Avtor Tema: Sosedov pes!  (Prebrano 6771 krat)

Magic5

• *
  • Spol: Ženski
Sosedov pes!
« : 18 November 2009, 11:37:20 »
Upam, da mi bo kdo znal svetovati, kaj narediti, oziroma kam se lahko obrnemo po pomoč.

Sosedova psička vsakodnevno skače čez ograjo k našemu psu. Je zelo dominantna in si konstantno podreja našega, ki je še mladič (9 mesecev). Psička pa postaja vse bolj groba: grabi ga za vrat, zadnjič je pricvilil v hišo, danes zjutraj mu je odnesla kost za glodanje. Takoj, ko nekdo pride ven, zbeži nazaj čez ograjo. Zadnjič, ko smo jo presenetili in se ji približali ,pa je celo zarenčala in nas nalajala.

Sosedom smo seveda to povedali, a nas ne jemljejo resno. Sicer so poskušali zvišati ograjo, ampak sedaj skoči preko tretjega soseda. Za nekaj časa jo potem privežejo pa tudi kakšno dobi, potem pa je spet po starem. Meni se sicer psička smili, ne morem pa pustiti, da je naš pes še naprej teroriziran! >:(

Zanima me, če kdo ve, na koga se lahko obrnemo: policija verjetno tega ne rešuje, oziroma bi jo morali ujeti "na kraju zločina", ampak psička takoj, ko vidi koga izmed nas pobegne, oziroma jo lasniki pokličejo domov. Druga možnost, ki se mi poraja je zavetišče, kolikor vem, so jo tam tudi  vzeli. Je pa vprašanje, če bi jo vzeli zaradi tega razloga.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Sosedov pes!
« Odgovori #1 : 18 November 2009, 11:51:27 »
kako jo boš pa ujela za v zavetišče peljat?
če jo ujameš jo pač pelješ tj ain poveš,d ase j eneznan pes znašel n atvojem vrtu.
Opcije pa imate sicer- da sami dvignete ograjo (najbolj elegantno, ne pa poceni).
Da čakate v zasedi in jo špricate z vodno pištolo  ali kaj podobnega ( ampak pazitz,d ane prestrašite svoje psa pri tem).
Da svojega psa nikoli ne puščate samega zunaj.

Magic5

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #2 : 18 November 2009, 12:24:27 »
Ja, saj to je problem, ker zraven ne pridem! Vsak šum jo zmoti in takoj zleti čez! Sem že razmišljala, da bi poklicala v zavetišče in bi prišli pogledat kako skbijo zanjo(pogosto je privezana, sprehod enkrat tedensko, če ima srečo, nihče se ne ukvarja z njo, ima majho zbito uto, v katero sploh ne vem če gre cela), mogoče bi jo vzeli na podlagi tega.

Ograja je sicer betonska in železna, visoka saj 1,5 metra, ampak to ni nobena ovira. Če bi šlo samo za en del, bi jo mi na tistem koncu dvignili, problem je v tem, da skače tudi k dvema drugima sosedama in potem preko njih k nam, tako da bi mogli dvigniti celotno ograjo, ki je je pa precej.  :-\
Naš pes  je zelo malo sam zunaj, tam okoli dve uri, pa še to zato, ker se mi zdi, da mu prav ustreza malo samote in sam želi ven. Saj sprva sem mislila, da on hodi v kot in jo prikliče, ampak psica hodi po našem dvorišču tudi ko je on v hiši.

Nika

• *
  • Buda
Sosedov pes!
« Odgovori #3 : 18 November 2009, 12:30:34 »
polit jo s šlaufom, v njo metat vodne balončke, al pa kako flašo napolnjeno s kamenčki.. Nekaj čimbolj glasnega in neprijetnega za psico. al pa kaka nenevarna pirotehnična sredstva, sam tuki morš res pazit da se komu kej ne zgodi

TibiQ

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #4 : 18 November 2009, 13:44:23 »
.. ali pa na ograjo napeljite električnega pastirja ali jo našpricajte z zunanje strani s sredstvom za odganjanje psov.

Magic5

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #5 : 18 November 2009, 14:19:39 »
Bom poskusila jo danes pričakat oborožena z vodo, samo je verjetno zanalašč ne bo.  :)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Sosedov pes!
« Odgovori #6 : 18 November 2009, 14:37:57 »
Vzameš si čas, napolniš vedro z vodo, se vsedeš na balkon ali pred okno, ki gleda na tisto stran od koder psica pride in ko jo zagledaš, jo malo zaliješ. Če ti je dolgčas, pa kako knjigo, križanko ali sudoku v roke.  ;)   

Chrissy

• *
    • Fourpaws
Sosedov pes!
« Odgovori #7 : 18 November 2009, 17:12:07 »
Uf jaz se spomnim da sem pred kaksnim letom prisla v stik z eno krasno zadevo, ki poskrbi za to da domaci psi ostanejo notri in zunanji zunaj. Pogruntali so americani, ki imajo probleme s kojoti. Uporabljo pa tudi anglezi, ker lisice neprestano skacejo na vrtove in serjejo po travi (lastne izkusnje  :'(.
So pa enostavno vrtljive palice, ki se jih pritrdi na vrh ograje (tako kot bi pritrdili bodeco zico) in ko pes skoci in se zeli oprijeti vrha, se palica zavrti in pes pade nazaj. Krasna zadeva, deluje 100%.... zal se ne spomnim imena, ampak mislim da bi kaksen bolj prakticen clovek brez problema stvar naredil sam.  :)

lp

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #8 : 18 November 2009, 19:02:50 »
Pha... denar metat za ograje ker sosedov pes čez skače....jok! :P
Vse kar rabiš je  eno dobro pipo, ki ima velik pritisk vode. Nastavljivo pištolco na šlaufu(  gardinija  je super >:D-  una za curk ful dobr nese >:D)

Potem pa  za "  vabo"  ;) svojega psa ji daš na vrt ;D, ti greš v zavetje da te ne vidi in šlauf pripravljen v roki 8).
Še predno prepleza.... najboljš jo je dobit sred akcije, ko je na vrhu ograje >:D- Ji nacentraš curk direktivo v bučo. Da tud dojame ne kaj jo je zadelo.

Nikol več je ne bo ;)

Šlauf je čudežno zdravilo... če ti hodijo po vrtu srat ali pa samo dren delat.
Jaz s šlaufom vse porihtam.
Mi je en bebec vsak dan šetal psa mimo vrta in  to na povodcu( flexu) , in ga je spustil da se je usral  direkt na vrt- malo pogledal in odkorakal. Pa sem enkrat cel mesec zbirala dreke v jupol kanglo in sem mu jih dostavila pred vhodna vrata.  Ni šlivil  ;)...potem pa zaseda... cucka, ravno  ko se je napel- direkt v rit...pol pa še desca... ;) Ne en ne drug ni dojel kaj ga je zadelo >:D
....jah tulipančki rabijo vodo a ne :o

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Sosedov pes!
« Odgovori #9 : 18 November 2009, 19:37:03 »
damayanti, takoj, ko sem videla, da si nekaj napisala v tole temo, sem vedela, da me čaka zabavno branje.  :D :D

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #10 : 18 November 2009, 20:03:39 »
Ne samo zabavno branje.  ;) ŠE bolj zabavno je videt un ksiht presenečen, ko ga zadaneš  ;) >:D... res jim ni nič jasno .

Jaz imam sedaj samo še enega na piki. Je začel hodit ,ko se je Dina gonila. Je pa miniaturen.. ampak res miniaturen - nek pinč- zmiksan ... najprej mi je bil še smešen, ko je hodil in jo hotel naskakovat.  Tja do komolca ji seže ;D....
Samo sedaj pa hodi in serje...zadnič sem v copatih nagazila njegov drek.
Sicer , najraje bi ga ujela in Poloni v Horjul peljala, pa še naslov zraven ,da bo vedla komu zaračunat. Samo kolkor je majhen, peezdek šavsa pa..
Sedaj morem naštudirat kako ga ujet. ( tega če s šlaufom zalijem se bo še utopu >:D >:D)

A ima kdo kakšno idejo. ;D

Magic5

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #11 : 18 November 2009, 20:13:27 »
damayanti si me do soz nasmejala!  ;D

Danes je ni bilo, bo treba prestavit na jutri. Ponavadi pride zjutraj tam okoli 7me ali pa proti večeru, ko se stemni.
Imamo pokrito teraso, si bom vzela stol, prpravla šlauf, spustla psa vn in ko se bo namenila na obisk... AKCIJA!  >:D

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Sosedov pes!
« Odgovori #12 : 18 November 2009, 20:15:30 »
Imamo pokrito teraso, si bom vzela stol, prpravla šlauf, spustla psa vn in ko se bo namenila na obisk... AKCIJA!  >:D

Daj še posnami tole akcijo. Da vidimo.  :P ;)

damayanti, glede na to, da imaš ponavadi vedno izvirne rešitve, kako rešiti kakšen problem, mislim, da tudi tukaj ne boš imela težav. :P Drugače pa uporabi malo manjši pritisk pa bo.  :)

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #13 : 18 November 2009, 20:35:36 »
Daj še posnami tole akcijo. Da vidimo.  :P ;)

damayanti, glede na to, da imaš ponavadi vedno izvirne rešitve, kako rešiti kakšen problem, mislim, da tudi tukaj ne boš imela težav. :P Drugače pa uporabi malo manjši pritisk pa bo.  :)

Kamere ( taorenk z zvokom) bodo prišle spomladi ;) Bom snemala ko japonc >:D....(Sicer zarad debilnega soseda- tega bom pa prav na you tube objavila( dobite link ,ko bo ;)- da si boste ogledali tega pacienta ;D))
 Glede cucija; Manjši curek ga ne zadane. Tavelik curek ga pa kar posvalka.... sicer potem ga enih 14 dni ni na spregled. Samo to ni to. "Hočem živga" >:D
Sem že Dino naščuvala nanj za aport :D . Samo je tolk majhen, da psica sploh ne ve kako naj ga prime...al kaj- taml pa " gajsten" do konca . Dina  ga gleda prav zaboden ...un pa naskakuje kot norc v njeno koleno .  :D.... sej drugač je res ful smešen pa zabaven...... ampak serje - tukej je pa konc zabave ( sploh če jaz v copatih drek nagazim- gotov je!!! v Horjul- definitivno) Samo še ujet ga je treba podgano malo >:D

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
Sosedov pes!
« Odgovori #14 : 18 November 2009, 21:50:51 »
Hahahaha.  :D :D :D
Sem tako nasmejala ob telih prispevkih.  ;D

Super metoda.Res posnemi enkrat me prav zanima kako bo to zgledalo.  >:D

Magic5 kako gre? Si jo...špric,špric?

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Sosedov pes!
« Odgovori #15 : 18 November 2009, 22:12:57 »
damč, če imaš tam slučajno kaj potepuških mačk, pač živolovko postaviš  >:D

deteljica

• Pravi Pesjanar
Sosedov pes!
« Odgovori #16 : 19 November 2009, 07:49:12 »
Ej , mogoče bi pa to tud pinča ujelo  :o
Eno gonečko pobrišeš po tamali s krpo in daš krpo u živolovko  :D - če slučajno na hrano ne bi trzal  ;)

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #17 : 19 November 2009, 08:18:34 »
Ko se je Dina gonila sem točno to naredila. Še celo uno jelenovo kožo za avto polirat sem reskirala. Naštimala gajbico na palico in štrik , in cunjo not.
In Je tamal nasedu.  je šel spodaj :) Je bil ujet pod gajbo.  In sem mela vse pripravleno . Samo pol je bil problem, ko ga je bilo treba prijet. ......tamal GRIZE. In to ful. Tulil je pa kot bi ga klala. Obgrizu me je pa tud do krvi.
Sem ga fliknla na tla, in je spotoma še tisto cunjo pobral in tekel... pa celo pot lajal, in krevsal po ulici.
V tadrugo sem se  še boljš pripravla, z rokavicam in ta-debelim puloverjem.  Sem mislila da je pač butast, da bo še enkrat na isto foro padu- pa ni. >:D

En dan sem prišla domov, dam avto v garažo. Pustim vrata odprta , grem v nabiralnik po pošto, zaprem vrata. Se obrnem "podgana" v garaži. Kdaj je not prišel mi sploh ni bilo jasno. In se je ta cvergel zagnal vame- prav v napad ???. ..... sem ga s taveliko sirkovo metlo ene parkrat " pometla"  ( užgat ga še upala nisem ker je res miniaturc- bi ga še pobila).... Pa spotoma ven iz garaže še v rit šutnala.
Ja ma mu ni pomagal.... ni blo tri ure je spet hodu okol bajte.
pa sem mislila , da ko se bo Dina nehala gonit  da bo mir. Ma ni !!...tamal še kar....že dva meseca po goni... un še kar ves  gajsten ::). Jo hodi naskakovat.

Na živolovko dvomim da bo trzal.

Mačke( prav mačke) so. Ampak čez naš vrt, jih ni. Žal je bila naša Dina v preteklosti ene dvakrat temeljita.

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Sosedov pes!
« Odgovori #18 : 19 November 2009, 08:25:24 »
Pa saj sem mislila kao za mačke  ;D v živolovki ga namreč lahko transportiraš >:D

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #19 : 19 November 2009, 08:44:27 »
Dvomim da bo nasedu na živolovko. Ni tolk butast kokr zgleda ;D

Pa sej drugač ne bi bilo problema, če bi hodu tkrat ko je mrak. Problem je da hodi takrat ko je dan.  Pa še  bajto imamo  ravno ob cesti in je skoz kakšen folk na cesti.
Da bi bilo to zvečer, fliknem eno deko čez njega ga zamotam , v avto in gas v Horjul. Čez dan pa lih ne morem. Pa še tamal je glasen.
Nazadnje, ko sem ga brcnila  je celo pot tulil in krevsal. In potem mene folk gleda kot največjega mučitelja - k ubogega cvergla napadam.

Bo treba nekej drugega naumit...... samo ni mi jasno kako ga bom utišala.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Sosedov pes!
« Odgovori #20 : 19 November 2009, 09:15:14 »
Bo treba nekej drugega naumit...... samo ni mi jasno kako ga bom utišala.
Eter? Kloroform ?  :D
joke  ;)
mogče dve deki ? 8) to precej zaduši zvok  :)

Magic5

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #21 : 19 November 2009, 09:25:45 »
No včeraj je ni blo, pomojem so jo privezal. Danes zjutraj bi pa sigurno prišla, oz vrjetno je prišla, samo sem mogla prej it.

Je vse prpravljeno za akcijo danes zvečer oz. jutri zjutraj. Si bom definitivno vzela čas! Šlauf je lepo prpravljen, udoben stol nameščen, potem sam še vodo odprem pa čakat. Če bo zjutraj bom probala še posnet s fotoaparatom, ker zvečer se verjetno ne vidi. Ko jo pogledam takole čez okno kako nič hudega sluteč špancira naokoli po dvorišču, komaj čakam, da da pade v zasedo! Upam, da bo potem mir. Čeprav, ko bom vidla faco, si bom pomoje zaželela, da bi pa še kdaj lahko mal prišla naokoli!  >:D

damayanti: probej mu mogoče kkšno palco al pa kej takega velkega ponudit pred gobec pa nej v to zagrize, potem bo tiho pa še tebe ne more oklat! Potem pa hitro deko čez, pa na lepš z njim!

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #22 : 19 November 2009, 10:41:47 »
Klinc pa palco....to je res miniaturc( 30x30 cm) zobotrebec kvečjem :D
Pa še  beži pred mano odkar sem ga z metlo. Naslednič kvečjemu res kakšna deka... samo je ful okreten...prej speezdi predno se mu sploh lahko toliko  približam.
Zato sem pa Dino že ene parkrat naščuvala na aport- da bi ga vsaj zadržala. Samo naša Dina ima ( hvala bogu) v glavi ,da  je do mladičev zelo nežna (  tud tamladih mačjih ne" poaportira")
In je že psica čist zmedena. Res ga gleda kot tele v nova vrata... nič ji ni jasno... še takrat ne, ko tamal pride do nje in jo v taco začne "nažigat". Vsa zaprepadena dviguje  taco( enkrat levo drugič desno)  in ga gleda.... tamal pa šopa kot pr norcih...
Ko se pa jaz približam , pa tamal speezdi in laja po celi ulici. Cela scena no.....
pa ajde.... res me ne bi motu... samo serje pa vsepovsod....in to ma tak mini drek, da ga še vidiš ne ... zavohaš kvečjemu ,potem ko je že na podplatu.
V garažo pa tud ne gre več.
Damč pa sploh ne trza nanj, nazadnje ga je poscal ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Sosedov pes!
« Odgovori #23 : 19 November 2009, 11:10:33 »
No pri nas se nasilje, takšno ali drugačno, nad taborečimi ženini ne splača:
1. vedno pride nazaj, ne glede na to, kaj hudega se mu zgodi
2. postane previden in se ga ne da več ujeti
3. ko se na dvorišču kaj sumljivega premakne, panično zbeži na cesto, lahko bi se zgodilo, da bi se za njim pognala katera od psic. Potepuh ima srečo, domač pes pa ne vedno.

V zavetišče vsaj tehle, ki so zdaj aktualni, raje ne bi vozila. Sploh pa jih ne v Horjul. Tam so namreč preveč mehkosrčni in ne rabijo še treh neposvojljivih psov. Lastnikom, če bi jih tudi našli, jih ne verjetno bi hoteli vrniti. En je majhen, star in krevljast,  vem iz katere vasi je, ampak nihče ga noče priznati za svojega. Drugi je malo večji, star in krevljast, pa še grd za povrhu, vem točno čigav je, a sem prepričana, da bi ga utajil, če bi moral zanj kaj plačati. Kakšen točno je tretji pa niti ne vem, nekaj srednjega črnega hitrega, ko kdo stopi ven,  od njega ostane samo scanje na vratih.

Pomagalo je:
pri drugem je lastnik dobil pošto, ki je zgledala dokaj uradna, da bo pes na njegove stroške odpeljan v azil, če ga ne zapre. Je zaleglo, vendar mora omenjeno pošto dobiti vsako sezono znova.
Pri prvem, najbolj vztrajnem, ni pomagalo prav nič. Dokler si nisem nekega dne vzela čas, se takrat, ko je mimo bajte največja promenada spravila na vrt zraven ceste plet. Pes je zvesto svetil na pločniku. Mimoidoči so se spodtikalo obenj, jaz pa sem vsakemu sproti povedala, da že imam rezerviran termin za kastracijo, ker mi je najedel do kosti. Ni ga čez vaške klepetulje. Naslednji dan je pes čudežno izginil. Sicer vselej, ko se začne kakšna psica goniti še prinese rit, ampak kakor pride tudi zgine in ga ni do naslednje sezone.
Za tretjega bo treba zdravilo še izumiti, če bo postal vsiljiv.

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #24 : 19 November 2009, 11:41:15 »
Jaz točno vem čigav je ta miniaturc. Od ene starejše obilne penzionistke.  Jo srečam vsake toliko, ko ga pelje na povodcu( ko hodi v trgovino), in sem jo tud že ogovorila,  in ji povedala ,da hodi non-stop k nam, in naj ga pazi - v smislu, da ga ne bo avto povozil.
In je stara zagnala celo dramo, joj samo tega ne..... da ne ve kaj bi bilo ,če ne bi imela tega psa , da je ta pes smisel njenega življenja , da če ga ne bi imela bi bila že v " hiralnici" ( tako naslavljajo dom ;) :)) pa umrla in bla bla bla.... :-X Cela drama res.
Pa sem ji rekla , da če je pa tako , naj pa še posebaj pazi nanj.....
In je rekla ja uide ... jaz pa za njim ne morem tečt, pa kolki pa išjas pa  kva jaz vem kaj je še vse naštela.... ??? Pa da sej je čist majhen pa nobenemu ne more nič narest........bla bla bla :-X Mi sploh ni bilo več smiselno se z njo pregovarjat- ker  sploh nisem več vedela kaj naj bi ji še rekla...

Skratka.... sem pač pomislila, da bi šel za ene dva dni v Horjul  malo na počitnice >:D( sej jaz bi dala poln naslov od  nje+ tel številko ;D) da bi imela   malo skrbi+ še kaj bi mogla od penzije dat. Potem bi pa malo bolj pazila, da ne bi več ušel. In če ji res tolk pomeni bi se morala še prekleto dobro zorganizirat da bi šla ponj.
Eno tako lekcijo. Sem 100% da bi si jo zapomnila. ;)
To bi ji bil dogodek leta.  >:D
( bolana pa tud ni tolk kolkor jamra ;)) Če lahko eno uro pred cerkvo na nogah stoji in opravlja- pol tud kolki pa išjas niso tolk hudi.

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Sosedov pes!
« Odgovori #25 : 19 November 2009, 12:50:09 »
Pomaga če imaš svojega samca - potem nobenega potepuha ni blizu

damayanti

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #26 : 19 November 2009, 14:05:33 »
Jah naš " samc"  bab ,otrok/ mladičev, in fizično šibkejših  ne sme pretepat. Sej ga je poscal... sam miniaturcu ni zaleglo ;)

Magic5

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #27 : 20 November 2009, 12:25:31 »
No, smo pridno čakali včeraj zvečer in danes zjutraj. Včeraj nič, zjutraj je pa prišla že pred šesto. Sem se ravno pršla na teraso, ko je pršla lastnica z avtom domov. Psica je seveda takoj zalaufala domov, tako da sm jo sicer uspela zalit, ne pa direkt v glavo kot je bilo sprva mišljeno. Pa še natulila sem jo za popotnico.

Lasnica pa se je lepo potuhnla v megli, ne bu ne mu, jo privezala in hitr u hišo! Zdej bomo pa lepo vidl, če je kej pomagalo, če ne pa ponovi vajo. Bojna oprema je še vsa na mestu!

Tjara*

• *
Sosedov pes!
« Odgovori #28 : 14 December 2009, 19:55:18 »
Električni pastir je najboljša rešitev! ;)