Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 503891 krat)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #870 : 06 Marec 2008, 14:16:18 »
nove slikce: http://lanabela.moj-album.com/album/11286843/ (http://lanabela.moj-album.com/album/11286843/)

Alba

• *
  • Spol: Ženski
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #871 : 06 Marec 2008, 14:29:36 »
Kako smo lepo  :P :P:

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #872 : 06 Marec 2008, 14:42:35 »
nove slikce: http://lanabela.moj-album.com/album/11286843/ (http://lanabela.moj-album.com/album/11286843/)

Lepe. Škoda, ker ni zraven komentarjev. Znaš napisat dobre foto zgodbice.  ;D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #873 : 06 Marec 2008, 15:09:41 »
samo da se ni nič takega zgodilo, da bi napisala zgodbico. Razen tiste res imenitne crke na koncu.

Alba

• *
« Odgovori #874 : 06 Marec 2008, 15:40:03 »
Ampak izbrskajo pa vedno nekaj ;).

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #875 : 07 Marec 2008, 14:11:20 »
Ok, na teh slikah pa ima že tak pogled kot en mali vražiček >:D, ne več tistega nedolžnega, mladičkastega. :D A si jo dejansko izbrala zato, ker je bila najbolj dominantna od vseh? Zakaj pa; kot nek izziv ali kaj drugega?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #876 : 07 Marec 2008, 14:29:04 »
Ha ha, baje niti ni bila najbolj dominantna od vseh, čeprav je takrat pri dobrem mesecu kazalo da bo. Izbrala sem jo zato, ker so mi vražiči všeč in ker so dominantni psi z močnimi živci najboljši za delat in je z njimi tudi najmanj problemov - samo meje jim je treba postaviti. Ker mi je mama bila zelo všeč po značaju in za pogledat (saj ne da bi bil oče slab, nikakor, samo meni bolj ležijo taki kot je psica) sem izbrala tisto, ki ji je bila najbolj podobna. Poleg tega je imela manj dlake kot drugi (kar mi je všeč), bila je med lažjimi, manjšimi in ne premočne konstitucije (kar mi je tudi všeč). Ampak tisto, kar me je dejansko najbolj očaralo je bilo pa to, da je kar naprej težila psici, psica jo je primerno pribila, tamala pa je najprej na moč togotno vsekala nazaj. Potem se je naredila neumno in šla težit drugim, ne da bi za hipec spustila rep dol. Delat s takimi je užitek in ne izziv. Izziv so živčne mevže, iz katerih je res težko kaj narediti, pa še krivega prsta jim ne smeš pokazati.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #877 : 07 Marec 2008, 22:07:19 »
Zanimivo. :) Kak pa veš pri mladičih, če so 'živčne mevže'? Je to sploh možno pri samojedih? Ne predstavljam si takega s slabimi živci ...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #878 : 08 Marec 2008, 13:40:40 »
Ah ja, živčne mevže se seveda da spoznati že kar zgodaj. Pri samojedih jih res redko najdeš (zato so mi pa tudi všeč). So pa taki z zelo močnimi živci in tisti z malce manj močnimi, pa taki bolj nežni in taki bolj vražji. Trenutno mi ugajajo ti zadnji. Ni pa seveda z mirnimi in nežnimi prav nič narobe. Če so ti taki všeč. Mogoče si bom pa v prihodnosti zaželela nekaj mirnega in nežnega, kar bo kavč uporabljalo za ležanje in ne za žvako, nekaj, kar bo vljudno prosilo za ven, ne pa kar takoj naredilo luknje v vrata....

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #879 : 08 Marec 2008, 15:53:26 »
Kak pa veš pri mladičih, če so 'živčne mevže'?
Ah ja, živčne mevže se seveda da spoznati že kar zgodaj.
Kako jih pa spoznaš?

Drugače pa je očitno spet naval samojedov v zavetiščih ...  :-\ Samec in samička (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,175.msg378417.html#msg378417) v Obalnem društvu proti mučenju živali (http://www.odpmz-drustvo.si/o_drustvu.htm).

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #880 : 10 Marec 2008, 10:08:02 »
Še tukaj, rezultati (http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2008&GroupID=PAS&ScheduleID=129) s Cruftsa.

BOB - psička VANDREEM IMPERIAL HERMIONI BY BEREZNIKI

Bila je tudi r. Best in Show. 8)

Moram priznati, da mi je precej všeč. :-*

Alba

• *
« Odgovori #881 : 10 Marec 2008, 10:14:07 »
Meni se zalo dopade  :-* :-*.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #882 : 10 Marec 2008, 10:18:51 »
Res je čudovita :o :-*

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #883 : 10 Marec 2008, 14:18:24 »
Psička iz Cruftsa je luštna, prav rada bi jo videla med gibanjem. Všeč mi je, da je zmagala taka, ki ne na nobeno stran ne leze v kakšen ekstrem.

Samy, opisovati živčnega mladiče se mi zdi brezveze, itak da ga spoznaš, ko ga enkrat vidiš.

V soboto je Lucky obiskala mlade borderčke. Obnašala se je skoraj (če odštejemo coklanje po rožah in lezenje v ribnik) vzorno. Igrala se je s tastaro psico in to čisto lepo, do mladičev je bila  nežna, pa do hišnega zajčka tudi. Čisto nič njej podobno. Sem se že bala, da je kaj zbolela. Žal sem si izbrala za obisk dokaj neprimeren čas, malo prej so odšli trije mladički, preostali so bili pa utrujeni in kar malo potlačeni. Še najboljše volje je bila Evina "kravica", ki je imela ob sebi svojo bodočo lastnico:

"kravica" je bila že rahlo ljubosumna:

No že v nedeljo je bil strah o morebitni bolezni pozabljen. Mlada dama je bila že navsezgodaj zjutraj bolj tečna kot kdajkoli doslej. Tastarim je eni za drugo težila toliko časa, da jih je nazadnje dobila od vseh. So jo tudi namočile v vodo in potem je bil za kakšno urco mir pred njo. No na sprehodu si je pa pošteno privoščila Daisy:

in staknila kar je iskala:

No, ni ji bilo dovolj, prav kmalu je začela vleči Daisy za rep - nesramnost, ki si jo prej še ni drznila privoščiti. Daisy je nenavadno dolgo potrpela, potem pa je zoprnico pošteno povaljala po luži. Škoda, tega nimam posnetega. Je bilo pa za počit od smeha. To pa je zadostovalo in blatnasta damica se je potem z Daisy samo še lovila in je ni niti enkrat več ugriznila.
Je pa viden napredek - tekače že pusti pri miru, kolesarje tudi, tako da je ni treba kar naprej privezovati. Za to, da bo pustila pri miru pešce, pa bo potrebno še precej časa, saj oni nje nikakor ne morejo pustiti pri miru. K odvezanim psom neke normalne velikosti jo pustim, če je preveč nesramna in pokasira - super. Se jo da odpoklicati. Privezane se pa že kar uspešno uči pustiti pri miru.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #884 : 10 Marec 2008, 14:51:26 »
Samy, opisovati živčnega mladiče se mi zdi brezveze, itak da ga spoznaš, ko ga enkrat vidiš.
Ok. Samo ne predstavljam si ga, zato sem vprašala.

Vidim, da ima Lucky dogodivščin več kot dovolj. :)

Drugače je pa očitno Sammyjeva knjiga gostov (http://knjiga gostov) postala nekakšen forum, na katerem se izživljajo neki otročaji ... ::) Me je skoraj kap, ko sem to videla ... Poste bom pustila nekaj časa, da jih preberete (od spodaj navzgor, potem pa na desni strani pri "previous messages" izberete 43-52), hvaležna bom za kakšen komentar pa mogoče kakšen nasvet ... Za nekatere poste sem sigurna, da jih bom zbrisala. Kletvice tam nimajo kaj iskati, pa tudi kakšne izmišljene zgodbe ne.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #885 : 10 Marec 2008, 15:02:18 »
Aja, pa verjetno bom napisala tudi kakšen poučen post, čeprav dvomim, da bo kateri od teh nadebudnežev še kaj prišel na stran ...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #886 : 10 Marec 2008, 15:04:21 »
 ha, ha ha. takim nakladačem v žargonu rečejo troli. Nimajo druzga za počet, kot nakladat in dražit ljudi. In nadvse uživajo, če se zaradi njih vsi skregajo. Brez komentarja zbriši zadnji dve strani in pametnjakoviče banaj. Predvidevam celo, da se za vsemi niki skriva ena in ista osebica. Najbolje je ignorirati jih povsem in jim ne odgovarjat.

Alba

• *
« Odgovori #887 : 10 Marec 2008, 15:13:23 »
Točno tako kot je napisala Lanabela - mislim, da iz golega dolgočasja provocirajo. Po možnosti zapri dostop do strani preko IP naslova.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #888 : 10 Marec 2008, 15:16:07 »
Troli... :D Saj je samo knjiga gostov s smeški, ne forum ... zato jih banat ne morem, samo brišem lahko poste ...

Povezava mi več ne dela, no saj vsi veste, kje jo najdete ...

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #889 : 10 Marec 2008, 15:30:33 »
jooj svašta, meni se tudi zdi da je vse to napisala ena oseba, preveč so podobni posti. Današnja mularija pa res nima nič boljšega za delati ali kaj ???

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #890 : 10 Marec 2008, 15:35:04 »
Sammy se strinjam popolnoma z Lanabelo.

jooj svašta, meni se tudi zdi da je vse to napisala ena oseba, preveč so podobni posti. Današnja mularija pa res nima nič boljšega za delati ali kaj ???
Očitno, da res :(

lp

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #891 : 10 Marec 2008, 15:38:13 »
Lušne fotke  :D :D :-*

Glede teh zadnjih vpisov v tvojo knjigo gostov... To prav zagotovo piše vse ena in ista oseba, saj je skoraj nemogoče da bi imel vsak drugi pisec samojeda, in sovražil malamute pa huskyje... Ali pač!? :o ::) 
Najbolje da poste izbrišeš in se ne zmeniš za njih.

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #892 : 10 Marec 2008, 15:55:06 »
Sammy, kratko in jedernato vidim da te pisci enostavno ne vedo kaj pišejo kratko rečeno idioti. Da so Malamuti napadalni ...Da so grdi ha ha ha.
Jaz tako pravim kakršna vzgoja do otrok je ista kot do psa, če boš s psam neumno ravnal bo neumen,kar so dokazali teli pisci da tudi niso ravno prav pr" pamet.

to je moje mnenje

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #893 : 10 Marec 2008, 16:44:43 »
Bili bi presenečeni, ampak pogosto avtorji tajkih provokacij niso otroci.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #894 : 10 Marec 2008, 20:39:34 »
Prav ste imeli ... IP je isti, tak da gre za isto osebo. ::) In to za eno, ki je pred kratkim že napisala normalen post ... Sem se odločila vse zbrisati.

Alba

• *
« Odgovori #895 : 11 Marec 2008, 13:20:01 »
 ??? madona kaj vse dons po svetu lazi. Škoda da se ne da ugotoviti starosti :(.

Lanabela koliko je Lucky starejša od unega malega BC na sliki? Tukaj se dorbo vidi koliko dlake ima samojed.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #896 : 11 Marec 2008, 13:44:02 »
Tudi meni je na zgornjih slikah mala fascinantna, z vso to dlako zgleda malodane toliko velika kot mami male pisane kravice, drugače pa mali navihani Lucky  >:D kar iz učk tolčejo  :D :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #897 : 11 Marec 2008, 14:07:50 »
Poglejte si tole usklajenost:

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #898 : 11 Marec 2008, 14:11:05 »
Se tamala hitro uči kopiranja svojih starejših sostanovalk kaj, še posebaj kakih neumnosti :o :D

Maš z njo tudi kak namen agility trenirat? :)

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #899 : 11 Marec 2008, 14:17:40 »
Aaaaa ;D  :-*