spet pa ni to nevem kaj hudega Smrček ::) ... Bolezni? Smrček aveš sej ribe in želve tudi v naravi sobivajo in ne poginejo ena zaradi druge(razen seveda zaradi prehranjevanja) ;) ... tko, da ne bit preveč pametna o tem, čeprav tudi jst tega ne odobravam, ker mi nekako v AKVARIJ ribe in želve ne pašejo skupaj, ker slej ko prej pride do rivalstva in smrti(rib), če en prej ko želva odraste ;)

Ja ampak v naravi so jezera, reke voda kroži, se čisti... tako da nemoreš narave primerjat s akvarijem ::)

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #438 : 10 December 2008, 14:06:38 »
V akvariju je pa filter, črpalka .. in kemija(sredstva,pripravki za vodo,zdravila,...) zadovoljna :P ::)

lp Jure

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #439 : 13 December 2008, 12:30:41 »
Danes sem si vzel malo časa in sem poslika mojo vodno lepotičko Pseudemys nelsoni, ki je zdaj ostala sama v akvaterariju(kajti je vrsta, ki ne hibernira, ostale njene "sostanovalke" so pa šle spat ;D)
No, da nebom preveč govoril, slike povedo vse ... ::)

slika celotnega akvaterarija, ki zdaj kar malo samuje ;D

in še slikice moje lepotičke ... (ki mislim, da je samček ... ampak je še premala, da bi čist 100% vedel ;))

lp Jure

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #440 : 14 December 2008, 15:03:29 »
Yure, zelo maš dobro narejen, imaš tut lepo želvico ;D
Pa še jaz prilagam slike moje rumenovratke, ki pa že nestrpno pričakuje večji terarij.. Zdej ji mislim (dokler ne dobi novega) kupiti manjše "kopno" in bolj visoko, da bo lahko več plavala, pa da se bo sončila čisto na suhem..

(http://www.Slikomat.com/slika/3416252.htm)

(http://www.Slikomat.com/slika/3416269.htm)

(http://www.Slikomat.com/slika/3416283.htm)

Malo čudne slike za silo pa bodo :P ;D

Smrček

• *
Želve
« Odgovori #441 : 14 December 2008, 15:09:07 »
A lahko nekaj vprašam? ali imaš laho skupaj gupije pa rumenovratke :o ??? ker jaz sem v eni zoo trgovini videla točno to...

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #442 : 14 December 2008, 19:38:26 »
Nemoreš verjet kdo to vpraša ...
Poznovalka rib ::), če bi imela vsaj malo pojma o ribah bi vedla, da:
NE, NE in NE. Ribe in želve ne pašejo skupaj.
Ker, želva ribo hitro pomalica, sploh pa tako malo ribo kot je gupi. Če ne prej, pa potem, ko želva mičkeno odraste.(sploh take tipične mesojedke kot so rdečevratke(ala rumenovratke in ostale gizdave želve).
Verjetno si ti v zoo trgovini videla zato, ker so pač se odločili želvam dati živo hrano, kar je pa ubistvu normalno, ker želva naj bi jedla tudi živo hrano.(se pe želve najpogosteje hrani z gupiji, ki se množijo "kot solata" :D)

lp Jure

Smrček

• *
Želve
« Odgovori #443 : 14 December 2008, 20:36:09 »
Želve so jih ignorirale ;) Vem da za ribe to nikakor ni dobro... ::) in kako to da tak poznavalec želv neve da v trgovinah prodajajo mini primerke ki nikakor nemorejo pojesti odraslega gupija ::) ?! Mislim požri se od važnosti! O želvah nimam niti najmanjšega pojma (kaj pa jaz vem kaj rumenovratka je!) in želve nikakor nebi imela mi niso toliko zanimive pa tudi naravnih pogojev ji nikakor nemoreš nuditi...

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #444 : 14 December 2008, 21:20:36 »
Kdo je pa rekel, da mini želvice nemorejo pojesti gupija ::) .. brez težav ga pojedo aveš ;)

lp jure

Nik_T.

• *
  • Jas & Maxi
Želve
« Odgovori #445 : 19 December 2008, 18:25:29 »
Zdravo!

Jaz sem novi na forumu ... imam mlado želvico mislim da je rumenovratka (na vrste se ne spoznam  :-[) kupil sem jo pred enim tednom... je zelo luštna in sem zelo vesel da jo imam ... :)  ...je pa še premala da bi ji določil spol ...če je on je maxi če je ona je mini... ;D

P.S.: ker sem novi na forumu še ne vem kak se da slika gor da bi vam jo pokazal.... :D

lp Nik

Nik_T.

• *
  • Jas & Maxi
Želve
« Odgovori #446 : 19 December 2008, 18:32:34 »

sem že ugotovil... :D To sta sliki mojega maxija oz. mini (ker nevem spola  ???)

Lp Nik

Annie.

• *
  • Ceni to, kar imaš.
Želve
« Odgovori #447 : 19 December 2008, 18:45:30 »
Nik_T., zdaj še itak ne moreš ugotoviti spola, ker se želvica še ni razvila.
Mogel boš počakati kar dolgo časa, verjetno več let, da bo velika približno 10 cm ali več,
pa boš potem lahko spol ugotovil ;D Drugo je pa že vse na forumu napisano (značilnosti posameznega spola- rep, kremplji itd...). Da bo pa želvica lepo normalno rastla ji moraš pa nuditi ustrezno veliko bivališče, prehrano zelo raznoliko, grelec, temparaturo vode itd.. Je tudi že vse napisano na forumu in pa tudi na drugih straneh npr. exotic animals (recimo). Pomoje se boš kar znašel, lahko priložiš še kaj slik, želvica je zelo lušna ;D ;)
lp

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Želve
« Odgovori #448 : 19 December 2008, 19:32:08 »
Pozdravljen Nik_T.
No sej ti je že Annie na hitro malo povedala. :D
A bi lahko še slikal njeno bivališče(akvaterarij), ker potem ti šele lahko svetujemo kaj je dobro, kaj ni, kaj bi blo treba dodati, da bo želvica svoja prva leta preživela v čimlepšem domu. Ker verjetno sem že kdaj omenil, "če želvico spraviš čez prvih par let(težkih oz. dokaj rizičnih za mlado želvico), potem si na dobri poti, da bo želvica tvoja spremljevalka še mnogo let ;D"

LP Jure

p.s. Si pa pravilo ugotovil, da je tvoja želvica vrste Trachemys scripta scripta - rumenovratka ;)

Nik_T.

• *
  • Jas & Maxi
Želve
« Odgovori #449 : 19 December 2008, 20:08:11 »
Hvala !

Na zooticovi spletni strani sem prebral da je dobro da želvici 1× mesečno poliraš oklep (menda pomaga proti luščenju (tudi preventivno)) .... Ali to drži ???

Tu je slika želvice (na sveže slikana  ;D ) ... akvaterarij pride v naslednji pošilki zaradi omejitve velikosti ... :)

Lp Nik