Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 1547821 krat)

Larra

• *
  • Spol: Ženski
Beagle
« Odgovori #1890 : 27 Avgust 2008, 12:55:34 »
Aja drugače pa da še povem...Ana (vzrediteljica) je v leglu ko sta ostala samo še Booch in Beki (sedaj še čaka na lastnico da jo pride iskat) je prešla na dva obroka zato ker v popoldanskem času nista hotela jesti in jima pač bolj ustreza zjutraj in zvečer... tudi Boni tako bolj ustreza...
Pa tudi zaradi hrenovk pomojem ni rekla da jih ne sme dajati (meni jih je za šolanje priporočila in vrjetno tudi njim) za samostojni obrok pa mi jih je odsvetovala, in tudi njim vrjetno...
Ribica...vsakemu psu pače drugače...tudi pri ljudeh je tako...in vsak misli da so vsi beagli požrešni...kakor kdo...moja sploh ni...! Če ji dam še malo konzervice zraven res požre drugače pa čisto normalno in takrat nagrade s priboljškom sploh ne pridejo v upoštev saj sploh ne "pali"... mogoče včasih ampak še to če ni lahna potem briket ali karkoli drugega zakoplje :P ;) ;D
Lp, Larra

Tina81

• *
  • MAK
Beagle
« Odgovori #1891 : 27 Avgust 2008, 13:21:54 »
Danes je bil Makec cepljen proti steklini, sploh ni trznil ko ga je pičila  8). Je pa komentirala da je lep beagle in da je malo takih  8)

Prejšnjo soboto je šel Mak s tastom v gozd po gobe. Zgleda da je nekaj zavohal pol pa jo je pobrisal, še dobro da se je po 20 minutah vrnil, pol ga je raje pripel na povodec. Mak je taprav lovc, tast komaj čaka da ga vzame s seboj na lov ko bo čas za to ;D

Kaj je najbolj učinkovito sredstvo proti bolham oz. kaj uporabljate? (Mak jih nima, ima jih pa kuža od prijateljice pa se jih ne moreta znebiti, jaz imam za vsaki slučaj eno veterinarsko zadevo bom pogledala ko pridem domov. Sem ji posodila pa njenemu mešančku nič ne pomaga  ???)

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1892 : 27 Avgust 2008, 13:37:41 »
Pozdravljeni,
Pa še malo da dodam slikce iz morja. (no saj upam, da mi bo uspelo) Aristotle se je itak imel najboljše od vseh nas. Mii smo pa nonstop imeli probleme z našimi sosedi v kampu>:(
Na slikah je tudi biglica Gina iz Slovaške, ki smo jo srečali na poti iz Splita.

Aristotle relaksira na vodni blazini

Kaj dogaja tam???

kaj bi pa spet radi od mene?

Zdaj te pa imam...

zato pa imamo taka dolga ušeska

hm????

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1893 : 27 Avgust 2008, 13:41:16 »
grrrrrrrrrrrrr še en poskus

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Beagle
« Odgovori #1894 : 27 Avgust 2008, 13:44:04 »
No pa ti je uspelo :) Luštkana sta :D

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1895 : 27 Avgust 2008, 13:48:43 »
ok zdaj pa bo...
ja nič lep pozdrav

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1896 : 27 Avgust 2008, 13:49:52 »
hvala aska...zmeraj mam neke probleme s tem čeprav je totalno preprosto. thanx še enkrat

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Beagle
« Odgovori #1897 : 27 Avgust 2008, 13:50:56 »
Ni za kej ;)

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #1898 : 27 Avgust 2008, 14:01:08 »
Aristotle tud jaz sem mela zmeraj probleme s temi slikami ampak zdaj pa naredim to v miže :P
Ful maš lepega beaglčka... :)
Lahko bi enkrat naredili piknik beaglov... ;D Boni, Benny od Špeneta in Bistra se že poznajo in smo bili že 2x skupaj in so se imeli prav fino.... :D ;)
Lp, Larra

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1899 : 27 Avgust 2008, 14:08:59 »
ja en piknik bi fajn pasal, da se malo podrobneje spoznamo pa, da se naši beagli poigrajo. iz foruma še nisem nobenega srečala to pa verjetno tudi zato ker sem iz prekmurja. jaz sicer imam platz in vse za kakšen piknikček ampak sem verjetno preveč oddaljena od vseh vas.

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #1900 : 27 Avgust 2008, 15:25:56 »
Ja to je res kar daleč ja... ;D
No saj kakšen izlet vrjetno nebi škodoval samo prekmurje pa je res malo daleč :P
Tja drugače pridem 1x na leto ko gremo k prijateljem v  Prlekijo(nekje blizu Banovcev)... :)
Razen če bi piknik naredili nekje na sredini...da bi imeli vsi "približno" enako pot...ali pozna kdo kakšen plac? ;D

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #1901 : 27 Avgust 2008, 15:57:30 »
Larra, verjami, da vem, kako je, ko beagle noce jesti. Se predobro vem, ker smo se fajn namatrali, da je jedla, ko je bila majhna. Meni se pac ne zdi ok 2x na dan, ker vem, da je moja rabila to veliko dlje, kot do 12 tednov.

Ne vem v kakem kontekstu so vprasali glede hrenovk, vsekakor mu jih ne mislijo dajat kot samostojen obrok. Par stvari mi pac ne gre cisto v racun pri tem leglu, ampak ok, ne bom cez nikogar nic rekla.

Aristotle, od Lune bratec zivi v Murski Soboti.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Beagle
« Odgovori #1902 : 27 Avgust 2008, 21:57:07 »
hej kako kličete Aristotla? celo ime ali kakšna okrajšava?

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1903 : 28 Avgust 2008, 08:51:12 »
hey v bistvu ga kličemo Aris, le redkokdaj Aristotle ampak se tudi odziva na Aristotle (ko mu zapaše)  ;)

*zara*

• *
Beagle
« Odgovori #1904 : 28 Avgust 2008, 11:06:10 »
Nekaj slikc male Zare, ki jo lastnika že prav težko pričakujeva..

(http://imageshack.us)

Pa še dve skupinski sliki malih Z-jevčkov

Lojze

• *
    • BRYNMOR
Beagle
« Odgovori #1905 : 28 Avgust 2008, 11:49:22 »
Ej Nevi,Hesta izgleda pa na zadnji sliki oreng bajsa.Pazi,da ne bo Berry prehitela!
LP Tjaša

Aristotle

• *
Beagle
« Odgovori #1906 : 28 Avgust 2008, 11:51:51 »
@Ribica---v Murski vem za dva Beagla...za Lolo in Arka no pa še moja mama ima biglico, ki jo je dobila od neke ženske iz Dupleka zaradi pomanjkanja časa. Bežno sem še zasledila enega Beagla, ki ga ima nek starejši moški in se mi je zdel malce predebel (ne moški ampak pes :) ) Aja pa še v Lendavi kjer delam, sem tudi enga vidla. No pa še Chilly sem pozabila iz Goričkega, ki v bistvu živi v Avstriji ampak pridejo lastniki domov za vikend. Se je že igrala z Arisom. Ne bom obsojala, ker sama ne vem kakšen mora izgledat ta "pravi" Beagle ampak Chilly je bila pripeljana iz Hrvaške in je full drugačna od mojega in tudi od drugih beaglov, ki sem jih do zdaj videla.

Imaš mogoče kak kontakt od lastnikov Luninega bratca?

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #1907 : 28 Avgust 2008, 13:10:11 »
Ooo res so lepi teli mladičkiii ;D Tkole mejhnih pa res še nisem vidla :o ;) Kok so tole stari? Ress so cukri... :P
Sam tazadne slike mi ne pokaže... :-\
Nekaj me zanima...Boni je bila v nedeljo stara 3 mesece...1.9. greva v malo šolo...a mora bit ona obvezno prej cepljena proti steklini in dobiti čip...ker mi jih je veliko svetovalo da naj jo dal cepiti čim kasneje ker je baje to zelo močno cepivo...
Lp, Larra

Žana

• *
  • Žanči
Beagle
« Odgovori #1908 : 28 Avgust 2008, 14:10:46 »
zara! Lepe slikce.Vaša psička je res cukrček, prava lepotička!  Tudi ostali čudoviti.

hesta! Vidim, da se je skotilo še eno čudovito leglo!

Larra! Ja,po zakonu naj bi bili mladiči celjeni pri 3 mesecih, ampak moja Žana je bila kasneje ravno zaradi teh priporočil, da je bolje malo počakat. Slišala sem že za mnoge alergične reakcije na cepivo, ampak to se lahko zgodi tudi pri 4 ali 5 mesecih, so pa redki primeri. V mali pasji šoli morajo biti pa obvezno vsi psi celjeni. Tako kot otroci za v vrtec :)

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #1909 : 28 Avgust 2008, 15:05:09 »
Aha no potem se mormo pa hiter it cepit :)
No evo pa sem zasledila spet en grozen oglas na bolhi in to od mislinje... :'( Ampak potem poglejte še pod vsi oglasi tega (pre)prodajalca in poglejte da so vsi mladički isto stari skoraj povsod isti opisi...GROZNO! >:(
http://www.bolha.com/oglas3562083/beagle

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Beagle
« Odgovori #1910 : 28 Avgust 2008, 15:30:41 »
pa še cepljena nista bila nikoli (''potni list dobite ob cepljenju'')  ::)

sara

• *
Beagle
« Odgovori #1911 : 28 Avgust 2008, 16:30:47 »
Kako je Zara srčkana :-*

Glede oglasov na Bolhi nimam besed...podobna situacija je tudi v Salomonovem oglasniku - povsod Matoša in KD Mislinja >:( >:( Zadnič je moj fant delal pri neki hiši kjer so imeli beagla. Seveda je takoj lastnika vprašal kje so ga kupili, pa je rekel pri Matoši. Zraven se je pa še pohvalil, da je vedel kakšen preprodajalec je Matoša, in da kuža še nikoli ni bil bolan. Dokler bodo obstajali takšni ljudje, ki jim bo vseeno kje kupijo psa, bodo tudi Matoša in ostali še naprej služili na njihov račun.

Lp

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #1912 : 28 Avgust 2008, 22:00:03 »
Aristotle, ne, pojma nimam, kako mu je ime  :( Je pa dvobarven fantek, tako da ce ga kje vidis ali poznas, se prosim malo pozanimaj (mamica je Juta, ocka pa Boksi).

Larra, mi smo Luno cepili oktobra, cipirana je bila julija pred morjem, v solo sva sli pa septembra  ???

Luskani so Z-jevcki  :) Zdaj so stari skoraj 1 mesec, ne? Jaz sem Luno prvic videla tudi tako majhno  :)

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #1913 : 28 Avgust 2008, 22:43:00 »
A pol ni nujno...?
No nevem ker če pravijo da je bolje malo še počakat...bom jaz tisto inštruktorico vprašala po mailu... :-[ Da ne bo pol kaj narobe... ;D
Res so luštne mrcine ja :P Hesta a pa imaš že vse lastnike izbrane...?
Mam spet vprašanje... :) Naša zverina začne tisto svojo hiperaktivno energijo pokurjevati šele zvečer...okoli 7h...in do kakšnih pol 10h... :-\
Sploh nevem kako naj jo utrudim... ;D Tudi če prej narediva nevem koliko dolg sprehod ima šezmeraj energijo za potem...
Pa zdajle sva šli parkrat ven zelo zgodaj da jo malo navajam da jo peljem pred šolo ampak sploh noče iti...zelo se upira in hoče nazaj domov..pa ful jo začne zebst... :-\
Lp, Larra

Žana

• *
  • Žanči
Beagle
« Odgovori #1914 : 30 Avgust 2008, 12:53:15 »
Če se prav spomnim, smo morali v mali šoli predložiti dokazila, da je pes cepljen. Za Žano se tudi spomnim, da je bila kot majhna zvečer čisto naspidirana, ker se je že popoldne naspala od sprehoda in je včasih zvečer divjala po stanovanju, je potem moral slediti še večerni sprehod in še večerno igranje z vrvjo, ki jo mimogrede zdaj niti povoha ne več :) Poleti je pa še zdaj naspidirana šele zvečer, ker je čez dan vroče in ji ni všeč. Mislim, da ima moja Žana raje zimo in sneg kot pa poletno vročino ;)

Jaz sem Žano in njene bratce in sestrice videla prvič stare manj kot teden dni :) Bili so taki nebogljeni majhni cukrčki :) Ampak takrat jih še nisem nič božala, samo hesta jih je pokazala, sem potem še večkrat prišla na obisk dokler ni bila Žana pri dobrih devetih tednih pripravljena za v nov dom. Zanimivo je bilo opazovati kako rastejo. Pri taki starosti kot so zdaj Z-jevčki pa so bili Ž-jevčki tudi že pravi razposajenci :)

Žana

• *
  • Žanči
Beagle
« Odgovori #1915 : 30 Avgust 2008, 13:22:15 »
Aja še to! Žana je dobila svoje prve bolhice :) Zgleda jih je dobila na morju, ker je imela lastnica našega apartmaja več mačk, ki so prihajale tudi k nam na obisk. Žana pa čisto netipično za psa maha z repom, ko vidi mačko in se hoče igrati. No, mačke niso bile tako navdušene razen ene majhne, ki je prišla bolj blizu ;) Šla sem seveda k veterinarju po frontline ampule in ji takoj dala eno, pa tudi skopana je bila prej. Naj bi ampula pomagala. No, pa ni, ker sem danes spet videla lezt eno bolho po trebuščku. Dala sem oprat tudi vse njene odeje iz košare in košaro oprala, pa deke s kavča itd. Kaj pa zdaj? Še ene ampule ji verjetno ne morem dat, če se lahko da ena na en mesec ali kako?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Beagle
« Odgovori #1916 : 30 Avgust 2008, 14:34:19 »
Žana, če si jo skopala in takoj nanesla ampulo, je sigurno slabo prijela. Preberi navodila. Če psa skopaš moraš počakat vsaj en dan, boljše 2 da naneseš ampulo.

Snov se namreč razširi tudi s pomočjo maščobne plasti na koži. In tudi pol je nekaj dne ne smeš kopat.

Plus da rabi nekaj časa. Če hočeš takojšnji učinek, bi morala še pošpricat s čim plus, da moraš bolhe odstranit tudi iz  prostora. Ena bolha na psu, je vsaj tri v okolici ali jih je celo več? Te frazice sem že pozabla.  ::)

V glavnem, dobro presesat in prekuhat ali vsaj čimboljše oprat vse na čemer leži. Malo biokila ali česa podobnega tudi ne škodi. Brez pretiravanja seveda ;)

Jajčeca recimo, odstraniš izključno s sesanjem. Ne moreš nič drugega, dokler se ne izležejo. In v takem stanju so lahko dolgo časa

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #1917 : 30 Avgust 2008, 18:11:31 »
Mi smo imeli ze celo stalo z bolhami.

- ker ji redno dajem Frontline (1x na mesec), je proti njim zascitena, lahko pa kaka po njej skace, ampak bi jajceca "pocrkala" zarad forntline-a
- doma je treba vse deke, blazine itd. oprat, presesat stanovanje in naspricat z biokilom (sicer imas v pasjih trgovinah tudi neke drazje spreje)
- lahko uporabis insekticidni sampon - ampak NE, ce je pes zasciten z ampulo (kje je tukaj logika, mi ni jasno) - meni niso hotli prodat sampona, plus tega mi je model prijavil, da lahko frontline prime sele po treh tednih (ja, in jaz ji ga dajem na 4-5  ??? )

Skratka, mi smo vse bolhe vecinoma ulovili na Luni, v stanovanju in v avtu jih nismo imeli nikjer. Pa vse smo preprali. Je pa za bolhe ucinkovitejsi Frontline Combo.

Ja, pa pred in po ampuli 2 dni psa ne smes kopat. In kot zanalasc se je meni pes cel teden valjal po smrdljivih dezevnikih in crknjenem krtu, tako da nazalost ni sem mogla dva dni po kopanju cakat, ker sem odlasala ze cel teden. Je pa dobila julija frontline in stronghold v razmaku 5 dni.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Beagle
« Odgovori #1918 : 30 Avgust 2008, 19:15:27 »
Kaj ko bi zamenjala preparat?  :-\

Da se niso navadile.
Sicer pa jajčeca frontline ne uniči. Ne uniči jih baje niti biokil.  :( >:(

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #1919 : 30 Avgust 2008, 21:14:00 »
ZDaj sem mela se navaden Frontline za porabit, zdaj bom pa ali probala Practic ali pa dala Frontline Combo.

Advantixa in EXspota pa ne upam dat, slabe izkusnje.