@Žana: Jaz sem sicer iskal veze, ampak veze za sodnika, ki mi bo realno ocenil psa. Dobil sem ga, dobil je realno oceno, pa če mi je všeč ali ne (ni mi

).
Slišal sem veliko zgodbic in videl že veliko biglov v SLO, ki biglom niso niti malo podobni, pa bojda rodovniški in potomci ne vem kakšnih plemenjakov. A kaj čem. Edino kar lahko naredim je, da našega Ronča v SLO ne parim in vsaj nekaj malega naredim za to, da se standard v SLO dvigne. Sicer dvomim, da se bo, lahko pa postavim zgled.
Verjetno si mečem pesek v oči, da se bo koga moje pisanje prijelo, ampak... poskusiti ni greh.
Sicer pa. Danes smo bili na CAC Barje. Zelo lepa razstava. Sploh nam ni bilo žal, da smo se je udeležili in dobili zagon, da bi mogoče vseeno še razstavljali, pa čeprav ne bo plemenjak. Ronču je sodnik pripisal oceno 'Odlično'. Sicer je bil 2. Zmagal je Basil, ki je dobil tudi BOB. Ko smo prišli domov je Ronč dobil veliiiiiiiko kost

.
Sem pa še malo prebrskal po uradni FCI spletni strani, kjer za bigle piše takole:
FCI-Standard N° 161 / 24. 07. 2000 / GB http://www.fci.be/uploaded_files/161gb2000_en.doc
SIZE :
Desirable minimum height at withers 33 cm (13 ins).
Desirable maximum height at withers 40 cm (16 ins).
Poudarek na 'Desirable' kar pomeni - zaželjeno.
Lahko noč.