hehe tole je bil pa včeraj tak dogodek, da ga moram opisat

.
Nisem hotla nove teme odpirat, pa vidim, da smo tukaj nekaj tudi o razmišljanju psov debatirali.
Namreč velikokrat se pojavi vprašanje, koliko teksta psi razumejo? Ali so to posamezne besede, povelja? Ali razumejo samo tom glasu in iz razpoloženja uganje kaj kdo govori?
No včerajšnji dogodek daje meni potrditev, da psi razumejo mnogo več,kot si večina predstavlja in kot kažejo testi

.
No, pa k stvari.
Zvečer leži Fita v postelji pri hčeri , skupaj z mano in "posluša pravljio za lahko noč". Nikakor je nisva uspeli zrinit k nogam, kaj šele s postelje- leži kot napopana čez obe in niti najmanjše žleje po premikanju. Pride "vd", se usede na posteljo in poskuša odrinit psa malo- no way.
Potem pride čez nekaj časa sin in pove en sam stavek, s čist navadnim glasom, namenjem meni, tudi ostali smo se pogovarjali, tako da to ni bil edini stavek v tem časovnem terminu:
" Kar nisem pojedel mesa sem ga dal v kuhinjo na pult".
In Fita nato takoj ustane, zdrsne s postelje in počasi ,a odločno odmašira narvnost v kuhijo, direktno pod pravi pult in se tam povzpne na zadnje noge, če bi se dalo kaj sunit

.