glede prošnej- prošnje so v bistvi izsiljevanje
. Meja med motiviranjem in izsiljevanjem pa je zelo tanka - večina neizkušenih tu zamoči, ko nekritično poslušajo o motiviranju psa
.
deteljica: Ja, točno to sem mislila

! Hvala za nasvete

. Zdaj delava na kamilice in gre super, pes se enkratno zabava, jaz pa švicam pri učenju

, ker je pes seveda hitrejši od mene in prehiteva faze, ki sem jih jaz predvidela očitno za psa z manj nagoni

. No, mi bo fajn izkušnja tole, poročam (in upam, da tudi pokažem), ko bo kamilica na povelju

. Delala bom pa tako, da bom na koncu vrečko nekam dala in naj bi se pes usedel, ko bova v bližini - torej ja, bo isto kot pri nakazovanju, torej samo sprožilec (trigger). Če bi delala na pivo, bi torej pes cel piknik sedel

- hecam se, to s pivom je bil bolj štos; sem pa začela delati prinašanje piksne (piva) iz hladilnika in je totalno zabavno

. No, zdaj sva pri tem, da piksno loči od jogurta (seveda imam hladilnik primerno pospravljen). Te vaje imam bolj zato, da delava stvari, ki so praktično manj uporabne (da ne rečem neuporabne), so pa velika izkušnja za vodnika in totalna zabava za psa. Da ne rečem, da je po vsaki seansi za crknit zmatran

.
apollo: Ničesar ne šimfam, za razliko od tebe nisem navedla prav nobenega imena

. Ker tudi nikogar osebno nisem mislila, ampak problematiko na splošno. V bistvu sploh ne vem, kaj si želela s svojim postom povedati

. Anyway, tematika se mi zdi zanimiva za marsikoga (za flate, zlatkote, švicarje, polarce, mopse, pse z ogromno dlake ipd.) in deteljica je dala veliko res izjemno dobrih napotkov, do katerih mislim, da se da priti samo po poti desetletnih izkušenj. Jaz jih seveda nimam

in sem hvaležna, če mi kdo pokaže kako bližnjico

. Veš, ostalega ne bom komentirala, se ne spuščam na tak nivo. Meni je ljubo delo s psom in me zanimajo tako težave kot radosti, ki se pri tem pojavijo. Rada eksperimentiram in opazujem; včasih imam prav, včasih se pa tudi zmotim. V marsičem. No, potem pa to popravim in sem vesela, ko gre lepo dalje. Velikokrat with a little help of my friends

. Za disciplino, ki jo trenirava, pa tekem pri nas ni, tako da hodimo v tujino

.
clicker training: Tole je fulll luštkano na temo prinašanja recimo; sploh so mi filmčki od tele punce res strašno pri srcu, ima občutek za delo in se da najti kako res uporabno klikeraško idejo: http://www.youtube.com/watch?v=NDfCvFCvx1M