No, ker sem imela sama pred nekaj leti morskega prašička, sem za njih odprla novo temo in vam napisala kratek opis

:
Poznamo več vrst morskih prašičkov:
- Kratkodlake morske prašičke, ki so manj zahtevni kar se tiče nege. Primerni so za vse ljudi, ki imajo radi živali in se bodo z njimi ukvarjali.
- Dolgodlake morske prašičke, ki so bolj zahtevni glede nege, saj imajo daljšo dlako, ki jo je treba redno česati.
- Brezdlake morske prašičke, ki jih sama sicer ne poznam, sem le slišala zanje.

- Kodraste morske prašičke, ki prav tako potrebujejo veliko nege, saj se jim dlaka še kodra.
Ker sem že malo omenila nego je pri morskih prašičkih pomembno česanje, tudi umivanje in pa rezanje krempljev, če ima dolge. Pa še kaj se najde...
Kar se tiče vode, sem jo jaz mojemu menjala včasih 1x na dan, včasih pa 2x na dan, čeprav je 1x dnevno dovolj. Važno, da je voda sveža.
Glede hranjenja, je imel moj na voljo semena, sadje, zelenjavo in pa mrvo, čeprav sem sedaj prebrala, da naj bi se mrve izogibali, ker so v njej razne živalice, ki bi prašičku lahko škodile
(čeprav sem jaz mrvo kar dobro pregledala preden jo je dobil in mislim, da ni bilo v njej kakšnih živalih) je najbolje da uporabljamo kupljeno mrvo. Imela sem pa sem tudi hrano (vitaminčke), ki so jo imeli v živalski trgovini in je bila v eni majhni 'posodici'.
Kar se tiče zgoraj napisanega, sem si malce pomagala z tole stranjo, da ne bi bilo kaj narobe napisano, saj sem imela jaz prašička leta 2001 in sem se raje prepričala preden sem kaj napisala, ker glede kakšne stvari nisem bila več čisto sigurna: http://www.geocities.com/karinerjavec/morskiprasicek.html
Aja, imam pa tudi eno slikico mojega bivšega prašička, ki pa jo nalepim v naslednjih dneh.

Lp, Maša
+1 točka