Pa se nekaj bi predlagal (ne velja za vse). Ko fotografirate z digitalnimi fotoaparati imate ogromno nadaljnih moznosti, da fotografije poravite barvno, kompozicijsko, ... in da popravite napake na njih. Zadeva niti ni tako zelo tezka ... mnoge moznosti ponujajo ze precej preprosti programi, za kaj bolj zahtevnega pa je npr. photoshop. Torej, ko posnamete fotografijo iz fotoaparata se usedite malo za racunalnik odprite fotografijo v kaksnem programu za obdelavo slik in se malo poigrajte. Kontrast, saturacija, barvni toni, ... to so stvari, ki sem preprican, da jih vsebuje vsak amaterski program za obdelavo slik in ZELO VELIKO pripomorejo k boljsi fotografiji. Spodaj dajem nekaj primero mojih slik - videlo se bo katera je original in katera popravljena

. In velikokrat se da z zelo malo truda priti do lepih rezultatov. "Vsaki" sliki, ki jo posnamete iz fotoaparata sigurno manjka nekaj kontrasta, vecini slik pase malo dodatne saturacije, ... samo poigrat se je treba malo.
Pri prvi priznam, da je bilo dela kar cca. pol ure, da sem dobil sliko taksno kot je, drugi dva pa sta bili popravljeni v priblizno pol minute vsaka ... malo kontrasta, malo saturacije in pa pri nemski dogi spremenjen "hue" - ne vem kako se rece po slovensko ter malo posvetljena slika okrog psa. Se mi zdi, da je zanimivo dati enkrat primerjavo originala z koncnim izdelkom, ker vedno vsi dajemo gor ze koncne rezultate

.
Original Popravljena

Original Popravljena

Original Popravljena