Yo, tebi ni pomoci. Ti si forumaski epifit! Isces teme kjer se lahko prepiras in se s tem prehranjujes.
Saj ti nic nocem, ne tebi, tvojemu otroku in tvojim psom.
Daj, dovolj jasno sem povedala kako je z vozicki. Zadeva je zelo moteca v veliki koncentraciji ljudi in psov! Poleg tega ne mores dovolj hitro prepreciti, da z vozickom cloveku zapeljes cez nogo ali, bog ne daj, psu cez rep. Tudi majhni psi se lahko zapletejo pod kolesje vozicka.
Nikogar ne motijo otroci! Tisti, ki ga pripeljejo s seboj, ga naj imajo v kengorujcku, nahrbtniku ali v narocju! Bolj varno za psa in otroka. Ce bi organizator poskrbel za dovolj velik razstavni prostor potem bi bilo prostora za vse dovolj in se nihce nebi obregoval v odvecno navlako. Tako pa ljudje tovorijo kletke, vozicke, stolcke, mize in pse v eni sapi. In kdo bo se ob vsem tem zbran in priseben, ko bo prislo do neljube situacije?
Ena poucna: Na eni tuji razstavi se je organizator odlocil, da nas "zaklene"na razstavisce, kjer smo razstavljali v veliki prostorni hali v prvem nadstropju. Dostop s psi samo s tovornim dvigalom. Tekoce stopnice sta na vsaki strani "vahtala" dva varnostnika. Samo osebe brez tovora in psa so jih lahko uporabljale. Niti pod razno otroskih vozickov! Mojo mastincico spravimo v prazno dvigalo. Gospa, ki je "strazila" dvigalo se je umaknila v drugi kot, medve pa v drugega. Kljub moji pazljivosti ji spranjca dvigala ujame repek in posrka vase! Cviljenje, tulenje, jokanje prestrasenega psa z zelo stabilnim in trdnim karakterjem! Meni spustijo zivci, jok, tresla sem se, veterinarja ni bilo dobrih 15 min. Na sreco ni bilo nic zlomljeno, majhna ranca, ki sem jo sama razkuzila. Pritozba pri organizatorju: takoj so sprevidli napako: odprli vse vhode preko stopnic, nam dovolili izhode na veliko travnato povrsino, samo zame in mojo mastinko odklenili posebaj zadnja vrata, kjer sva imeli direktni izstop in dostop ven do avta. Tukaj je bila malenkost, ki je organizatorju odprla oci, da bi lahko prislo do vecje tragedije. Bomo tudi pri nas cakali nanjo, da se bodo stvari spremenile na bolje?
In na tisto razstavo bom se sla, ker se zadeve pri njih izboljsujejo! Samo v tovornem dvigalu me ne vidijo vec!
V mojem primeru je nasrkala mastinka, v kaksnem drugem bo v igri clovek!
Sicer pa sem ze napisala. Pasje razstave niso otroska igrisca. In kot izgleda bo moralo res priti do tragedije, da se bo kaj spremenilo na tem podrocju!
Missa