Avtor Tema: "nevarni" psi  (Prebrano 47315 krat)

simi

• *
  • Spol: Ženski
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #120 : 07 Januar 2009, 11:11:40 »
.. je pa res morda problem pri intervencijah, ampak pomojem je takrat toliko zmede,.. in verjetno tudi pes takrat čuti, da je nekdo prišel pomagat in ne bo kar napadel..

Misliš da pes res tako odreagira?

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
    • noorin album
"nevarni" psi
« Odgovori #121 : 07 Januar 2009, 12:51:46 »
Jaz sem živela na deželi, skoraj 20 let, pa smo imeli kar precej takšnih z lepljivimi prsti.Še sreča, da je očim letal okrog hiše z metlo in se drl da ima puško...Mama pa iz okna dol, da že kliče policijo. Ko sem še živela doma, pri družini, nismo imeli psa.Zdaj imajo maltežana, ki kadar se kdo samo približa hiši tako laja, da še sosedje pogledajo kaj je. Če bi kdo prišel z resnim namenom ropanja, bi se mali lahko samo skril.
Če bi mene kdo oropal, ko me ni doma, ko je pes sam, nimaš kaj, pač poskušaš dobiti svoje nazaj, kaznovati tistega, ki je ropal, s pomočjo pristojnih seveda. Da pa mi pretepejo psičko, potem se mi pa zmeša in mi sigurno ne bi bilo dovolj samo dobiti nazaj ukradeno. To se mi zdi grozno, za tisto pretepeno psičko. Midva nimava otrok, zato je ona (psica) edina, za katero skrbiva. Če mi vzamejo njo, je isto, kot da mi vzamejo družinskega člana. Mi je pa smešno in bedasto, da se moramo MI, vsi mi na forumu in ostali sekirati in obremenjevati zaradi nekih gnilob, ki bi nas utegnili ogrožati. Naj se oni obremenjujejo, če jih bodo dobili, zaprli, kaj jaz vem...Jaz Noore(psica) nisem vzgajala tako, da bi bila nasilna. Spremljala sem jo dobesedno od trenutka, ko se je skotila, vem kje je "gor zrastla", vem kako je preživela svoje prvo leto življenja, zato lahko rečem, da ni doživela nič stresnega, da bi se odzivala nepredvidljivo. Vseeno pa vem, da je pes, da ji v glavo ne vidim, nihče me še ni napadel, da bi bila ona zraven, zato ne vem kako bi odreagirala. Mislim, da bi se razburila, ampak v moji prisotnosti ji ne bi pustila da koga napade, tudi če si to zasluži. smola je pa, da se kaj zgodi, ko je sama doma. Je zeloo radovedna, stanovanje je majhno, v 50 kvadratrih se nima kam skriti, kako bi se pa odzvala na udarce, mislim prave udarce, iz človeške hudobije pa ne vem. Ko je kregana, ko ve, da je kaj naredila narobe ji je takoj hudo, mi ne rabimo prakticirati nekih hudih lekcij, samo fuj in gre kar stran in ve, da je narobe.Da bi jo neka tretja oseba, ki jo prvič vidi nadrla, ali tepla, ali porivala stran...kaj pa vem.
SEm se spomnila enega psa, ko smo že ravno pri nevarnih. Pri nas, v Mariboru je veliko takšnih, katerim je frajersko imeti nevarnega, norega psa.Nedorasla mladina, wannabe gangsterji, ki se jim zdi to strašno frajersko. Pri enemu od veselih dobrosrčnih rejcev pitbullov se je tako en čudak odločil, da bo enega vzel in ga vzgojil v svojega zaščitnika. Ne vem kaj je s psom delal, tisti, ki ga poznajo pravijo da pes niti ni bil socializiran, samo naučen napadati. In se je temu človeku zameril nekdo, je šel po mestu, iskat tega, ga našel in spustil psa na njega. Baje je bilo grozno, poškodovanec je pristal v bolnici, kjer je bil kar dolgo, potem pa še okrevanje...Služba in šola..je pač moral pozabiti za nekaj časa.Jaz sem bila takrat pametna, da bodo psa sigurno uspavali, saj to ne bi šel noben prevzgajat, pes je namreč grizel vse po vrsti, samo da je "gazda" pokimal... >:(
Nekaj časa je bila okrog tega tišina, potem pa izvem da se ljudje tepejo za mladiče le tega psa.Očitno ni šel dovolj hitro spat.Najhuje pri vsemu temu je, da so fantje,( ki sem jim je to zdelo nadvse cool, imeti namreč psa, ki bi ubijal zate, na ukaz seveda) dobili navdih in potem te svoje pitbulle zapirali v temo, futrali z nevem čim vse, da so psi pridobili na mišični masi...To se ne bo končalo. Nekaj časa sem si zelo želela narediti nekaj, da se konča. Pa klicanje okoli in svetovanje ni nič pomagalo, kvečjemu po nosu bi jih lahko dobila.
Fant pozna nekaj kvazi rejcev bullov, različnih..pri nas jih je res veliko.To so legla vsakič ko se psica goni, en samec je vedno na voljo za naskok, vzgajajo pa le pse, ki bodo človeku vedno stali ob strani, bodo zanj naredili vse..Saj vendar pes more bit malo "ošter", a ne? ??? Meni je slabo ko to gledam, po temtakem se mi zdi, da to, da izkoriščajo pse za kotitve in preprodajo mladičev ni najhujša stvar!Nekateri pravijo, da gredo stvari na boljše, tudi jaz sem bila tega mnenja..včasih.Zdaj pa ne mine niti en sprehod, da ni nekje v bližini kak vrhunski mladič, ki ga pri manj kot 2 mesecih veselo "šuhtajo", bodi no nevaren, bodi hud, da mi boš v ponos. Tisti psi, ki so se pač obrnili in razvili drugače, pa pristanejo v azilu, pridni in prestrašeni bullčki. Saj se da z lahkoto psa zvezat na ograjo azila in počakat da kdo pride,ne.

saba

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #122 : 07 Januar 2009, 12:54:29 »
..Psičko (staffordko) pa dobro pretepla. :-\

Ubogi pes :'( in kdo ve kakšne "vedenjske" posledice ji to lahko pusti. Sigurno pa tega nihče ne bo jemal v obzir, če bi se v prihodnosti v enaki ali pa podobni situaciji branila - "nevaren pes", itak  >:(

Pred mesecem so mi vlomili v stanovanje in ker imam Lolo v kletki, ko me ni, se ji ni zgodilo nič. Kaj bi se pa zgodilo, če bi jih navdušeno pričakala in pozdravila pri vratih, si pa raje ne predstavljam  :(

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
"nevarni" psi
« Odgovori #123 : 07 Januar 2009, 12:58:53 »
http://uk.youtube.com/watch?v=cJueekvhRDI&feature=related

Še en od mnogih prispevkov na to temo, ampak na začetku pišejo ene pomembne zadeve... med drugim tudi "I was bred to never quit."

Meni je pa všeč poved proti koncu: "Because what man does not know..man fears. And what man fears...man destroys."
Odkrito in nič zavito v papir....
ah jej.......

Lanabela

• Pravi Pesjanar
"nevarni" psi
« Odgovori #124 : 07 Januar 2009, 13:07:55 »
Citiraj
je pa res morda problem pri intervencijah, ampak pomojem je takrat toliko zmede,.. in verjetno tudi pes takrat čuti, da je nekdo prišel pomagat  in ne bo kar napadel..

Ja figo namalano. Moje sicer skrajno miroljubne kuzle so prav grdo odreagirale na "vdor" policaja na naše dvorišče - imeli so eno intervencijo zgoraj na parkirišču, zaslišali so pse zgodaj zjutraj, ko je še temno in pošteni ljudje večinoma spijo, pa so poslali enega naj malo pogleda, če ni slučajno kdo vlomil. Ni se predstavil, nisem videla, kdo je, ker me je oslepil z baterijo, pa še nekaj se je drl. Psice so ga obkolile, grdo gledale in se sploh kar najbolj grozno napihovale. Lahko bi jih odpoklicala, ampak jih zanalašč nisem, ker sem bila prepričana, da se tako skrajno nesramno lahko vede samo kakšen pijanec. Če bi ostal pri miru, bi bilo vse OK. Če bi kaj prijaznega rekel tudi. Je pa hotel zbežati, pa še nekaj je robantil zraven. seveda ni imel šans, ustavile so ga po parih metrih, pri čemer ga je tahuda betka tudi rahlo uščipnila. No ja, končalo se je tako, da je bilo obema nerodno in sva se drug drugemu lepo opravičila. Celo počohal je hudobne kuzle.
Ampak to je bilo še pred famoznimi mastifi. Zdaj si celega krdela ne bi upala spustiti na nikogar. čeprav točno vem, da tudi kadar so v skupini izjemoma ščiplje samo ena, pa še ta prime za obleko, kože se dotakne samo po nesreči. Zgleda pa res grozljivo.

Ribica_Tina

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #125 : 07 Januar 2009, 13:10:26 »
Ja, Simi...si zadela...

simi

• *
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #126 : 07 Januar 2009, 13:23:24 »
Sranje >:( pa je ok z njo? Kolk je bila poškodovana?

Bemti no...

Ribica_Tina

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #127 : 07 Januar 2009, 13:35:32 »
Bla je klobasasta, našli so zlomljeno metlo. Zdej vprašanje, če sta imela mulca tudi paralizator. To so ble vidne posledice. S tem, da so se dejansko srečalo z roparji. Barabe ven skozi okno, unadva pa skozi vhodna vrata notri. Reva ma itak tačko bolečo od borelije, pol pa še to.

simi

• *
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #128 : 07 Januar 2009, 14:05:18 »
Matr sem jezna! A daj nehi srečal so se? Pomoje da bi bil učinek paralizatrja viden če so se dejansko srečal. Boga revčka no.

Ribica_Tina

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #129 : 07 Januar 2009, 14:30:35 »
Matr sem jezna! A daj nehi srečal so se? Pomoje da bi bil učinek paralizatrja viden če so se dejansko srečal. Boga revčka no.

Ej, ne vem...sej je tko, da potem niti ni važno, kolk pokradejo, ampak najprej pogledaš, če je pes ok. Si predstavljaš, da bi bla doma otrok in lastnica sama? Ker so jih očitno nekaj časa opazovali?

simi

• *
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #130 : 07 Januar 2009, 14:32:52 »
Sem ja pomislila na to, kaj bi bilo če bi bila doma še žena z otrokom.  Daj počohaj Bony še v mojem imenu, ko se srečate.

TibiQ

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #131 : 08 Januar 2009, 11:11:18 »
Eni ja, eni verjetno tudi ne, ampak tu pa res pol nimaš kaj, razen če mogoče kdo predlaga, da je treba pasmo iztrebit ali pa da mora pes med odsotnostjo lastnika od doma, doma nositi nagobčnik.  :-\

TibiQ

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #132 : 08 Januar 2009, 11:29:34 »
Irena, tvoj primer ni čisto taka intervencija, ko je kaos,.. in ko se čuti, da ljudje želijo pomagat. Sama praviš, da niti tebi policaj ni deloval prijazno,.. Sicer pa velja enak odgovor kot Simi in enako kot sem prej v nadaljevanju napisala.

simi

• *
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #133 : 08 Januar 2009, 11:39:35 »
Eni ja, eni verjetno tudi ne, ampak tu pa res pol nimaš kaj, razen če mogoče kdo predlaga, da je treba pasmo iztrebit ali pa da mora pes med odsotnostjo lastnika od doma, doma nositi nagobčnik.  :-\
V večini primerov pes odreagira agresivno, ker če je količ kaj psa, bo svojega lastnika branil. In najbolj ga je treba branit takrat, ko je nemočen.

To da pes čuti, da se je prišlo pomagat lastniku je skoraj da tako, kot da ti je pes iz zavetišča življenjsko hvaležen, ker si ga rešil.

TibiQ

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #134 : 08 Januar 2009, 12:16:26 »
Ja, saj imaš prav. V večini primerov je verjetno res tako. Ampak tu pač ni kaj dosti za narest ane, če je predpostavka, da si naredil vse, kar se je dalo narediti pri vzgoji,..

era

• *
  • Dogs never lie about love.
"nevarni" psi
« Odgovori #135 : 08 Januar 2009, 19:58:18 »
Ne vem kako je z vami, vendar jaz mislim, da v moje stanovanje nima nihče vstopa, če ga jaz ne povabim. In če bi kdo vstopil proti moji volji, se bi pač srečal z mojim psom. Tukaj mislim, da jaz ne morem nič. Razen če imam v stanovanju kletko v katero zaprem psa, ko me ni doma, da slučajno nebi poškodoval vlomilca, ki me pridee obiskat in si za nedoločen čas sposodi moje osebne stvari >:(. Jaz mislim, da ima pes vso pravico branit kar je njegovega. Pa to nima nobene veze z "nevarnimi pasmami".
 Tudi španjelček brani svoj prostor, samo da se ob njem ne spotakne pol Slovenije tako ,kot v primeru AST, PIT BULLA, ROTIJA, .... (ker to so pa "nevarni psi").

tjas

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #136 : 09 Januar 2009, 07:56:46 »
Ne vem kako je z vami, vendar jaz mislim, da v moje stanovanje nima nihče vstopa, če ga jaz ne povabim. In če bi kdo vstopil proti moji volji, se bi pač srečal z mojim psom. Tukaj mislim, da jaz ne morem nič. Razen če imam v stanovanju kletko v katero zaprem psa, ko me ni doma, da slučajno nebi poškodoval vlomilca, ki me pridee obiskat in si za nedoločen čas sposodi moje osebne stvari >:(. Jaz mislim, da ima pes vso pravico branit kar je njegovega. Pa to nima nobene veze z "nevarnimi pasmami".
 Tudi španjelček brani svoj prostor, samo da se ob njem ne spotakne pol Slovenije tako ,kot v primeru AST, PIT BULLA, ROTIJA, .... (ker to so pa "nevarni psi").

Se čisto strinjam s teboj.  ;)

Nika

• *
  • Buda
"nevarni" psi
« Odgovori #137 : 09 Januar 2009, 07:58:22 »
To da pes čuti, da se je prišlo pomagat lastniku je skoraj da tako, kot da ti je pes iz zavetišča življenjsko hvaležen, ker si ga rešil.

Ko sta šnavcer in kokeršpanjelka enkrat preživljala dopoldne v boksu, je psička po nesreči dobila tačko med deske in se začela dret kot žerjav. Nikogar ni bilo doma, sosed pa je na srečo prišel prečekirat, kaj se dogaja. Ne glede na to, da je šnavcer le redko dovolil vstop v boks celo družinskim članom, je sosedu čisto prepustil reševanje Tisine tačke. Sem prepričana, da je čutil kaj se dogaja

Yo

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #138 : 09 Januar 2009, 08:15:58 »

Se čisto strinjam s teboj.  ;)

Ko se nekaj takega zgodi, nikogar ne zanima, če se ti ali jaz strinjava s tem ali ne.
Zakon in posledice so za vse enake. Neglede na tak ali drugačen pogled na zadevo.
Pa če se na glavo postavimo vsi skupaj.

tjas

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #139 : 09 Januar 2009, 08:33:03 »
Ko se nekaj takega zgodi, nikogar ne zanima, če se ti ali jaz strinjava s tem ali ne.
Zakon in posledice so za vse enake. Neglede na tak ali drugačen pogled na zadevo.
Pa če se na glavo postavimo vsi skupaj.

To je meni čisto jasno, ampak je zakon za pop!"%it d......!  >:( :-X

Lanabela

• Pravi Pesjanar
"nevarni" psi
« Odgovori #140 : 09 Januar 2009, 12:41:28 »
No saj če imaš psa dovolj varno zaklenjenega v stanovanju ali v pesjaku, pa ti nekdo vlomi, potem ti res težko nalepijo kakšno kazen. Vendar pa se nesreče vseeno dogajajo. Psi so, roko na srce, zelo redko res varno zaprti. Prav redko vidim grizljivega psa na dvorišču za res varno ograjo. Večina ograj je dovolj nizkih, da jih pes lahko preskoči, če se mu res močno zahoče (joj, saj tega še nikoli ni naredil.....). Ponavadi se da najti vsaj kakšno šibko mesto, kjer se da ograjo spodkopati (saj to ni mogoče, saj je moral narediti luknjo vsaj pol metra pod cement...) Tudi še tako varna in visoka ograja nič ne zaleže, če je dovolj visok sneg ali pa kakšen kup snega, ki pade s strehe ali pa ga nameče recimo sosed. Da o vratih ne govorim. Pes se splazi pod njimi (joj, sploh nisem pomislil, da se tako splošči), izkoristi trenutek in uide medtem ko gremo ven z avtomobilom, pozabimo zakleniti... Meni se je ena psica celo naučila odklepati (sicer preprosto) ključavnico. Razne zatiče in zapahe pa je znala zelo spretno odpreti celo koza. Tudi iz zaklenjene hiše se da priti - meni so psice ušle tako, da so naredile luknjo v streho in poskakale dol. Čez okno uiti sicer niso mogle, ker so gor "križi", je pa zato lahko prišel noter dovolj majhen cucek, čeprav je moral skočiti za svojo velikost neverjetno visoko.

In v zgoraj omenjenem primeru šnavcer in španjelka očitno nista bila varno zaprta v pesjaku - če bi bila, bi sosed ne mogel kar tako stopiti noter. Pes bi ga lahko grdo pogrizel. Vsekakor zelo neumno, saj sosed niti pod razno ni mogel vedeti ali bo pes dovolj "pameten" da ga bo spustil noter (ali pa potem ven).
V Italiji se je še ne tako dolgo nazaj zgodila taka nesreča - sin, vzreditelj Cane corsov, je imel svoje pse "varno" zaprte v ogradi. Njegovo mamo, ki je prišla na obisk, so psi zelo privlačili, rada bi jih hranila, a ji je sin prepovedal. Ko ga ni bilo doma, je izkotistila priložnost, kljub izrecni prepovedi je šla v ogrado in psi so jo strgali do smrti. Ženska si je bila sicer čisto sama kriva, ampak sinu to verjetno ni bilo preveč v tolažbo.

simi

• *
    • Škd Bajka
"nevarni" psi
« Odgovori #141 : 09 Januar 2009, 12:48:32 »
Maš mogoče v spominu če se je potem še kaj pisalo o tem nesrečnem primeru. Kolikor se spomnim so bil iti psi drugače čisto ok. Me pa zanima česa so jih "obsodili"

era

• *
  • Dogs never lie about love.
"nevarni" psi
« Odgovori #142 : 09 Januar 2009, 13:06:58 »
Res je nesreče se dogajajo. Jaz osebno mislim, da pes tudi v ograjenem vrtu ne sme biti sam, ampak mora biti nekdo z njim. Če ne moraš biti z njim, pa naj bo s teboj notri ali v boksu. Sam nima kaj početi zunaj. Pa ne zaradi tega, da bi preskočil ograjo in ušel ali koga napadel, ampak lahko ga naprimer kdo draži ali mu kdo kaj vrže. Lahko čisto dobronamerno pa psu vseeno škodi. Polek tega pa sem jaz rada na tekočem kaj moj pes malca :).
Pač psa moraš imeti pod nadzorom. Lahko še tako paziš, pa se ti  hitro kaka bedarija zgodi. Kaj šele, če živiš v prepričanju "moj že nebo nič naredil" ali pa "meni se to že ne more zgodit". Zato pa v primeru, ko te ni doma, je pes varno v hiši, no vsaj naj bi bil  (par postov nazaj smo lahko prebrali, da ni nujno tako :(). Pa to seveda spet nima veze z "nevarnimi pasmami"  ;)

Nika

• *
  • Buda
"nevarni" psi
« Odgovori #143 : 09 Januar 2009, 13:13:44 »
Tu nisem hotela debatirati o primernosti sosedove odločitve, bistvo je, da je po mojem mnenju pes čutil da želi človek pomagati nemočnemu bitju in je zato ravnal "pravilno" (instruktor je pisala, da v takih primerih pes ravna ravno nasprotno). A so še kake druge razlage, glede na to da je bil na splošno precej zaščitniški do nje?

Boks je zavarovan s ključavnico, res pa ključa ne jemljemo ven. Nam še ni na pamet padlo, da bi kdo šel odklepat zaprt boks s ponorelim psom notr.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
"nevarni" psi
« Odgovori #144 : 09 Januar 2009, 13:25:31 »
Seveda pes lahko čuti, da mu hočeš pomagati (ali pa komu iz njegovega krdela). Tudi jaz sem že reševala povsem tujega psa, ki se je grdo zapletel v odvrženo bodečo žico. Čeprav ga je zelo bolelo in sem ga vrtela okrog na najbolj nemogoče načine, je povsem mirno potrpel. Lahko bi me tudi zgrizel, velik je bil zadosti. Vnaprej pa tega ne moreš vedeti, celo tvoj lasten pes te lahko ugrizne, če ga primeš za boleče mesto.

Če psa zelo dobro poznaš, potem lahko z veliko verjetnostjo predvidevaš kako bo reagiral. 100% pa ne veš, dokler se ne zgodi v praksi. Lahko te pošteno preseneti.

Kolikor vem se je tisti primer obravnaval kot nesreča. Psi so bili menda v redu in tudi lastnik je z njimi dobro ravnal. Če in kako je pa po nesreči lahko še živel z njimi, pa ne vem.

TibiQ

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #145 : 09 Januar 2009, 14:28:45 »
Dobro, napisali smo en kup izjem in kaj vse se lahko zgodi, ampak še vedno ne vidim razloga, da zakon ščiti vlomilce in barabe in si potem za to, ker so te hoteli okrasti ali celo poškodovati, še ti plačuješ njim, na tak ali drugače način.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
"nevarni" psi
« Odgovori #146 : 09 Januar 2009, 14:58:50 »
Pa veš za kakšen konkreten primer, ko je nekdo dejansko moral plačati odškodnino vlomilcu (ne pa mogoče inkasantu, policaju ali otroku), ki ga je ugriznil sicer varno zaklenjen pes? Jaz se ga ne. Se pa spomnim že zelo davnega primera, ko je bil nekdo kaznovan, ker je vtaknil patrone v svoja drva, ki mu jih je nekdo vztrajno kradel. Ko si je nič hudega sluteči tat zakuril z obogatenimi drvi mu je razneslo peč in je bil grdo opečen. Drva niso bila na ograjenem prostoru.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
"nevarni" psi
« Odgovori #147 : 09 Januar 2009, 15:33:54 »
Lanabela mislim da je moral lastnik in vzreditelj šarplanincev plačati odškodnino fantu ki je plezal čez ograjo in to kljub opzorilom o hudih psih, ker si jih je želel tako močno poslikati da ni mogel pozvoniti na kapiji. Mislim da je že na trenjih gospod razlagal o tem. Ja pri nas so kriminalci malodane zaščiteni ko kočevski medvedje in še kdo....

Najbolje če ga srečate da mu pri podvigu še pomagate, ker v vsakem primeru itak s pravico ne bo nič ::) Če že bodo imeli to smolo da jih bodo ujeli policaji, se itak potem vse zatakne na naših velecenjenih sodiščih ah ja da ne omenjamo da so ponavadi njiohvi advokati boljši od tožilcev, mogoče pa se bodo zadeve spremenile ko bodo dobili plače enake poslancem in bodo kakeg celo zaprli. O farsah na naših sodiščih pa raje sploh ne bi, še posebaj ne po tistem ko sem prebrala o nekem primeru ko je sodnica očetu ki je spolno nadlegoval svojo pastorko, pretepal ženo in sina, za kazen namenila nagrado ne pa kazen, in ko je navedla olajševalne okoliščine za tako izrečeno kazen se mi je obračalo :-X Pri nekaterih zakonih so zelo zelo pihnili mimo ::) in če že moram "svojo" lastnino deliti z nepridipravi zakaj še njim potem ne pošljejo položnic za plačevanje vseh vrst prispevkov  >:D ::)

TibiQ

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #148 : 09 Januar 2009, 15:44:39 »
Ja vem ne za tak primer (razen rekla kazala, ko se je npr. vlomilec nekako ponesreči zaklenil v garažo in je bil zaradi odsotnosti lastnikov - dopust notri cel teden, lačen, žejen,.. in so ga komaj rešili,.. in so potem dobili lastniki kazen zaradi .. ne vem česa že - nekaj v zvezi z nezadostno varnostjo prostora, pa kako je nekdo vlomilca lopnil po glavi in potem kasiral kazen.. ampak kot pravim, rekla kazala), ampak kot se je tu pisalo, naj bi taki primeri bili, oziroma naj bi zakon bil tako pisan in od tod tudi vsa debata in ogorčenje pisočih. Če temu ni tako, oz. takih primerov ni, potem je dejansko cela debata brezpredmetna.

Yo

• *
"nevarni" psi
« Odgovori #149 : 09 Januar 2009, 16:01:07 »
Jaz sem plačala mandatno kazen, me pa tisti kreten ni tožil sicer. Verjetno zato, ker je šel še malo sedet po tistem.
Pes je bil doma z mano, nekdo je začel razbijat po vratih (niso bila zaklenjena), kljub opozorilom je tip stopil noter, sem še opozarjala, da je notri pes in naj se umakne iz stanovanja. Ko je vseeno prečkal hodnik in se pognal v sobo k meni, je pes planil nanj in ga ugriznil ter zbil po tleh. Sosedje so klicali policijo, ki je tipa odpeljala, saj so ga iskali že zaradi drugih kriminalnih dejanj, jaz pa sem plačala mandatno kazen zaradi napada in ugriza psa.
In ja, mi ni sum na to, da bi me tip napadel (čisto utemeljeni sum zaradi preteklih kriminalnih dejanj med drugim), pa da je imel pri sebi nož (pa ne za rezanje jabolk) čisto nič pomagal. Dejstvo je bilo, da ga je pes napadel in poškodoval. Roko na srce v tistem trenutku niti pomislila nisem na to, da bi psa ustavila.

p.s. Posledično imam zdaj na vhodnih vratih v blokovsko stanovanje napis: "Pozor, hud pes! Vstop na lastno odgovornost."