Avtor Tema: Frizijc  (Prebrano 47793 krat)

makko

• *
Frizijc
« Odgovori #60 : 26 November 2011, 20:10:54 »

evo še enega frizijskega žrebca - slikano kakih 5 let nazaj (smo ga seveda tudi sprobali pod sedlom :))

Tara

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #61 : 30 November 2011, 12:47:50 »
Res lep baročni tip  :) .
Nika - cene so različne trenutno imamo eno žrebe zelooo ugodno. Žrebeta imamo drugače od 2450€, kobile od 4000€, breje kobile po licenciranem plemenjaku 5500€, žrebci 6000€ , kastrati 5500€.
Cene ne vključujejo transporta, ki je minimalno 600€, odvisno je od kraja kamor konj gre v Sloveniji, ampak to je najmanj. Prevoznik nam je dal precej dobro ceno gleden na to da Nizozemska ni za vogalom  :)

Trenutno so konji večinoma na Nizozemskem, pred odhodom se jim naredi kupoprodajni pregled in IAK, ker ne želimo prodajati bolanih ali poškodovanih konjev. Prhajajo pa vsi od priznanih Nizozemskih rejcev.

Celotna ponudba Frizijcev na prodaj je tule http://www.luxorfriesians.com/html/konji_na_prodaj.html (http://www.luxorfriesians.com/html/konji_na_prodaj.html)Nekaj konjev, ki jih imamo naprodaj:

Piter, kastrat 6 let, Andries x Abe, višina 164 cm, mocnega okvirja, jahan in navajen na promet, zelo dober za jahat

Amke Kobila stara 3 leta, Onne x Oeds, polni papirji, precej visoka 169 cm

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #62 : 30 November 2011, 12:51:53 »
Pa še za tiste, ki imate radi visoke konje  ;D

Alexander spektakularen žrebec star 3 leta, Hinne x Jakob, vozen in jahan, višina 170 cm. Vozil je v paru z žrebcem Teunis

video http://www.youtube.com/watch?v=czf8IA8X3BY (http://www.youtube.com/watch?v=czf8IA8X3BY)

MANDY

• Gost
Frizijc
« Odgovori #63 : 01 December 2011, 11:14:07 »
KAKŠNI LEPOTCI

Tisa in Loa

• *
    • Anansi Basenji
Frizijc
« Odgovori #64 : 07 December 2011, 09:50:46 »
 No, pa da se še jaz vključim v to temo. :D
Frizijci so moja najljubša pasma konj in imam v načrtu v kakem letu postati lastnica enega takaga lepotca. :D

Tara: Vaša kobila mi je zelo všeč, upam da jo kdaj spoznam. ;)

Na začetku teme je bilo govora da bo treba po frizijca na Nizozemsko....Kaj pa Italija, ima kdo kakšne izkušnje s temi konci? Letos v Veroni so imeli kar nekaj prekrasnih predstavnikov.  :o

Pa še nekaj me zanima. Pri brskanju po netu sem naletela na ogromno frizijcev ki imajo rjavo dlako ali pa vsaj rjave dela, konice grive in repa ipd. Na nekem tujem forumu sem nato zasledila, da je to odvisno od letnega časa in sonca, da sonce "abšlesa" dlako in zato postane rjava....pa je to pri vseh predstavnikih ali so kakšne linije morda bolj podvržene temu...??
Hvala za mnenja. ;)
Lp

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #65 : 10 December 2011, 17:25:38 »
Hoj Tisa in Loa,

na ta vprašanja pa ti lahko odgovorim  :) .

V Italiji se tu pa tam kaj dobi, sam so cene nesramno visoke. Sam ena reja je v Italiji sam še ta je majhna in imajo samo par konj. Treba je ful pazit, ker je ogromno prevarantov prav pri prodaji frizijcev, iz vsepovsod. Ljudje nasedejo zlahka zaradi zelo nizke cene, pisec na drugi strani pove žalostno zgodbico in pošlje po mailu ponarejen rodovnik in druge papirje. Ena punca mi je pred kratkim pisala za nasvet in smo ugotovili da je ista prevara kot je enkrat skoraj mene doletela  >:( . Jaz zdaj sodelujem z Nizozemci in organiziramo tudi transport. Konji so pred odhodom tudi veterinarsko pregledani. Moja kolegica v Italiji,  vsake toliko pripelje kakšnega dol in ga prodaja. Trenutno ima zelo lepega kastrata,po zelo dobri ceni.

Glede rjave barve pa je tako. Mladi frizijci imajo vsi konice grive in repe rjave, pa tudi dlako v ušesih. Nekateri zelo svetlo, kar s časom potemni. Poglej recimo sliko Alexandra. Dlaka vsem frizijcem poleti porjavi, še posebno če so na soncu. Več kot so na soncu, bolj bo skurjena. Je pa tudi nekaj žrebcev plemenjakov ki nosijo rdeči gen in ga prenašajo na nekatere potomce, tako da konji niso čisto črni ampak rjavi, lahko pa pridejo ven tudi skoraj peščeno rjavi. Zdaj vse žrebce prej testirajo, preden jim podelijo licenco. :)

Tisa in Loa

• *
    • Anansi Basenji
Frizijc
« Odgovori #66 : 11 December 2011, 19:26:05 »
Najlepša hvala za odgovore. ;)
Jaz sem gledala letos frizijce v Veroni in mi jih je bilo kar nekaj zelo všeč in tudi rodovnike so imeli zraven....Se tudi na teh sejmih na veliko goljufa? Za cene žal nisem spraševala, ker ne znam italjansko, tam pa živ bog ne govori angleško.   :(
No, nakup načrtujem jeseni prihodnje leto, tako da se ti bom sigurno še kaj oglasila, za kak nasvet, če lahko. ;)
Hvala!

LP,
 Tisa

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #67 : 15 December 2011, 19:34:21 »
Ni problema :)

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #68 : 04 Januar 2012, 20:39:07 »
Do kona januarja sprejemamo naročila za artikle FRISO, posebno primerni za Frizijce, pa tudi za druge konje, s Frizijsko zastavo. Ogledate si jih lahko tule  http://www.luxorfriesians.com/html/friso_oprema.html (http://www.luxorfriesians.com/html/friso_oprema.html)

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #69 : 05 Januar 2012, 14:35:37 »
Pa še za tiste, ki imate radi visoke konje  ;D

Alexander spektakularen žrebec star 3 leta, Hinne x Jakob, vozen in jahan, višina 170 cm. Vozil je v paru z žrebcem Teunis
sam frizijci drgač niso med višjimi konji? koker sm js prebrala... no ti se na to bolj spoznaš
morm priznat da je lep
lp ELČ

Tisa in Loa

• *
    • Anansi Basenji
Frizijc
« Odgovori #70 : 06 Januar 2012, 20:51:20 »
No, pa da se še jaz malo pohvalim.
Po zaslugi Tare se nam bo marca v Sloveniji pridružil tale lepotec. ;D ;D ;D ;D ;D

Hvala Tara!!  ;D

Jazz

• *
  • Pesjanska zasvojenka...
    • Bernese mountain dog Hailey
Frizijc
« Odgovori #71 : 11 Januar 2012, 14:02:10 »
Uau, full je lep  :o Full!

niniel

• *
Frizijc
« Odgovori #72 : 11 Januar 2012, 17:10:22 »
joj, čudovit je!  :o :-*

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #73 : 08 Februar 2012, 13:41:26 »
ELČ,  višina frizijcev je povprečno med 158 in 165 cm. Redko se najdejo tudi višji, čeprav je vedno več povpraševanja po višjih Frizijcih in hodi vzreja v to smer in v smer športnega tipa konja. Jaz pa sem vsa žalostna ker baročni izumirajo :( .

Obiščite Frizijce in Frizijce na prodaj v našem Facebook profilu pod Luxor Friesians

Lp, Eneja ;D

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #74 : 12 Februar 2012, 16:33:57 »
Lahko naročite majice s sliko Frizijca. Sami izberete majico in sliko, ki vam je najbolj všeč. Cena majice je 13,00€ + poštnina.
Naročila zbiramo do 29.2.2012. Za naročanje pošljite mail na [email protected]
Pa še slike majičk in slik:

ženska - Barve: BELA, SVETLO ROZAM, SVETLO MODRA, SIVA, ČRNA
Velikost: XS, S, M, L, XL

moška - Barve na voljo: BELA, SIVA, ČRNA
Velikosti: S, M, L, XL, 2XL

dekliška - Barve: BELA, SVETLO ROZA , SVETLO MODRA
Velikost: 104, 116, 128, 140

LILI,ŠNOFI

• *
  • I ♥ PAPILLON
Frizijc
« Odgovori #75 : 22 Maj 2012, 20:24:04 »
Hojla! Meni osebno so frizijci in lipicanci ena izmed mojih naj pasem konjev :D

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #76 : 08 November 2012, 19:17:09 »
Lili,šnofi - Jap meni so tudi, lani smo imeli žrebička frizijec/lipicanec in aprila bomo ga spet imeli  :)

P.S: mi imamo tudi Papillona  ;)

Tisa in Loa

• *
    • Anansi Basenji
Frizijc
« Odgovori #77 : 06 December 2012, 13:41:04 »
So ena najbolj prijazna in nežna pasma konj, kar jih lahko srečaš, čeprav so toplokrvni.

Hmhmhm Kolikor jaz vem frizijci spadajo med hladnokrvne!?  :)

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #78 : 10 December 2012, 16:37:59 »
Tisa in Loa kok pojma pa maš ti o konjih ::)

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #79 : 10 December 2012, 17:11:55 »
Čeprav imajo čopiče ;)
Zelo so sicer na prvi pogled podobni hladnokrvnim ampak niso :P

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #80 : 10 December 2012, 17:12:21 »
Tisa in Loa kok pojma pa maš ti o konjih ::)
Pa n me narobe razumet :-[

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #81 : 17 Marec 2013, 13:38:36 »
Frizijci so hladnokrvni konji, o tem ni dvoma. Imajo vse karakteristike hladnokrvnih konj tako reprodukcijsko kot temperament..... :) . To je izjava nekoga, ki se ukvarja z rejo in je povezan s KFPS (glavni Nizozemski register Frizijcev)

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI!

Popust za jahanje Frizijca s kuponom Popustko.si. Ponudbo vidite na spodnji povezavi ;)

http://popustko.si/popust/jahanje-30-minut (http://popustko.si/popust/jahanje-30-minut)

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #82 : 18 Marec 2013, 16:24:49 »
Tara, ti res veš, ampak povsod piše da so toplokrvni. Kako zdaj to?

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #83 : 21 Marec 2013, 11:06:54 »
Khm...kje to piše? :)

Sem tudi jaz v enem intervjuju v časopisu videla da to piše, sam pač, če se ne pozanimajo pri pravilnih virih je pol to tako :)

ELČ

• Gost
Frizijc
« Odgovori #84 : 22 Marec 2013, 14:04:06 »
v več knjigah o konjih-izvor in značilnosti 100 pasem konj z vsega sveta, najbolj priljubljene pasme konj, praktični vodnik-konji.... nikjer še nisem zasledila, da bi bli hladnokrvni. resda so podobni hladnokrvcem, pa se mi use skupaj zdi mau zmešano...

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Frizijc
« Odgovori #85 : 27 Marec 2013, 15:49:02 »
Hm, ja res je čudno, kakor koli spada med hladno krvne pasme, kar pove tudi podatek, da se je začel vzrejat pred nekaj desetletji Barockpinto (vzrejamo ga tudi mi, 2010 smo imeli prvo žrebe), ki je kombinacija Frizijca in toplokrvne pasme s cilje dobiti ven bolj toplokrvnega konja športnega konja.

Tisa in Loa

• *
    • Anansi Basenji
Frizijc
« Odgovori #86 : 28 Marec 2013, 08:21:14 »
Naš "gospod" ima pa po novem svojo spletno stran.   :P ;D
http://www.vdh-friesians-slo.com/ (http://www.vdh-friesians-slo.com/)