Avtor Tema: Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]  (Prebrano 504269 krat)

White Chocolate

• *
  • Spol: Ženski
Samojed [Samoiedskaďa Sabaka,Samoyed]
« Odgovori #1590 : 22 September 2010, 16:38:11 »
Jooj, če smo že pri lajanju...
Tudi moja Nila je cel en mali bevskač, z namenom izsiljevanja sicer..  :-[ Je pa kr nadležno.
 In so res ena trmasta bitja tej samojedki; res se trudim že od začetka, da nikoli ne dobi tistega kar hoče izsilit. Dostikrat itak niti ne vem kaj takrat hoče - verjetno pozornost, in takrat je ne dobi (razen kakšno grdo besedo, če je ob nepravem času in kraju).. Pa vseeno mi še ni uspelo tega dokončno odpravit. En čas sem uporabljala pršilko, ki je kr zalegla, ampak samo za nekaj časa... Potem je gospodična ugotovila, da ji je vseeno ljubše bit pošpricana, kot pa da neha lajat..
No, tudi meni bi prav prišel še kakšen nasvet...  ;)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #1591 : 22 September 2010, 16:38:54 »
Silverca v taki situaciji spušča zvoke ki bi jih lahko primerjal edinole s tistim, kar slišiš pri klanju prašiča.
Hahaha :D

Nika, si sploh ne predstavljam ... Meni gre ful na živce, če psi za brezveze lajajo.

Hehe, ja to smo pa 'meli ...  Letos poleti 'mamo same neke prišleke, želvo (najdena med vinogradi), mačko (je kar sama prišla) ... Sam z mačko nisem mogla nobene fotke nardit, ker se Sammy pusti, da ga škrabajo (ne morem se spomnit pravilnega izraza) po gobcu in sem jo morala čim prej odnesti stran (k starim staršem). ::) Je mel že par lukenj na gobcu, jaz tega res ne morem razumeti. Preganja jih sicer, ampak če se kera slučajno ne boji, in je pri miru, se pusti, da ga "zbije". :-X

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1592 : 27 September 2010, 11:09:26 »
Jaz pa se javljam z eno čudovito slikico moje Nale in Kinga, Samojeda iz psarne Oona´s heart ( v Kopru smo bili):

delfinčika

• Gost
« Odgovori #1593 : 27 September 2010, 18:42:37 »
Srček.

Samojedi so res pravi puhki na štirih nogah :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1594 : 03 Oktober 2010, 15:19:30 »
par slikc iz Celja

http://www.mojalbum.com/lanabela/celje-2010-samojedi (http://www.mojalbum.com/lanabela/celje-2010-samojedi)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #1595 : 06 Oktober 2010, 14:01:16 »
Lanabela mogoče kje "skrivaš" kako od huskičev fotko  ;D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1596 : 06 Oktober 2010, 14:22:50 »
A misliš iz Evropske? Žal, nimam niti ene. posnela sem ocenjevanje samojedov in mi je zmanjkalo prostora na kartici.  Huskiči so bili čisto na drugem koncu razstavišča, sem jih odkrila šele potem, ko je bilo ocenjevanja že zdavnaj konec in sem jih videla samo par v kletkah.
Slaba lastnost te razstave je bila v tem, da je bila tako velika, da si si lahko temeljito ogledal samo svojo pasmo, drugega nič.

Satin

• *
« Odgovori #1597 : 06 Oktober 2010, 14:47:55 »
Hvala vseeno, ja vem so jih tako "skrili" da sem jih še jaz komaj našla hehehe, samo si nisem mogla nič ogledat in poslikat ker sem ta čas rabotala pri avstralcih  ;) Bi mela pa še eno vprašanje zate, glede na to da imaš kar nekaj izkušenj tudi z starejšimi psi, cca 3 tedne je bil v varstvu mojih staršev ki mu jih je uspelo predresirati tako da zdajle mama občasne rahle kratke stike, sicer nič hujšega, je pa poskusil šavsniti pri česanju ker je pozabil kdo ima v rokah glavnik, seveda je še isti moment opazil razliko in se ustavil, sama sem se sicer naredila kot da sem zadevo spregledala in ga ob mirnem prenašanju prvih 5 minut česanja pohvalila (že načeloma pesjan ne mara česanja - vendar do zdaj ni šavsal) Bi morala ostreje nastopit ali raje po bolj mirnem kopitu rešujeva tole, res mu ne bi rada grenila zadnjih let, glede na to da se mu tudi zdravstveno stanje pospešeno nekaj spreminja več ali manj na slabše.
Plus tega če mi lohka daš kak nasvet kako tole sibirsko starino malce umirit, kajti malce sta mu že začela nagajati sluh in vid, tako da velikokrat kej preceni in sam še čakam dan ko bova laufala po gips če nav seveda prej škarpe podru, seveda se mu kasneje to vrne in potem se vleče ko mila jera okoli in ves nesrečen štanca naokoli ker ne more več.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1598 : 06 Oktober 2010, 15:09:40 »
Take stvari jaz tudi spregledam. Pač delaš naprej, kot da ni bilo nič.
Za umirit pa žal nimam recepta, razen tega, da probaš najti varne ravne terene za sprehode. Pri nas so bili podobni problemi s tastarimi - da mislijo, da zmorejo toliko kot včasih, pa ne.

Satin

• *
« Odgovori #1599 : 06 Oktober 2010, 17:14:53 »
Hvala, se bom držala tega sej počasi se vrača v stare tirnice, mi pa vedno nameni un otročji pogled ampak oni so mi pa pustli, pol pa pravijo da ga jaz razvajam  :D Glede terena za sprehajanje mava hvalabogu več ali manj ravno, leti tu okoli hiše kjer pol obožuje skakat čez škarpo ker še ni ograje, glede na njegovo "norost" se bojim da bo probal skozi ali pa celo čez njo skočit ko bo stala (v primeru da nam uspe za časa njegovega življenja)
Sprehode pa tud vse bolj prilagajava njemu kolikor sam čuti koliko zmore, do konca ne odnehajo naše polarne zverinice  ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1600 : 06 Oktober 2010, 19:46:16 »
Meni se zdi super dodatek kak glukozamin ali kaj podobnega za sklepe-sploh če je skakulja. Nekaj da sklepe podmaže.

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1601 : 10 Oktober 2010, 10:58:33 »
A ima kdo kakšne izkušnje z psarno Anatina? ;D Je kdo kupil Samojeda od tam? :P To je najbolj priznana slovenska psarna Samojedov, tako, da ga jaz kupim definitivno od tam, čez kakšnih 20 let :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1602 : 10 Oktober 2010, 12:15:29 »
Če boš prišla na vrsto...ni tako lahko...

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1603 : 10 Oktober 2010, 16:46:45 »
Si ga bom mogla kar lep čas prej rezervirati :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1604 : 10 Oktober 2010, 22:11:41 »
Anatina ima kar redko legla, a ne? So pa tudi meni všečni psi.
Se pa vsekakor splača tudi drugam pogledat-recimo Iceberg queen  http://www.iceberg-queen.com/samojed/sl/anaya (http://www.iceberg-queen.com/samojed/sl/anaya)

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1605 : 11 Oktober 2010, 15:58:01 »
Sprva sem tudi sama razmišljala za iceberg queen, ampak bi rada čim boljše prednike, ki pa jih vsaj pomojem ima Anatina :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1606 : 11 Oktober 2010, 16:15:39 »
Kar se mene tiče, ima Anatina najboljše samojede ne samo pri nas ampak lahko zraven vključiš vse sosednje države. Sploh če želiš razstavljati.

rapgirl

• *
« Odgovori #1607 : 12 Oktober 2010, 09:36:32 »
Za tole pa sloh nimam besed!  >:(

http://www.podarimo.si/72202-samojeda-isceta-dobre-ljudi

Upam, da najdeta res odgovorne in boljše lastnike!

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #1608 : 12 Oktober 2010, 09:44:02 »
Prijava?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1609 : 12 Oktober 2010, 10:32:41 »
Po moje ju oddaja punca, ki se ji smilita, ne pa lastnik. Vsekakor bi ju bilo treba spraviti v azil, ker tujih psov ne more kar tako oddajati. Sem napisala punci na mail, bomo videli, če bo kakšen odziv.

White Chocolate

• *
« Odgovori #1610 : 12 Oktober 2010, 23:19:34 »
Sprva sem tudi sama razmišljala za iceberg queen, ampak bi rada čim boljše prednike, ki pa jih vsaj pomojem ima Anatina :)

Blanja Polar ne pride v poštev?!   ???

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1611 : 14 Oktober 2010, 11:41:35 »
glede oglasa: http://www.podarimo.si/72202-samojeda-isceta-dobre-ljudi

Dobila sem odgovor:

Citiraj
Res je, kužka, ki ju oddajam, nista moja. Večkrat smo že pristojne organe opozorili nanju, med drugim tudi VURS, kateri pa žal niso ukrepali. Dovolj jim je le to, da imata uboga reveža posodo z vodo in pa nekaj briketov.

"Lastnik" se je po prepričevanju vseh KONČNO odločil za oddajo, pri tem pa sem mu seveda priskočila na pomoč, saj kužka v takšnih razmerah ne moreta več živeti. Mnenja sem namreč, da si zaslužita boljše življenje. Upam, da jima čim prej najdem nove lastnike.

Torej: če bi kdo rad samojeda, odraslega samca ali celo dva, ima sedaj priložnost.

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1612 : 14 Oktober 2010, 12:30:35 »
Blanja Polar odpade, ker bi najraje Anatino :)

Uboščka, kako so ljudje kruti! :( Pa tako luškana sta, uboga :'( Upam, da čim prej najdeta dom :( Želim si, da bi ju lahko vzela :'(

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1613 : 14 Oktober 2010, 12:58:51 »
A morda kdo pribl. ve koliko bi naj tehtala Samojedka velika okrog 50cm ? Hvala za odgovor :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1614 : 14 Oktober 2010, 13:03:51 »
tam okrog 20 kil, mogoče malo manj

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1615 : 14 Oktober 2010, 15:09:12 »
Aha najlepša hvala :)

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1616 : 26 Oktober 2010, 14:09:11 »
Jaz vse bolj razmišljam za psarno Iceberg queen, saj sem z vzrediteljico v kontaktu, se pozanima v kakšen dom gredo mladički, ostane v kontaktu in vidi se ji, da goji resnično ljubezen do teh psov  .

Ker vem, da moraš rodovnik znati brati pravilno, a ga jaz na žalost (še) ne znam, bi rada prosila če mi poveste, če so vredu predniki iz te psarne, če imajo vredu kolke itd. Za starša vem. Zanima me tudi vaše osebno mnenje o tej psarni, kaj si mislite o njej  Hvala.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1617 : 03 November 2010, 11:59:43 »
Za kolke se vidi iz ocen kakšni so, če je ni v rodovnikih, potem niso slikani, je pa fajn videt vsaj starša v gibanju etc, če ti bevskanje ni všeč, preveri, da starša nista bevskala, sicer se da videti že tudi v leglu kateri je glasen.

Spoznati čimveč prednokov in potomcev, da slediš leglom, kaj pride ven iz kombinacije, tako karakterno kot zdravstveno in vizuelno.

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1618 : 03 November 2010, 12:13:41 »
Za kolke se vidi iz ocen kakšni so, če je ni v rodovnikih, potem niso slikani, je pa fajn videt vsaj starša v gibanju etc, če ti bevskanje ni všeč, preveri, da starša nista bevskala, sicer se da videti že tudi v leglu kateri je glasen.

Spoznati čimveč prednokov in potomcev, da slediš leglom, kaj pride ven iz kombinacije, tako karakterno kot zdravstveno in vizuelno.

Tole ne bo lih držalo. Če jih vzreditelj ne da vpisat oz.prijavi legla ne priloži rezultatov slikanja, jih v rodovniku ni, pa čeprav so psi dejansko slikani.

Samoyed lover

• *
« Odgovori #1619 : 08 December 2010, 21:54:50 »
Hvala za odgovore :)