Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 503627 krat)

Ancy1984

• *
  • Spol: Ženski
  • Kira moja najvecja zvezdica :D
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #840 : 26 Februar 2008, 09:53:46 »
Ma kako je lusna tale beybika :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #841 : 01 Marec 2008, 17:15:42 »
Še nekaj slikc od prejšnjega tedna:
http://lanabela.moj-album.com/album/11226025/?stran=1 (http://lanabela.moj-album.com/album/11226025/?stran=1)

Tarca

• *
« Odgovori #842 : 03 Marec 2008, 10:43:22 »
joj, joj, kako smo leni v naši familji! naša Tara ma že pol leta, pa se ne oglasim nič. enostavno ni časa še za računalnik. Tara napreduje odlično. je prava mala gospodična. ok, ni več majhna.
njeno obnašanje se je popravilo zelo, zelo. laja še vedno, ampak ne več toliko. pametna je za našo celo familjo vkup. mislim, da smo ji nekih 2x rekli ukaz 'sedi' - obvladas. da tačko, se uleže, vse...
požrešnaje prek vsega. najraje ima plastiko. ročaji krtač, plastični lončki,... komaj ji to spravimo spod tačk. je zeloooo igriva, za igračo se puli kot nora in ne popušča. pride z igračo do tebe, ti jo zarine v noge in  - igrajmo se.
na sprehodih je pridna, ne vleče več do onemoglosti.
težava je edino bruhanje. zares velikokrat bruha - enx do dvax tedensko. je to od prenažrtosti? je že čas, da se ji obroki zmanjšajo na 2x dnevno? zaenkrat je 3x po malo. plastiko ji uspešno skrivamo.
ravno je za no njena prva menstruacija.

kako hitro odrašča...

pies: gledam te vaše samojede... nikoli si nisem mislila, kako fantastičen je ta kuža - dokler ni vstopil v naše življenje.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #843 : 03 Marec 2008, 19:26:13 »
S čim jo pa hranite? Mislim, da lahko mirno prešaltate na dva obroka dnevno.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #844 : 03 Marec 2008, 19:36:03 »
Tarca dobrodošla :)  Glede hranjena ti tudi jaz priporočam, da jo hraniš samo 2 krat na dan...lp

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #845 : 03 Marec 2008, 19:38:52 »
Ampak ne bruha zaradi tega...

Tarca

• *
« Odgovori #846 : 04 Marec 2008, 09:57:35 »
hvala vam za nasvete (glede prehranjevanja 2x na dan). hranimo jo s konzervami, med katere zmešamo polento, riž, kašo, ... je zeloooo izbirčna, briketov ne je, razen friskijevih junior, pa še te zgolj iz roke. rada ima cesar hrano, oz. vse, v čemer je govedina. včasih ji skuham kosti.

včeraj je bila cepljena proti steklini, dobila je tudi čip in bila je prvič v pasji šoli. sedajle se tu trudi zbuditi mojo radovednost, da bi se igrali.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #847 : 04 Marec 2008, 11:07:26 »
Hrana pa ni kakovostna-tisti briketi mislim. Kupite ji kak Bosch ali pa kaj drugega v trgovini za živali. Samo ne teh hran ki so v Merkatorjih, Tuših in Petrolu...

Tarca

• *
« Odgovori #848 : 04 Marec 2008, 11:41:45 »
kot rečeno, je tko zbirčna, da ji edino friskijeve lahko uturim - iz roke. doma ma hillsove brikete - niti pod razno. frolic - malo morgen. nakupujem v mullerju. rada ima 'mokro' hrano. nikoli pa ne dobi zgolj konzerve. vedno mešam. sam zdej že polente ne mara kej dost. briketi lahko stojijo cel dan, pa se jih ne loti.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #849 : 04 Marec 2008, 11:53:41 »
briketi lahko stojijo cel dan, pa se jih ne loti.

pa naj stojijo dan, dva pa bo jedla.  ;)  Vmes pa nič drugega, nobenih priboljškov. Kruto, ampak če jo hočeš naučiti jest, je to edini način.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #850 : 04 Marec 2008, 12:02:13 »
Tarca mi je tole s hrano še posebaj briketi in konzervami zelo dobro znano ::) >:(, mi smo sprobali kar nekaj briketiranih kakovostnih hran, pa smo bili priča pljuvanju briket, raztresanju in zakopavanju, do tega da sem z njimi na koncu futrala sosedove pse, potem smo nekaj časa imeli Friskies, še dobro da jih je moj jedel samo tko po malem, dokler nismo naleteli na Arden Grange brikete in kako leto zatem na konzerve Almo Nature in še tu smo vezani samo na določen tip AG Premium piščanec in AN govedina ali teletina, boh ne daj da pride do česa in tole zgubimo, ker bom ponovno odkrivala toplo in hladno vodo skupaj :o :D >:(
Drugače je moj itak nekje od oktobra do začetka maja na kuhani hrani + briketi, potem pa presedlamo na konzerve + briketi ;) Moj Hills povoha samo zelo daleč in če mu slučajno po pomoti kak Hillsov briket v gobec pade pluva ven še pol ure po tistem ko je briket že zdavnaj uspešno izkapultiral iz gobca :o ::) :D

Tko da jaz bi na tvojem mestu poskusila s katerimi drugimi briketi kot so AG, Almo Nature, Royal Canine, ..... sicer pa malo prečekiraj tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/board,35.0.html

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #851 : 04 Marec 2008, 12:41:48 »
Tudi od prijateljice husky je podobno izbirčen, ampak sem pa pogruntala nekaj meni čudnega - pri meni pa je in to kar veliko (pa isto znamko briketov uporabljava). Samo je pa res, da ga jaz ogovarjam, hranim skozi igro. Mogoče je pa tudi tukaj tako, da je drugje vedno bolje jesti.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #852 : 04 Marec 2008, 13:35:00 »
Tarca, čisto mogoče, da bruha zaradi popolnoma nekvalitetne hrane, s katero jo hranite, tako da če vam je psička vsaj malo pri srcu, pojdite v kakšno specializirano trgovino za male živali ali naročite kvalitetno hrano prek neta (npr. www.pasji.net). Malo poglej tisti link od Satin in se odloči za eno. Popolnoma ukini vse, kar je do zdaj dobivala (ali pa počakaj dokler vse zaloge, če jih imaš, poidejo). Zjutraj ji daj polovico priporočene količine na dan (tabele imaš na vsakih briketih) in zvečer polovico. Če ne poje, ji po 15 minutah vzami hrano in ji daj preostanek šele, ko je čas za naslednji obrok. Če ta preostanek brez problema poje takrat, potem ji dodaj še toliko, da dosežeš količino, ki bi jo naj tisti dan pojedla, če pa ne poje, pa po 15 min spet vzami. To ponavljaj dokler ne bo takoj pojedla vse brez problema. Ne bi smelo trajati več kot dva, tri dni. Tam po tretjem dnevu bi pa šla jaz k veterinarju na popoln pregled, ker je očitno narobe nekaj drugega, ne samo hrana.

Satin

• *
« Odgovori #853 : 04 Marec 2008, 14:25:04 »
Sammy ni provokacija ampak čisto moja osebna izkušnja kaj pa če pesjan dobesedno gladovno štrajka en teden? ;) >:D Moj je en krasen specialc za živc utrjevat in tiste neutrjene totalno za izživcirat :D >:D

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #854 : 04 Marec 2008, 14:39:34 »
Sammy ni provokacija ampak čisto moja osebna izkušnja kaj pa če pesjan dobesedno gladovno štrajka en teden? ;) >:D Moj je en krasen specialc za živc utrjevat in tiste neutrjene totalno za izživcirat :D >:D

A ves teden ni jedel?  :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #855 : 04 Marec 2008, 14:42:07 »
Tudi od prijateljice husky je podobno izbirčen, ampak sem pa pogruntala nekaj meni čudnega - pri meni pa je in to kar veliko (pa isto znamko briketov uporabljava). Samo je pa res, da ga jaz ogovarjam, hranim skozi igro. Mogoče je pa tudi tukaj tako, da je drugje vedno bolje jesti.

Al pa konkurenca drugega psa? No, da bi si zaradi tega nabavil še enega je seveda zgrešeno.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #856 : 04 Marec 2008, 14:46:40 »
Zadeve se lahko lotiš na več načinov. Lahko ostaneš pri polenti, rižu  in kozervah, vendar potem kupuj res kakovostne konzerve, v katerih je dovolj (tapravega) mesa. Je pa ta varianta hudo draga in se, če imaš količkaj časa ne izplača. Sama privoščim konzerve samo najstarejši psici, ker se mi zdi, da se pri svoji starosti že lahko malo spakuje. Obnesejo se Almo nature in Belo - Bela (dobijo se seveda tudi druge kvalitetne). Manj kvalitetne so primerne kvečjemu kot dodatek za na brikete v majhnih količinah, toliko da jih pes raje poje (za te namene so recimo merkatorjeve ali Miglore cane, kar je v osnovi eno in isto) čisto uporabne.

Druga, boljša varianta je, da kuhaš - če že kuhaš polento ali riž je čisto vseeno, če zraven skuhaš še meso in kakšno zelenjavo. Jaz največkrat (samo za tastaro in za mladičko) skuham purana (krače so poceni in dobre, če vzameš ven kosti še pred kuhanjem, si lahko iz njih skuhaš čisto užitno juhico) ali pa ribo (ponavadi osliča).

Lahko jo pustiš en dan lačno, nič ji ne bo škodilo. Drug dan pa ji daj samo brikete (kupi kakšne bolj okusne, hillsa celo moje, ki so požrešne ne marajo prav preveč, pa še hudo predragi so glede na ne ravno vrhunsko kvaliteto). Daš jih samo toliko, kot jih poje takoj. Dvakrat na dan ima dovolj.

Pogosto bruhanje je lahko čisto normalno, če ji uspe pojesti dovolj plastike in drugih neužitnih stvari. Nekje mora priti ven. Če pa packarije ne žre, bruha pa vseeno, potem ima blag gastritis, jaz bi jo dala na doma kuhano hrano z teden ali dva, potem pa na kvalitetne brikete.

In ja, pes je lahko tako trmast, da udari krepak gladovni štrajk. Sem videla pri moji tastari. Pa ima dovolj konkurence. Vanjo se ne da spraviti čisto nobene senior variante briketov, tudi kakšnih drugih primernih ne. Kvečjemu kakšne visokoenergetske. Če bi bila mlajša, bi jo pustila lačno. Večno ne bi trmarila (v bistvu se bolj splača psu malo popustiti in mu dati hrano, ki jo mara, vendar pol manj, kot bi jo pojedel. Tako je vedno malo lačen, lahko tudi zelo dolgo brez škode - nazadnje bo začel jesti tisto, kar bo dobil)

+1

Satin

• *
« Odgovori #857 : 04 Marec 2008, 15:00:29 »
A ves teden ni jedel?  :o

Aha >:D in kar je najhuje da je bil pripravljen še vstrajat :o ::)  Na koncu je od jeze svojo posodo z briketi kar po pesjaku metal, potem smo mu nekoč dali konzervo in ker jo je jedel en dan prevčkrat, jo je od besa s svojo posodo vred zakopal, jaz njemu kak je on priden ker je vse pojedu, on se je pa samo hinavsko režal ispod čela, to režanje pa je postajalo vse bolj očitno ko sem začela iskati njegovo posodo v pesjaku. Ko sem jo najdla sem bila slišati kot da za Bovljekom grmi, moj pes se je pa od vsega po tleh valu od smeha >:( >:D ::) Tako da pri nas velja da če rečemo 5 minut je to res 5 minut, če ne sledijo sankcije :o :D ::) Zato tudi vedno pravim da imam jaz specialca, poleg tega sva si pa toliko podobna da ni čudno če skupaj tako dobro voziva :o :D, zdaj samo še čakamo da spregovori in potem smo po vsej verjetnosti pri njemu doživeli vse :o :D

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #858 : 04 Marec 2008, 15:03:45 »
Al pa konkurenca drugega psa? No, da bi si zaradi tega nabavil še enega je seveda zgrešeno.

No Čara nikakor nisem namigovala na kaj takega halooo. Pač sem povedala, da so nekateri psi posebni. Sploh pa kadar je Alba pri njem on tudi ne je - je pa rad pri nas.

Satin

• *
« Odgovori #859 : 04 Marec 2008, 15:12:43 »
Za mojega vem da konkurenca drugega psa pri hrani ne velja, če se bo on odločil za post to pomeni da on hrane ne bo jedu, kljub temu da je tudi sosedov pes v bližini, vendar pa to ne pomeni da bo svojo hrano delil z njim če on tega ne želi. Tko da tudi ko pride k hiši še en pes, Lars zaradi tega ne bo nič bolj jedel kot prej ;) :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #860 : 04 Marec 2008, 15:18:27 »
Satin premalo vztrajaš ;) Kar počne ti Lars, mi je še kako znano, a zadeva potem rešena je bila :D

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #861 : 04 Marec 2008, 15:26:24 »
Ah, daj no, Satinka, zdaj pa že res pretiravaš. :o :P ;) ;D Ne, saj ti poskušam verjeti, ampak ...
Moj je tudi metal posodo, da je ružilo kot da bi bili sredi kake srednjeveške bitke z meči in oklepi, pa še zdaleč ne zaradi jeze. Ali je bila igra (žogice en čas niso bile zanimive) ali pa želja po pridobitvi pozornosti (to drugo mu je vsekakor uspelo). Še vedno pa mi ni jasno, zakaj se je kopal v posodi za vodo. ??? ::) Sprednje tace je namočil not in izvajal take gibe kot pri kopanju zemlje. :D Ko se je utrudil, pa je samo namakal tace not. Če je zmanjkalo vode, ker je s "kopanjem" včasih skoraj vse polil ven, je primil posodo z zobmi in jo začel metati.  ::)

Satin

• *
« Odgovori #862 : 04 Marec 2008, 15:36:44 »
Ne Aska glede na to da jaz svojega psa zelo dobro poznam vem da je bil on pripravljen gladovno štrajkati še kar nekaj časa ne samo en teden, in en teden gladovnega štrajka za mladiča pri 3 mesecih ni malo. Smo pač malo dlje eksperimentirali in odkrivali toplo vodo, da smo na koncu najdli to kar imamo.

Sammy Lars je res tak frik :D Trenutno imamo nekaj težav s sosedovimi mačkami ki mu kradejo brikete, če jih ne zavarujemo (pokrivamo z marmornato polico) in ko prideva s sprehoda prvo leti v pesjak prečekirat in prevohat kdo je bil tam in če briketi samo malček slučajno "dišijo" po sosedovih mačkah je celi rusvajs, posoda skupaj z briketi leti po celem pesjaku in se mi jih sploh ne splača jih pobirat in mu jih kao podturit, smo tudi že to nardil jih je pa enga po enga ven pluval. Pesjan ne poje pljučk če niso narezana na koščke za yorkija, če so večje od tega te pričaka svetleča posoda v sredini pa kupček umitih koščkov plučk. Seveda so takrat najbolj vesele naši dve mački ali pa sosedove ::) :D Sicer pa ko ga boš osebno spoznala Sammy boš videla :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #863 : 04 Marec 2008, 15:48:33 »
Satin ti že veš kot vsak kolko boo svojega s čim razvajal ;) Zase vem, kaj je pripomoglo k temu, da sedaj je kar ji pač dam ;) :P Prej pa zbirčna metka je bila..No koliko bo kdo koga razvajal, je vaša odločitev ;) :P Bi pa vstrajala, ko ni bil več mladiček ;)

Satin

• *
« Odgovori #864 : 04 Marec 2008, 16:01:52 »
Moj pes ni razvajen glede hrane ker, če določenih briketov ne mara jih ne bo pojedel niti z ne vem kakimi priboljški, torej mi ne pomaga če jih polijem z juhico, skutko, jogurtkom, konzervico .... Brikete AG je brez vseh priboljškov na njih, konzerve so lahko od ne vem koga pa se jih ne bo dotaknil če niso Almo Nature z okusom govedine ali teletine, ne bo pojedel niti Almo Nature konzerve ki niso tega okusa. Poleg vsega moj pes ne pada na malodane nobene priboljške in to ti lahko potrdi kar nekaj ljudi, zato pravim od oktobro do začetka maja smo na kuhani hrani + briketi, od maja pa do konca septembra pa na konzervah + briketi, konzervici občasno dodam še kako zelenjavco to pa je tudi vse. Brikete ima vedno na voljo pa jih poje samo toliko kot jih rabi, se nikdar ne prenažira in tudi ko je na postu ki je lahko tudi tedenski, več kot briket ali dva ne bo pojedu.

In ne grem se igrati z Larsovim zaupanjem zaradi tega ker ne je vsaj še ene dve znamki briketov ali konzerv poleg teh ki jih imava, jaz vem kako močno zna biti on trmast in vztrajen. Vsi pa vemo da veliko tega kako dobro polarec funkcionira v timu stoji na tem kako zaupanje ima pes vate ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #865 : 04 Marec 2008, 16:30:14 »
Tvoj pes tvoja odločitev ;) :P Pri moji sedanji in bodočih mrcinah vem kako bo in razvajanja glede hrane pač ne bo ;)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #866 : 04 Marec 2008, 17:13:48 »
Jaz samo upam, da Tarca ne bo potegnila iz vsega tega napačnih zaključkov. Morda imaš prav in je Lars res tako zelo izbirčen že po naravi (in mislim, da je on ena velika izjema, kar se tega tiče), ampak glavno je, da si na koncu vseeno našla hrano, ki mu ustreza in najvažnejše - da je ta hrana kvalitetna ter da mu ne daješ neke kvazi pasje hrane samo zato, da bo kaj pojedel, ker bi mu s tem naredila samo škodo. Nič ni narobe s kuhano hrano, če je le-ta prilagojena pasjim potrebam in zahtevam (prvotno to, da ne vsebuje začimb), nisem pa pristaš kakršnih koli dodatkov briketom. V enem obroku samo briketi, v drugem samo kuhana hrana. Briketi so popolna hrana za pse (seveda ob predpostavki, da gre za kvalitetne) in ne vem, zakaj bi karkoli dodajali. Ponavadi se pač ljudem zdijo dolgočasni, ker so rjavi in enolični, psom pa je itak popolnoma vseeno. Poleg tega bi naj dodatki porušili ravnovesje snovi v briketih in tukaj gre za snovi v takem razmerju kot ga pasje telo potrebuje. In kuhana ter briketirana hrana se različno dolgo prebavljata, zato lahko prihaja do težav.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #867 : 04 Marec 2008, 17:56:09 »
Saj se nočem umešavati ampak nevem zakaj vsi zdaj na Satin da ima razvajenega psa?Naša mrcina poleti tudi po 1 mesec poje samo 5kg briketov.Pa ni razvajen kar se hrane tiče.In mu je tudi ne mislim usiljevati...če mu ne paše mu pač ne.Če bo jedel bo,če ne ne bo.
Pa jaz pri kobilah vidim (sploh zdaj pri tasrednji,ker je psihično boga si bo oves,ki ga obožuje metela iz krmilnika).Ko bo jedla bo jedla,če pa malo shujša bo pa tudi fino :D

Aska pa še povej kaj si naredila da tvoja zdaj vse je in ni več zbirčna (če že raj**š zra***j do konca ;))

Sicer pa je polarec zelo dolgo sposoben zdržati brez hrane ;)

Satin

• *
« Odgovori #868 : 04 Marec 2008, 19:25:31 »
Ne moj Lars sploh ni kle za zgled :D, v bistvu sem rekla da samo razumem punco kako se počuti, je pa res da jaz Larsa nisem nikoli hranila iz roke še tega se mi manjka ::), v bistvu sem ji hotla tudi povedat da kljub temu da je pesjanka zbirčna z malo potrepljenja najde hrano ki jo bo mala z užitkom jedla. Sicer se bo malo namatrala pri tem, ampak da se pa urediti vse.

Zato tudi z lahkoto in mirno vestjo rečem da moj pes ni razvajen, pač spada v tisti majhen procent psov frikov in jaz ga kot takega sprejemam, prav zaradi tega ker jo razumem sem ji nalepila link do teme o hrani, da jo malo prečekira in sproba nekaj hran ;) Ne Larsova hrana ne vsebuje nobenih začimb na tem že od vsega začetka strogo vztrajamo po očetovih navodilih ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #869 : 04 Marec 2008, 22:31:22 »
Aska pa še povej kaj si naredila da tvoja zdaj vse je in ni več zbirčna (če že raj**š zra***j do konca ;))
Recept je čisto preprost, a o tem že dostikrat sem pisala ;) :P Če koga zanima, naj na ZS piše, ker te teme nemislim več s tem smetit ;)