A potem pa videz vara
. Saj je podobno pri meni, ena muca je že končala življenje med njenimi zobmi, je bila pa tudi že vsa opraskana. Še vedno nori za njimi, ampak mi jo je nekako uspelo naučiti, da če vidim prej in rečem fuj, greva naprej, potem gre mirno mimo.
Tudi s pesjakom je bilo enako - z zobmi je vlekla vrata naprej in nazaj, dokler se niso odprla (mrežasta vrata). sedaj so tam samo še za cir
, pa da gor visi ključavnica.
Ampak račke pa mirno pusti - jih imamo v Trzinu v okolici šole toliko, da niso več zanimive.
A ga boš drugo leta pripeljala v LJ?
On mački ne bi naredil nič, ker jih je imel že velikokrat dovolj blizu, da bi lahko, pa ni. Njemu so samo totalno zanimive, pa ne vem, zakaj. Kot sem že napisala, je bil že trikrat krvav zaradi treh različnih mačk (na travnikih, kjer je prost), pa ga to še ni izučilo, naj jim ne hodi blizu.

Mogoče bi še večkrat dobil po gobcu, ampak v ostalih primerih je bil na povodcu in sem to lahko preprečila (npr. včeraj pri veterinarju, kjer se je čisto skulirano spoznaval z eno od mačk, potem pa je bilo njej očitno dovolj in je začela praskati). Tista vrata pa niso bila na pesjaku (tam je dovolj trdno vse skupaj in se od znotraj sploh ne dajo odpreti; sploh pa ga zelo redko uporabljamo - če večji del dneva ni nobenega doma), ampak so del ograje okrog dvorišča.
Evo dokaz (to sem sicer že prilepila enkrat), da je lahko čist kul do mačk, če so tudi mačke skulirane:
http://iris.slohosting.com/Sammy-Ray/target0.html
http://iris.slohosting.com/Sammy-Ray/target14.html
Glede LJ - jaz bi ga že letos, pa ni šlo. Tako, da ne vem ... Nekje zadaj je še vedno upanje.
Pol je pa moja kar cvetka.
Mačke jo zanimajo, ampak ne leta za njimi (zadošča, da rečem pusti muco), v vodo brez dovoljenja ne gre, vrat ne odpira,..... ups, na luže sem pa pozabila.
Če prav čas ne začnem tulit, skoraj zagotovo skoči v lužo - večja je, bolje je.
Ja, saj so vsi isti ... recimo.

Končni produkt je pač odvisen od znanja, če začneš kot čisti začetnik je večinoma bolj tako-tako.

Ampak na napakah se učimo.