Avtor Tema: Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]  (Prebrano 235417 krat)

Agava

• *
  • Spol: Ženski
Zahodno Višavski Beli Terrier [West Highland White Terrier]
« Odgovori #390 : 30 Januar 2011, 20:45:54 »
Slučajno sem našla tole in sem si rekla, da za tole pa morm link pripet:
http://www.youtube.com/watch?v=jImi95ANPpQ&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-1-HM

Kaj vse ne zna mali že pri 12 tednih!

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #391 : 30 Januar 2011, 21:16:01 »
Superca je  :P

Saj so res zelo učljivi psi, in predvsem požrešni..  ::)

Agava

• *
« Odgovori #392 : 31 Januar 2011, 21:59:05 »
Samo še 5krat spat, he he....

Ah, danes sem spet privlekla celo vrečko stvari domov.... eno cufo, pa še eno cufo z žogico in pliškotam, pa zobno ščetko, en naraven šamponček (če se kje povalja, konec konces smo doma s kmetov), srebrno kostko - obesek (moram dat zdej še gravirat), še eno dekico (že ne vem katera je...), eno oprsnico (kupila samo zato, ker je bila poceni in vojaške barve, v bistvu čist brezveze....), eno konzervico (če slučajno drugega ne bo hotel jest zaradi šoka), pa kostko z vrečkami za kakce.... ah sej vem, vam je smeško, ko tkole pišem, samo jaz sem tooook vesela....  :) :) :)

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #393 : 31 Januar 2011, 23:33:19 »
Agava...Jackova resasta dlaka je zelo dominantna pri dedovanju (kar vzreditelji iščemo pravzaprav), tako da na ovčko bo bolj težko postrižen, ampak z nekaj spretnosti se bo dalo prilagodit, boš videla kako ti bo ustrezalo. Ti pa povem, da je takšna zelo resasta dlaka izredno fajn za negovanje, ker vse dejansko odpade dol in tvoj bo kot mladič imel verjetno relativno malo dlake, trda raste pač počasi.

Aja, pa mimogrede Coco je meni ful všeč  :)
S katerega konca pa si sicer?

Agava

• *
« Odgovori #394 : 01 Februar 2011, 21:29:38 »
Čao,

ja, saj ima tudi Jackov potomec, ki bo prišel k nam, resasto dlako. Mi je všeč, če bo manj za čistit, he he... Na ovčko mi je samo všeč. Jack je pa pravi lepotec!!! No, pa saj to se že ve!
Sem pa iz Litije oz. okolice, na podeželju smo doma, tako da bo imel veliiiiiiko prostora, da se zlaufa.
Po glasovanju smo pa sklenili, da bo res Coco.  :)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #395 : 02 Februar 2011, 15:21:07 »
Sicer za blato in podobne zadeve tudi pri mojem wooliju ni problema, ampak kakšne iglice ali pa kaj takega.. to je pa smrt  ::) izčesavam zadevo ven še naslednja dva tedna. Ali pa razna semena in suha trava, se zapiči v dlako da joj.
Nasplošno pa se ne pritožujem nad dlako, razen tega da ga je potrebno stričt vsak mesec..  :P 

Višauska_terierka

• *
  • Miki
« Odgovori #396 : 02 Februar 2011, 22:20:30 »
Mi smo tud našega na ovčko postrgli. Ga je pol manj skupaj.  :D

Agava

• *
« Odgovori #397 : 05 Februar 2011, 15:37:39 »
Mo, pa smo ga dočakali! Današnji dan in prihod male bele kepice v naš dom. Moram rečt, da sem (zaenkrat) prav prijetno presenečena, kako je priden. Je bil miren med vožnjo, doma se je sicer komaj najedel, veliko pregledal in prevohal, sedaj pa lepo spančka. Zaenkrat nobenega cviljenja, tresenja ali kaj takšnega. No, pa da ne bom preveč hvalila dneva pred nočjo...
Prilagam še slikico ali dve.
Ko sva prišla iz sprehoda, je takoj našel svojo posteljico, čeprav je bil v njej le enkrat:

In seveda takoj zaspal:

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #398 : 05 Februar 2011, 15:41:31 »
Čestitke še enkrat, in veliiiiiko užitkov vam želim! Pa navihanih traparij ki vas bodo spravile v smeh  :P

BiancaBučko

• *
« Odgovori #399 : 05 Februar 2011, 16:22:03 »
 :) o, novi član družine, luškan zelo  :) čestitke tudi od mene, bom spremljala to temo in njegovo odraščanje  :)

Agava

• *
« Odgovori #400 : 08 Februar 2011, 20:53:30 »
No, pa da se malo oglasimo in poročamo, kako se navajamo drug na drugega, ko sem že toliko pisala o prihodu novega družinskega člana  :)
Moram priznat, da nam kar gre. Mali je že čist razcrkljan in ne moreš mu naredit boljšega, kot da lahko zaspi v naročju oz. objemčku. Pravi mali crkljivec je. No, kljub temu pa mu ne dovolimo vsega po vrsti in se mi zdi, da je že malo skapiral, kaj pomeni tisti naš fuj in ne. Ful smo bili zunaj, se veliko sprehajali z našim veliiiikim Šonom (mix šarplanincem in še kaj...) in sploh ne morem verjet, kako lepo gre ob nogah. Upam, da je to ena njegovih lepih značilnosti in da se bo obdržalo. Samo povodec mora še vzljubiti in bo super. Spoznal je že tudi, da muc ni igrača in da vrata priprejo tačko. Edino kakanje in lulanje kjer pride nam pa dela težave.... in posesivnost - o ja, ta je pa že huda! Spoznali smo že tudi kar nekaj kužkov, samo na žalost so vsi tako zelo veliki, da igranje (še) ne pride v poštev, ker ga je ravno za "en ocvirk" v primerjavi z drugimi kužati.
Danes smo se uspeli tudi že zelo umazat - na bučki ima obris črnega kroga in jaz se hecam, da je dobil svetniški sij v vražičkovi barvi. Kje je to staknil, nimam pojma, samo stran brez vode ne gre.
Aja, pa skače že ful, kar pa vem, da ni dobro. Ampak čisto nič se ne boji višine - malo se ujezi, potem pa hop. Študiram, kako naj mu to preprečim.
Skratka, ima ful energije in se sploh ne zna ustavit. Ga moramo kar malo "prisilit" da se občasno malo umiri in počije, ker če ne skače v nedogled in je že ves siten, pa še kar.... popldne ko se stemni, ga pa zmanjka. Nekaj časa se še malo preklada iz povšterčka na povšteček, pa na copate, pa na dekico, kakšno mojo majico, če jo le najde kje in potem končna destinacija - njegova posteljica. In lepo pridno spi do jutra.
Se lepo redi, začetno požrešnost in naval na hrano smo že premagali. Sicer niti slučajno ne poje toliko hrane, kot bi jo po priporočilih iz embalaže mogel, ampak dokler je bajsek in gre teža lepo gor, ne bom paničarila (sem že, pa sem se umirila). Jutri bo pa prvi dan, ko bo moral biti tudi malo sam.... bomo videli, kako bo. Po moje mu bo ful težko, ker zelo cvili že samo če grem v drug prostor in zaprem vrata za seboj. Ampak kaj čmo, drugače ne gre in se bo moral navadit.
No, tako izčrpnega poročila o prvih treh dneh v novem domu pa že dolgo ne, kaj?  ::)  ::)  ::) Ampak sem se do danes celo uspela zadržat, da nisem sproti napisala vsako stvar, ki jo je naredil...  :-[

Pa še slikice; med spanjem uporablja 101 različen položaj, tale je meni ful smešen:

In pa še ena pozerska:

BiancaBučko

• *
« Odgovori #401 : 08 Februar 2011, 20:56:26 »
Cukrček  :)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #402 : 08 Februar 2011, 21:15:05 »
popldne ko se stemni, ga pa zmanjka.

To počne moj še sedaj  :P se hecam da hodi s kurami spat. Ha ha  ;D

S tole rdečo ovratnico me tako spominja na mojo živau ko je biu majhen  :-*  ampak potem ko so čisto vsi mimoidoči rekli oh poglej kako lepa psička, mi je bilo pa dovolj - in od takrat naprej je pri hiši vse v črnem ali modrem...  ;D Mi je pa neznansko všeč rdeča barva na belem psu  :-*
Luštkan na kvadrat! Pa malo se še zelen uhelj vidi, hihi  :P

Še bi slik, še! Da malo podoživimo mladičkasto obdobje, ko tako prehitro mine..  ::)

Agava

• *
« Odgovori #403 : 08 Februar 2011, 21:28:35 »
Ja, uheljček je še fuuul zelen oz. ima ful dlakice zelene. Sem poskusila nekaj umit, pa ne gre. Bo moglo prerastit, ni druge. No, zdej je pa itak v kombinaciji s črno kronco, pa tist pisan smrček, rumene tačke (bel je bil samo ta prvi dan, ko smo ga domov prinesli, he he) in povešen uheljček - še dobro, da se bliža pust!!!

A da lahko to traja, da mu zmanjka tako zgodaj zvečer? No, meni osebno bi bilo boljše, če bi to trajalo zjutraj, ha ha ... Je bil pa tudi naš kokerček Aaron takšen celo svoje pasje življenje - od zelo zgodaj zvečer do poznega jutra, če je bilo nujno pa tudi do sredine dopoldneva, na off. Ja, s kurami spat, točno!

Evo, še ena slikica. Imam jih pa samo od notri, ker še nismo šli na noben foto šoting v naravo.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #404 : 09 Februar 2011, 12:01:44 »
Nam je bilo rečeno da ne smemo umivat ali spirat, je pa trajalo vse skupaj samo kak teden zelenjavnih ušes, nič več  ;)

Potem ko odraste, predvsem psihično, se popolnoma prilagodi lastniku. Naš gre spat ob prvi temi zvečer in lahko z nami spi kot ubit do naslednjega popoldneva brez da bi oko dvignil; lahko pa vstanemo že zjutraj ob 6 in bo v sekundi ready steady go.  :) Ena taka naša kopija je, počne točno tisto, ker mi počnemo.

Kar navadite se, da imate klovna doma  :P

McKruster

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #405 : 09 Februar 2011, 15:01:25 »
Vidim, da pri spanju povsem posnema svojega fotra...cuker je  ;D

Agava

• *
« Odgovori #406 : 09 Februar 2011, 20:17:08 »
Vidim, da pri spanju povsem posnema svojega fotra...cuker je  ;D

He he, ja kri ni voda pravijo! Pa crkljivček je tudi, joj kok se rad stiska!

Agava

• *
« Odgovori #407 : 19 Februar 2011, 13:49:52 »
No, da spet malo poročamo, kako kaj pri nas. Coco je pravi mulček, vsepovsod ga je dosti, vse ga zanima in vse mora poskusit z žvečenjem. Koplje po zemlji, išče drekce, uživa na snegu in nič ne posluša - pravi mali terierček!  ::)
Povodca se ne brani več toliko, še vedno pa ne uživa v sprehodu, kadar ga ima gor. S sobno čistočo pa imamo še vedno fuuuuul probleme, sem že čisto obupana! Pa hranjenje nam tud nikakor ne gre, ta teden se ni zredil čisto nič. Smo poskusili tako, da pač če ni pojedel, ni dobil drugega, pa umikanje posode čez čas, pa puščanje posode, da bi jedel, ko bi mu zapasalo....pa ni nič pomagalo. Sedaj pa od včeraj prakticiram nove brikete (Hillsove, drugega pri nas za puppye small breed nisem dobila), dam jih samo ene par med Eucanubine in poje kot bi mignil! Zjutraj po briketkih še žlico probiotičnega jogurta - tega obožuje. Ne vem več, a zafrkava al kaj, ampak deluje! Jaz ga pač nisem mogla pustit brez hrane in ko sem vidla, da je vsak dan bolj suh (ker raste pa, o ja, že pravi velikan je :D= in laufa in skače in...). In pa enkrat na dan, ponavadi za 3. ali 4. obrok, bo sedaj dobil še kaj drugega, običajno kuhano. Za danes in jutri se kuha puran, piščančji srček in korenček. Za nagrade pa samo brikete oz. posušeno račko za "jackpot", razni pasji piškotki in priboljški so do nadaljnega ukinjeni.

toliko zaenkrat o našem pasjem trmoglavcu, ki me je včeraj zvečer na sprehodu spravil skoraj do živčnega. Madonca sem bila jezna.....ampak je bila šola zame, sem poštudirala, da tisto njegovo cviljenje, ko ga primem za gubo na vratu ali za ovratnico, pomeni samo izsiljevanje in sedaj to prakticiramo, kadar je res hudo. Če mi ga uspe ujeti, seveda.....  :P

Lep pozdravček, gremo na sonček, ki je pokukal izza oblakov. Lp

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #408 : 19 Februar 2011, 14:59:05 »
sem poštudirala, da tisto njegovo cviljenje, ko ga primem za gubo na vratu ali za ovratnico, pomeni samo izsiljevanje in sedaj to prakticiramo, kadar je res hudo. Če mi ga uspe ujeti, seveda.....  :P

Grabljenje za gubo je za vsakega psa, kaj šele za takšnega mladička, travmatično, zato cviljenje nikakor ni izsiljevanje, temveč odraz njegovega strahu! Če si ne želiš psa zatravmirati do te mere, da si boš popolnoma porušila odnos z njim, tega ne počni več, ali pa ga boš še bolj lovila okrog, saj bo še bolj bežal pred tabo. Obstaja veliko drugih, učinkovitejših in prijaznejših načinov vzgoje in kaznovanja. Stresanje za gubo je ubijalski prijem (tako psi ubijajo) in nikakor ne prijem, ki bi ga uporabila pasja mati (kljub raznim zastarelim teorijam o vzgoji psov).

diva1

• *
« Odgovori #409 : 19 Februar 2011, 15:49:52 »
Kalsang, žal pa se z napisanim s tabo ne morem strinjati.
Marsikdaj se, ( z zanimanjem preberem tvoja razmišljanja), tokrat pa žal nisva na isti "valovni dolžini

Če psička nežno (pa res nežno!) primemo za kožno gubo in ga narahlo potresemo (ne stresamo v nedogled ali ga "vlačimo" ) z dvema prstoma- prekinemo neko nezaželjeno "vedenje".

Psiček obstane in preusmeri pozornost.--.  Se ne ustraši, kot navajaš.... Se mu ni nič slabega zgodilo.... S tem ga ne kaznujemo!    Ga ne stravmiramo!  ...Kot navajaš...

Želimo mu samo preusmeriti pozornost.... Se obnese...

Glede "ubijalskega prijema" - psi  pa  večinoma ubijajo s prijemom POD VRAT - ZADUŠIJO!

Pasje mamice (citiram tebe)  pa se  še vedno kljub raznim zastarelim teorijam o vzgoji psov zelo rade poslužujejo zgoraj opisanega... Tudi mladičke prenašajo tako....
In resnično  zaradi tega niso "vzgojile"  čustveno prizadetega in travmatičnega potomca. Samo  red in hierarhijo so vzpostavile. Govorim iz lastnih izkušenj...

In tako je že stoletja....

Pa brez zamere...
Še vedno pa bom z veseljem prebirala tvoja mnenja. Amen!

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #410 : 19 Februar 2011, 15:59:56 »
Imaš pravico, da se ne strinjaš, ampak vztrajam pri svojem stališču, ki je tudi veljavno kinološko stališče. Glede ubijalskega prijema vem, o čem govorim. Sem žal imela priložnost videti, ko je to drug pes počel mojemu psu. Psice pa nisem še nobene videla svojih mladičev prenašati okrog na takšen način. Suvati z gobčkom in usmerjati, da, ne pa držati za vrat.

Tako se psa ne vzgaja! Neželeno vedenje se lahko prekine na veliko drugih, prijaznejših načinov.

Sicer bo pa agava sama (žal) čez nekaj mesecev sama ugotovila, v kaj bo vzgojila svojega psa, oziroma, zakaj njen pes cvili, ko ga prime za vratno gubo. Od veselja ziher ne.

Besede amen pa za razliko od tebe ne bom uporabila. Ne pišemo božjih zapovedi. ;)

diva1

• *
« Odgovori #411 : 19 Februar 2011, 16:46:40 »
Teorija... , teorija..., teorija... Praksa pa govori drugače....

Ni bil moj namen te prizadeti..., še najmanj...

Sem pa že videla pri lastnih leglih  (najbrž tudi ostali vzreditelji), kako psica nežno z zobmi prime svojega nekaj dni starega mladička, ki je
"odtavall" na drugo stran "jaslic" in cvili  ter ga prenese k ostalim.  Se vleže med njih in se umiri...
In je zopet pasja družinica popolna...

Razen, če je z našimi psicami kaj narobe? Mogoče...?
Glede vzgoje mladička - se strinjam - vsak lastnik ima svoje "prijeme". Naj bodo nežni, prijazni, - slej kot prej bodo obrodili sadove...
Z nagrado.... Saj kužki hitro povežejo....
Nisem in NE TRDIM, da mora biti prijem za kožno gubo na vratu na "jedilniku"nekajkrat na dan.

.... sem samo povedala, da z njim psička "preusmerimo"...

O vzgoji (kot jo generalno) omenjaš, pa so strokovnjaki in pasji psihologi  napisali že nič koliko knjig in priročnikov...
Kalsang, da ne bo pomote - jaz  nisem debatirala o vzgoji...
Skupni cilj nas vseh pasjeljubcev pa je vendar isti- imeti vodljivega, socializiranega, "prijaznega" psa.
In še vedno velja, da je pes ogledalo lastnika.
In mi  nimamo težav.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #412 : 19 Februar 2011, 18:20:19 »
Sem pa že videla pri lastnih leglih  (najbrž tudi ostali vzreditelji), kako psica nežno z zobmi prime svojega nekaj dni starega mladička, ki je
"odtavall" na drugo stran "jaslic" in cvili  ter ga prenese k ostalim.  Se vleže med njih in se umiri...
In je zopet pasja družinica popolna...

To je nekaj povsem drugega kot človeški prijem za vratno gubo. In ja, to kar opisuješ ni travmatično. To, na kar pa jaz opozarjam je pa grabljenje za vrat in po možnosti še stresanje, česar se nekateri ljudje radi poslužujejo, vendar tega psica ne počne. Mislim, da govoriva o dveh različnih stvareh. In zdi se mi, da agava počne to, o čemer govorim jaz.

Ne, nisem prizadeta, pa tudi verjamem, da s tvojimi psi ni nič narobe. Ampak agava piše o tem, kako njen pes cvili, ko ga ona prime za vrat. Se ti to zdi primeren prijem za vzgojo trimesečnega mladiča?

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #413 : 19 Februar 2011, 18:23:36 »
Malo vem kaksni so visavci saj sem imel nekakom gledati njegovo odrascanje. So cisto pravi terierji :).
Problem je bil, da se je pes zagnal za vsem premikajocim. Lastnik ni hotel nikoli bolj drasticno ukrepati...............z raznimi pozitivnimi motivacijami, preusmeritvami pozornosti.....se zmeraj je bilo najboljse zapoditi se. Epilog se je koncal s sreco v nesreci........psa je kar dobro "butnil" avto (nic zlomljenega) in od takrat naprej je problem resen, pa se pes nic ne boji avtomobilov, itd.
In nekako se kar strinjam z dino1 s tem kar pise. Kdaj pomaga tudi bolj drasticen prijem cisto brez vsakrsnih posledic za psa. Iz svojih izkusenj, pa ne pretepam psa.............da ne sme iti na cesto, ko je na dvoriscu, da je odpoklic v situaciji, ko se priblizuje avtomobil skoraj 100% ali pa pocaka na ukaz....pozitivna motivacija ???.......ni slo drugace kot z "negativno" motivacijo.

Agavin problem je lahko v tem kako se ukrep izvaja in v kaksni situaciji. Velika napaka je psa lovit, da dobi kazen ::)...............kazen mora priti v trenutku, "kratka in jedrnata"....................ce ne jih mora potem pa Cezar brcati ;D . Prav vseeno bi bilo, ce bi ga brcal od spredaj, samo izgledalo ne bi ravno za na TV, ljubitelje psov ;D in najvaznejse, kazen bi lahko "prevec" povezal z njim ;) .
Brca od zadaj boli ravno tako kot od spredaj :).
Psi ne poznajo demokracije ampak kardelno hierarhijo...............in vodjo spostujejo zato "ker radi delajo", ker ga imajo "ljubijo" ???....lahko.....ampak tudi zato, ker se ga do dolocene mere bojijo in spostujejo  :)
Ce stvar ne drzi, potem s z nami samo zaradi hrane :o

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #414 : 19 Februar 2011, 18:28:19 »
V vsakem primeru so z nami "samo" zaradi hrane: ker jih futramo, ker jim nudimo varno zavetje. To jim je daleč na prvem mestu in so pripravljeni prenesti marsikakšen teror za polno skledo in zavetje. Tisti, ki jih je strah svojega lastnika, niso z njim, ker se ga bojijo, ampak kljub temu, da se ga bojijo. Jim pač polna kastrola več pomeni. ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #415 : 19 Februar 2011, 18:54:54 »
 ;D ;D ;D......pri "nas doma" so vsi dobrodosli, da se lahko prepricajo o stanju. Najbolj zazeleno je, da pridejo s svojimi psi, ce jih imajo.

Agava

• *
« Odgovori #416 : 19 Februar 2011, 20:27:51 »
Živjo.

No, da napišem še enkrat - s tem prijemom za gubo in "stresanjem" nisem mislila šejkanja in vlačenja na vse strani! Saj vendar imam občutek, da gre za zelo majhnega in drobnega kužka, pasjega dojenčka! Sem ga samo prijela za ovratnico in ko se je začel zvijati in metati po tleh, še za gubo. To je trajalo nekaj sekund. Naj poudarim, to vsekakor ni moj način pasje vzgoje, bil je izreden primer in se ne dogaja ob vsaki njegovi neposlušnosti. Ko je notri, se vse lepo "zmeniva", zunaj pa je kaos. Pri nas smo večinoma dneva zunaj, ker se pač zunaj dela in zato so zunaj tudi kužki. In niso na povodcu, prosto se sprehajajo in tekajo okoli naših nog, tudi na sprehodu (na domačem terenu, ne pa tudi, ko kam gremo), to je pač prednost življenja na vasi in na veliki domačiji, kjer imajo kužki ogrooooomno prostora. Kar pa je slaba stran tega, je to, da obstaja tako najbrž več potencialnih nevarnosti in pes mora razumeti odpoklic v nulo! Prav tako mora obladati tudi to, da jo ne ucvrne čez drn in strn za vsak šum in listek. Tako smo imeli navajene vse pse, nikoli ni bil noben na kaki ketni, zaprt ali kakorkoli drugače omejen.... ali kakorkoli fizično prisiljen ali kaznovan, če tega ni ubogal. In do sedaj še ni bilo nobenih slabih izkušenj ali incidentov. Imamo doma še enga psa, mix NO&šaro, ki vedno leži na pragu ali na travniku nad hišo, od koder ima pregled na celo dvorišče. Pa mu ne pade na pamet, da bi kam šel, prav tako se ni od nog premaknil moj prejšnji koker Aaron, ta je bil še posebej "naliman" na nas in se ni ganil niti za ped od nog tistega, ki ga je spremljal, ne zunaj ne notri.

Kakorkoli že, jaz sem pripravljena poslušati in prebrati vse vaše ideje, prepričanja, izkušnje .... kako naj našo teriersko bučko vzgojim v normalnega psička, ki me bo lahko vsepovsod spremljal in mi bo v eliko veselje. Pa kritike tudi, ko ga kaj usekam mimo. Samo lepo prosim, ne mislit, da mučim psa in mu povzročam bolečine, ker me kar stistne ob taki misli.

Pa dajmo to sedaj tu zaključiti, da ne "smetimo" preveč teme o višavčkih in se te stvari zmenimo preko osebnih sporočil ali pa v ustrezni temi.
Hvala, da ste me prebrali!

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #417 : 19 Februar 2011, 22:37:52 »
Glede na prebrano in iz čisto lastnih izkušenj je pri Cocotu verjetno tudi malo izsiljevanja zraven  :P  terierske buče se ne sme preceniti, takrat ko si najmanj misliš te prinesejo okrog in to tako, da se potem lahko samo še smejiš ker si "čas za kazen" že zdavnaj zamudil  :P  Hudo dvomim da bi cvilil zaradi telesne bolečine ob prijemu za ovratnico. Ob tem primeru je pomembno da ne spustiš ko se izvija - izpusti pa takoj ko se umiri.
Moja lastna izkušnja je bila kar se tiče cviljenja in izvijanja ko je kaj hotel dosečti dokaj podobna (ko je bil mladiček). Na vrvici sicer ni imel problemov - razen ko je gospod želel priti do česar, kar je on hotel. Bog ne daj da sem takrat napela vrvico - ampak z mojo trmo sem se prepričala da bo tudi on nekoč popustil in sem obstala kot vkopana (z enakim položajem vrvice - razen kolikor jo je sam dodatno napel), nisem lazila za njim samo čakala sem da se umiri. Je bilo potrebno, enkrat, dvakrat, da je razumel da mu cviljenje prav nič ne pomaga - in od takrat naprej ni bilo več problemov na vrvici.  Pohvalila in nagradila sem umirjenost.

Če imaš kliker, agava - priporočam čimprejšnjo uporabo - ko bo konec izvijanja klik+nagrada. In večkrat vmes ko bo umirjen in lepo hodil na povodcu. Če se začnejo scene, obstoj, običajno vlačenje v takšnem in drugačnem smislu "upornika" samo še podkrepijo.

Vso srečo - in še kaj fotk!  :P

Agava

• *
« Odgovori #418 : 21 Februar 2011, 18:46:19 »
Čao,
evo nas, še smo tukaj. Ja, se kar ukvarjam s tole trmo malo. Na trenutke je res naporen... ne vem kje ima skrite toliko trme, ko je pa vendar tako majhen  ???. Če smo notri, ga pač pustim oz. bolje rečeno zignoriram. Tudi če med vadbo trikcev. danes je npr. ležal 1 meter stran od mene, gledal roko s priboljški in lajal. Pa sem ga nekaj časa prepričevala, potem pa odnehala. Seveda me je takoj za tem že fehtal, ampak kar je ne, je ne, pa četudi sredi najbolj luštnega. Ker res izkoristi vsako napako, ki jo narediš. Da ne rečem, kako mu pa ratuje pri starših.... Očeta je že čisto okoli prstov ovil. Ja, hitro mu je ratalo, glede na to, da je bil oče še prejšnji teden "ful proti" temu kužku in ga nič ne briga za njega... sej po svoje mi je smešno, samo kaj, ko vem, da kuža samo izkorišča.... mamo pa itak, za njo je revček mali....
Jah, zunaj je pa povsem druga scena. Če mu samo enkrat popustim, ko je na vrvici, je konec, kar salte začne delat. sedaj imamo drug režim - ko je najbolj priden oz. ko se neha upirat na vse pretege, je za nagrado do konca sprehoda brez povodca, vmes tudi kak briketek kot  nagrada. Takrat pa ni problema, ne gre dva metra stran od mene. Je kot mala petardica, kot mu dostikrat rečem, in seveda ga je zunaj zaenkrat še nemogoče kaj veliko poslikati. In končno se mu je odprl apetit, juhu! Če ga je volja, mu je vse dobro.
Skratka, v tole bučko trmasto je reeeees težko kaj spravit, ampak se trudimo! Predvsem pa ga veliko sprehajamo in moram priznat, ponoči je zaenkrat res priden. Lepo spi od večera do jutra. In potem, če se meni še ne vidi vstat, sedi pri postelji in cvili, ko se premaknem..... vmes sicer prežveči kak copat.

Pa ena današnja iz sprehoda, kolikor toliko, da ni vsa motna. Njemu se pač ne da čaka, da poslikam....

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #419 : 21 Februar 2011, 19:02:28 »
No kaj smo ti še nedavno nazaj govorili o trmi  :P  hehehehe  ;D  pa si rekla da skoraj ne verjameš  ;)

Če bo to z nagrado, da je brez povodca, delovalo, potem super.  :)  Tako sem jaz Teryju zviševala vrednost cufe - ko se je dobro cufal, je za nagrado lahko oddirkal krog okoli hiše (to mu je sveta stvar); čez nekaj dni se je že tako rad cufal, da je skoraj čudno gledal, ko sem ga sredi igre prekinila naj gre ven..  ::)  Nematerialne nagrade včasih naredijo čudo. Upam da se mu bo popravilo to (ne) sprejemanje povodca.

Da ga je pa težko ujet pri miru, razen ko spi, pa kar rada verjamem  ;D