Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 504241 krat)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #780 : 09 Februar 2008, 16:21:41 »
Lucky in Lady sta pravi lepotici.  :-*
Me veseli da sta obe pridni.  ;D

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #781 : 09 Februar 2008, 18:08:01 »
Prava cukrčka  :-* :-* :-* :-*! Obe.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #782 : 09 Februar 2008, 18:50:14 »
Cukrčka vsekakor, pridni tudi zaenkrat, ampak vsaj Lucky  je po naravi prava vražička, samo zdajle se še ne pozna. Čez najkasneje 14 dni pa....

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #783 : 09 Februar 2008, 19:38:37 »
Torej Lucky očitno že načrtuje vzpon po hierarhični lestvici. :D Pri kateri starosti pa je možno, da prevzame vodilni položaj?

Don Corleone, lušni sliki! :)

Alba

• *
« Odgovori #784 : 10 Februar 2008, 08:40:01 »
Ja glede dominantnosti pač tako je. Vragica al ne, Lanabela mislim, da bodo tvoje izkušnje tukaj zelo prav prišle :).

Tudi mene pa za nima, kako bi bilo možno, da recimo vodja kardela - če prav razumem je to zdaj beti, prepusti oziroma se podredi novoprišleku. Ciljma na branjenje domačega teritorija  ???.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #785 : 10 Februar 2008, 11:40:27 »
Tamala ni tako neumna, da bi izzivala kogarkoli, ker bi jo fasala.  Ampak se lepo prilizuje in leze nekam. Tastare pa niso tako neumne, da ne bi ločile mladička od odraslega. Sicer pa je že včeraj Betka tamalo dvakrat obrnila okrog in jo vzgojno potlačila, ko si je tamala malo preveč privoščila. Ne glede na to kako dominantna je Lucky, njeno mesto je zadnje in ona to ve. Mladič, ki ne more sprejeti dejstva da je med odraslimi zadnji, je tepen. In če se pa ne spametuje, ga krdelo izloči.
Drugače pa odrasli ponavadi mladičem precej pustijo, tako da nekateri lastniki celo mislijo, da mladič "vodi krdelo". Ja pa ja de. Ko se odraslim zdi mladič dosti star, mu pristrižejo perutničke in ga trdo postavijo na  tla.
Če so tastari količkaj sposobni, mladiču še na kraj pameti ne pride, da bi kogarkoli resno izzival vsaj tja do drugega ali tretjega leta starosti (lahko pa se kaj takega igrajo). Ponavadi ne poskuša sneti niti čisto zadnjega, ampak si dela zavezništva, pa izkorišča priliko, da še on malo pocota tistega, ki je že itak na tleh, dol so ga pa spravili drugi. In pazi, da tisti, ki pride na novo slučajno ne bi zlezel nad njega.
Glede na to, da se naše kuzle v krdelu zelo dobro znajdejo in da ni nobena mevžasta, bo Lucky ostala kar lepo zadnja toliko časa, dokler ne bo prišel nov član. Če bo pametna, ne bo niti poskusila kakšnega resnega izziva.
Beti in Lucky se po vsej verjetnosti ne bosta bodli. Pač pa se bosta z Daisy, ki je zdaj tazadnja. In bo zelo pazila, da bi ji tamala ne zlezla na glavo. Že zdaj je najbolj huda od vseh.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #786 : 10 Februar 2008, 12:35:17 »
Ena osladna:

še ena z angelčkom

če mu hočeš kaj vzeti, zna biti angelček tudi hud:

eva

• *
  • Živa in Dru
    • album
« Odgovori #787 : 10 Februar 2008, 13:16:33 »
lanabela tamal je zelo luštna.

kdaj jo bomo lahko videli na treningu?

lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #788 : 10 Februar 2008, 16:19:24 »
Lanabela, zanimivo. :) Kaj pa če bi ona že kot odrasla prišla v krdelo? In bi bila recimo starejša od Daisy. Potem bi bilo možno, da bi prišla na višji položaj ali kljub temu ne, zato ker je zadnja?

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #789 : 10 Februar 2008, 16:31:25 »
Lušne fotke. :)

Alba

• *
« Odgovori #790 : 10 Februar 2008, 18:52:08 »
No sej tako nekako sem si razlagala, kdor zadnji pride ne more biti šef  :). Je pa tamala tak cukerček, res. A jo boste švigale tudi kaj po polju med domžalami in trzinom?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #791 : 10 Februar 2008, 19:27:25 »
Sammy: Načeloma je tako, da kdor zadnji pride, zadnji melje. Pri naših bi tak odrasel prišlek bil čisto tazaden, od vseh odraslih psic zanesljivo, zelo verjetno pa bi bil nad njim celo mladič ko bi zrastel, če bi imel pri tastarih več podpore od prišleka. Kadarkoli smo gostili kakšnega psa ali psico od drugod, mu sicer ni obena nič naredila, so pa potegnile skupaj in so si razdelile delo. Ena je pazila, da ni pil iz njihove sklede za vodo, dve sta pazili, da ni niti slučajno pipnil kakšne mačke - ali, ko smo jih še imeli, pogane(tiste udomačene seveda), pa da slučajno ni skočila na kavč ali naslanjač ali boh ne daj na posteljo ali pod posteljo. Pustile so ga samo pod mizo. Če je ostal dalj časa, so mu pustile sicer več in niso tako striktno pazile nanj, ampak o kakšnem dvigu po lestvici pa ni mogel sanjati - če bi samo pisknil proti kateri koli od tastarih, bi jo dobil od vseh. Da o tem, da mladiča ne bi smel niti grdo pogledati ne govorim. Ena tak nesrečnica, ki je prišla stara 2 leti, se je kasneje sicer povzpela celo na drugo mesto, ampak samo zato, ker se je tako uspešno prilizovala taglavni in ji "nesebično" pomagala vselej, kadar je bilo treba delati red.

Sicer pa tamali zaenkrat še na kraj pameti ne pade lezenje po lestvici gor. Trenutno je zelo zaposlena z učenjem. Od svojih velikih vzornic se uči stvari, ki so pomembne za preživetje: kako priti do kar najboljšega mesta za spanje (beri lezenje na kavč), skupaj pilijo zahtevne tehnike fehtačenja, naučile so jo tudi že, kje se najde dodatne vitamine in meso. Za učenje je neverjetno nadarjena. Dokaz:

njihov prvi skupni sprehod:

Beti ji nesebično pokaže skriti kotiček:

In kaj je bilo notri? Vitamini in minerali.

K zelenjavi se prileže še malo mesa, a ga je treba prej ujeti:

Učenka je nadarjena in takoj pokapira - prej kot v petih minutah ima svoj (naseljen) rov:

V dvajsetih minutah se je naučila, kako priti do spodobnega kosila. Včeraj je bila sama na istem mestu in ni našla popolnoma nič.

Alba, zaenkrat bomo bolj na tej strani proti radiopostaji ali depali vasi, ker je bližje. Za tavelko polje in vadbišče bo treba še kakšen mesec počakati.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #792 : 11 Februar 2008, 09:51:41 »
Zanimivo. :)

Še dve sveži sliki ;D:

Alba

• *
« Odgovori #793 : 11 Februar 2008, 10:08:15 »
Lepe fotke Sammy! Naša je prav smešna ko srečava konje - vedno 'laja'  :D :o.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #794 : 11 Februar 2008, 16:30:57 »
Alba, hvala! :) Saj prvič je lajal, pa sva se zmenila, da se pa tega ne sme. ;) Drugič (zadnjič) je bil samo en "Arrroooow". :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #795 : 12 Februar 2008, 05:21:24 »
Lanabela in Sammy lepe fotke :o

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #796 : 12 Februar 2008, 07:58:02 »
Luštne fotke  :-*

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #797 : 12 Februar 2008, 15:54:16 »
Hvala. :)

Če je komu dolgčas, si lahko pogleda slike na tej (http://samoyeds.dk/) strani. Prava paša za oči! Pod "photos" so fotografije drugih pasem tudi. ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #798 : 12 Februar 2008, 20:19:07 »
http://lanabela.moj-album.com/album/11017209/ (http://lanabela.moj-album.com/album/11017209/)

http://lanabela.moj-album.com/album/11020142/ (http://lanabela.moj-album.com/album/11020142/)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #799 : 13 Februar 2008, 20:19:11 »
Kdo pa je ta (http://lanabela.moj-album.com/album/11020142/?os=11020555) zlatko?

Drugače pa je ta (http://lanabela.moj-album.com/album/11020142/?os=11020490) najboljša. :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #800 : 14 Februar 2008, 12:28:52 »
Zlatkica je mamina seniorka Ora - je še en mesec starejša od Lane in bi rekla da je med najstarejšimi goldenčki pri nas.

Tamala ima zdaj ušesa že skoraj čisto pokonci (je hecno, ko je zeeelo utrujena, je dobesedno poklapana, saj ji ušesa spet padejo dol). Vse jo zanima in vse je treba pretakniti. Na sprehodih pridno vadimo odpoklic- damica povodca še ni videla. Je pa kar težko kaj narediti, saj se, če je sama, še drži preveč blizu (to pa zanesljivo ne bo trajalo dolgo, ker si vsak dan več upa).
Zato jo raje peljem ven s kakšno tastaro, največkrat z Betko, potem pa si upa bolj daleč in jo je prav luštno gledat s kakšnim veseljem prilavfa na klic (ni šans da ne bi, saj tastara tudi pride nazaj).

Se je pa včeraj zgodil kar grd incident - nekemu sprehajalcu je ušel njegov kao nemec (lahko bi bila tudi psica) in s polno hitrostjo pikiral na tamalo. Verjetno se ne bi zgodilo nič, ampak Betka ga je prestregla in podrla na tla. Naredila mu ni nič, je pa pokasirala grdo luknjo pod očesom. Pes je potem pobegnil nazaj k lastniku, ta pa  je zelo pogumno skupaj s psom pokazal pete. No če ga bom še kaj srečala, bova rekla kakšno besedo. Saj ne, da bi jaz zganjala kakšno paniko, ampak pogledat kaj se je zgodilo bi pa že lahko prišel. Če bi se pa še opravičil, bi bilo pa sploh super. Pa še celo na fleksiju sem jo imela, Betko namreč. Če ne bi bila privezana, bi jo verjetno odnesla brez praske.

Luknja zgleda grdo, vendar šivanje zaenkrat ni potrebno, če bo preveč zijalo, bo dobila en ali dva šiva v torek. Bom dala sliko gor, enkrat. Rok je celo izjavil, da ji bo morebitna brazgotina pristajala: Betka Bojevnica.

Alba

• *
« Odgovori #801 : 14 Februar 2008, 12:39:08 »
O madona, v bistvu še hvala bogu, da je Betka tako zaščitila malo.

Kdaj pa misliš malo dati na povodec?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #802 : 14 Februar 2008, 13:40:27 »
Saj če bi prišel do tamale, se verjetno ne bi zgodilo nič. Je pa res, da je psov, ki se do najmanjših mladičev vedejo kot do plena ni tako malo. V bistvu sem še skoraj z vsakim mladičem  naletela na enega takega kujona. Betki se ni bilo treba napihovati, ker s takimi raje poračuinam sama. Je ceneje. Sicer pa bo tamala čez dober mesec bo že prerasla "nevarno" obdobje. Včasih se mi prav smilijo lastniki pritlikavih psov, ki so v nevarnosti vse življenje.

Na povodec bo šla pa najkasneje takrat, ko bo postala tako težka, da se mi je do tam, kjer jo je varno spustiti ne bo dalo več nositi v naročju. Če bo pa prekmalu pokazala preveliko samostojnost, bo pa špagco za sabo vlekla še prej.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #803 : 14 Februar 2008, 22:06:29 »
Sammy je pri enih 3 mesecih tudi doživel podobno sceno zaradi enega NO-ja, ki je preskočil ograjo, zbežal čez cesto in k nama na pločnik. Na srečo je prišel mimo eden od naših sosedov, pustil avto na robu ceste in ga spodil. Drugače ne vem, kaj bi naredila s 14 leti in brez izkušenj. Verjetno si ne bi upala poseči vmes. 
Vedno, ko sva šla tam mimo po tem dogodku, je pospešil korak. Pozneje sva večkrat rolala mimo in sem se včasih kar bala zaradi hitrosti, ampak nisem mogla pomagati. Zdaj pa je že verjetno kakšno leto ali več, odkar ga več nisva videla.

Mi-Maya

• Gost
« Odgovori #804 : 16 Februar 2008, 18:46:30 »
Lanabela kako je Betka? Upam, da ze bolje.

Moja Lenny je pa že čisto ponorena. Zdaj se navajava na povodec. Ampak kako naj hudicka odvadim, da ne bo vlekla kot norec. 9 tedensko kuzko po mojem ni dobro kaj pretirano cukati in vleči. Kaksen namig?

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #805 : 16 Februar 2008, 19:01:48 »
S cukanjem niti odraslega psa ne moreš odvaditi vlečenja. Preberi si tole temo: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1620.0.html  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #806 : 16 Februar 2008, 19:09:41 »
Mi-Maya kako pa to, da pred kratkim dali AM-jko nazaj k vzrediteljem, sedaj pa pri vas je samojedka?

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #807 : 16 Februar 2008, 19:10:44 »

Mi-Maya, čestitam na novi pridobitvi, krasno malo kepico imate, pa veliko sreče in užitkov ob njej vam želimo jaz in moja pasja banda  :)

Ancy1984

• *
  • Kira moja najvecja zvezdica :D
« Odgovori #808 : 16 Februar 2008, 19:47:28 »
Mene tud zanima kako to,da ste dal Malamutko nazaj in da ste pol se odlocili za samojedko...Kaj pa je bilo narobe z njo,da je niste mogli met...????? To mi ne gre v racun...prej vsi navduseni nad njo,kar sem brala nazaj poste pol pa kr nazaj...To mi pa niti mal ni jasn...

P.s

A ce sto ne bo vse ok bote dal tud nazaj??????

Don Corleone

• *
« Odgovori #809 : 16 Februar 2008, 20:35:24 »
nekaj novih fotk...

http://lady-in-love.moj-album.com

:)