Pozdrav rodovniškim, nerodovniškim, vaškim potepuhom, pet, show, breed in kar je še take navlake.
Torej, sem prav tisto, o čemer tule debatirate: povprečni kupec psa, katerega želite ozavestit kako naj kupuje psa.
Po vsem prebranem je učinek ravno nasproten od tega za kar si prizadevate.
Torej recimo, da cena ni pomembna, zame je še kako pomembno tole:
Hudma, vesela sem, da je z vašo labradorko v vašo hišo prišla "pomlad"... Lepo je bilo prebrati zgoraj navedeno..
Psi človeku enostavno sedejo v srce. In če v očeh drugih ne bo "popoln", pa tudi če bo imel 3 uhlje na glavi, in bo ta tretji karirasti... Briga me.
Moj je in zame neprecenljiv. Ker mi "polni" dušo. Tako je to...
Lep pozdrav.
Predvsem Človek, šele potem vzreditelj, kateri ve zakaj povprečni lastniki kupujemo psa: "Moj je in zame neprecenljiv. Ker mi "polni" dušo. "
To je tisto na kar ste mnogi, kakor pravite vrhunski vzreditelji pozabili nekje vmes med študiranjem rodovnikov, genetike, vzrejnih kombinacij ipd.
Ko mi (povprečni kupci) kupimo psa je naš in mi njegovi, od prvega do zadnjega dne. Naše veselje, skrb in odgovornost, čisto in samo naš.
Ob pogojih in pravicah v pogodbah nekaterih vzrediteljev, se marsikateri povprečen kupec sprašuje zakaj se pravzaprav trudite ozaveščati povprečneža.
Ali ne bi bilo morda bolje, da si za ohranjanje in izboljšanje pasem svoje vrhunske pse prodajate kar med seboj?
Kajti povprečnež ni sposoben:
- sam izbrati primernega psa iz legla (njegove želje in pričakovanja oceni vzreditelj, ga v parih tednih bolje spozna, kot se pozna sam)
- odgovorno skrbeti za psa (vzreditelj lahko v pogodbi zahteva s/k)
- se sam odločati kaj želi početi s psom (nekatere pasme se prodajo izključno za aktivne lastnike - beri agilitiy)
- sam presoditi ali bo vzrejal ali ne
- sam presoditi ali bo razstavljal ali ne
in tako naprej....
V zameno pa garancija, da psa lahko vrne in vzame drugega zame ni vredna počenega groša, saj se še spomnite:
"Moj je in zame neprecenljiv. Ker mi "polni" dušo. "