Lep pozdrav
Pred dobrim tednom smo dobili 2 meseca staro belo kepico Luno, sicer mešanko med samojedom in švicarskim ovčarjem. Imamo nekaj problemov z njo in prosim za karšen nasvet.
Problem je ko smo zunaj. In sicer nikakor ne moram dobiti njene pozornosti. Vse drugo je bolj zanimivo kot jaz. Pa vse možno delam…tečem pred njo, spuščam čudne glasove,krilim, skačem… Pa nič ne pomaga. Ko končno se spomne in pride h meni, ko jo pokličem, ji dam priboljšek. In ko poskušam znova, navadno še enkrat pride, potem pa ne več in spet je vse drugo bolj pomembno. Tudi igrati se zunaj noče kaj preveč z mano mogoče kakih 5 min, pa že to je veliko. Ko smo v hiši mi še uspe da se igra malo več.. tako da tudi igra mislim da ne bi mogla bit velika motivacija zanjo.
Problem je tudi ko ji kaj ne dovolimo… začne lajati, gristi, renčati. In danes ko ji nisem nekaj dovolila je renčala zelo fejst… da se človek kr ustraši. Isto je z grizenjem. Ko začne gristi ji primem gobček (sem prebrala da naj bi bilo najbolj učinkovito), ampak ona potem se zvijat, cvilit, renčat,… in ji res težko držim gobček. Če mi le uspe jo zadržat in počakat da se kokr tok umiri, jo spustim. A potem ona spet še bol začne gristi. Poskušala sem tudi s tem, da sem jo zamotila s čim drugim, vendar tudi to ne deluje.
Vsak dan znova isti problemi in se mi zdi da ni nič boljše, le še huje. In vsak dan ko ne vidim nobenih izboljšav sem zmeraj bolj obupana. Imam mogoče prevelika pričakovanja za tako kratek čas?
Lepo prosim za čim več nasvetov