Avtor Tema: Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]  (Prebrano 234473 krat)

Jana*

• *
  • Spol: Ženski
  • Tery & Brie
    • dA
Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]
« Odgovori #360 : 16 Januar 2011, 10:30:38 »
Jaz ga nikoli nisem oblačila pa mu ni bilo nič hudega.

Najprej predlagam pasjo šolo  ;) 
za učit so višavci zakon, potem ko te sprejmejo kot vodnika, do takrat moraš pa potrpet in predvsem ne obupat. Od tu naprej ni več ovir, vsaj pri nama, najbrž so trikci že zdavnaj prestopili številko 100.. joj res moram kaj novejšega posnet. In kako z veseljem to počne! :)

Predvsem se zdaj trudim, da bi ga naučila pihanje mehurčkov v posodico z vodo. Bomo vidli kako dolgo bo šlo zraven, pihanje v roko zna, samo kako zdaj to prenesti na skledo. Huh.  :) Mahanje z repom na povelje pa tudi že lepo napreduje, samo poimenovat še morama  ;D

pa še nekaj fotk, ne ravno novih, pa vseeno:

Agava

• *
« Odgovori #361 : 16 Januar 2011, 18:39:40 »
Pridn kuža! Kaj vse ne zna - pihanje mehurčkov, ne morem verjet, da to lahko kuža dela.... se bom priporočila za kakšno inštrukcijo! Ja, pa lep je tud!
No, sej jaz tud nism glih pristaš oblačenja kužkov, to sem mislila samo za to, da si olajšamo čiščenje kadar bo deževno in blatno. Mi je tudi vzrediteljica rekla, da tako dela in se ji zdi ful praktično. No okej, samo ona jih ima več...
Sicer si bom pa zdejle vzela čas in naročila cel spisek stvari preko Zooplus.com.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #362 : 16 Januar 2011, 18:56:54 »
Oh, to pa še več... vse se da  :P  in psi se zabavajo ker so toliko nagrajeni, sploh višavci. Zdaj sploh ne rečem več - da mojega pa nekaj zagotovo ne bi šlo naučit...nazadnje sem to rekla pri mahanju z repom - pa mu zdaj lepo gre, in to sem trdila tudi za stojo na prednjih tačkah, pa sem se tudi motila..  :)

tu je en how to teach video (BoC), ampak jaz delam najprej tako da mu klikam pihanje v roko, da vem da res piha  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=6-J_JfVGjxg

Agava

• *
« Odgovori #363 : 16 Januar 2011, 21:08:14 »
He he, ta je res dobra. Pa "smile" mi je tud ful všeč. No, bomo vidli, kako nama bo šlo.
Kdaj pa se začne kužka učiti te trikce? Po moje kar kmalu, Konec koncev so tudi ukazi kot sedi, prostor ipd.... v bistvu triki, katere moraš kužka že kmalu učit.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #364 : 16 Januar 2011, 22:50:07 »
Če boš delala s klikerjem, se začne klikat že kar kmalu po prihodu v nov dom - ampak vse v smislu igre, čimveč klikanja za raznorazne stvari, in ne še tisto tapravo delo. Preden pa karkoli začneš, predlagam, da si prebereš kaj začetne literature, na netu je dosti - in pa seveda pasja šola  :P

Vse po korakih..  ;)

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #365 : 17 Januar 2011, 20:30:27 »
Agava, za mladička se ne splača plaščka kupovat, res ne, mogoče pol za starejšega. Mi jih tudi imamo, ampak jih uporabljamo tako redko, da sploh ne vemo zakaj jih imamo  :P

Agava

• *
« Odgovori #366 : 19 Januar 2011, 19:37:30 »
Oh ja, ta pasja vzgoja.... sem že kar živčna, ker toliko berem o tem, kaj je prav in kaj ne, pa kužata še sploh ni pri nas.... mah, pa saj menda bo šlo, no, ker žnarastega psa si pa res ne želim. Upam, da se res nisem uštela, ker sem si omislila terierja....  :'(

Pa vseeno, komaaaaaj čakaaaam! In sem vsa excited, kaj bo prišlo v paketih, ki sem jih naročila. Ha, danes je prišel en puloverček. Ja,nisem si mogla pomagat, da ga ne bi naročila, pa če mu ga bom kdaj oblekla al pa ne.... samo kaj, ko bo prišel v poštev šele za drugo leto, ker je toook velik, pa je velikost XS. Sedaj pa nestrpno čakam še ostalo - kot otroci Božička!

Veliko pasjih užitkov in lp!

Nimrod.

• *
« Odgovori #367 : 24 Januar 2011, 20:16:20 »
Capi se razkazuje :P
http://vimeo.com/19132095

BiancaBučko

• *
« Odgovori #368 : 24 Januar 2011, 20:36:47 »
in pripravila sem že celo škatlo igrač - sestra ima namreč tri malčke, ki so ropotuljice in zveneče žogice ipd že prerasli, pa bo sedaj mala kepica to dobila  ;D, he eh.... pa dekice, pa povšterčke ...

Samo pazite, da ne bi pes lahko pojedel kakšne majhne delčke igrač, cele predmete, ali kaj spulil iz igrač (oči, okončine, ipd...)

Drugače pa vso srečo z malčkom  :) bom spremljala to temo  :)

Meni so višavčki eni najlepših malih pasem psov  :) Če bi imela kdaj malo pasmo, bi imela višavskega terierja.  :)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #369 : 24 Januar 2011, 23:15:54 »
Še posebej če je trda plastika tudi ne vem kako dobro se bi obneslo - če zapiči zobe not ponavadi v trdi plastiki pusti odtis in se naredi oster rob, ki lahko poškoduje jezik/dlesni.. Pazljivost, kot je BiancaBučko rekla  ;)  po moje se bolj splača za 2€ kupit pasjo igračo, kot da gre kaj narobe. Psi in dojenčki niso isto, niti ko so majhni  :P

Hihi, BiancaBučko  :)  življenje vsekakor moraš potem obrnit bolj na pozitivno, ker težko ostaneš jezen ob teh očkah kljub neštetim neumnostim, ki se jih spomnejo..  :D  terierji pač. Once a terrier, allways a terrier  ;D   Ampak jih sama okrog ne propagiram preveč.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #370 : 25 Januar 2011, 09:05:04 »
Plastične ropotuljice in vse igrače iz trde plasike ne dajat psu. Od mahkih preveri trpežnost, piske gredo rade ven iz otroških in jih lahko pogltne, iz blaga niso vedno dovolj trpežne. Bolje zavezat stare nogavice , krpe, brisače , kose dek, v vozel, ali dat v nogavico tenis žogico, ali od plastike dat (pod nadzorom samo) plastenko. Pri plastnekah je treba nadzorovat, ker ko spravi zamešek dol moraš umaknit, če pa daš brez zamaška, pa ko zagrize toliko,da nastanejo ostri robovi. Ko pa psa pustiš samega z igračami pa so primerne samo pasje igrače ,ki so izdelane za samostojno igro ( primerno trpežne in velike) ali dovolj velike kosti ,da jih ne more zgrist in pogoltnit

Agava

• *
« Odgovori #371 : 25 Januar 2011, 09:23:11 »
Čao,

hvala za nasvete. Vsekakor sem za kužka obdržala samo tiste otroške igračke, ki so se mi zdele za majhnega kužka varne, recimo žogice, ki piskajo, šumijo, majavkote, gume za grizenje, pliškote. In seveda samo kadar bo pod nadzorom, ko bo sam, sem mu pa kupila kongota in nekakšen jajček. In še kaj bo dobil, samo da ugotovim, kaj mu bo bolj všeč.
Pri nas je že vse prirpavljeno na prihod pasjega mladička, ima svoj kotek, posteljico, lepe posodice, osnovno opremo za nego, par stvari za šminkiranje, ... samo še nekaj moram storiti, da skrijem vse kable od tehničnih zadev... Jaz pa pridno berem in študiram literaturo, kaj in kako začeti. Sploh me skrbi prva faza, socializacija, ker tu sem naredila veliko napak pri prejšnjem kužatu Aaronu, ki so se potem kazale skozi celo življenje in nisem znala več popravit.

No, ampak še vedno pa ne vem, kako bomo kužita klicali, he he....

damayanti

• *
« Odgovori #372 : 25 Januar 2011, 09:32:55 »

No, ampak še vedno pa ne vem, kako bomo kužita klicali, he he....

saj bo imel že rodovniško ime.. ali ne  ;)...pa boste že naredili izpeljanko... pa potem skozi leta pridejo še razni nadimki :D... naš jih ima vsaj 10 pa na vse reagira.( od bučmana do suljota )

Agava

• *
« Odgovori #373 : 25 Januar 2011, 09:44:57 »
Čao,

ja, seveda ima rodovniško ime. Ampak meni je to edino pasje ime, ki mi ni ravno simpatično - Snoopy. Ne vem no, se bom že navadila menda. Sicer sem bila trdno prepričana, da bo Coco (kokos v bistvu), sedaj mi je pa všče tudi Chili (pa še lepše se sliši kokličeš na glas), pa Cuba, čeprav se to sliši bolj za punčke, pa Mojito... hja, imena so posledica letošnjega dopusta v SA, he he... Ne vem, res ne . Ali bo Coco ali pa Chili... morda pa kar Snoopy, saj ko bom velikokrat rekla, mi bo morda že bolj všeč...
Ja nadimki - tega pa res pride dosti skozi leta, ja. In se strinjam, če sliši in uboga, razume vse  ;)

damayanti

• *
« Odgovori #374 : 25 Januar 2011, 09:58:10 »
Snoopy je pa ja fajn ime :D
 Snoop, snoopson , snupač, snupko... miljon izpeljank ;D
 Počak, da pride v puberteto...  ko te bo vsak dan ene trikrat razkuril....potem bo še kej drugega  :D

naš je bil tud ko je bil majhen damayanti, pa damček damči,  ... potem je pa ratal damter pa damč pa damsturina..pa Dumb-ass... pa  ko je ignoriral, Mujo pa suljo, pa svinjakar ali pa v narečju "svene" ko se je v kakšen drek zapodil... ni da ni
 reagira pa tako ali tako  na vse :D

Agava

• *
« Odgovori #375 : 25 Januar 2011, 13:09:27 »
Oh ja, pasja puberteta.... Sem preizkusila - sem imela kokr španjela in mi je dal dobro lekcijo iz tega. Ne vem, če bi bilo lahko huje. Kolikor poznam sov, tako hudo še ni bilo nikjer. Totalna momentalna oglušelost, kakor smo rekli v hecu, je nastopila na trenutke. Sem se lahko razčehnila, pa ni pomagalo. Uh, kok sem včasih kričala na sprehodu, pa tudi doma... še dobro, da smo doma bolj na samem. No, samo vseeno, mahnil je ni pa niti enkrat nikamor, pa ni bil skoraj nikoli na povodcu in nikoli ograjen ali v pesjaku in tudi takšnih kužkov je malo.

Še 10 dni.... danes sem dobila novo slikico od vseh kužkov. Joj, so srčkani, kar vse 4 bi imela! Samo Snoopy je pa najlepši, he he ...

p.s. Slika na avaratju je ta naš kužek, slikan kakih 10 dni nazaj.

Nimrod.

• *
« Odgovori #376 : 25 Januar 2011, 13:48:06 »
Kdaj pa dobite Snoopya? :)

Meni je za višavčka še Šnapi všečno ime ( http://www.youtube.com/watch?v=Oe3FG4EOgyU :D )

Agava

• *
« Odgovori #377 : 25 Januar 2011, 14:47:19 »
Naslednjo soboto ga grem iskat. Jupiiiii....
Tole je pa slikica celega legla, moj je drugi iz leve:

BiancaBučko

• *
« Odgovori #378 : 26 Januar 2011, 09:28:26 »
Cukrčki  :) Snoopy je tudi meni super ime, ga boš zelo lahko klicala. Krajše ima ima pes, boljše je zanj.  :) Pa Coco in Chili sta tudi dobra imena  :)

damayanti

• *
« Odgovori #379 : 26 Januar 2011, 11:07:36 »
Oh ja, pasja puberteta.... Sem preizkusila - sem imela kokr španjela in mi je dal dobro lekcijo iz tega. Ne vem, če bi bilo lahko huje.

a ti to  španjela Vs terierja  :D
 no ja mogoče ne bo ... ampak po defoltu... španjel je španjel--- ampak terier je pa terier... sej španjeli so živahni  samo za terierja ( vsaj zdravega v polnem elemntu) daj to voltažo gor  še za enih 30%... (vsaj kolikor jih jaz poznam)
To so "žverce"...in to ultra brihtne in iznajdljive " žverce"
dolgčas vam sigurno ne bo  ;D

se jih spomnim še iz male šole pa VP1... španjeli in nasplošno šarivci so bili najbolj pridni...potem so bili goniči skoraj v istem rangu ...potem že kakšen naš cigo( ptičar)- on je izstopal..ostali so bili pridni .. ultra maratonci so bili pa terierji... pa naj bo to NLT ali pa višavčki... voltaža ne na 150.. ampak na 300... ;D ;)

vsi so že prej obupali in se unesli  uni še kar v polnem elementu  ;D

Agava

• *
« Odgovori #380 : 26 Januar 2011, 11:32:09 »
O marička! Ja pol pa res moram živce šparat  :-\. Jaz resnično upam, da nam bo to zneslo, no. Sej pravim, najbolj me skrbi to, da bom imela prenalo časa za njegovo živahno naravo. Okej, da se bo ramigal že, samo tako , za vzgojo mislim.  Sicer sem se za letos zaobljubila, da bo ves moj čas namenjen njemu, tudi dopust, ker se mi zdi, da prvo leto je res najpomemnejše. Sicer straši živijo v isti hiši in sva z mamo zmenjene, da vsak dan, ( na začetku večkrat dnevno), ga bo za par ur ona vzela k sebi, načeloma bi ga pa rada navadila, da bo znal sam zdržat čim dlje časa. Potem pa mala šola spomladi oz. poleti, definitivno. Moram še malo pogledat, če je tle v naši bližini kaj pametnega. Morda kdo pozna kakšno kvalitetno v okolici Litije?

Se strinjam, kokrčke hitro naučiš kaj ja in kaj ne, pa kako. Samo tista momentalna trma je pa huuuuda, morda pa je bil naš nadpovprečen, ne vem! So pa načeloma mirni kužati, samo da so siti in razmigani, pri višavčku pa ni tako se mi zdi. Ja, kokrčki - res so pravi cukrčki! Pa zame imajo najlepši gobček od vseh kužatov. oh, lepi spomini. Ga ni dneva, ko si ne bi zaželela pobožat tisto lepo, črno bučko... imam eno njegovo slikico tu na mizi, kak lepotec je bil! Bom enkrat prilimala eno slikico.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #381 : 26 Januar 2011, 11:54:58 »
a ti to  španjela Vs terierja  :D
 no ja mogoče ne bo ... ampak po defoltu... španjel je španjel--- ampak terier je pa terier... sej španjeli so živahni  samo za terierja ( vsaj zdravega v polnem elemntu) daj to voltažo gor  še za enih 30%... (vsaj kolikor jih jaz poznam)
To so "žverce"...in to ultra brihtne in iznajdljive " žverce"
dolgčas vam sigurno ne bo  ;D

se jih spomnim še iz male šole pa VP1... španjeli in nasplošno šarivci so bili najbolj pridni...potem so bili goniči skoraj v istem rangu ...potem že kakšen naš cigo( ptičar)- on je izstopal..ostali so bili pridni .. ultra maratonci so bili pa terierji... pa naj bo to NLT ali pa višavčki... voltaža ne na 150.. ampak na 300... ;D ;)

vsi so že prej obupali in se unesli  uni še kar v polnem elementu  ;D

He he he, ne bi se mogla bolj strinjat, tudi iz lastnih izkušenj!  :P

pa... tiste momentalne "oglušelosti" pri kokrih v času pubertete... ha ha ha - kar navadi se, da so pri terierjih prisotne kar celo življenje  :P še posebej ko se zašnofajo v kako živalsko sled, na polju ko kar frčijo miši ne vidiš drugega ko pa rep v luftu ko šiba sem in tja  ::) ma kje da bi takrat sanjal o kakem perfektnem odpoklicu. Slišijo samo tisto kar hočejo tisti trenutek slišat.
Brihtni so in trmasti - najhujša ali pa najboljša kombinacija.  ;) jaz sem znala to izkoristit v pravo smer in ne bi mogla bit bolj zadovoljna z njim, marsikomu se pa ni dalo in zdaj pač ima kar ima.. nevzgojeno trmasto lajajoče ščene.  :-\  zato pa res nujno dobra pasja šola in pa raznorazni trikci za zaposlitev možgančkov, čudoviti "učenci" so, ko enkrat prebiješ njihovo trmo.

In ko si ta terierska trmasta svojeglava in iznajdljiva buča enkrat prisvoji tvoje srce...  ::) zase lahko zatrdim, da pri meni nikoli ne bo obdobja brez terierske riti.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #382 : 26 Januar 2011, 15:32:59 »
Pa še tri slikce, od včerajšnjega sprehoda. Ne gledat kako je kosmat, vem, potreben je nove frizure  :o :P

Agava

• *
« Odgovori #383 : 26 Januar 2011, 18:31:53 »
Iiiiii, cukerček je! Men je pa prov všeč s to svojo čupasto frizuro! Si kar težko predstavljam, da je tale srček trmast, he he  ::)

Nimrod.

• *
« Odgovori #384 : 26 Januar 2011, 20:59:57 »
Uh moj Capi je popolno drugačen od Terrya ;D Dost majn dlake ma - se mu vidi da nima samo višavske krvi.

Takšen je brez ''frizurce'':

Takšen je pa po frizerju:

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #385 : 26 Januar 2011, 21:02:21 »
Je bil pri nas v varstvu za eno popoldne od prijateljice kokerček.  :-*
(http://www.shrani.si/?x/ND/4wXfQHLc/dsc07828.jpg)

Ko se nekateri težko ločimo od postelje, drugi spije še celo dopoldne.  ::)
(http://www.shrani.si/?k/ad/26JxEw5q/dsc00490.jpg)

Pa še ena malo starejša, ko je še imel nekaj oblike od frizure. Ga mormo spet it ostrižt.
(http://www.shrani.si/?3Z/2Q/3TsmpWpj/dsc07224.jpg)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #386 : 26 Januar 2011, 22:54:46 »
Meni je bolj všeč striženje "na ovčko", in ne po standardu. Vsake oči majo svojega malarja  :P  predvsem mi je tudi bolj praktično. Tery ima ogrooomno dlake, vsak mesec ga je potrebno stričt - ampak se mu ne vozlja, in nima problemov s kožo. Pa še vsa zemlja mu takoj odpade dol, ga kopam max 2x na leto, pa še takrat običajno zato ker si mi v kakem dreku povalja  :P

Agava - kar verjemi da je trmast.  ;) čeprav pod mojim "vodstvom" se mu sploh ne opazi  ;D  ne bi pa o tem kako mojo mamo okrog prinaša..

Agava

• *
« Odgovori #387 : 27 Januar 2011, 08:49:50 »
Ja super so tejle višavčki, no. In kombinacija s kokerčkom - ja, to si želim! Upam, da bodo enkrat, ko bom na svojem, te želje postale resničnost.

Krasne frizure imajo! Meni so na pogled tudi bolj všeč "na ovčko" kot po standardu. Samo je pa tudi precej odvisno od dlake. Eni imajo zelo trdo resasto dlako, drugi bolj mehko in gosto. Sem to lepo videla pri kužikah pri vzrediteljici, popolnoma sta bili različni. Jaz v bistvu še nisem čisto odločena, ali bi midva poskusila tudi s kakšno razstavo. Ker potem je nega že od začetka drugačna. Sprva sem bila sicer čisto navdušena nad to idejo, samo zdej pa nisem več tok. 

Iiii, samo še dober teden.... sem spet par igračk kupila, pa tistih kožic za žvakanje, pa posodice, še en povodec, čisto lahek....

BiancaBučko

• *
« Odgovori #388 : 27 Januar 2011, 12:53:33 »
O, Jana*, kako je lep  :)

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #389 : 27 Januar 2011, 18:45:05 »
Mi ga bomo zdaj na ovčko ostrigli ker je res veliko bolj praktično. Ker našemu je v manj kot 2 mesecih dlaka ful zrasla.
In še tak pacek je in mu je tavečji užitek po kakšni fajn blatni luži tečt.  :: ;D