Nata, sej vem

Pa me vsake toliko zanima kira bučka bo.
Kot recimo, da poznamo 150 uradnih pasem in ne okoli 400

Če katere konkretno ne poznam dobro, pa mi je sumljiv predstavnik se pa pozanimam

Konkretno v primeru tvoje (pa malce tudi moje

) pasme, nata. Kao pudlji so alergični, šepavi, karakterno težki, srčni bolniki, sladkorni...ni da ni bolezni...sam največja žalost je tu, da od teh pudlov noben ni rodovniški.

Wonder why. Ampak kaj takega je nekaterim težko dosegljiv in razumljiv podatek.
In čisti preprosta enačba za tiste ki jim ne gre -> imaš psa, ki dobi vzrejno prepoved/ali je ne opravlja, ker že na daleč nekaj ne štima s psom. Vzrejna prepoved se načeloma pridobi zaradi kake zdravstvene ovire (med drugim). In potem ta dotični lastnik psa pari po ''čistokrvni liniji'' (am a jim mogoče dajo kri na dializo al kako

da je pol čista

). Kakšne potomce lahko pričakuješ? Najbrž po videzu pasemske. Še bolj verjetno z izraženo dedno napako.
Ok nadaljevanje enačbe. Nekdo kupi tega mladiča. Ki zraste. Ima morda srečo, da se kira od težav ne vidi na prvi pogled. Sreča v parku samičko, ki je tudi ''čistokrvna''. Pari. In se zna zgodit, da tudi v sorodu. jeeeeej. Čari zdravih ''čistokrvnik psov.

Spet ne trdim da pri rodovniških ni težav. So. Ampak taki psi se načeloma ne uporabljajo za vzrejo. Če pa se, pa lahko bodoči lastnik prednike preveri. Čist enostavno.

Ampak enim je lažje trdit, da eni trdimo, da je rodovnik garancija. NI. Je pa podatek, ki ga lahko uporabiš. Prednost pred ''čistokrvnimi''.
V bistvu je res dejstvo da ljudje pralni stroj bolj naštudirajo kot pa živo bitje. Koliko obratov, vatov, litrov...kraj izdelave, serijo...ni da ni