Avtor Tema: Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]  (Prebrano 234487 krat)

dafna

• *
  • Spol: Ženski
Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]
« Odgovori #300 : 03 Avgust 2009, 20:45:52 »
Saj-brikete -kere ???

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #301 : 04 Avgust 2009, 08:36:45 »
najpej smo imeli Eukanubo, potem Hill's, Royal Canine in zdai smo spet na Hill's nima nobene alergije in dlaka je tudi bela.

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #302 : 04 Avgust 2009, 08:38:19 »
Ampak vse je odvisno od psa. naši znanci ga hranijo z briketi nevem točno s kakšnimi ampak niso tisti nekvalitetni in ima  višavec prav rumeno dlako.

dafna

• *
« Odgovori #303 : 04 Avgust 2009, 19:15:46 »
hvala

swan

• *
  • Breeze in Jill
« Odgovori #304 : 06 Avgust 2009, 14:45:13 »
Dafna....predvsem dajemo našim psom kvalitetne brikete, ki ne vsebbujejo beta karotena....ta je ponavadi največji krivec za obarvanost dlake pri popolnoma belih psih. In pa ne pozabi...briketi, kuhana hrana in veliko zelenjave....in ne boš imela nobeih problemov z dlako. Seveda, če ni drugih motečih dejavnikov....predvsem alergij.

lp, swan

dafna

• *
« Odgovori #305 : 06 Avgust 2009, 16:43:04 »
hvala

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #306 : 13 Avgust 2009, 16:52:17 »
Mi smo na Eukanubi in ni nobenih problemov.

teja con panto

• *
« Odgovori #307 : 13 Avgust 2009, 18:21:48 »
imam eno vprašanje. v opisu pasme sem večkrat prebrala da grozno radi preganjajo mačke in kopljejo po vrtu. ali to drži? rada bi kakšno izkušnjo iz prve roke. s kakšnimi psi pa se ujamejo? imajo radi družbo? so mi pa ena ljubših pasem, imam trenutno enega zlatega nemškega ovčarja, me pa zanima kakšna je ta pasma, ker razmišljam či bi se mi kdaj pridružil. bomo videli, kako bo vse skupaj potekalo, kako bo s časom, denarjem,... skratka, vaši višavčki so pravi cukerčki, skoraj tako kot nemčki  ;) mislim, da je tukaj nekaj vzrediteljev in bi rada malo bolje spoznala to pasmo :)  :-* vsem višavčkom :-*

arči

• *
« Odgovori #308 : 27 Avgust 2009, 17:33:07 »
če ga od malega lepo socializiraš se privadi lahko praktično na vse. Je pa res, da so bili to lovski psi in še vedno imajo nagon "preganjanja" :) Ampak iz lastnih izkušenj povem, da se jih da lepo vzgojiti. Teta ima mačke in smo ga že od malega navajali nanje in ni problema. Z druženjem pa tak, kot sem že rekla, če je pes od malega navajen ni problemov. Drugače pa znajo biti tudi kakšne male težave, saj so to zelo samozavestni psi in se ne ustrašijo tudi ne vem kako velikega psa :)

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #309 : 27 Avgust 2009, 17:43:11 »
arči se strinjam s tabo. Moj je neustrašen preganjalec mačk.In niti malo se ne ustraši nitii največjih psov.

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #310 : 08 September 2009, 17:47:00 »
Mene zanima če kdo svojega višavca vozi v košarici za na kolo??Ičšem pa kakšno ki so jo namesti odspredaj.

Friese

• *
    • Papillio Rex
« Odgovori #311 : 08 September 2009, 17:55:14 »
Js sicer višavke ne vozm s kolesom (samo papillonko), sm pa že vidla da so pelal vičavca v košarici zadi. Drgač pa mal poglej v trgovinah, loh tut v kšni navadni mal večji, kot so spar, mercator ipd. Pol pa sam poiščeš eno k je dost velika, pa se da dost stabilno namestit.

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #312 : 08 September 2009, 17:58:27 »
Sem že gledala apmak je do 10kg samo košarica samo za na prtljažnik kolesa.Moj pa dvomim da bi hotel biti odzadaj.
Drugače pa hvala za odgovor. Bom še malo pobrskala.

Friese

• *
    • Papillio Rex
« Odgovori #313 : 08 September 2009, 18:11:43 »
Pa si gledala različne košarice? Ker, ko sem jaz kupovala košarico, sm jih vidla dost različnih velikosti.

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #314 : 18 September 2009, 21:15:19 »
ja, pri nas je takole, mačke neumorno preganjajo, domačo pa sedaj pustijo na miru, mislim se tudi zapodijo za njo, ampak so je navajeni in je ne "preganjajo", tuje pa še vedno. Kopanje na vrtu, hja zna bit problem ali pa ne. Pri nas ekstremno rada koplje 1 psička, njo je praktično nemogoče pustit pol ure samo na vrtu, ker imaš 30cm globoko luknjo nekje. Ostali trije pa so zmerni v kopanju, jih kdaj prime, ni pa krize. Je pa treba nekaj vedet, če bo pa kaj zagledal ali zavohal, pa bo višavec spodkopal vsako ograjo ali kaj podobnega, samo da bo dosegel svoje, tak da pri tem je treba pazit.

@Teja...načeloma bi jaz rekla, da imajo celo raje pasjo družbo kot človeško, z izjemami kot je naš samec recimo. Razumejo se načeloma z vsemi psmi, tudi velikimi, je pa tukaj ogromno odvisno od vzgoje seveda, pa nekako od simpatije med psi koliko jaz opažam. Naši štirje imajo vsi precej različne karakterje, tako da je tudi individualno odvisno kako in kaj.

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #315 : 09 November 2009, 15:52:58 »
Imamo mladičke, več informacij na naši spletni strani www.mckruster.org in na telefonu 041/589-197 oziroma mailu [email protected]

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #316 : 11 November 2009, 21:54:10 »
Hvala Kalsang za opozorilo.
Spletna stran je www.mckruster.com in mail je [email protected]

tanjawesti

• Vzreditelj
  • *
  • "Westie universe" FCI 4878
« Odgovori #317 : 25 December 2009, 13:56:31 »
Pozdrav svim ljubiteljima west highland-a...
Novi smo ovde, nadamo se lepom druženju i razmeni informacija...  :)

tanjawesti

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #318 : 25 December 2009, 14:00:36 »
Umalo da zaboravim: SREĆAN BOŽIĆ I NOVO LETO!

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #319 : 04 Januar 2010, 21:00:15 »
Imajo vaši višavčki radi sneg ?
Naš je nor na sneg. ;D
Samo se zabava kmalu kunča saj ima tačke se od snega(bunkice in ne more niti hoditi) :-\
No ampak dokler je pa zabaa je pa zabaa in se skače teka podira snežake in laja. :D

tanjawesti

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #320 : 05 Januar 2010, 08:02:13 »
Da, moji jako vole sneg.  :)
Igraju se, jure, laju, i nose velike kugle snega na svojoj dlaci...  ::)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #321 : 05 Januar 2010, 18:16:17 »
Moj se najraje VALJA po snegu  ::)  ampak res, zarije se not v kup snega kot kakšen krt. Škoda, da zabava traja le nekaj minut..... ker zaradi sneženih kep na dlaki nič ne vidi, nič ne sliši  8)   pa še hodit ne more več.  Joj.

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #322 : 05 Januar 2010, 19:44:25 »
 :D
Mi našemu oblečemo oblekico na 4 tačke in se tudi valja po snegu...:D
Ga moramo pa mi našega peljati ostrižit ker je že pravi medo.. :)

Paddy

• *
« Odgovori #323 : 27 Februar 2010, 16:55:02 »
Pozdravljeni. Mi imamo ze dober mesec in pol višavsko terierko Tačko in je zelo živahna in prijazna do ljudi in tudi do naše mačke ( okoli katere skače, jo liže, cvili in ne preneha tudi, ko jo maček rahlo čmrkne) in 7-letnega labradorca. Malo nas je skrbelo, ker je naš Pan agresiven do večjih psov, ki se mu ne podredijo ( ko smo ga dobili sta ga v naši vasi 2x napadla psa) male pse sicer ignorira, a nikoli ne veš. Se pa razumeta super, ona je navdušena nad njim in ga celga preliže on pa vedno nastavi glavo, da ga lažje liže.

Veseli me, da je prijazna do ljudi, ker nočem da bi bla tisti nadležni bevskač, kateri se spušča v ljudi, ki pridejo na obisk. Zdaj jo moramo še samo navaditi čistoče, ker ji včasih še ugre in se polula v stanovanju, a je že bolje.

Prilagam nekaj ( par tednov)  starih slik. Na slikah ima sicer povešen uhelj, ki pa je na srečo bil tak samo nekaj dni ( kupli smo ji tut vitamine, ki jih dobiva dnevno).

arči

• *
« Odgovori #324 : 10 Marec 2010, 14:35:04 »
lepa psička. Kje pa ste jo kupili?

Paddy

• *
« Odgovori #325 : 12 Marec 2010, 09:21:04 »
O tem raje ne bi, ker bom na tem forumu kregan :-[ ( ni rodovniška). Sam poznamo gospo, ki ma samca, katerega je dala parit z s psičko, ki smo jo pred nakupom tudi spoznali, tako, da je zagotovo čistokrvna. Tudi ne bi vzeli, če ne bi poznali ali če bi mladički živeli v slabih pogojih ali pa bi bila mama od psičke agresivna ali nadležna z lajanjem. Se zavedam, kakšna so tveganja takšnega nakupa, sam smo torej spoznali oba starša pred nakupom in sta oba zdrava in prijazna tako da mislim, da nismo kupili mačka v žaklju.

Družina pri kateri smo jo dobili nas je tudi opozorila, da ne sme hoditi po stopnicah ko je še majhna in kako pravilno primiti mladiča, da ne bi dobil kile in nam dali vrečko Royal Canin briketov, tako, da niso ljudje, ki bi se hoteli samo okoristiti s prodajo.

Zdaj bom pa kregan. :-[

Prilagam še sliko od mame.

ren

• *
« Odgovori #326 : 12 Marec 2010, 09:42:10 »
Tri vprašanja: kako veš, da sta starša zdrava (torej, da nista prenašalca genskih bolezni), kako veš, da ustrezata standardu in kako veš, da nista v sorodu?

Žal so to ljudje, ki se okoriščajo s prodajo-poglej koliko stane rodovniška vzreja in zakaj in to primerjaj s šteparsko. Pa da ne boš presenečena, ker bo psička verjetno spet kmalu kotila.

Samo toliko. Ni pa namen mojega posta kakšno provociranje.

Paddy

• *
« Odgovori #327 : 12 Marec 2010, 10:43:02 »
Ker, kot sem že rekel, poznamo gospo ( mamina kolegica) in tudi njene pse. Verjetno res ne moreš biti 100% prepričan, sam če te izkoristi dober znanec, potem pa tut ne vem. Je pa možno.... Saj, če bi zahteval 400 eurov za njo ne bi plačali takšnega denarja za nerodovniškega.

Sej čist razumem, zakaj naj ne bi kupovali nerodovniških, sem veliko bral na internetu in spremljal ta forum, tut mamina kolegica nas je opozorila pred nakupom, da ne bi kupovali od določenih ljudi iz Celja in Ljubljane.

ren

• *
« Odgovori #328 : 12 Marec 2010, 11:54:18 »
Dejstvo je, da pri rodovniški vzreji poteka selekcija, kateri psi so primerni za vzrejo. Lahko, da si veliko bral, ampak očitno nisi kaj dosti razumel. To, da ti poznaš gospo pa ni garancija za zdravje (ne staršev, ne mladičev). Še enkrat preberi temo o višavcih od začetka, do konca, temo o preprodajalcih in temo o vzreji...je kar nekaj branja. Nato malo preštudiraj, kaj si dobil za svoj denar. In ne, noben te ni izkoristil, lahko rečem, da si se nategnil sam. Vprašaj to gospo, zakaj je sploh parila svojo psico/psa brez vzrejnega pregleda (no dobro, itak psi nimajo rodovnika, ampak vseeno). In ko boš šel pogledat temo o preprodajalcih, boš začudeno ugotovil, kako se njeni odgovori ujemajo z vsem, kar je na to temo že bilo in še bo napisano.

Toliko.

Želim pa veliko lepih trenutkov s psičko...tudi mi imamo psičko (mešanko) Tačko.

Lep pozdrav.

Paddy

• *
« Odgovori #329 : 12 Marec 2010, 12:56:41 »
Tisto ne vem, ker je bil nakup višavca odločitev staršev, zarad želje očeta, ki se je v to pasmo zaljubil nekaj let nazaj. Drugače pa vem, da gre za zdrave pse.

Po drugi strani, pa če tudi posvojiš mešančka ( tut pri naši psički ni šlo za neko veliko vsoto denarja, no vsaj ne ko gledam kakšne cene majo ostali nerodovniški) nikol ne veš, kako zdravi so bili starši in kakšen karakter so meli. Tu vsaj vem, da sta oba starša zdrava, pa tut zelo prijazna sta.

Ko bom pa jaz dal denar za psa bo pa definitivno pasemski.