Avtor Tema: ACANA  (Prebrano 273070 krat)

Nika

• *
  • Spol: Ženski
  • Buda
ACANA
« Odgovori #240 : 02 Junij 2010, 12:25:48 »
Dajem na oko, po obroku pa pokažeta, če je bilo premal ali preveč. Je čisto od dneva odvisno, ker nimamo neke redne rutine pri sprehodih in hranjenju. Če gremo zjutraj recimo na dolg sprehod, pojesta več kot pa če vstanem kasneje in ju peljem samo na opravljanje potrebe. Zvečer pa tud pojesta manj ali več, odvisno od jutranje količine, dnevne količine pa so približno enake. Fajn je, da nista požrtna in si lahko sama odmerjata.

si-bulls

• Vzreditelj
  • *
  • Big Gems Bullmastiff
ACANA
« Odgovori #241 : 02 Junij 2010, 14:14:29 »
A je lamb & apple primerna za psa, ki je sicer na sensitivity controlu od RC - zaenkrat smo dolocili riz kot potencialnega krivca za alergijo, prej smo jo imeli pa na lamb & rice in light (piscanec) od Hillsa. Na dieti je pa zaradi ponavljajocih se vnetij uses, pa kronicni gastritis ima, pa bruha obcasno kljub dietni hrani.

aja, bruha pa, ce so briketi dlje v plasticnem kosu oz. zadnje pakiranje se nam je celo pokvarilo ocitno  ???

Ribica, glede Acane Lamb & Apple, ti sporočam lastne izkušnje.
Imam psa, ki je težek alergik. Alergičen je na vse mogoče, od hrane do zunanjih vplivov, tudi na pršice v briketih (vse diagnoze postavljene s krvnimi testi, vbodnimi testi ter bioresonanco). Pet let smo tako mi kot pes živeli v agoniji, se mučili z alergijo, hodili od veterinarja do veterinarja, vozili psa na bioresonanco, mu skoraj pet let kuhali in pri vsem tem porabili ogromne vsote denarja. Občasno se je stanje sicer za kratek čas popravilo, vendar večino časa je bilo katastrofalno. Tako smo lani jeseni pričeli že razmišljati, da bi ga humano rešili vseh muk, ko sem na spletu zasledila brikete Acana Lamb & Apple in njihovo sestavo. Do prihoda teh briketov, ni bilo nobene vrste briketov, ki bi jih lahko jedel. Odličila sem se, da sprobamo še to hrano, preden se odločimo za drastičen korak. In izplačalo se je! Po večmesečnem hranjenju jo lahko resnično priporočam. Moj pes se je samo od te hrane pozdravil v celoti. Izginili so vsi znaki alergije, pozdravila se mu je koža, uhlji, izpuščaji pod gobcem, postal je ponovno lepo odlakan, ima normalen, kompakten in majhen iztrebek in se počuti odlično. Zaradi alergije na pršice, mu brikete prelijem s toplo vodo in pustim, da se namočijo. Vsem, ki imate pse alergike jo toplo priporočam.

Kaili

• *
ACANA
« Odgovori #242 : 02 Junij 2010, 21:32:55 »
Moja je tudi alergik in je Acana Lamb&Apple zaenkrat edina briketirana hrana po kateri nima težav z alergijo in ima super urejeno prebavo :)

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #243 : 14 Junij 2010, 14:34:03 »
Od jutri naprej imamo novo prodajno mesto na Ptuju in sicer:

ZOO Ajka
Ormoška cesta 30
2250 Ptuj

Za lažje lociranje: trgovina se nahaja v TC Supermesto (Mercator).

Maruša_Star

• *
ACANA
« Odgovori #244 : 22 Junij 2010, 11:43:27 »
Urška, jaz imam eno vprašanje: do sedaj nisem nikoli komplicirala glede količine hrane, sedaj pa sem Starju začela dajat Acano LB in sem seveda pogledala tabelo. Glede na to, da ima 58 kg bi mu morala dajat cca. 750 g hrane (je precej aktiven). Ker bi ga rada malo zredila sem razmišljala, da bi mu dajala 800-850 g. Bo to preveč? Ker če prav razumem je to potem tako, da če mu dajem preveč hrane, je izkoristek toliko slabši in je to dejansko brezveze.

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #245 : 22 Junij 2010, 14:31:54 »
Najprej dajaj popolnoma normalne količine hrane in opazuj psa. In potem boš videla, če moraš količino povečati. V teh primerih jaz še vedno stojim za načelom zdrave pameti in se ravnam po občutku, glede na dnevno aktivnost psa.

Maruša_Star

• *
ACANA
« Odgovori #246 : 23 Junij 2010, 09:51:18 »
Hvala.  :)

saba

• *
ACANA
« Odgovori #247 : 07 Julij 2010, 14:37:14 »
Urška, na slovenski deklaraciji Acane Pacifica piše, da vsebuje piščančjo maščobo, pa je med sestavinami navedenimi na vreči ni - samo v info  ;)

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #248 : 07 Julij 2010, 17:09:00 »
Saba, hvala, res je narobe.

Če koga zanima, na strani Championpetfoods http://www.championpetfoods.com/ lahko pogledate VIDEO o tem, kako nastane hrana in iz kakšnih sestavin je.

nelli

• *
ACANA
« Odgovori #249 : 28 Julij 2010, 20:09:48 »
Lep pozdrav

Zanima me kašna bi bila primirna količina za 4 kg normalno aktivnega psa Ascana apple?
1 leto je bil na Canidae jagenček in jo več ne mara.Kupila sem testerček Ascano apple in jo je pohrustu z veseljem.
Ali Ascana apple vsebuje kaj od rib ? V sestavinah  ni ribje moke ne ribjega olja ,ker ima moj alergijo na ribe mi je ta hrana super.
 Prosim kaka je razlika met Canidae jagenček in Ascana apple? Ali vsebuje še več mesa kot Canidae da je beljakovinsko močnejša?

Lep pozdrav

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #250 : 28 Julij 2010, 21:13:33 »
Acana lamb&apple ja zasnovana kot hipoalergenska dieta, tako, da vsebije le en živalski beljakovinski vir - jagnjetino. Hrana je beljakovinsko in maščobno bogatejša v primerjavi s Canidae.

Priporočena količina za manj aktivne pse je 45-75g na dan, za bolj aktivne pa 60-110g na dan.

Morda bi kot opcija prišla v poštev še grain-free Acana (brez žitaric) z jagnjetino.

nelli

• *
ACANA
« Odgovori #251 : 30 Julij 2010, 19:14:04 »
Hvala za odgovor :)

Zaenkrat bova probala Acana jagenček apple ker nevsebuje nič ribjega in nama bolj uztreza .Tri dni jo že je in nima nobenih problemov ,upam da bo tako tudi ostalo . :)
Opažam da je po teh briketih bolj sit.

l.p

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #252 : 09 Avgust 2010, 17:16:38 »
najbrž je že kje napisano vendar nisem našel,
je Acana primerna tudi za belodlake pse (JRT), glede obarvanja seveda.
Sedaj je R0jal Canin pa bi mu malo zamenjal. Je mogoče kje dobiti testerje?

LP, Dejan

Nika

• *
  • Buda
ACANA
« Odgovori #253 : 09 Avgust 2010, 17:50:43 »
Po treh mesecih hranjenja je pri nas bela ostala bela  :) Črna pa črna, če koga še to zanima

Se je pa na forumu že ugotavljalo, da za spremembo barve dlake naj ne bi bila kriva hrana

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #254 : 09 Avgust 2010, 18:04:47 »
najbrž je že kje napisano vendar nisem našel,
je Acana primerna tudi za belodlake pse (JRT), glede obarvanja seveda.
Sedaj je R0jal Canin pa bi mu malo zamenjal. Je mogoče kje dobiti testerje?

LP, Dejan

Glede na to, da je tudi nakaj parsončkov na temu, lahko mirno rečem, da ne obarva dlake. testerčkov ni, v ta namen je na voljo najmanjše, 400g pakiranje.

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
ACANA
« Odgovori #255 : 09 Avgust 2010, 18:32:43 »
Škoda, nama je 400g za skoraj cel mesec  :-\

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #256 : 10 Avgust 2010, 23:52:54 »
ACANA je sedaj na voljo tudi v spletni trgovini Super Čombe http://www.supercombe.si/ , ki deluje pod okriljem Mačje hiše.

poki

• *
  • As
ACANA
« Odgovori #257 : 11 Avgust 2010, 13:40:13 »
ACANA je sedaj na voljo tudi v spletni trgovini Super Čombe http://www.supercombe.si/ , ki deluje pod okriljem Mačje hiše.

Jeeeeej. To pa je novica in pol!  :o :o :o

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #258 : 13 Avgust 2010, 12:53:31 »
no jest bi kot minus pri Acani omenil to da je najbrž super,
samo nimajo jo nikjer (Mr.Pet, Zootic, Ara, Tristokosmatih (prenavljajo)...???
A ja v Ljublani, sem naredil 25km da bi jo našel.
A to vsi po netu naročate??? ker 400g za probat se najbrž ne splača po netu naročit, ali pač.
Vprašal bi še kaj se priporoča za JRT-ja samo da ni piščanec.

LP, Dejan

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
ACANA
« Odgovori #259 : 13 Avgust 2010, 13:11:28 »
V Ljubljani jo ima trgovina Repek na Tržaški (malo pred odcepom za Gmajnice na levi strani).

Od vseh naštetih jo je prodajal samo 300kosmatih, ki pa je verjetno ne bo več, ker bodo spremenili prodajni program.

Aja, jaz bi na tvojem mestu poskusila Lamb&Apple ali pa kakšno grain-free varianto.

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #260 : 13 Avgust 2010, 13:21:38 »
ah, to je pa ena žalost velika...
sem bil že čist odločen za Acano zdej pa spet ne vem kaj bi,
pa še grainfree je sam pišanc 7,5kg pakiranje, ostalo pa 2,5 pa 13,5kg

hmmm...

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
ACANA
« Odgovori #261 : 13 Avgust 2010, 13:23:06 »
Pol pa vzami lamb&apple.

Meni so jo stranke ful pohvalile  ;)

Aja, drugače so pa vsi okusi v vseh pakiranjih, samo mogoče trenutno kakšno pakiranje ni dobavljivo ali pa ni na zalogi v kakšni trgovini.
V supercombe sem videla, da imajo vsa pakiranja..

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #262 : 13 Avgust 2010, 13:33:16 »
hvala za pomoč se bom zapeljal še do Repka,
pa držal pesti da niso na dopustu, prenavljajo ali nimajo  :P

;)
LP, Dejan

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
ACANA
« Odgovori #263 : 13 Avgust 2010, 13:37:31 »
Preverjeno so odprti, tako da kar pogumno ;)

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #264 : 13 Avgust 2010, 16:22:24 »
jeeeeeeeee dobil in to obe željeni varianti v 400g pakiranju 8)

:P

LPD

sasha

• *
    • Psarna Funkyland`s
ACANA
« Odgovori #265 : 13 Avgust 2010, 16:22:48 »
Super :)

dmdm

• *
ACANA
« Odgovori #266 : 13 Avgust 2010, 19:52:42 »
presenetljiv odziv na hrano,
najprej sem mu dal vsakega malo in sicer
Acana Grain Free Wild Grasslands Dog in Acana Lamb & Appple.
Zmazal in polizal skledo. Potem sem mu oboje zmešal z Royal Canin.
Najprej pojedel Acano potem pa nervozno postopal okrog sklede.
Po nekaj minutah pojedel še RC.

Fino, fajn  ;D

PS: zdej pa pred skledo sedi in cvili ???

iza123

• *
ACANA
« Odgovori #267 : 14 Avgust 2010, 11:06:37 »
Kako veliki so briketi pri adult small breed in lamb&apple? A je velika razlika med njimi?
Imam pa kavalirja.

Urška

• *
ACANA
« Odgovori #268 : 14 Avgust 2010, 18:18:49 »
Kar precejšnja. Lamb&Apple so "standardne" velikosti, adult small breed pa cca polovico manjši.

iza123

• *
ACANA
« Odgovori #269 : 15 Avgust 2010, 18:18:15 »
Pa so pri lamb&apple bolj ploščati ali so bolj okrogli?
Se nekako bolj nagibam na lamb&apple, ker v adult small je piščanec, ki ga ne prenaša najbolje.