Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 1554868 krat)

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2730 : 30 Maj 2009, 13:46:09 »
Ne zato, ker ja Arf v dobri kondiciji, zato, ker Zdravko Kosmač ne ve kaj dosti o beaglih.

sissi

• *
Beagle
« Odgovori #2731 : 30 Maj 2009, 13:57:30 »
Hesta,

se morda lahko spoznamo? Zelo si želim take, prave ocene. Ocene od človeka, ki ve kaj o beaglih.

Pozdrav,  Andreja

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2732 : 30 Maj 2009, 18:05:41 »
Lahko, pred kratkim smo imeli srečanje , prišel je tudi Arfov brat, ki je res za odlično, pa so mu dali prav dobro oceno, tako pač je, če ti psa ocenjuje sodnik, ki še standarda ni nikoli prebral, kaj šele, da bi videl beagla, ki standardu vsaj približno ustreza(popolen itak ni noben pes, kot tudi človek ne).

agility loving girl

• *
  • Spol: Ženski
  • Jaz in Iris :)
Beagle
« Odgovori #2733 : 31 Maj 2009, 10:42:30 »
beaglčki pa res znajo biti iznajdljivi:

http://www.youtube.com/watch?v=KjrmbBgtlmY
 :o

(o prostoru kjer so pa raje ne bi :-X )

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2734 : 01 Junij 2009, 08:36:35 »
So prebrisani, ja.Naša Ella je splezala po krivi hruški in hop čez visoko dvojno ograjo in se kar naenkrat pojavila v lovišču, kamor je šel mož z katerim drugim psom.Dolgo je trajalo, da smo pogruntali kje uhaja in potem našo hruško opremili z žičnato streho.

Terry!Čestitke za včeraj.
Lojze - tebi tudi.

Lojze

• *
    • BRYNMOR
Beagle
« Odgovori #2735 : 01 Junij 2009, 09:55:58 »
Hesta hvala,tudi tebi čestitke za Eko!
LP Tjaša

terry

• *
Beagle
« Odgovori #2736 : 01 Junij 2009, 12:21:42 »
Hvala za čestitke. Odkar imamo "profi" hendlarja, Frodič kar nekaj nabira BOB-je.  8) moram portkati na les, da se ne bo končalo.  ;) Nismo potem čakali potem za BIS, smo leteli domov Benčka znort.  ;)
Pa čestitke Eki.  :-*

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2737 : 01 Junij 2009, 12:55:53 »
Hvala, največja zasluga gre naši "hendlarci" le njo mala uboga.

Žana

• *
  • Žanči
Beagle
« Odgovori #2738 : 01 Junij 2009, 17:12:53 »
Hesta! Najprej čestitke Eki, za ostale ne vem kako so se odrezali.

Vem, da se zgodba s temi preprodajalci vleče že zelo dolgo, predolgo in najbrž še nekaj časa ne bo dočakala pravega zaključka, ko pa je še vedno preveč naivnih ljudi, ki bi radi psa takoj, čim ceneje in po možnosti pri sosedu, da ne bo stroškov še s prevozom. Enkrat je bilo o tem govora celo na Preverjeno, pa ni bilo potem nič drugače. Groza!!

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Beagle
« Odgovori #2739 : 01 Junij 2009, 21:50:15 »
Citiraj
ko pa je še vedno preveč naivnih ljudi, ki bi radi psa takoj, čim ceneje in po možnosti pri sosedu

naivnost ali neosveščenost? verjamem, da je ogromno ljudi, ki se obrne na preprodajalce nezavedajoč se navarnosti , ki ga predstavlja takšen nakup in navsezadnje prodajalci niso neumni . Je pa kvečjemu naivno pričakovati  da bo ena inšpekcija na leto, (pa še toliko da opozorijo javnost da sploh so tukaj in se znajdejo na Preverjeno) bilokako izboljšala  situacijo.
 Ne samo, da slednja sploh ni odvisna toliko od nje, saj velik delež ljudi hodi preko meje po te pse, domala nič se ne naredi na ozaveščanju ljudi, Poleg tega sam sem mnenja da velike  zasluge za uspeh preprodajalcev pri nas nosi del ta "pravih" vzreditelje z izredno izključujočim odnosom in lobiranje svojih psarn. In včasih tudi splošen motiv zasluškarstva in elitizma ampak pustimo to

Skratka več se bi naredilo z informiranjem ljudi , tujina nam je lahko tukaj za vzgled, saj z samim zgražanjem pred zaslonom  ne narediš nič razen potrdiš lastne frustracije.     

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Beagle
« Odgovori #2740 : 01 Junij 2009, 22:19:01 »
Koliko pa moraš biti osveščen, da ti začne smrdet stanje pri takih šteparjih? Mladiči v umazaniji, napol bolani, saj ja niso slepi, da ne bi opazili. Poleg tega je to že bilo na preverjeno, kar pa mislim, da gleda kar dosti ljudi. Še sama dostikrat slišim, ko se folk pogovarja, da ma psa brez rodovnika, škoda denarja za rodovnik itd. ::)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Beagle
« Odgovori #2741 : 01 Junij 2009, 22:55:48 »
bi si upal trditi, da  večina domačih psov pri nas sploh rodovnika nima tole kot samo ni razlog. Tudi dvomim, da te pse prodajajo na sami lokaciji legla, že zaradi osnovne trgovske logike pomena prvega vtisa. Dvomi da bi ljudje dali 300 evrov za že od daleč vidno bolane mladiče, ki so v umazaniji. Kot sem rekel ti preprodajalci niso neumni in poskušajo ustvariti strokoven, zaupljiv vtis.  Brez dvoma, pa veliko kupcev sploh ne ve kako ugotoviti stanje mladičev in na kaj je potrebno biti pozoren pri sprecifični pasmi

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Beagle
« Odgovori #2742 : 01 Junij 2009, 23:13:18 »
Se prodajajo tudi v takih razmerah brez skrbi. na to pa, da kupci ne vedo na kaj morajo biti pozorni pa no comment. Se že tukaj potem kaže njihov odnos do nakupa, medtem, ko pri nakupu avtomobila vedno vse vedo na kaj je treba biti pozoren, se jim pri nakupu psa še o osnovnih stvareh ne da pozanimat in to celo v današnjem času, kjer vse informacije dobiš na internetu en, dva, tri. ::) Mislim, da so si kupci prav toliko sami krivi za tole in da celo nosijo isti delež odgovornosti kot preprodajalci.

Yo

• *
Beagle
« Odgovori #2743 : 02 Junij 2009, 08:33:55 »
Ljudje vidijo, da so mladiči bolni in v neprimernih pogojih, brez skrbi. Glede na to, da sem sodelovala tako z ustvarjalci oddaje Preverjeno kot Tednikom ter sama imela pogovore s kupci vem, da sem mnogokrat slišala: "Smo videli, ampak se nam je mladič tako smilil...". Ravno na to ciljajo tudi šteparji in preprodajalci. Na empatijo. Se pa popolnoma strinjam, da so ogromno krivi ravno kupci. Kjer je povpraševanje, je tudi ponudba.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Beagle
« Odgovori #2744 : 02 Junij 2009, 08:38:45 »
Slikca beagelčka iz Hrušice:

lp

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2745 : 02 Junij 2009, 10:13:09 »
Žana, hvala.
Aska, to je Eka, dobila je PRM, BOB, BOG3 in zaključila mladinski šampionat.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Beagle
« Odgovori #2746 : 02 Junij 2009, 10:22:01 »
hesta, hvala za informacijo :). Prava lepotička je tale Ekica in čestitke!

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2747 : 02 Junij 2009, 12:03:31 »
Hvala!Po slovenskih razstavah se ne pojavlja veliko, ker jo razstavljamo samo pri tujih sodnikih, pri naših je preveč kuhinje.

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #2748 : 02 Junij 2009, 13:09:25 »
Res je lepa Eka.

Mi smo bili pa cez vikend na Krvavcu in na Podpeskem jezeru, da se ne sprehajamo samo po Ljubljani.

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2749 : 03 Junij 2009, 09:54:10 »
Ribica!Vam kar malo zavidam, ko se potepate po takih lepih krajih.Meni zmanjkuje časa iz dneva v dan, vse vikende pa smo po razstavah(moramo malo trenirat za svetovno), doma imamo gradbišče, tako da še do Ratitovca nismo letos uspeli "prilesti".

Ribica*

• *
Beagle
« Odgovori #2750 : 07 Junij 2009, 15:35:55 »
Antares in hesta, v petek sem poslala (koncno) DVD s slikami. Upam, da sta dobile, in da so celi, ce jih se ni, bodo pa jutri.

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #2751 : 10 Junij 2009, 22:27:50 »
Hahaha, pa to ni res!
Dejte prebrt oglas na bolhi kva je en napisov...
Prodaja 8 tednov starega "beagla" ker je mogoče dojev, da pes ne more bit sam celo dopldne ker dela in ga ima v bloku pol se pa sosedje pritožujejo...
Najboljša je pa ta! : Ni čisto 100% čisto krvni, samec je rodovniški, samica pa je ena druga vrsta beagla  :D :D :D
Mislm... ::) ::)

Aja Oto

• *
Beagle
« Odgovori #2752 : 11 Junij 2009, 06:24:33 »
Ni smešno,žalostno je da imajo taki 30 pik modeli sploh kakršne koli domače živali (razen tistih ki pa jih tukaj nebi naštevali ).

Larra

• *
Beagle
« Odgovori #2753 : 11 Junij 2009, 16:01:19 »
Ja, res je žalostno...
Prvič to, le kdaj je že dobil mladiča iz legla? Pri 6 tednih? Vrjetno ni po 2 dnevih ugotovil da nima časa zanj...pa tudi zakaj gre folk kupovat psa, če nima "časa" zanj... ::)

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2754 : 12 Junij 2009, 20:23:52 »
Ja, tam na bolhi res ponujajo marsikaj, nekdo ima pasemske beagle, katerih oče ima rodovnik, mama pa ne.Mi gre kar na bruhanje, ko vidim take oglase, tisti po 550 evrov naj bi imeli rodovnik(kolikor sem seznanjena ima mama celo pogojno vzrejno, kar se sploh ne bi smelo več dogajati pri nas),njihova mama pa je podobna kakemu psu iz zavetišča, kakšni bodo šele mladiči?Verjetno pa bodo strani na bolhi z oglasi za "beagle" vedno bolj polne, saj so ljudje začeli malo razmišljati in ne kupujejo kar vse vprek.Iz tega stališča bo večinoma teh psic, ki so namenjene le za reprodukcijo, kmalu čudežno izginilo, ker pač ne bodo več ustvarjale nobenega dobička.
Aja Oto!Sem zelo na kratko s časom, pa se opravičujem, če se kdaj nisem oglasila na telefon.Upam, da je z malo vse OK, mi je rekel sodelavec iz sosednjega bloka, da videva nekaj takega, kot imamo pri nas in, da je videti precej živahno.

Aja Oto

• *
Beagle
« Odgovori #2755 : 13 Junij 2009, 08:35:53 »
Hojla Hesta! Glede Aje si lahko brez skrbi punca je igriva in navihana tako da če bi bilo drugače bi me skrbelo.Kar lepo se je potegnila tako da tehta sedaj 7-8 ki lni pa debela ampak nabita. Vak dan jo peljemo za kakšno uro dve k tastu na vrt da se res zleta in znori, revežev drugače oh in hoh spedenan vrt pa letos izgleda tak kot bi čezenj šel tajfun.Drugače si pa vedno dobrodošla in se lahko oglasiš kadar koli boš imela čas,tako da je ne bo večkrat videla tvoja sestra v trgovini kakor ti. LP

mukica

• *
Beagle
« Odgovori #2756 : 13 Junij 2009, 17:27:44 »
Hojla!
Kako ste kaj? Vroče?
Aja Oto, sem prav razumela, da ma pikica že 7-8 kil?! Kako hitro pa to raste? Gre še čez vrata? Puli zdej na vrtu že velika drevesa? :)
V bistvu sem hotela će en časa nazaj vprašat, kako je kaj mačka, je kaj bolje?
Zdej sem končno mal k sebi pršla (s hrbtom), pa bi rada prišla na kak obisk. Kako ste kaj doma dopoldne med tednom?

Lepo se mejte, vsi po vrsti.

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Beagle
« Odgovori #2757 : 13 Junij 2009, 22:01:25 »
hojla!

mislim da je tole Xsara iz agility tekme v Zagorju:

lp :-*

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2758 : 13 Junij 2009, 22:05:29 »
Ja, definitivno je  Xsara.Imajo agilitaši toliko tekem, da ni bilo časa niti za srečanje.

hesta

• Gost
Beagle
« Odgovori #2759 : 21 Junij 2009, 09:25:51 »
Na enemu od forumov sem prebrala, da se lastnica, ki čaka na mladiča(ki bo šel čisto prekmalu iz legla)podpisuje kot starš prihajajočega (naj bi bil, čeprav predvidevam, da nima rodovnika)beagla(enega pa že imajo).Ne vem, a so ljudje res že čisto  brez pameti.?