Avtor Tema: Platinum  (Prebrano 88082 krat)

tajka

• *
  • Spol: Ženski
  • moja pesjanka
Platinum
« Odgovori #120 : 18 Avgust 2009, 22:31:26 »
Hvala za odgovore. :) Tale cukrček ni moja psička, (ker nikakor ne morem na računalnik naložit njene slikce)Moja je mešanka medbernskim planšarjem (mati) in hovawartom-najbrž. :-[
Če ti jo malo opišem:
-plečna višina63,27kg
ima črno-rjavo in belo dlako ter postavo kot hovawart.(če mene kdo vpraša je bolj podobna hoviju kot berncu. ;D

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Platinum
« Odgovori #121 : 06 Avgust 2010, 14:11:12 »
Jaz razmišljam, da bi tole hrano uporabila kot priboljške, ker sem slišala, da so malo mehkejši. Se opravičujem, če je že kje tekla debata o tem, ampak zanima me, kako veliki so briketi?

Če se razlikuje med kilažami hrane, me zanima predvsem za jagnjetino/riž ali piščanca 1,5kg.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
Platinum
« Odgovori #122 : 06 Avgust 2010, 15:12:00 »
Jaz mam jahnjetino, veliksot briketo okoli 1 cm x 0,5 cm, ploščica debeline 3 mm. se enostavno zlomi na polovico ter tudi na manjše koščke. jaz mam to tudi za priboljše in se več kot perfektno obnese - računaj dobiš 5 kg priboljškov za ceno okoli 25 € :)  pa da ne omenjam da jih psi obožujejo in da je sestava čisto nekaj drugega kot ostali pasji priboljški, saj gre dejansko za pasje brikete.

lahko samo priporočam, res.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Platinum
« Odgovori #123 : 06 Avgust 2010, 16:20:20 »
Do zdaj sem vedno uporabljala njegove navadne brikete, občasno mu kupim kakšne mehke kostke ki jih lahko enostavno razlomim (ampak cena skoraj 4€ za kolk.. 250g) - ampak ker ima te neprimerno rajši, jih prej pogoltne in ne grize pravzaprav iščem nekaj mehkejšega (kar ni pedigree ali podobna neumnost, ki je že tolk mastna da izgleda mehka) sem se odločikla pobrskati za tale Platinum. Kar veliko ljudi ga izredno hvali  :o   potem so pa še briketi ravno pravšnji za majhne gobce  8)  MUST HAVE.   :)  Hvala!

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Platinum
« Odgovori #124 : 06 Avgust 2010, 18:33:04 »
Jaz imam Platinum za priboljške. Psi ga imajo radi in jaz tudi, ker je polsuha hrana in imam žepe manj umazane kot pri suhih briketih pa tudi na polovico se da med dvema prstoma zlomit - če ti jih slučajno primanjkovat začne.

iza123

• *
Platinum
« Odgovori #125 : 09 Avgust 2010, 09:47:03 »
A se brikete da kupit tudi v kakšni trgovini ali samo preko spleta?

n+n

• *
    • PISAN.si
Platinum
« Odgovori #126 : 09 Avgust 2010, 10:42:43 »
mislim da samo preko spleta.

Lumpika

• *
Platinum
« Odgovori #127 : 09 Avgust 2010, 18:00:42 »
Jaz pa mislim, da sem jih videla v Merkurju. Samo nisem prepričana.

MajaO

• *
Platinum
« Odgovori #128 : 09 Avgust 2010, 18:42:41 »
Platinum se lahko kupi samo preko zastopnika (vendar je dostava v Ljubljani brezplačna). Sigurno se lahko zmeniš tudi za plačilo ob dostavi, tako da je pravzaprav enako (ali bolje) kot bi kupil v trgovini.

Lumpika

• *
Platinum
« Odgovori #129 : 09 Avgust 2010, 20:46:01 »
Ampak jaz sem res skoraj prepričana, da sem v Šk. Loki v Merkurju videla te brikete. Ker vem, da sem še prav debelo gledala kateri briketi so to, ker so običajno imeli v merkurju Pro Plan.

IgiS

• *
Platinum
« Odgovori #130 : 09 Avgust 2010, 23:05:17 »
Živjo!

Platinum brikete se lahko naroči preko spletne trgovine, emaila ali telefona.
Dostava v LJ in NG z okolico je brezplačna, pri naročilu nad 54€ brezplačna za celo Slovenijo.
http://platinum.si/Kontakt.aspx

Da bi Platinum hrano prodajali v trgovini slišim prvič, verjetno to ni "isti" Platinum, o katerem se pogovarjamo tukaj.

LP
Igor

Lumpika

• *
Platinum
« Odgovori #131 : 09 Avgust 2010, 23:31:44 »
Aha, OK.

esta

• *
Platinum
« Odgovori #132 : 14 Avgust 2010, 16:53:55 »
Hej! Mene pa zanima, ce bi mi lahko kdo prodal 0,5 kile teh briketov, ker rabim priboljske na razstavah in treningih, samo 5 kg ne bom porabila. :)

Lp, Ester

Šapa

• *
Platinum
« Odgovori #133 : 14 Avgust 2010, 17:43:21 »
Hej! Mene pa zanima, ce bi mi lahko kdo prodal 0,5 kile teh briketov, ker rabim priboljske na razstavah in treningih, samo 5 kg ne bom porabila. :)
Saj lahko naročiš Platinum Fit Sticks priboljške. Ista sestava, isto so mehki, samo da so v obliki palčke, ampak se jih da lepo narezat na manjše koščke  :)

http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/Nasiproizvodi/PLATINUMFitSticksFitPalcke.aspx (http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/Nasiproizvodi/PLATINUMFitSticksFitPalcke.aspx)

So eni bolj kvalitetnih priboljškov na tržišču.

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
Platinum
« Odgovori #134 : 14 Avgust 2010, 17:50:32 »
esta, lahko ti jaz kaj dam.
Sicer pa imajo tudi 1,5 kg.

esta

• *
Platinum
« Odgovori #135 : 15 Avgust 2010, 15:03:01 »
Saj lahko naročiš Platinum Fit Sticks priboljške. Ista sestava, isto so mehki, samo da so v obliki palčke, ampak se jih da lepo narezat na manjše koščke  :)

http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/Nasiproizvodi/PLATINUMFitSticksFitPalcke.aspx (http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/Nasiproizvodi/PLATINUMFitSticksFitPalcke.aspx)

So eni bolj kvalitetnih priboljškov na tržišču.
Amm..nevem, bom kdaj probala, samo zdaj sem na brikete napalila :-[

esta, lahko ti jaz kaj dam.
Sicer pa imajo tudi 1,5 kg.
Okej..hvala :-* Za 1,5 kg pa nisem vedela, ampak mi je tudi to preveč...Hvala še enkrat :)

Lp, Ester

esta

• *
Platinum
« Odgovori #136 : 10 Oktober 2010, 21:17:43 »
Hej! Mene pa zanima, če bi mi lahko kdo prepisal navodilo za hranjenje pri puppy chicken in pri adult chicken / lamb and rice? Sem iskala po internetu, pa nič ne najdem  :-\

Lp, Ester

invisible

• *
  • Green Mubev FB Buffy
Platinum
« Odgovori #137 : 10 Oktober 2010, 21:53:47 »
Puppy chicken:
http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/PriporocilozaHranjenje/PLATINUMPuppyChicken.aspx

Adult chicken:
http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/PriporocilozaHranjenje/PLATINUMAdultChicken.aspx

Adult lamb:
http://platinum.si/PlatinumNaturalHrana/PriporocilozaHranjenje/PLATINUMLambRice.aspx

esta

• *
Platinum
« Odgovori #138 : 11 Oktober 2010, 18:02:23 »
Hvala Invisible :-*

Janusa

• *
Platinum
« Odgovori #139 : 25 Marec 2011, 09:09:51 »
Vprašanje za tiste, ki ste to hrano že naročali: če naročiš 15kg hrane in plačaš po predračunu, ti pošta še kaj zaračuna ob prevzemu? Toliko da vem, ker bo nekdo drug prevzel pošiljko, ker mene dopoldne ni doma.

IgiS

• *
Platinum
« Odgovori #140 : 25 Marec 2011, 14:24:16 »
Ne!

LP
Igor

donnika

• *
Platinum
« Odgovori #141 : 30 Marec 2011, 12:39:53 »
Pozdravljeni vsi forumaši!

Ena prijateljica mi je priporočala Platinum hrano in ko sem prebrala vse lepo kar pišete o njej, bi tudi jaz probala...namreč imam nemško bokserko, stara je 4,5 meseca in od vsega začetka imam velike probleme z njo glede hrane...vsake briketirane hrane se naveliča v parih dneh, probala sem z različnim hranam, lih za vzorček in je čisto vsako s težavo jedla..potem smo prešli na Royal Canin Boxer, od začetka je bilo super, je vse pomalicala brez da sem ji kaj vmes vmešala, zdaj pa ni šans da poje, če ne vmešam vmes malo konzervice ali jogurta. Sem v zadnjem času probala parkrat, da ji dam samo brikete in je prav smešna ko začne rinit posod, skakat okrog nje, lajat na posodo, seveda brez da bi pojedla tudi en briket. Zdaj me je že začelo skrbet, ker je prav suha in zadnje čase se je začela zmrdovat tudi nad briketi vmešanimi s konzervo ali jogurtom. S kuhano hrano nima problemov, ampak žal jaz imam tak delovnik, da ji ne morem kuhat, razen ob vikendih...
Tako da me zanima katero zvrst Platinuma bi mi priporočali glede na njeno starost in pasmo?

Najlepša hvala za nasvete :)

Agava

• *
Platinum
« Odgovori #142 : 30 Marec 2011, 13:05:37 »
Donnika, kot bi opisovala našega višavčka! Mulček pri 4 mesecih je čisto isti! Imam celo vrečo testerjev doma, večinoma jih niti ne poskusi! ,alo potrklja tisti briket okoli in to je to. Tudi posodo prebrne naokoli, kadar smo kje in imam s seboj plastično.

S Platinumom sem poskusila zadnjič na pasjih uricah in je moram priznat, da do sedaj še na naobeno stvar ni tako planil kot na te priboljške in mislim, da bom tudi jaz poskusila (še) s tem!

nata

• Gost
Platinum
« Odgovori #143 : 30 Marec 2011, 13:17:49 »
moja tavelika je ena zbirčna metka .... boh ne daj pojest briket preveč, kaj šele dva .... in smo šli na platinum. zadeva zgleda tako, da še vedno poje točno toliko (količinsko) kot se njej zdi ampak, ker so ti briketi "močni" to ni več tak problem. saj z zelo malo pojedenih briketov dobi dovolj ... sem se že potolažila s tem, da je ne bom nikoli mogla drugače prijet kot za en kup dlakavih kosti. kakšen gram maščobe na njej je namreč znanstvena fantastika.

psi imajo platinum radi, ker je mehek in jim deluje kot priboljšek ... no čeprav nekatere lastnike ravno to moti :)

DOB

• *
Platinum
« Odgovori #144 : 30 Marec 2011, 13:27:26 »
Jaz bom pa spet ponovila mojo izkušnjo in mnenje. Se je moja tudi nekaj zmrdovala pa pojedla samo z dodatki, jogurtom, piščančkom.. NE KOMPLICIRAT. Daš ji hrano, počakaš 5min, vzameš. Naslednji dan isto itd. Bo že začela jest. Moja zdaj vse hitro zmaže, pa ima iste brikete kot prej. Pa ne sekiraj se če je suha, moja je bila čista srna ne doberman do nedavnega, zdaj se počasi redi.

nata

• Gost
Platinum
« Odgovori #145 : 30 Marec 2011, 13:43:04 »
DOB odvisno od psa do psa ... pri moji taveliki tudi to ne pomaga.... samo v info .... ko je bla breja in tudi sedaj ko je še "mlekarna" poje samo toliko, da ima dovolj in tud briketa ne več.

donnika

• *
Platinum
« Odgovori #146 : 30 Marec 2011, 13:47:13 »
Meni se zdi da bi moji glih odgovarjalo to da je mehek, ker npr. ko ji zmešam brikete z npr. zelenjavno juho, poje vse v sekundi in še par minut po tistem, ko poje, liže posodo. Ne vem mogoče ji ne odgovarjajo te briketi zato, ker so ji pretrdi, zdaj pa glih menja zobe...ma ne vem več, vem pa da je vsak obrok borba, a bo kej pojedla ali ne...

Jaz bom pa spet ponovila mojo izkušnjo in mnenje. Se je moja tudi nekaj zmrdovala pa pojedla samo z dodatki, jogurtom, piščančkom.. NE KOMPLICIRAT. Daš ji hrano, počakaš 5min, vzameš. Naslednji dan isto itd. Bo že začela jest. Moja zdaj vse hitro zmaže, pa ima iste brikete kot prej. Pa ne sekiraj se če je suha, moja je bila čista srna ne doberman do nedavnega, zdaj se počasi redi.
Tudi to smo probali, ampak je sposobna tudi en teden nič jest, tako da se meni to zdi mučenje in ji ne bom tega izvajala...pač imam izbirčno rit in sem se sprijaznila s tem ;)

Res bo treba probat še tole, da vidimo, če se bo tudi pri njej zgodil kakšen "čudež" :)

zoe

• Moderator
    • Ginny
Platinum
« Odgovori #147 : 30 Marec 2011, 13:59:09 »
Lahko probaš razmočit brikete pa boš videla, če jo moti njihova trdota :)

Sicer pa, če pes ne je samih briketov, je pa brikete z jogurtom, jst ne bi komplicirala ampak bi pač dajala zraven jogurt. Kdo pa pravi, da mora jest striktno samo suhe brikete.
Če pa je pes tak, da čez čas tudi briketov z jogurtom noče, potem je pa druga zgodba :)

DOB

• *
Platinum
« Odgovori #148 : 30 Marec 2011, 14:06:03 »
Seveda, samo moja izkušnja :). S tem da bi jaz kar en čas trmarila z isto hrano in odvzemanjem, pa čez dan bi dobila med delom da nebi bila čisto brez predolgo.
Ste se pa malo sami zafrknili, ker je pokapirala da lahko izsiljuje in si zmišljuje s hrano. Ok nekateri pač malo pojejo, samo zmrdovanje in odklanjanje briketov, ki so bili še včeraj ok, ti greš pa takoj nove kupit, je pa spet napačen ekstrem.

Jaz sem zoprna do psa, kaj čem. Ne more mi določat kaj bo jedla, če noče, je lačna. Pa je med suhimi, dam ji veliko porcijo zvečer, pa ji jo tudi vzamem če ne poje dovolj hitro. Ampak verjamem da tako ne gre pri vseh. Nekatere dobermane (posebej samce) morajo na silo pitat, dobesedno jim speštano hrano v grlo tlačijo da pogoltnejo, drugače bi stradali, ker sploh nočejo jest ničesar.

donnika

• *
Platinum
« Odgovori #149 : 30 Marec 2011, 14:35:11 »
Lahko probaš razmočit brikete pa boš videla, če jo moti njihova trdota :)

Sicer pa, če pes ne je samih briketov, je pa brikete z jogurtom, jst ne bi komplicirala ampak bi pač dajala zraven jogurt. Kdo pa pravi, da mora jest striktno samo suhe brikete.
Če pa je pes tak, da čez čas tudi briketov z jogurtom noče, potem je pa druga zgodba :)

Ja res bom probala razmočit brikete, sem že o tem študirala :). Tudi jaz sem zagovornik, da pes ne je samo suhih briketov, tudi mi ne maramo iz dneva v dan isto hrano, ker odkar ji kaj vmes vmešam, se ji je izboljšala dlaka, je bolj sijoča in nima prhljaja, kar je imela prej. Je pa res, da je zadnje čase začela odklanjat tudi brikete s tuno (ne dajem veliko, le za vonj) in tudi z jogurtom, ki jih je oboževala prej.

Se pa strinjam z DOB in to tud jaz trdim doma, da nas je pokapirala, da lahko izsiljuje s hrano...je pa tud to da se tole odklanjanje vleče že en mesec in sem vse živo že probala pa nič ne pomaga, da bi jo spodbudila da je in to se ji tudi že na teži pozna, tako da se mi vseeno zdi da mogoče le ni samo izsiljevanje...zato sem se tudi odločila, da probamo Platinum, ker ga predvsem tisti, ki so imeli neješče pse zelo hvalijo.