Jaz sem živela na deželi, skoraj 20 let, pa smo imeli kar precej takšnih z lepljivimi prsti.Še sreča, da je očim letal okrog hiše z metlo in se drl da ima puško...Mama pa iz okna dol, da že kliče policijo. Ko sem še živela doma, pri družini, nismo imeli psa.Zdaj imajo maltežana, ki kadar se kdo samo približa hiši tako laja, da še sosedje pogledajo kaj je. Če bi kdo prišel z resnim namenom ropanja, bi se mali lahko samo skril.
Če bi mene kdo oropal, ko me ni doma, ko je pes sam, nimaš kaj, pač poskušaš dobiti svoje nazaj, kaznovati tistega, ki je ropal, s pomočjo pristojnih seveda. Da pa mi pretepejo psičko, potem se mi pa zmeša in mi sigurno ne bi bilo dovolj samo dobiti nazaj ukradeno. To se mi zdi grozno, za tisto pretepeno psičko. Midva nimava otrok, zato je ona (psica) edina, za katero skrbiva. Če mi vzamejo njo, je isto, kot da mi vzamejo družinskega člana. Mi je pa smešno in bedasto, da se moramo MI, vsi mi na forumu in ostali sekirati in obremenjevati zaradi nekih gnilob, ki bi nas utegnili ogrožati. Naj se oni obremenjujejo, če jih bodo dobili, zaprli, kaj jaz vem...Jaz Noore(psica) nisem vzgajala tako, da bi bila nasilna. Spremljala sem jo dobesedno od trenutka, ko se je skotila, vem kje je "gor zrastla", vem kako je preživela svoje prvo leto življenja, zato lahko rečem, da ni doživela nič stresnega, da bi se odzivala nepredvidljivo. Vseeno pa vem, da je pes, da ji v glavo ne vidim, nihče me še ni napadel, da bi bila ona zraven, zato ne vem kako bi odreagirala. Mislim, da bi se razburila, ampak v moji prisotnosti ji ne bi pustila da koga napade, tudi če si to zasluži. smola je pa, da se kaj zgodi, ko je sama doma. Je zeloo radovedna, stanovanje je majhno, v 50 kvadratrih se nima kam skriti, kako bi se pa odzvala na udarce, mislim prave udarce, iz človeške hudobije pa ne vem. Ko je kregana, ko ve, da je kaj naredila narobe ji je takoj hudo, mi ne rabimo prakticirati nekih hudih lekcij, samo fuj in gre kar stran in ve, da je narobe.Da bi jo neka tretja oseba, ki jo prvič vidi nadrla, ali tepla, ali porivala stran...kaj pa vem.
SEm se spomnila enega psa, ko smo že ravno pri nevarnih. Pri nas, v Mariboru je veliko takšnih, katerim je frajersko imeti nevarnega, norega psa.Nedorasla mladina, wannabe gangsterji, ki se jim zdi to strašno frajersko. Pri enemu od veselih dobrosrčnih rejcev pitbullov se je tako en čudak odločil, da bo enega vzel in ga vzgojil v svojega zaščitnika. Ne vem kaj je s psom delal, tisti, ki ga poznajo pravijo da pes niti ni bil socializiran, samo naučen napadati. In se je temu človeku zameril nekdo, je šel po mestu, iskat tega, ga našel in spustil psa na njega. Baje je bilo grozno, poškodovanec je pristal v bolnici, kjer je bil kar dolgo, potem pa še okrevanje...Služba in šola..je pač moral pozabiti za nekaj časa.Jaz sem bila takrat pametna, da bodo psa sigurno uspavali, saj to ne bi šel noben prevzgajat, pes je namreč grizel vse po vrsti, samo da je "gazda" pokimal...

Nekaj časa je bila okrog tega tišina, potem pa izvem da se ljudje tepejo za mladiče le tega psa.Očitno ni šel dovolj hitro spat.Najhuje pri vsemu temu je, da so fantje,( ki sem jim je to zdelo nadvse cool, imeti namreč psa, ki bi ubijal zate, na ukaz seveda) dobili navdih in potem te svoje pitbulle zapirali v temo, futrali z nevem čim vse, da so psi pridobili na mišični masi...To se ne bo končalo. Nekaj časa sem si zelo želela narediti nekaj, da se konča. Pa klicanje okoli in svetovanje ni nič pomagalo, kvečjemu po nosu bi jih lahko dobila.
Fant pozna nekaj kvazi rejcev bullov, različnih..pri nas jih je res veliko.To so legla vsakič ko se psica goni, en samec je vedno na voljo za naskok, vzgajajo pa le pse, ki bodo človeku vedno stali ob strani, bodo zanj naredili vse..Saj vendar pes more bit malo "ošter", a ne?

Meni je slabo ko to gledam, po temtakem se mi zdi, da to, da izkoriščajo pse za kotitve in preprodajo mladičev ni najhujša stvar!Nekateri pravijo, da gredo stvari na boljše, tudi jaz sem bila tega mnenja..včasih.Zdaj pa ne mine niti en sprehod, da ni nekje v bližini kak vrhunski mladič, ki ga pri manj kot 2 mesecih veselo "šuhtajo", bodi no nevaren, bodi hud, da mi boš v ponos. Tisti psi, ki so se pač obrnili in razvili drugače, pa pristanejo v azilu, pridni in prestrašeni bullčki. Saj se da z lahkoto psa zvezat na ograjo azila in počakat da kdo pride,ne.