Ma ja, koder je besedno zvezo vzel dobesedno in pravi, da ne moremo govorit izključno o pozitivni motivaciji, če npr.;
Psa imaš na 10m slednem in ko se zažene za mačko, ga ustaviš. To je že fizično omejevanje.
Saj se strinjam da je, ampak kot sem prej pisala, je razlika med omejevanjem in korekcijo v smislu cukanja, stresanja in kaj vem kaj še vse.
Čisto konkretno pa.. mogoče je tu govora o IPO, ampak del IPO je itak tudi en šolski poleg, ki naj bi bil enak kot pri BBH.
Variante;
1. Korekcije; psa vlečeš za sabo, ga malo cukaš če zamuja ali prehiteva in zahtevaš da te gleda.. če te ne, ga nalomiš ko...

2. Mešano; psa vabiš s hrano, če zamuja ga zraven še malo cukaš,....
3. Z eno izmed primernejših variant pozitivne motivacije (tarčenje ali oblikovanje - shaping) in nagrajevanje pravih odločitev in ignoriranje nepravih, psa pripelješ do tega, da sam ugotovi kdaj dela prav, se potem za to potrudi, saj je za to tudi nagrajen.
Medvariant je itak še miljon, želela sem samo ponazorit o čem naj bi bilo tule govora.
No, pa če zgornje prenesemo še konkretno na obrambo;
Variante;
1. Psa redno provocirat v totalen agresiven izpad, kjer mu rokav ne bo predstavljal plena, ampak bo namen njegovega grizenja pokončat markerja (sicer ne vem če kdo to sploh dela, ker mi ni čisto jasno kašni bi bili tu rezultati - pes s takim namenom itak tudi ne bi grizel samo rokava,.. mislim da s takim psom ne bi imel na tekmah kaj iskati)
2. Pri psu izkoristit plenski nagon, potrjevat pravilne ugrize na rokav z nagrado (v obliki odziva med igro, ki je za psa nagrajujoč - npr. da si lahko rokav odnese) in psa "kaznovat" za vse neprimerne ugrize s "prekinitvijo" igre oz. prekinitvijo interakcije.
Napisala sem zelo površno, ampak za osnovno predstavo bi moralo zadoščat.