Avtor Tema: rodovniški/nerodovniški  (Prebrano 738057 krat)

Apollo

• *
  • Spol: Ženski
  • Nuba (Nera)
    • Nuba
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1080 : 20 Marec 2012, 17:14:18 »
Oh ja seveda, raja še bi morala biti hvaležna da lahko sploh plača visoko ceno za rodovnik...potem pa začudenje zakaj se večina raje kupi nerodovniškega psa.

Malo si zgrešil bistvo veš... :P Pravemu vzreditelju denar ni na prvem mestu, a svojih psov ne bo prodajal pod ceno. Zato ker za svojimi psi stoji in ve kaj je vložil vanje... :) In hm-zanimivo-pri takih "butičnih" vzrediteljih so dolge čakalne vrste... ::) In se lahko ti postaviš zaradi mene tudi na glavo ali kam drugam ::). Sem pa prepričana da bo dober vzreditelj pravi osebi mladička tudi z veseljem poklonil-perspektivni mladički določenih dobro preučenih kombinacij so vzreditelju preveč pomembni in zanj osebno enostavno nimajo cene... :) 8) Ampak tega ti verjetno ne razumeš... :P

damayanti

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1081 : 20 Marec 2012, 17:34:10 »
Ja  Apollo  dobro povedano ....ampak takih je pa resnično malo. To je pa tudi treba priznat ;D :D :D

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1082 : 20 Marec 2012, 17:52:00 »
Zelo sem razočaran. Srečal sem lastnika labradorca, ki je bil naravnost navdušen nad mojo črno psičko. Ko pa sem mu povedal, da je mešanka med čivavo in škotskim ovčarjem, me je pa samo zabodeno pogledal, nato pa dejal, da se mu to zdi malo verjetno, glede na videz moje psičke in da mi je šteparska baraba očitno podtaknil labradorca. Zdaj sem pa res žalosten. Kakšni ljudje so to!  :(

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1083 : 20 Marec 2012, 18:17:11 »
:D :D... sem prepričana da bi se... ker za odvetnike pa tožbe pa sploh ni škoda denarja  :o :D :D... pa če gre vse k hudiču >:D

Črne liste sploh ni pa smo dobivali že grožnje s tožbami ::) Nekoč nas je celo poklicala šteparka ene mini pasme, ker je forumašica v temi napisala njeno ime in priimek in omenila da prodaja hudo bolne mladiče (očitno je prodaja upadla  >:D) ::) Pa lepo pisemce zloglasne odvetniške pisarne gospoda Senice, ko se je šlo o debati KZS-ja, pa ... tako da kljub temu da črne liste ni se najdejo rodovniški vzreditelji, šteparji, veterinarske klinike, celo KZS, ki jih moti to da se na glas govori o tem da so naredili napako, da preprodajajo, da imajo njihovi psi dedno napako, da ....  ::) Si ne znam predstavljat kaj bi bilo če bi nekdo res naredil "črno listo"  :-X Ker ko pride do njihovega imena imajo takoj vsi denar za take in drugačne tožbe in grožnje. :-X

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1084 : 20 Marec 2012, 18:23:13 »
Hudma, sej najbolj pomembno je to, da ti misliš, da imaš labradorca in da si tistih par sto evrov dobro unovčil.
Vsak post tukaj je samo še odveč.
Pa ne si ustvarit novega profila, ko boš forum potreboval za odpravljanje kakšnih težav, ki bodo sčasoma nastopile, najsibodo vedenjske ali zdravstvene.

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1085 : 20 Marec 2012, 18:25:59 »
Ljudje, kot si ti očitno mislite, da je vsak pes, ki je neki pasmi podoben, tudi predstavnik le-te. Žal temu ni tako.

diva1

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1086 : 20 Marec 2012, 18:28:13 »
Sem pa prepričana da bo dober vzreditelj pravi osebi mladička tudi z veseljem poklonil-perspektivni mladički določenih dobro preučenih kombinacij so vzreditelju preveč pomembni in zanj osebno enostavno nimajo cene... :P

Apollo, pa še res je. In pri nas še vedno verjamemo, da podarjeni kuža  prinaša srečo...Vsem.

damayanti

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1087 : 20 Marec 2012, 18:42:46 »
Črne liste sploh ni pa smo dobivali že grožnje s tožbami ::) Nekoč nas je celo poklicala šteparka ene mini pasme, ker je forumašica v temi napisala njeno ime in priimek in omenila da prodaja hudo bolne mladiče (očitno je prodaja upadla  >:D) ::) Pa lepo pisemce zloglasne odvetniške pisarne gospoda Senice, ko se je šlo o debati KZS-ja, pa ... tako da kljub temu da črne liste ni se najdejo rodovniški vzreditelji, šteparji, veterinarske klinike, celo KZS, ki jih moti to da se na glas govori o tem da so naredili napako, da preprodajajo, da imajo njihovi psi dedno napako, da ....  ::) Si ne znam predstavljat kaj bi bilo če bi nekdo res naredil "črno listo"  :-X Ker ko pride do njihovega imena imajo takoj vsi denar za take in drugačne tožbe in grožnje. :-X

he he...  ti popolnoma verjamem, ker sem že sama na lastne oči videla kako je nekdo z izprintanim( točno temo iz tega foruma ) letal in bentil pa grozil in spraševal kdo je to, ki je to pisal. Pa kot zanimivost  ni bil omenjen s imenom in priimkom pa se je vseeno prepoznal ;D

Tožbe so nacionalni šport ...   ;)  sem slišala  ja da pri takih ,ki imajo  z" ljubezensko vzrejo " gromozansko izgubo pa sploh .. ampak  ,da plačaš  odvetniku 200 eur za grozilno pismo , pa odtehta tud  vso izgubo pri vzreji  ... verjetno  ;D

Zelo sem razočaran. Srečal sem lastnika labradorca, ki je bil naravnost navdušen nad mojo črno psičko. Ko pa sem mu povedal, da je mešanka med čivavo in škotskim ovčarjem, me je pa samo zabodeno pogledal, nato pa dejal, da se mu to zdi malo verjetno, glede na videz moje psičke in da mi je šteparska baraba očitno podtaknil labradorca. Zdaj sem pa res žalosten. Kakšni ljudje so to!  :(

Ja veš da meni je tud enkrat nekdo rekel, da imam res lepega dolgodlakega dobermana ;)...

..... je sledil še dialog naprej :D ... ko sem rekla "to ni doberman to je gordon seter"
 pa je bil debel pogled   " gordon kva, a potem je to španjel... sam je pa velik za  španjela" ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1088 : 20 Marec 2012, 18:53:10 »
Citiraj
Ljudje, kot si ti očitno mislite, da je vsak pes, ki je neki pasmi podoben, tudi predstavnik le-te. Žal temu ni tako.

ker se ljudje kot si ti potem ne morejo šponat z pasmami in rodovniki?

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1089 : 20 Marec 2012, 19:00:31 »
Zakaj se vedno misli, da se tisti, ki imamo rodovniške pse šponamo z rodovniki? Jaz samo lahko rečem, da imam neko pasmo psa. Še nikoli nisem nikomur nikjer in nikdar sama od sebe rekla, da ima moj pes rodovnik. Ker ne vem zakaj bi to sploh bilo potrebno. Samo, če je kdo vprašal.

Zakaj se tisti, ki imajo nerodovniške šponajo s tem, da imajo starši njihovega psa "kao" rodovnik? Ker očitno mislijo, da je rodovnik nekaj več vrednega in morajo to omenjat? Jaz druge razlage nimam.

Oprosti, ampak sploh pri "moji" pasmi je razlika med rodovniškimi in nerodovniškimi primerki ogromna. In žal ne more nekdo, ki ima na povodcu mini bokserja trditi, da je buldog.

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1090 : 20 Marec 2012, 19:42:05 »
Kje pa. Jaz vem, da je mešanec med čivavo in škotskim ovčarjem. Lastnik labradorca (če je labradorec ima rodovnik!!!) je mislil, da je moj pes labradorec. No, nič se ne jezi, saj sem mu razložil.

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1091 : 20 Marec 2012, 19:53:14 »
Pa ne si ustvarit novega profila, ko boš forum potreboval za odpravljanje kakšnih težav, ki bodo sčasoma nastopile, najsibodo vedenjske ali zdravstvene.

JOK! Če bom potreboval kak nasvet, bom pač nabavil rodovniškega psa. Očitno svetujete le rodovniškim psom?  ???

ursa_9

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1092 : 20 Marec 2012, 20:12:44 »
HUDMA daj kako slikco prilepi sem gor, ker tolo tvojo psičko bi pa res rada vidla, mešanka med čivavo in škotom, a podobna je pa čisto labradorcu  :-X?Ker tale narava se je pa res hudimano poigrala s tvojo psičko...

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1093 : 20 Marec 2012, 20:19:02 »
HUDMA daj kako slikco prilepi sem gor, ker tolo tvojo psičko bi pa res rada vidla, mešanka med čivavo in škotom, a podobna je pa čisto labradorcu  :-X?Ker tale narava se je pa res hudimano poigrala s tvojo psičko...
Res jo bom. Pravzaprav je naravni fenomen. Ko se je skotila, je bila večja od svoje mame!  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1094 : 20 Marec 2012, 20:39:53 »
Citiraj
letal in bentil pa grozil in spraševal kdo je to, ki je to pisal.

problem je sama anonimnost, za zaslonom je marsikdo bolj pogumen  ker tole pač drugače dojema, kot pa nekomu reči kaj v obraz ker je pač neoseben medij. Gre tudi dokaj za velik portal, kjer se lahko z klevetanjem oškoduje vzreditelja oz lastnika. Domala v vsaki pasemski temi, recimo se spomnim nekaj časa nazaj v temi o Whippeti da so razni troli kot čara, prcali vzreditelja  / psarno ki imam pse kateri naj bi po rezultatih segali na mednaroden vrh  ker pse cepi sam, zardi česar je bilo veliko zgražanje

Zavedati se je potrebno da neglede na vrsto medija nosite odgovornost za svoje besede , zato se pa tako veselo prikriva z rekla in videla, pač če si v nekaj prepričan in stojiš za tem, povej to javno, kdo in kaj, če ne pa bodi raje tiho.

damayanti

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1095 : 20 Marec 2012, 20:52:39 »
Ne vem ce je res taka anonimnost,navsezadnje smo lastniki psov ponavadi tud ponosni nanje in jih veselo slikamo pa slike tud na netu objavljamo  ;). pa srecujemo se itd. nekateri tudi raznorazne prispevke pisemo. pa marsikdaj se tudi z imenom podpisemo.  Vsaj nekateri

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1096 : 20 Marec 2012, 20:54:26 »
Kako pa on ve kateri pes ima rodovnik in kateri ne?
Kolikor je meni znano te v nobeni ordinaciji ne vprašajo ali ima pes rodovnik ali ne  ???

Davor je očitno vmes izbrisal del posta...

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1097 : 20 Marec 2012, 20:59:37 »
Citiraj
Kolikor je meni znano te v nobeni ordinaciji ne vprašajo ali ima pes rodovnik ali ne

ehm mene je, prvič ko sem psa pripeljal pregledat, pa verjetno v veterinarskem registru je rodovniško ime kot na  potnem listu?
Sklepam, da določene podatke morajo imeti sploh če gre za pasme ki so bolj dane genskim obolenjem ali pa če izvirajo iz znano problematičnih legel

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1098 : 20 Marec 2012, 21:09:55 »
Mene niso nič vprašali, ko sem prvič tamalega pripeljala. Oni so mi izpolnili potni list in v njem ni rodovniškega imena, ampak klicno ime.  ??? Na tej kliniki je bil tudi čipiran.
Tudi, ko sem kdaj šla h kakemu drugemu veterinarju, ortopedu recimo, me ni nihče vprašal ali je rodovniški ali ne.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1099 : 20 Marec 2012, 21:18:27 »
Citiraj
Na tej kliniki je bil tudi čipiran

koliko vem, je včasih bila številka rodovnika identična z tisto ki je bila  tetoviran na uhlju psa, moja jo še ima, ne vem pa kako je z čipi
Načeloma ni to nekaj kaj bi ljudje prekrivali. sam sem imel rodovnik ob prvem cepljenju tudi zraven , se mi je zdelo relevantno da vet mojega psa ve o tem čim več, Dejansko ne vem, zakaj ne bi vprašal /povedal

Žverca

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1100 : 20 Marec 2012, 23:09:13 »
Ma vidim, da ste bili od mojega zadnjega pisanja precej produktivni!  :o  Sem mogla kar precej nadoknadit  ::)

V večini veterinarskih ambulant jim dol visi ali imajo pred seboj psa z rodovnikom ali brez! V centralni register psov (državna stvar) bi moralo biti vpisano polno rodovniško ime psa, pa tudi tu temu ni vedno tako, v same klinične registre od vetov gre pa skoraj praviloma samo klicno ime, ker se jim z rodovniškim ne da ubadat in ker tudi nočejo biti "nesramni" in užaliti velecenjene lastnike čistokrvnih brez rodovnika s tem, da njihovega psa uradno označijo kot mešanca z črko X in ne uradno kratico pasme... Hja, stranka je le stranka in nosi denar v podjetje, tako da je raje ne užališ in po njenih željah in navodilih izumiš še kakšno novo pasmo, če le dovolj dolgo vztraja pri svojem  :o  (žalostno a ne)
Tako da v tujini naj bi bili zasebni vet. registri psov bolje urejeni, pri nas pa je kot je in ko se potem dela kake raziskave o preddispozicijah določene pasme k nekemu obolenju in se povzame podatke iz takih privat registrov, pridejo v rezultat upoštevani vsi, tako original rodovniški, kot tisti ki to pač niso, ampak je bil pes dovolj podoben neki pasmi, da se ga je pod to tudi vpisalo  ;)
No, potem pa naj še kdo reče, da so taki podatki "raziskav" relevantni za prikaz dejanskega zdravstvenega stanja dotične pasme katere predstavniki naj bi bili rodovniški psi...   ??? ??? ???

In enim očitno še vedno ni jasno, da se zgolj rodovnika ne enači s kvaliteto in da je tudi tu potrebnega kar precej dela s poizvedovanjem in raziskovanjem, da potem na koncu ugotoviš ali je to res to ali ne  ;)  Ampak ne, moj pes je itak manj vreden, ker ima rodovnik in jaz sem največja bu**** ker dejansko ne vzamem kar kateregakoli rodovniškega psa ampak se o vsem skupaj prej pozanimam za en dober doktorat ali dva  :o  Ampak jaz vsaj vem kaj imam in če me kdorkoli vpraša mu lahko brez sramu odgovorim da imam boxerje  in če želi vedeti ali so z rodovnikom, mu lahko povem tudi to, da so, če pa ga zanima še kaj, pa mu znam povedati še marsikaj o njih...

In veste kaj!?? Po eni strani je lepo čutiti nek ponos, da ti je zaupan pes, za katerega prednike se lahko sledi tudi 100 ali več let nazaj in na koncu prideš prav do izvornih psov, tistih, s katerimi se je pasma sploh rodila  :P  In tu ne gre za nek fensy-šmensi odnos, neko vzvišenost!!! Tu gre za dediščino, ki jo je vredno ohranjati in bogatiti  ;D  Noben pravi lastnik rodovniškega psa, ki mu gre res za ljubezen do neke pasme, se ne bo na veliko hvalil z rodovnikom svojega/jih psov če ga kdo po tem ne bo vprašal, medtem ko se popolni povzpetniški laiki, ki hočejo zgol boljšega in dražjega psa kot je sosedov na vse pretege hvalijo kako ima njihov rodovnik ali pa da je čistokrven od rodovniških staršev, pa pojma nimajo kaj naj s tistim kosom papirja sploh počnejo, psa imajo pa za imiđ in to, da se lahko sosedu hvalijo...

Tako da ne zaničujte nas, ki ohranjamo in spoštujemo ves trud in vztrajnost prvih vzrediteljev, nas, ki vemo, da rodovnik sam po sebi ni garancija, nas, ki se trudimo po najboljših močeh, da bi si našli čimbolj zdrave, dolgožive in karakterno tipične predstavnike neke psme, nas, ki nam ni žal dati tudi za nekatere nerazumno velike vsote denarja za nakup točno določenega mladička pri točno določenem vzreditelju...
Ne zganjajte fovšije in ne udrihajte vsepovprek preko celotne rodovniške vzreje, ker sami niste pripravljeni žrtvovati časa, truda, denarja,... za to, da si priskrbite res pravega predstavnika neke pasme, ki je vreden da nosi tudi lepotne, delavne ali druge nazive in nas razveseljuje s svojo osebnostjo in pojavo.  8)  In lepo prosim nehajte zganjati pedigrefobijo, ker s tem povzročate pasmam samo še večjo škodo...

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1101 : 20 Marec 2012, 23:54:44 »
Citiraj
Tako da ne zaničujte nas, ki ohranjamo in spoštujemo ves trud in vztrajnost prvih vzrediteljev, nas, ki vemo, da rodovnik sam po sebi ni garancija, nas, ki se trudimo po najboljših močeh, da bi si našli čimbolj zdrave, dolgožive in karakterno tipične predstavnike neke psme, nas, ki nam ni žal dati tudi za nekatere nerazumno velike vsote denarja za nakup točno določenega mladička pri točno določenem vzreditelju...
Ne zganjajte fovšije in ne udrihajte vsepovprek preko celotne rodovniške vzreje, ker sami niste pripravljeni žrtvovati časa, truda, denarja,... za to, da si priskrbite res pravega predstavnika neke pasme, ki je vreden da nosi tudi lepotne, delavne ali druge nazive in nas razveseljuje s svojo osebnostjo in pojavo.  8)  In lepo prosim nehajte zganjati pedigrefobijo, ker s tem povzročate pasmam samo še večjo škodo...

Podpis pod  tole!

Sicer temo bolj površno spremljam, ampak mi je nadvse zabavna  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1102 : 21 Marec 2012, 00:13:29 »
Citiraj
In lepo prosim nehajte zganjati pedigrefobijo, ker s tem povzročate pasmam samo še večjo škodo...

Ko sem še bil v Angliji je BBC posnel zanimiv dokumentarec o pedigree psih, ne bi ravno se sam tko močno po prsih kako ste ponosne na svojo 200 letno pasjo dediščino in mutante ki jih producira:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7569064.stm

http://www.youtube.com/watch?v=Pm17MesMFRc

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1103 : 21 Marec 2012, 05:03:17 »

Kaj se ohranja in spoštuje  ;D ;D ;D
Po moje je čisto vseeno če bi imeli dolgožive in zdrave mešance ;) :o ......................vsaj za večino pasem s stališča ohranjanja in spoštovanja ::)

Žverca

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1104 : 21 Marec 2012, 07:35:42 »
Ma vidva sta pa res taprava....  :o

Davor, če bi res spremljal rodovniško sceno v Angliji- ki je kar precej drugačna kot pri nas, bi morda zasledil, da je izšla tudi serija posnetkov Pedigree dogs exposed three years later  ;) ;)  No to si pa res velja pogledati, samo ne vem, če je še dostopna YouTube...

Pa res ste odlična referenca o rodovniških psih tisti, ki uspete ujeti iz tega kompliciranega dela pasjega sveta le odsek ali dva, izveste to in ono od tega in onega, morda celo pogledate kak tuj dokumentarec  ;) ...  potem pa v nedogled gonite svoje ne da bi se vmes vsaj ustavili, premislili, reevaluirali zadevo in nato nadaljevali  ;)

In če je vam pedigrefobom tako zelo vseeno za pasme, ker so itak mutirane  :o Potem res ne vem, zakaj si res ne omislite pravega vaškega mešanca ampak vseeno vzamete neko kvazi pasemsko repliko... potem pa znova udrihate čez pasmo in poveličujete mešance ??? ??? ??? 
Kot že milijonkrat poprej rečeno, pojdite v zavetišče in posvojite!!! Ampak ne, to pa ne, ker potem ne morete reči, da je vaš pes pa določene pasme, pa čeprav to dejansko ni  :o :P

Če bi bili vsi tisti, ki tule tako vztrajno delate antipedigrepropagando res do popolnosti seznanjeni s svetom rodovniške kinologije v tujini in pri nas, bi morda celo ugotovili, da se dejansko pozna delo vestnih vzrditeljev, vzrejnih komisij ter pasemskih klubov zadnjih 10ih let in da so pasme vsaj z zdravstvenega vidika precej pridobile, pri nekaterih pa je celo videz- fiziologija šel nazaj proti izvorni manj extremni obliki  ;D  In taki psi živijo dolgo, polno in lepo življenje  ;D
Ampak take primere pač ni dobro omenjat, ker potem dejansko lahko celo ugotoviš, da rodovnik pa nekaj le velja, to pa tako ali tako ne more in ne sme biti res, ker potem bi bila Davor, pidog in drugi podobni brez posla tule na forumu  :P

diva1

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1105 : 21 Marec 2012, 08:12:21 »
Ma vidva sta pa res taprava....  :
 ;D
Ampak take primere pač ni dobro omenjat, ker potem dejansko lahko celo ugotoviš, da rodovnik pa nekaj le velja, to pa tako ali tako ne more in ne sme biti res, ker potem bi bila Davor, pidog in drugi podobni brez posla tule na forumu  :P

Ja, prav od "zgoraj" sta poslana... Sta pa fajn, priznajmo...  Znata zanetiti ogenj.

Žverca, ne pomnim, kdaj sem se navsezgodaj zjutraj tako smejala... S "pomočjo" Pesjanarja...

... na tisto: drugače bi bil Davor in Pidogbrez posla tule na forumu....

Potem pa je nasmeh izginil.. Črna misel.. Da ne bomo počasi vsi  brez posla...

Ajde, šibam v službo.Dokler jo če imam.

Lepo preživite dan. Dan je pa lep..

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1106 : 21 Marec 2012, 08:48:43 »
Kot že milijonkrat poprej rečeno, pojdite v zavetišče in posvojite!!! Ampak ne, to pa ne, ker potem ne morete reči, da je vaš pes pa določene pasme, pa čeprav to dejansko ni  :o :P

Evo, bejbi, najbolj smešna je tale fraza, ki nam jo vsiljujete rodovniški lastniki. Imel sem dvakrat mešanca med dvema mešancema in bila sta super psa. Zdaj sem se odločil, da želim labradorca. Hočem mladička, hočem črnega labradorca (oz. mešanca med čivavo in škotom, ki je na las podoben črnemu labiju). Ker menim, da imam enake možnosti dobiti dobrega psa z rodovnikom kot brez, sem poiskal leglo nerodovniških psičkov, se pozanimal o lastniku in njegovi preteklosti, videl očeta in mater mladičkov, videl papirje obeh staršev mojega psa in sprejel stališče lastnika, zakaj ne producira rodovniških psov. Plačal sem 3 x manj za psa kot bi plačal za rodovniškega. Po prvih 3,5 mesecih sem super zadovoljen s psom. VERJAMEM, da bo pes lahko imel zdravstvene težave, tako kot jih ima prijateljičin rodovniški labi, sosedov rodovniški novofunlandec, kolegov rodovniški zlati prinašalec in zvrhan koš nerodovniških psov. NI PA NUJNO!
Cenim vaš trud v akciji "Rodovnik v vsako gospodinjstvo", ampak mene TRENUTNO ne zanima. In še nekaj je takšnih. JBG.
Nikoli in nikdar pa nisem in ne bom trdil, da so se lastniki psov z rodovnikom narobe odločili.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1107 : 21 Marec 2012, 08:50:04 »
Kaksni pa so argumenti tvojega "vzreditelja", zakaj se ni odlocil za rodovnik? (cisto resno me zanima, brez sarkazma :))

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1108 : 21 Marec 2012, 08:55:00 »
To pa mene todi zanima, zakaj "vzreditelj" ne "producira" rodovniških psov, če ima doma starša z rodovnikom?
Mislim, da je odgovor lahko le eden in to je, da nista naredila vzrejnega dovoljenja. Ker zakaj bi si nekdo kupil dva psa z rodovnikom, dalje pa bi produciral nerodovniške mladiče?

manchy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1109 : 21 Marec 2012, 08:57:02 »
Ali pa dejansko hoče samo zaslužiti, in že to, da bi se moral slučajno peljat na vzrejnega, plačati par zdravstvenih testov, je preveč.
Ali pa sploh starša nimata rodovnika in je to en nap!"%itis. Dvomim, da si primerjal tetovirne številke na psih (če se sploh vidijo in če jih sploh imata) s tistimi na rodovnikih in preverli verodostojnost pokazanih papirjev?