Waw super sta! Jaz bi rada poskusila še kako drugo žival učiti razen psa s klikerjem, ker se mi zdi da od psov se veliko pričakuje in moraš ves čas paziti na vse mogoče, pri kakšni mački, želvi, zajcu, kokoši in podobnem

pa se ne pričakuje kaj dosti, lahko malo improviziraš in se verjetno tudi veliko naučiš in znaš potem bolje na psu.

Ampak pri želvi se prej nisem spomnila da bi kaj probala (ne vem če bi šlo, ampak verjetno ja) in pred 1 mesecem smo jo oddali (se je preselila v ribnik), pri mačkah je malo problem ker so še tako debele in ne marajo skoraj nobenih priboljškov

pri starih starših pa sicer je več živali ampak verjetno sem premalo tam da bi bilo dovolj za vaditi, bom potem kaj ko se preselimo.
Sicer pa sporočam da Dino s klikerjem lepo napreduje in se vsak dan uči novih trikov. Mi pa vedno ''dvignejo pritisk'' taki ki se jezijo da kliker metoda ne deluje, da ni dramatičnih sprememb po uporabi

in podobno, ampak seveda kar nekaj vse povprek klikajo, ne nagradijo potem, pravijo da je samo kliker nagrada (ne razumem kako bi bil lahko psu en zvok nagrada

), da raje delajo na nagrado

in ne vem kaj še... Pa preizkušajo če pes kaj pozna zvok klikerja in kar tako malo klikajo

Potem ko vidijo Dinota pa se premislijo da bodo spet začeli včasih... In se mi zdi da ne razume večina ljudi da je kliker sistem cela metoda, verjetno samo če klikneš pri trikcu v približno pravem trenutki in daš priboljšek res ne bo naredilo nekih dramatičnih sprememb, saj kake pa naj

, ampak če spremeniš način mišljenja in metodo učenja ter uporabljaš v vsakdanjem življenju pa preverjeno spremembe so.

Ampak jaz sem brala o klikerju par let preden sem ga tudi začela uporabljati, potem pa vidijo pri Dinotu da je priden in da imam kliker v roki in čez par dni je že doma - vse kar vedo pa je da deluje (pri meni že...) in če še kaj mogoče na navodilih piše.
Sem se malo razpisala ampak to me zares jezi da zaradi svojega neznanja krivijo metodo... Ali pa enkrat gledam en seznam od ene prijateljice katere trike zna njen pes in kako ga je naučila - in berem in piše priboljški/igrača/pohvala/kliker, pa večinoma samo eno od tega. Mi ni bilo jasno kako si ona to predstavlja, jaz vedno uporabim čisto vse 4 pa še kaj.