Samo tole glede igralnih uric: če se kužki MORAJO del uric spuščeni igrati med sabo, to ni v redu. Če je šlo za stik pred ali po uricah je okej, ampak da bi pa namenoma morali spustiti mladičke z vrvic, da lahko večji tolčejo po manjših.... meni je mojega 3-mesečnega kužka nemški ovčar samo po nesreči pohodil in je bil zvin. POleg tega so 4-mesečniki že dosti bolj koordinirani kot 2.mesečnik in mladička komot nehote povaljajo. MOja prva šeltijka ima iz take pasje male šole, kjer smo morali pse spustiti, da se ''razlaufajo'' za zmeraj slabe izkušnje in se igra le z redkmi psi zdaj. SEveda sem zdaj tudi jaz pametnejša in bi danes ob ukazu zdaj pa pse z vrvic zahtevala denar nazaj in se nikoli več vrnila. Nikakor ti ni treba prenašati, da starejši in večji psi tvojo kotalijo po tleh!
Glede hran: nima toliko veze, kaj tvoj kuža ob prvem stiku takoj poje, tile testerji so malo za lase privlečena zadeva. MOja tudi ko ji prvič pokažem nov briket ga pljune, ker še ne pozna. Tako da rajke izberi hrano glede na kakovost. Tukaj preveriš, kako so hrane rangirane:
http://www.dogfoodanalysis.com/
Npr. Orijen ima najvišjo oceno (6 zvezdic), Canidae 5 zvezdic, AG 3 zvezdice...
Glede jagnjetine v briketih pa je po mojem tako. Razen če je pes alergik in bi res potrebovala brikete iz enega samega proteina, je zelo malo pomembno, katero meso dejansko je v briketu. BOlj je pomembno, v kakšni obliki je bil noter protein dan. Npr. Orijen naj bi dejansko dajal noter meso, celo meso, ne neke mesne moke... V tem je razlika. Če pa želiš psu hraniti jagnjetino, pa jo lahko. Mojadva sta ravno včeraj za večerjo pojedla jagnječji srček. Jagnjetina ni samo v briketkih:)))