Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 503709 krat)

BiancaBučko

• *
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #1560 : 04 Avgust 2010, 14:54:32 »
To je pa moj mešanec med samojedom in aljaškim malamutom:

čara

• *
  • Spol: Ženski
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1561 : 04 Avgust 2010, 21:54:15 »
Ja, zakaj si ga pa v to temo nalimala. ;D Imamo prostor za mešance ali pa pod pesjanarji se predstavijo.

BiancaBučko

• *
« Odgovori #1562 : 05 Avgust 2010, 08:52:52 »
Zato, ker sem mislila, da bo komu zanimivo videt mešanca med samojedom. Naj moderator kar zbriše, pa bo v redu.  :)

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #1563 : 07 Avgust 2010, 22:37:01 »
Ja, zakaj si ga pa v to temo nalimala. ;D Imamo prostor za mešance ali pa pod pesjanarji se predstavijo.

Meni se ne zdi nič narobe s tem, da ga je sem prilepila ::)

Lumpika

• *
« Odgovori #1564 : 07 Avgust 2010, 23:10:07 »
Luštkan je Bučko :)
Samo jaz ne bi nikoli ugotovila, da je mešanček z aljaškim malamutom ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1565 : 11 Avgust 2010, 08:28:00 »
Fino da si ga nalimala, je prav lep. Nič ni narobe, če se predstavi tudi kakšen mešanec s samojedom. Sicer je pa več kot tričetrt samojedov, ki so tukaj gor je nerodovniških, a bomo še njih vrgli dol, ker po moderni terminologiji tudi niso nič drugega kot mešanci?

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #1566 : 17 Avgust 2010, 16:04:20 »
Mene tudi ne moti in dejansko bi tudi med haskiči bolj samevali, če bi se takole šli. Branka ti kar še napopaj fotke od Bučkota. Mi jih bomo veseli.

Še tule čestitam Lanabeli za novo članico. Upam, da ti bo vsako jutro zapela tako lepo opereto kot jo meni Alba :P.

*Urša*

• *
« Odgovori #1567 : 17 Avgust 2010, 18:48:18 »
.

vkrasna

• *
« Odgovori #1568 : 17 Avgust 2010, 19:18:00 »
Pozdravljeni

Imam en velik problem z mojim preljubim samojedom in ta je, da se mi ne pusti da ga češem, kar ni ravno lepo če maš psa s tako dlako. Me pa zanima če ima kdo kakšen recept za to da se mi bo pustil...  ;D

Lep dan

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1569 : 20 Avgust 2010, 12:24:27 »
Koliko je pa star?

Jaz bi se krtačenja lotla ko je utrujen, med bočanjem, s primerno krtačo, glavnikom, da ne bi bilo cukanja. Pa še s Ttouch dotiki.

White Chocolate

• *
« Odgovori #1570 : 20 Avgust 2010, 19:34:51 »
Moja samojedka se tudi ne mara česat postane živčna in začne grist krtačo, pa čeprav sem jo že od prvega dneva na to navajala vsak dan in skušala prikazati česanje kot karseda pozitivno in prijetno izkušnjo zanjo...  :-\ Tako da zdaj pač uberem takšno taktiko da ji vsakič dam nekaj za žvečit, tako se zamoti in lahko iz nje delam kar hočem  ;) Seveda bi pa tudi jaz rada vidla, da bi se pustila česat brez kakršnih koli sredstev, ker pač nima druge šanse  :P

Tudi jaz se strinjam, da je Bučko krasen kuža  :)

No, in ker forum spremljam že res dosti časa in v upanju da se ta tema malo zbudi, se bom končno tudi malo predstavila.

Sem ponosna lastnica skoraj 8 mesečne samojedke Nile (- White Chocolate). Moja težko pričakovana mala kepica je prišla na svet 30.12.2009, nekaj minut po tem sem že prejela veseli klic vzrediteljice, da je njihova psička skotila prvega mladička, samičko. Nili se je kot kaže mudilo na svet :) Jaz pa sem bila presrečna. Žal pa vse ni šlo tako kot bi moralo in je Nila na koncu ostala edina samička v leglu med tremi samčki.  :( Vendar si nikakor ni pustila, da bi jo to oviralo in postala je prava šefica v leglu  >:D
8 tednov kasneje je bila v mojem naročju... Od takrat pa se imamo super! Je živahna, ljubezniva in prijazna psička. Kot se za samojeda spodobi pa zna bit tudi prava trmica.
Pri štirih mesecih sva začeli obiskovati tečaj male šole, ki sva ga tudi uspešno zaključili. Šolanje pa nameravava nadaljevati, prav tako bova verjetno jeseni začeli za zabavo trenirat agility, ker Nila ful rada teče, še posebej če tečem z njo  :D hkrati pa je to dober način rekreacije za obe...

Aja, prihajava pa iz Obale...

Še par slikic:

Prvi dan doma  :-*

Izpit male šole

vkrasna

• *
« Odgovori #1571 : 21 Avgust 2010, 11:23:09 »
Tudi sama sem ga česala že od prvega dne, vendar se ne da... v mali šoli mi je inštruktorica rekla da se bo pustil samo če bom vstrajala in se ne bom pustila. ima pa 10 mesecev. česem ga pa prvo s kratko krtačo za dolgo dlako in nato še z glavnikom. nisem pa dobila občutka da bi ga bolelo ko ga česam, sam na živce mu gre ker ne more bit pri meru 1 min...ima pa tolk energije da še ko pridemo z enournega sprehoda bi se kar naprej igral. Te dotike pa morem še preučit ker sem prvič slišala zanje... ;D

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1572 : 21 Avgust 2010, 13:49:15 »
Pomaga lahko, če ga pri česanju daste na kakšno mizo, da je na višjem in se počuti malo negotovo. Če je pa res divjak in nima nobene kontrole nad sabo, bo pa poskusil skočiti dol, ampak je treba vztrajati. Dosti je na psihi, pes mora začutiti, da ste vi glavni, da mislite resno in da nima nobene druge izbire kot da potrpi. Jaz mam po vsakem česanju rundo igranja za nagrado - za to se pa splača potrpeti. :)

P.S.: White Chocolate - luškane slikce in psička seveda!

vkrasna

• *
« Odgovori #1573 : 21 Avgust 2010, 20:35:00 »
Zanima me če kdo uporablja furminator na samojedu in kako se stvar obnese?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1574 : 21 Avgust 2010, 20:53:36 »
nikakor

White Chocolate

• *
« Odgovori #1575 : 21 Avgust 2010, 23:09:47 »

P.S.: White Chocolate - luškane slikce in psička seveda!

Hvala Sammy!  ;)
(pre)hitro rastemo... :)

vkrasna

• *
« Odgovori #1576 : 22 Avgust 2010, 10:56:04 »
lanabela...zakaj pa ne? a si imela kakšno slabo izkušnjo?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1577 : 22 Avgust 2010, 19:22:52 »
Sposodi si ga in poskusi. Pregosti in prekratki zobci + grdo poškoduje dlako. Žal ni bližnjice, odmrlo dlako najlepše izčešeš z zelo redkim glavnikom z dolgimi zobci, lepo v vrstah cm po cm.

BiancaBučko

• *
« Odgovori #1578 : 17 September 2010, 11:24:01 »
White Chocolate, krasna samojedka Nila  :) in vsem hvala za pohvale mojega Bučka.  :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1579 : 22 September 2010, 11:24:25 »
Spet nekaj tuhtam. In ker  sem razmišljala o samojedu in vem da imajo nekaj lovskega nagona, ker se je Bina zadnjič z enim igrala, bom sem vključila vprašanje.

Kako prepoznati pri mladičku da ima močan lovski nagon, da veš pravi čas preusmirjat in omilit-predno ti začne gonit živali?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1580 : 22 September 2010, 12:08:25 »
Eni imajo veliko, drugi nimajo nič.
Pokažeš mladičku (živega) glodavca (kakšnega hrčka, morskega prašička...) pa vidiš reakcijo. Eni so samo radovedni, nežni, bi bili prijatli in se igrali, drugi takoj hočejo čopnt. Ene sicer zanima, a lahko preusmerjo pozornost, drugi gredo na OFF.
če nočeš imeti težav takega "drugega" mladiča ne izbereš

BiancaBučko

• *
« Odgovori #1581 : 22 September 2010, 12:22:20 »
Lanabela, ti si pa res polna dobrih nasvetov.  :)

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #1582 : 22 September 2010, 13:26:45 »
Meni bi bilo bolj strah kakšnega neumorno lajavega samojeda..................... .pred nekaj dnevi sem po nekaj letih spet zaslišal značilno lajanje (spominja bolj na piskanje, škripanje........meni skrajno nadležno :'( ).....in nisem se zmotil :o .
Poznam pa tudi takega, ki ga je komaj kdaj slišati.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1583 : 22 September 2010, 13:44:56 »
Ko bi ti Silverco slišal....potem bi se ti najbolj zoprno piskajoč samojed zdel slavček.

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #1584 : 22 September 2010, 13:51:22 »
slavček - samojed = kuhinjske vilice - gnojne vile
...................kar se "petja" tiče, seveda ;D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1585 : 22 September 2010, 14:15:04 »
Po tej logiki bi bila Silverca bager.....ampak če se ne pustiš izsiljevat z bevskanjem, potem pri veliki večini samojedov lajanje ni noben problem (+ nekateri imajo povsem spodoben ton)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1586 : 22 September 2010, 15:55:41 »
Je lajanje toliko dednega izvora, ali bolj posledica nagnjenosti k dolgočasenju? Ker 95% jih itak ni deležnih toliko aktivnosti kot je potrebujejo.

Pri nas je na srečo samo takrat, ko sosed kosi preblizu naše ograje, ko odhaja od doma (ker je njihov dovoz zelo blizu ograje, ampak zanimivo, da tega ne dela pri nobenem od njihovih ostalih družinskih članov), občasno pri poštarju in pa ko kdo od nas pride domov (če me vidi iz razdalje; potem ko se pozdraviva na blizu, se samo pogovarjava, to mam najraje te zanimive zvoke, kjer se toni spreminjajo kot bi šlo res za govorico), včasih tudi ko grem(o). Dvakrat zalaja tudi, ko čaka na dovoljenje, da lahko začne z obrokom in pa pred sprehodom. Še pri kakšni mački ali fazanu, to pa je bolj ali manj vse. Aja, pa med igro. V glavnem, nikoli brez tehtnega razloga. :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1587 : 22 September 2010, 16:27:11 »
Ampak tisto zoprno tenko bevskanje je večinoma izsiljevanje. Znosno. Silverca v taki situaciji spušča zvoke ki bi jih lahko primerjal edinole s tistim, kar slišiš pri klanju prašiča.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #1588 : 22 September 2010, 16:28:41 »
Pri nas en laja cel sprehod. Se vsake toliko časa spomni, da je že lep cajt tih in začne mal nabijat. Ga je pa čist znosno poslušat  :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1589 : 22 September 2010, 16:32:40 »
No, tako enostavnega testa lovskega nagona se pa nisem domislila. Sam bina je tudi ob kletki mirna, tudi če hrček lazi po meni. Miši, podgane pa pobija. :-\

Sem pogedla Sammyevo stran in videla fotke z želvo. :D