Avtor Tema: Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]  (Prebrano 235440 krat)

Agava

• *
  • Spol: Ženski
Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]
« Odgovori #450 : 01 Marec 2011, 22:58:25 »
Revček mali, sedaj je končno malo zaspal. Ne vem, kaj bi res lahko bilo narobe s cepljenjem, sem šla gledat, cepivo je enako kot prvič, pa mi gospa ni nič rekla, da bi prvič imel kako reakcijo. Ker tole se gotovo ne da spregledat.mogoče res prevelika doza, mapak saj ga je stehtala prej! Sem jo hvala bogu prepričala, da NE BOM naenkrat dala cepit še za steklino, da bom čez 14 dni prišla. Ker bi seveda mogla, je zakonsko določeno ob treh mesecih, tralala.....
Temperature mu ne morem izmerit, ker nimam pravega termometra (imam takega za na čelo), očke sem pogledala, izgledajo okej, slini pa se precej, ali pa je moker od pitja, ne vem. To je itak stalno, ker ima tudi že precej dolgo dlako okoli gobčka. Tako da ne morem rečt. Bruhal ni ali pa driskal, vode je kar dosti spil. Če se zadeva do jutra ne spremeni, greva takoj zjutraj nazaj. Joj taka kepica mala, pa tako boga. In to kar naenkrat, je bil še ves živahen, na sprehodu, jedel je, prosil za malo crkljanja, potem pa kot bi odrezal....

Ja tole z zobki..... priznam, res me je vrgla iz tira! Potem sem pa še malo brala na netu razno razne zadeve, kako je treba vse zobke dat populit, pa da v mehko nebo pritiska in ne vem kaj še vse.... groza! Res je, kuža še raste, bomo vidli, kaj bo. Lahko se zgodi, da ne bo u redu, lahko pa bo, zato zaenkrat ne bom več paničarla zaradi tega, ne še.

diva1

• *
« Odgovori #451 : 01 Marec 2011, 23:05:15 »
Kalsang,

očitno me ne "preneseš".  Pa saj nič zato... Saj ni potrebe, da smo si vsi všeč.

Če prav razumem Agavin post: Veterinar je dejal: HUDA PODGRIZAVOST. Ta se ne "pozdravii".

Veterinarji so strokovnjaki. Verjetno vedo, kaj so povedali...  Najbrž tukaj ne gre za milimeter ali dva.., ali tri....

Žal, punce, se med sabo vse "samo božate", ste prijazne..., vljudne...  Ste prijateljice.. In prav je tako...
Jaz pa  sem iz IRON AGE, ... malo groba...,neprijazna,... nevlljudna...

... Čeljust še raste... Res je .... Nisem  pa še zasledila, da bi spodnja (prekratka) čeljust  rastla hitreje od zgornje...  
Povedala sem samo dejstva.  Sicer pa bo pri 9-mesecih Cocove starosti vse jasno.... Z veseljem bom priznala, da nisem imela prav...

Bom pa  z zanimanjem spremljala nadaljevanje te zgodbe...  

Vzreditelji ne morejo zagotoviti ali bo kuža dosegel minimalno višino,... ali bo presegel maksimalno dovoljeno višino,... na ugriz pa  je prav, da vsaj opozorijo...  Ker je to vidno .... Ne škodi...  

Da je lastnik pripravljen....  
In Kalsang, očitaš mi pretiravanje... Ne bo držalo.... Komentiram samo zgoraj napisano....

In še vedno mislim, da je prav , da Agava kontaktira vzrediteljico, ji opiše "težavo", da jo seznani....   Da jo obe  spremljata....

In še vprašanje: bi ti plačala za psa, ki ima hibo, (in kasneje morebitno vzrejno prepoved)  enak znesek denarja, kot za psa, ki je brez nje?    Zato moj nasvet, naj Agava kontaktira vzrediteljico.

Verjamem, da Coco ne bo imel težav, da bo še bolj "simpatičen"...

Ne morem si pomagati: Agava mi je všeč...

Agavi in Cocotu pa sve dobro.

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #452 : 01 Marec 2011, 23:17:38 »
diva, jaz nimam nič proti direktnosti ne, imam pa proti pretiravanju in hujskanju in z veterinarji zadnje čase zeeeellloo slabe izkušnje, zato več kot upravičeno krepko dvomim v njihove vsemogočne sposobnosti, pa to je druga tema.

Povem lahko samo kot lastnica Coco-tovega očeta, da je pač tudi on imel rahlo podgrizavost kot mladič, znam ji tudi točno povedat od kod le-ta prihaja, od katerih prednikov iz Anglije, vendar je le-ta z menjavo zobkov izginila. Pravzaprav iz samčeve linije izhaja ravno obratna težava, da imajo mladiči s tesnimi škarjami kasneje radi klešče, ki so sicer tolerirane, niso pa zaželjene. Pa verjemite, da so v Nemčiji glede ugriza izredno strogi, prav tako glede manjkajočega zobovja.

Ne vem pa kako huda bi naj bila tale podgrizavost pri Coco-tu, zato sem tudi prosila za slike, kot vsi vemo je percepcija hudega lahko zelo različna. Ponovno pa povdarjam, da imajo zadnje čase veterinarji očitno tendenco po pretiravanju in napsihiranju svojih strank. O strokovnosti te veterinarke pa kaže že doza cepiva. Ja, seveda je cepivo isto, samo 2-3 kg težkemu višavskemu mladiču ne moremo dati enake doze kot odraslemu višavcu. Ena doza cepiva je za telesno težo 10kg, zato jaz mladičem dajem polovico doze in nikoli nisem imela nobenih reakcij, kvečemu rahlo boleče mesto vboda.

diva1

• *
« Odgovori #453 : 01 Marec 2011, 23:34:32 »
Mc Kruster, res sem vesela, da ne "udrihaš" po meni.

Hvala za pojasnilo o veterinarjih. In zdaj sem zasledila, da ima Coco reakcijo na cepivo.  Očitno over dose.  Bo kar držalo....

Vesela pa sem, da ste tako vzrediteljica in ti, kot lastnica plemenjaka oz. Coco-tovega očeta  s tem seznanjeni.
In da vama ni vseeno... (to je zame novo, "staro nekaj  minut)...

Torej so še vestni vzreditelji, ki spremljajo svoje mladiče.

In to res (v mojih očeh) šteje. Hvala...

Si mi "polepšala" ta pozni večer...
Da Agava ni sama, s  svojo bolečino in s strahom.

Saj poznaš tisto: " Kdor se enkrat zaljubi v pasjo dušo, ostane zaljubljen vse življenje....

Pa lahko noč.

Agava

• *
« Odgovori #454 : 02 Marec 2011, 08:39:47 »
Sporočam, da je s Cocotom vse okej. Se je zbudil kot nov in že veslo skaklja naokoli! Meni pa se je odvalil kamen od srca.....

Hvala vsem za podporo in prijazne besede, se tipkamo!

Lp

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #455 : 02 Marec 2011, 11:20:15 »
Kalsang,

očitno me ne "preneseš".  Pa saj nič zato... Saj ni potrebe, da smo si vsi všeč.

Če prav razumem Agavin post: Veterinar je dejal: HUDA PODGRIZAVOST. Ta se ne "pozdravii".

Veterinarji so strokovnjaki. Verjetno vedo, kaj so povedali...  Najbrž tukaj ne gre za milimeter ali dva.., ali tri....

Žal, punce, se med sabo vse "samo božate", ste prijazne..., vljudne...  Ste prijateljice.. In prav je tako...
Jaz pa  sem iz IRON AGE, ... malo groba...,neprijazna,... nevlljudna...

... Čeljust še raste... Res je .... Nisem  pa še zasledila, da bi spodnja (prekratka) čeljust  rastla hitreje od zgornje...  
Povedala sem samo dejstva.  Sicer pa bo pri 9-mesecih Cocove starosti vse jasno.... Z veseljem bom priznala, da nisem imela prav...

Bom pa  z zanimanjem spremljala nadaljevanje te zgodbe...  

Vzreditelji ne morejo zagotoviti ali bo kuža dosegel minimalno višino,... ali bo presegel maksimalno dovoljeno višino,... na ugriz pa  je prav, da vsaj opozorijo...  Ker je to vidno .... Ne škodi...  

Da je lastnik pripravljen....  
In Kalsang, očitaš mi pretiravanje... Ne bo držalo.... Komentiram samo zgoraj napisano....

In še vedno mislim, da je prav , da Agava kontaktira vzrediteljico, ji opiše "težavo", da jo seznani....   Da jo obe  spremljata....

In še vprašanje: bi ti plačala za psa, ki ima hibo, (in kasneje morebitno vzrejno prepoved)  enak znesek denarja, kot za psa, ki je brez nje?    Zato moj nasvet, naj Agava kontaktira vzrediteljico.

Ne morem reči, da te ne prenesem, ker te ne poznam in mogoče bi mi bila v živo čisto simpatična, moram pa priznati, da mi tvoj način pisanja res ne sede. Zato moje replike nanj tudi niso najbolj prijateljske.

Glede veterinarjev - imam podobne izkušnje kot McKruster. Zlasti pri mladičih znajo narediti celega hudiča, pa gre recimo za normalne razvojne faze določene pasme. Sami veterinarji, tisti bolj prizemljeni in realni in tisti, ki se tudi sami ukvarjajo s kinologijo, priznavajo, da jim veterinarska fakulteta da premalo znanja o posameznih živalskih vrstah, da se od njih pričakuje, da bodo znali zdraviti vse od kur do krav, ampak bolj poglobljenega znanja pa ne dobijo. Priznavajo tudi, da na veterinarski fakulteti ni govora o pasmah psov, o njihovih značilnostih, kaj šele o bolj podrobnih razvojnih stopnjah mladičev. Zato ne vedo kaj dosti o tem, kako se razvija recimo glava pri kratkogobčnih pasmah in da se na primer oči mladiča takšne pasme v prvih mesecih življenja bolj solzijo. Večina naših veterinarjev bi takšnemu mladiču pri treh mesecih operirala solzne kanale, kar je huda neumnost, saj se solzenje ustavi, ko se glava razvije do konca, poleg tega pa bi ogrozili življenje mladiča z anestezijo. Podobno zganjajo celo paniko zaradi popkovne kile - tako prestrašijo lastnika, da je ta čisto iz sebe in spet gre trimesečni mladič na operacijsko mizo popolnoma brez potrebe (govorim o popkovni kili, ki ni zagozdena in ki se ne širi). Poznam primer psičke, ki so jo tako operirali v rosni mladosti in je zaradi anestezije skoraj umrla. Življenje so ji sicer rešili, je pa zelo zaostala v rasti. Seveda pa takšno paniko na koncu najbolj občuti vzreditelj. Se strinjam, da mora biti vzreditelj kar se da korekten in lastnika psa seznaniti z vsem, ampak dostikrat novopečeni lastnik v navdušenju nad mladičem presliši marsikatero vzrediteljevo besedo, potem pa ga veterinar pri prvem obisku do konca prestraši popolnoma brez potrebe. Poznam ogromno takšnih primerov.

Zato (pa tudi zaradi nekaterih drugih, zelo bolečih osebnih izkušenj) že nekaj časa ne verjamem več, da so vsi veterinarji strokovnjaki.

Glede tega, da komentiraš samo zgoraj napisano - nikjer nisem zasledila, da bi vzrediteljica Agavo "okrog prinesla" in tudi zelo dvomim, da bi jo, saj  je ena od redkih na naši slovenski kinološki sceni, ki se mi zdi zaupanja vredna. In tudi jaz sem Agavi od začetka svetovala, naj se pogovori z njo.

Če bi jaz plačala polno ceno za psa s hibo? Seveda ne, toda, kot sem rekla in kot je povedala McKruster, mogoče v tem primeru sploh ne gre za hibo. Vse je relativno. Poleg tega se Agava ni nikjer pritožila, da je drago plačala psa s hibo. Mislim, da s takšnimi izjavami malo prehitevaš. ;)

Glede tega, kako hitro raste čeljust - da, spodnja se razvija dlje od zgornje. To zelo dobro vemo tisti, ki imamo pasme, za katere je zapovedana tesna predgrizavost, saj zelo pozorno spremljamo razvoj ugriza. Tako imajo pri pribl. šestih do osmih tednih ti mladički klešče, česar smo zelo veseli, kar pomeni, da predugriz ne bo prevelik, hkrati pa da psiček ne bo imel škarjastega ugriza. ;)

Sicer se pa strinjam s tabo - počakati je treba, da Coco zamenja vse zobe. Čez nekaj mesecev bo vse jasno.

Lep dan ti želim!

diva1

• *
« Odgovori #456 : 02 Marec 2011, 21:23:55 »
Kalsang,

morda imate punce občutek, da blazno hitro koga "verbalno napadem".

Saj se tudi sama večkrat sprašujem: " A se ne da malo bolj nežno?"

Saj se trudim...  A kaj, ko v meni očitno  še vedno tli terierska duša... Saj bi rada, da včasih spi...

Na žalost (in velikokrat na svojo "nesrečo") še vedno igram na " prvo žogo"...

Opravičilo?  Ne vem... Ne želim pa nikogar prizadeti, užaliti....

Kar me pa resnično veseli (in navdihuje z upanjem) je pa to, da si mi povedala, da gre za zaupanja vredno vzrediteljico in da bodo višavčki doživljali renesanso...   

In včeraj se je oglasila tudi McKruster.
Tako, da so puzzle sestavljene.  Slika "jasna".  In mi je odleglo...  Ne bojim se več za Agavo, za  njen strah, zmedene občutke...

Agava, sem vesela, da se Mali princ počuti kot "nov", ti pa zaenkrat ne rabiš "bolniške"...

Jaz pa sem moram počasi pripraviti "na slovo". Mister, moj dečko, dečko na prečko - ni mu dobro. In še vedno imam "bolniško"...

Bom zmogla???  Nisem več prepričana... Rušim se...

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #457 : 02 Marec 2011, 21:32:12 »
Jaz tudi težje berem tvoje prispevke. Ampak to zaradi stila oblikovanja stavkov, veliko presledkov.  :-[ Se pa da prebrati, seveda. Veliko bolje kot kak sleng.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #458 : 02 Marec 2011, 21:45:36 »
diva1, je že v redu, se ni treba opravičevati. Se nimaš za kaj. ;)

Sicer se pa vsi kdaj hitro zatipkamo in zvenimo bolj osorno, kot bi sicer. Internet je čudna reč. Zato pa pravim, da so moje replike na posamezne poste in ne osebno na človeka, ki jih piše.

Žal mi je za tvojega Mistra. Želim vama čim manj boleče slovo in da bi ostali samo lepi spomini in toplina v srcu.

Agava

• *
« Odgovori #459 : 09 Marec 2011, 21:52:34 »
Se spet malo javljam. Pri nas je trenutno vse na poskok od petih zjutraj do sedmih popoldne, ko zmanjka enerije! Coco ima energije za dva, niti za sekundo ni pri miru in je vsako sekundo pripravljen na traparije. Jaz sem vsega tega sicer malo manj deležna, kajti pozno popoldne, ko pridem domov, se mali že umirja. Kljub temu pa najdeva čas za kako pozo pred fotkičem, za učenje trikcev (ki jih že kar nekaj znamo, pod pogojem, da ni "motečih" faktorjev okoli) in crkljanje.

Trenutno so momenti (pre)hude trme zelo redki oz. jih skoraj ni. Vseeno pa dostikrat izkoristi svoj pogled v stilu "bogi bogi Coco" in včasih mu celo uspe.... kako mu le ne bi?

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #460 : 10 Marec 2011, 17:08:39 »
lušten, in uhlji so svetovni  :P

in za trikce - super! Glede na to da imajo ekstra energije, je psihično utrujanje tudi pomembno in koristno  :)

Agava

• *
« Odgovori #461 : 10 Marec 2011, 20:17:41 »
He he, ja res je, trenutno so ga sami uhlji! Pa dolgo telo in čusto kratke tačke. Sedaj je v tem obdobju, ko se skoraj dnevno spreminja in ful raste in se redi. S hranjenjem te dni nimamo težav. Veliko je zunaj in ogromno miga in je zato ves čas pri skledi in prosi....

Ja, trikci...... sej je simpatičen, ko da petko in pokaže šavs, samo jaz bi bila bolj vesela, če bi nama ratal odpoklic in hoja s povodcem.... še vedno ni bistvenih sprememb. Upam, da nama bodo v "pasjem vrtcu" kaj pomagali glede tega, začnemo v soboto.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #462 : 11 Marec 2011, 14:49:37 »
Če boste tudi to učili na enak sistem kot trikce, bo uspeh zagotovljen  ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #463 : 12 Marec 2011, 11:23:40 »
Živjenje s psom je en sam trik...Če se ga tako lotevaš je partnerstvo med vama fenomenalno.

Nimrod.

• *
« Odgovori #464 : 16 Marec 2011, 16:27:30 »
Najin agility video (:
Prvi tek je bil še najboljši ;D Slalom... poooočaaaassssiiiii haha :D Da ne omenjam da mi je pri drugem slalomu pri prvem teku skakal (ampak sem bla sama kriva ker sem ga z napačno roko vodla :D). In pri drugem in tretjem teku sva pri steni in tunelu nekaj zamuštrala >< (bolj jaz kot on)
Kakorkoli... video:
http://www.youtube.com/v/wdUyJJ2yBmk
Naj omenim da jaz grozno smešno laufam (če lahk temu tak rečeš :D ) s temi gumi škorni in da mam na roki gips ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #465 : 16 Marec 2011, 16:58:01 »
Kje pa trenirata?

Nimrod.

• *
« Odgovori #466 : 16 Marec 2011, 18:27:10 »
Na Kinološkem društvu Slovenska Bistrica ;)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #467 : 08 April 2011, 23:20:57 »
Ni kakšna nova fotka, je pa nekaj kar sem ravno danes zrisala  :P  mojega pasjega gospoda.  :-*

Agava

• *
« Odgovori #468 : 12 April 2011, 21:31:17 »
Jana, naj najprej pohvalim tvojo sliko - čudovita je!!! Kot bi gledal fotografijo.... Super!

No, pa da se še malo javimo, ker se res lep čas nismo. So bili dnevi tako lepi, dan pa daljši in večina časa preživimo zunaj in seveda manj časa za rčn. Pa sem danes rekla, da malo pa moram poročat, kako kaj pri nas, če sem že prej tako navdušeno in polna pričakovanj pisala o našem pasjem mulčku.

Sedaj smo se že čisto navadili na mladička pri hiši in tudi Coco se je že povsem navadil življenja na podeželju. Vzgoja poteka razmeroma v redu, hodimo v pasjo šolo in vsak dan kaj novega poštudiramo.... hrana mu še vedno ne diši preveč, zobki tudi niso ravno najlepši (no, ugriz), ampak sedaj smo mu začeli izpadati mlečni zobje in nestrpno čakamo, kako bo s stalnimi.

Pa še dve slikici, da boste videli, da lepo rastemo. Itak pa imam večinoma tiste, kjer spi na 101 način, ker edino takrat je pri miru...

BiancaBučko

• *
« Odgovori #469 : 12 April 2011, 21:36:19 »
Jana*, uau!  :) prava umetnica si. Očke si pa tako hudo narisala  :o :) (pa tudi vse ostalo)

Agava, je pa res zrastel  :-* lep fant  :)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #470 : 13 April 2011, 00:40:36 »
Hvala. Kaj češ, živi model je vedno najboljši za risanje  :P

Coco, srček  :-*  pa res je postal že tak velik fant! Res je lepotec pa pol. Držimo pesti da se ugriz izboljša.  :-*

no, pa še moj Tery -

pa še dve malo bolj "delovni"  :D

BiancaBučko

• *
« Odgovori #471 : 13 April 2011, 09:37:28 »
Kako sta lušen parček  :)

Agava

• *
« Odgovori #472 : 13 April 2011, 10:53:00 »
Ja, tale Tery je pa res en lepotec na kvadrat!

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #473 : 13 April 2011, 13:16:10 »
Hvala  :P

BiancaBučko

• *
« Odgovori #474 : 15 April 2011, 18:38:38 »
Predtazadnja fotka je z v revijo, ali za v okvir  :) :) A sem že napisala, da je to moja najljubša mala pasma, čeprav sem ljubiteljica večjih pasem...  :) :-* Tery je prekrasen  :-*

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #475 : 19 April 2011, 19:56:46 »
Mi pa po zelo dolgem času v naslednjih dnevih pričakujemo leglo  8)

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #476 : 19 April 2011, 23:21:07 »
Opa! Čestitke! :)

Kdo je mamica? In očka? Jack?

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #477 : 20 April 2011, 10:40:27 »
Opa! Čestitke! :)

Kdo je mamica? In očka? Jack?

Mamica bo Flora, prvič, čeprav je bila že 4 leta stara, ampak smo nekako odlašali skoz, očka je pa Jack ja  ;D

Agava

• *
« Odgovori #478 : 20 April 2011, 11:17:51 »
Iiii, polbratci in polsestrice od našega Cocota!

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #479 : 20 April 2011, 13:09:46 »
Mamica bo Flora, prvič, čeprav je bila že 4 leta stara, ampak smo nekako odlašali skoz, očka je pa Jack ja  ;D

Pridna Flora! :)