Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 503673 krat)

Alba

• *
  • Spol: Ženski
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
Re: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #1350 : 16 Januar 2009, 21:25:48 »
Don corleone  :-X.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #1351 : 19 Januar 2009, 13:08:07 »
Ja kaj se pa zgražate? A niso srčkani, pa še taka rariteta.... :o Me zanima, kakšno ceno bodo dosegli.
No pa brez heca, črni ali črnobeli samojedi se občasno pojavijo tudi v rodovniških leglih. Ampak en, kvečjemu dva v leglu. Potem se naredi DNA test. In se večinoma izkaže, da je imel še en nepovabljen "prste" vmes. tisti redki dokazano čistokrvni črni samojedi pa dobijo rodovnik, za vzrejo pa vsaj načeloma niso.

_Dakota_

• *
  • - Če ne tvegaš,ni vredno živeti! -
    • maltežanka Crystal
« Odgovori #1352 : 19 Januar 2009, 13:25:58 »
joj ta oglas sem tud jst zsledila .. res so redkost, temu primerna bo ziher cen  ::)

Don Corleone

• *
« Odgovori #1353 : 19 Januar 2009, 15:39:21 »
Hja, ne vem ne vem, jaz sumim, da ima drug oče prste vmes.... Iz firbca sem takrat poklical - mati sploh ni rodovniška, prodajalec pa pojma nima... rodovnik dobiš po želji, brez rodovnika je cena 100€... Cept jih sploh ne bo dal...  :o

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1354 : 20 Januar 2009, 15:10:25 »
Ja, takole se včasih nazorno pokaže, koliko so nerodovniški psi dejansko "čistokrvni". Me pa zanima, kako mislijo dobiti rodovnike. Menda jih bodo kar sami napisali in sprintali. Res si upajo. Namesto da bi se potrudili in mešančkom našli dobre domove. Sicer pa - kdor jim bo nasedel, mu je čisto prav.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1355 : 24 Januar 2009, 14:42:52 »
He, he, Brina se je odločila, da bo sledila modnim trendom. ali pa se že pripravlja na pustovanje:

Žal je bilo v flomastru tinte samo za pol obraza.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #1356 : 24 Januar 2009, 18:12:20 »
Smo se par ur prepirali z celo njihovo družino, razsvetljenje so doživeli ob tem ko sem naštela kakšni so lahko stroški, sploh za dobro vzgojo, in smo dosegli dogovor da bo psički bolje pri meni. Oni pa že razmišljajo o dihurčku :)

O moj bog ... Daj jim prosim povej, da grozno grizejo, grozno smrdijo, so z njimi blazni stroski pri veterinarju in so sploh popolnoma neprimerni kot domace zivali (za take lastnike).

Hvala ...
m.

Alba

• *
« Odgovori #1357 : 25 Januar 2009, 09:02:13 »
Lanabela tudi Alba je nekako tako obarvana, nimam pojma kaj je delala  :D.

_Dakota_

• *
    • maltežanka Crystal
« Odgovori #1358 : 25 Januar 2009, 20:47:27 »
He, he, Brina se je odločila, da bo sledila modnim trendom. ali pa se že pripravlja na pustovanje:

Žal je bilo v flomastru tinte samo za pol obraza.

ha ha, dobra je  :o v kaj pa se je ošemila? sled od avtomobilske gume?  ;D ;)

Alba

• *
« Odgovori #1359 : 25 Januar 2009, 20:56:51 »
Ne Dakota tole je najbrž dimnikarca ;).

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #1360 : 25 Januar 2009, 21:03:34 »
Po mojem se pa hoče spremeniti v črnega samojeda. :D

_Dakota_

• *
    • maltežanka Crystal
« Odgovori #1361 : 25 Januar 2009, 21:04:43 »
Po mojem se pa hoče spremeniti v črnega samojeda. :D

aja,je verjetno videla oglas na prejšnji strani, in ratala foušna  ;D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1362 : 26 Januar 2009, 11:22:57 »
ja čisto možno. Ali pa se je hotela našemiti v huskija, pa ji je zmanjkalo barve. je pa hecno, da se je zanalašč namazala, ne pa se  mogoče tako spotoma umazala med uničevanjem in žretjem flomastra.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1363 : 28 Januar 2009, 16:27:26 »
Hahaha, česa vsega se ne spomnijo. :o Sammy je bil podoben, ko je pojedel polovico čokoladnega peciva iz pekača. ::)

V februarski številki revije Moj pes je predstavitev samojedov. Če koga zanima. ;) Mislim, da pridejo prvi teden februarja na prodajne police, za naročnike pa so že.

Nnenna

• *
« Odgovori #1364 : 29 Januar 2009, 21:45:32 »
O moj bog ... Daj jim prosim povej, da grozno grizejo, grozno smrdijo, so z njimi blazni stroski pri veterinarju in so sploh popolnoma neprimerni kot domace zivali (za take lastnike).

Hvala ...
m.
Maja je že prepozno, so ga že kupili, in zatrjujejo da ima prav lep meden vonj. Koliko je to res, ne vem, ga grem kmalu pogledat pa prevohat ;D

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1365 : 19 Marec 2009, 18:17:25 »
Vprašanje za lastnike samic. Kako visoke so?-prosim ne v cm-ker ponavadi ne nosim metra zraven, da bi sosedovo psico merila. Ampak je zelo majhna, glava v višini mojega kolena. Ah pa ne bi o tem, kako zanemarjeno dlako ima-skoraj bi jo pohopsala s sabo in pobrila-ker s kože sploh ne vidi. Grem stavit, da v 3 letih ni bila počesana. ::) Ampak je otroci ne dajo...arhhh

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1366 : 19 Marec 2009, 20:31:33 »
En predlog - glede na to, da so samice po standardu 50-56 cm plečne, ti predlagam, da izmeriš do koder ti sega 50 cm od tal in si potem predstavljaš še glavo zraven. :) Pa ne hecam se - mi smo različno veliki pa tudi psi. Jaz bi tako naredila. Mimogrede, si že kaj bliže nakupu samojedke?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1367 : 19 Marec 2009, 20:52:38 »
Ah kje pa. Nekako sem se odločila da, za prvega psa ne bom imela samojeda. Najprej se bom učila kako učiti in vzgajati kaj lažjega-nekako v stilu delovnega ovčarja, mešanec. Potem, ko bom imela nekaj letni staž pri prvem psu oz. psici in če mi bo jo uspelo vzgojiti OK potem bom iskala samojeda. Saj teorije imam ogromno v sebi, nekaj praksa tudi, pa vendar.

Sicer mislim, da mamina alergija niti ne bi bila tak problem, ampak realno pa jaz psa vsaj 3 leta ne morem imeti. Pa tudi zdaj mam fajn stanovanje, super cimre in zelo ugodno ceno, ampak psa tukaj ne morem imeti.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1368 : 19 Marec 2009, 21:00:27 »
Uh, potem bo pa še dolga. Vso srečo! Je pa med ovčarji in samojedi razlika, tako da ne vem, če ti izkušnje pri enem kaj preveč pomagajo pri drugem.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1369 : 19 Marec 2009, 21:38:47 »
O vem, da je razlika-ampak že to če bom za tako lahko pasmo porabila ogromno truda, bom vedela, da samojed vseakor ni zame. Oz. vsaj ne še do takrat, bo vmes kak mešanec padel recimo.

Imam pa do kolena cca 35 cm, mogoče ima psica mičkeno dlje glavo, ampak trup pa je vsekakor pri mojih kolenih.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1370 : 19 Marec 2009, 22:10:23 »
Po mojem je bolj razlika v pristopu kot v količini vloženega truda. Je pa odvisno, ali si želiš psa, ki je 100% poslušen, ki ne razmišlja veliko pred izpolnitvijo povelja... Potem samojed res ni prava izbira. Ampak glede na to, da so ti že tako dolgo všeč ... Jaz se ne bi ustrašila izziva. 

A to je tista psica, katere slike si enkrat kazala? Na tistih slikah se mi ni zdela tako majhna.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1371 : 20 Marec 2009, 11:07:11 »
Točno tako. Jaz rabim  za naučit samojeda enako stvar  samo eno tretino časa, kot ga rabim za naučit goldna. Z napačnim pristopom pa ga ne naučiš nič. (oz naučiš ga lahko, samo narediti noče). In za nekatere zadeve so samojedi veliko lažji kot ovčarji ali celo mešanica z ovčarjem. Ni težav z agresijo do ljudi recimo. In če ti samojed ne leži zdaj, ti tudi potem, ko boš imela izkušnje z ovčarjem ne bo ležal. Nasploh so kakšni prinašalci veliko boljša vaja  za polarce - imajo več skupnih lastnosti (recimo trma, samostojnost in prijaznost do ljudi, nagnjenost k potepanju...) in tudi način dela je precej podoben.

Kar se pa višine tiče, pa je tista,psica, ki seže z glavo približno do kolena nekje na spodnji meji ali malo pod njo. Vsekakor ni veliko premajhna.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1372 : 20 Marec 2009, 11:29:06 »
Aha. No meni je samostojnost, mišljenje s svojo glavo, všeč. Odvisno kaj je 100% ubogljivost. Rada bi imela psa spuščenega na travnikih, in da bo iz igre prišel na klic. Ja, no to je vse odvisno od mene, vem.
Po drugi strani mi je pa tudi karakter kratkodlakega škota blazno všeč-živahni, pozorni, radi sodelujejo s človekom, nežni.

Všeč mi je da se moraš potruditi za pasjo pozornost in njegovo veselje do sodelovanja, po drugi strani sem malo lena in bi mi včasih pasalo manj truda.

Zanima me obojno, kar sem spoznala pse obeh pasem so se mi dopadli oboji. Pri škotu poleg živahnosti nežnost in pa "wish to please", pri samojedu pa prav nasprotje od "wish to please". Mogoče pa mi samojedi in škoti ležijo? Ne bom izvedela dokler ne bom imela eno  in drugo.

Jap to je tista psica, iz fotk 2005.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1373 : 23 Marec 2009, 15:56:58 »
Po dolgem času spet slikce od Laki.
Tale je za vzorček:

Cela zgodbica je pa tukajle:
http://lanabela.moj-album.com/album/15274050/ (http://lanabela.moj-album.com/album/15274050/)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1374 : 23 Marec 2009, 22:08:49 »
Lušno! Ta (http://lanabela.moj-album.com/album/15274050/?os=15274143) mi je najbolj všeč. :) A treniraš z njo agility ali reševanje? Oboje? Kako ji gre?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1375 : 24 Marec 2009, 11:13:12 »
Kako ji gre? Pubertetniško: danes krasno, jutri poden. Enkrat se po parkurju sprehaja in zanalašč podira palice - tiste ki jih zgreši z repom gre naknadno podret z gobcem. In krasno išče. Naslednji teden pa čisto lepo dela agiliti, pri iskanju se ji pa nič ne da in gre raje srat sredi sobe. Brez povodca zna lepo hoditi, ima lepo pozornost, na povodcu pa vleče kot mula - se mi še ni dalo resno ukvarjati s tem. Od vse poslušnosti ji je največja muka čakanje na prostoru. Odpoklic sicer kar lepo špila, ampak če jo nekaj hudo zanima in sem prepozna s poveljem, potem si gre tisto tudi ogledat, pa če se na glavo postavim. Ampak takoj, ko si zadevo od blizu pogleda pride nazaj - enako hitro kot jo je pocedila stran.
He, tista slikca...zgleda kot bi ji kaj prav nežno šepetal - pa ji je spulil lep šopek dlake in ga je potem dala malo ležat za kazen.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1376 : 25 Marec 2009, 11:13:34 »
:) No, vso srečo pri nadaljnjem šolanju! Upam, da vaju vidim na kakšni tekmi.

Alba

• *
« Odgovori #1377 : 25 Marec 2009, 12:13:00 »
Lanabela krasne fotke, kot vedno.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1378 : 08 April 2009, 22:28:10 »
Nekaj slik po dolgem času.

Z nedeljskega sprehoda (http://albums.phanfare.com/5104978/3703257):

Pa še februarske (http://albums.phanfare.com/5104978/3416820) z zamudo:

Alba

• *
« Odgovori #1379 : 10 April 2009, 09:18:06 »
Sammy ima vedno tako lepo dlako  :-*.Ga še vedno tako pridno češeš?