Zadeve se lahko lotiš na več načinov. Lahko ostaneš pri polenti, rižu in kozervah, vendar potem kupuj res kakovostne konzerve, v katerih je dovolj (tapravega) mesa. Je pa ta varianta hudo draga in se, če imaš količkaj časa ne izplača. Sama privoščim konzerve samo najstarejši psici, ker se mi zdi, da se pri svoji starosti že lahko malo spakuje. Obnesejo se Almo nature in Belo - Bela (dobijo se seveda tudi druge kvalitetne). Manj kvalitetne so primerne kvečjemu kot dodatek za na brikete v majhnih količinah, toliko da jih pes raje poje (za te namene so recimo merkatorjeve ali Miglore cane, kar je v osnovi eno in isto) čisto uporabne.
Druga, boljša varianta je, da kuhaš - če že kuhaš polento ali riž je čisto vseeno, če zraven skuhaš še meso in kakšno zelenjavo. Jaz največkrat (samo za tastaro in za mladičko) skuham purana (krače so poceni in dobre, če vzameš ven kosti še pred kuhanjem, si lahko iz njih skuhaš čisto užitno juhico) ali pa ribo (ponavadi osliča).
Lahko jo pustiš en dan lačno, nič ji ne bo škodilo. Drug dan pa ji daj samo brikete (kupi kakšne bolj okusne, hillsa celo moje, ki so požrešne ne marajo prav preveč, pa še hudo predragi so glede na ne ravno vrhunsko kvaliteto). Daš jih samo toliko, kot jih poje takoj. Dvakrat na dan ima dovolj.
Pogosto bruhanje je lahko čisto normalno, če ji uspe pojesti dovolj plastike in drugih neužitnih stvari. Nekje mora priti ven. Če pa packarije ne žre, bruha pa vseeno, potem ima blag gastritis, jaz bi jo dala na doma kuhano hrano z teden ali dva, potem pa na kvalitetne brikete.
In ja, pes je lahko tako trmast, da udari krepak gladovni štrajk. Sem videla pri moji tastari. Pa ima dovolj konkurence. Vanjo se ne da spraviti čisto nobene senior variante briketov, tudi kakšnih drugih primernih ne. Kvečjemu kakšne visokoenergetske. Če bi bila mlajša, bi jo pustila lačno. Večno ne bi trmarila (v bistvu se bolj splača psu malo popustiti in mu dati hrano, ki jo mara, vendar pol manj, kot bi jo pojedel. Tako je vedno malo lačen, lahko tudi zelo dolgo brez škode - nazadnje bo začel jesti tisto, kar bo dobil)
+1