Avtor Tema: rodovniški/nerodovniški  (Prebrano 738465 krat)

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1470 : 19 Junij 2012, 16:24:05 »
Pa smo spet lahko tam...če lastnik ne sme zakaj bi pes imel kaj manjši stres, a ne  ;)

Te povabim na eno "svingersko" seanso, da vsaj bolj realno napišeš kaj kdo lahko kaj ne  :o......................pa da nimaš mogoče sama problem s tem oz. si ga nekoč imela in "odustala" ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1471 : 19 Junij 2012, 16:25:37 »
pidog, ne svojh frustracij preko psa sproščat.

In zopet..................na planincah sončece sije  ;D .
Punči ne fantaziraj ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1472 : 19 Junij 2012, 16:32:03 »
tokrat ima Lunette povsem prav.

Lunette

• *
  • Spol: Ženski
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1473 : 19 Junij 2012, 16:46:35 »
pidog, pa res ni treba vedet kje ga ti svingaš. Tvojega (katerega koli) psa pač ni potrebno v stres spravljat za tvoj smeh. Sej je res da je smeh pol zdravja...pa ne na račun psa, ki ga še potem par dni (tudi če samo dva dni) hormoni dajejo.
Scena bi se ti zdela precej manj zabavna če bi šlo za obratno kombinacijo. Je že marsikatera psica poginila zaradi tega.

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1474 : 19 Junij 2012, 16:47:26 »

PS: tvoj veliki vzornik CM

Brez neresnic prosim. Res pa tudi, da nimam nič proti njemu, kakor tudi ne proti kastratom, strelizirancem, kupirancem.
Za zdravilo priti stresu je pa "sodobna medicina" izumila recimo TTouch  :o.....................predvse m za tiste, ki pse pripeljejo v "večni" stres ;) . Pri nas je le ta podoben kapljici v morju  ;) in po purističnih definicijah moram priznat svojo neodgovornost (za katero se mi gladko malo je..  :) In samo "za vas" mogoče še kakšna bolj ekstremna fotka nekoč, če se pokaže prilika, recimo voljčji hrt  :o )

Oh, kako rad bi bil pes. Sama pozitivna vzgoja, življenje brez stresa, brez kuhanja..............in še rezultat bi bil podoben "angelčku" ;D

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1475 : 19 Junij 2012, 16:49:33 »
pidog, pa res ni treba vedet kje ga ti svingaš. Tvojega (katerega koli) psa pač ni potrebno v stres spravljat za tvoj smeh. Sej je res da je smeh pol zdravja...pa ne na račun psa, ki ga še potem par dni (tudi če samo dva dni) hormoni dajejo.
Scena bi se ti zdela precej manj zabavna če bi šlo za obratno kombinacijo. Je že marsikatera psica poginila zaradi tega.

Pa spet ne bo nič od realnosti. Ja škoda no  :o

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1476 : 19 Junij 2012, 17:31:19 »
Za vse puriste  :o

Ena bolj "hard core"

Pa še malo oralne akcije

PS
Doga je še zmeraj živa  ;D ...................sem šel pogledat; me je resnično zaskrbelo :o

diva1

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1477 : 19 Junij 2012, 18:21:06 »
Še par takih "cvetlic" in bomo za "železno" zaveso.  Cenzura tiska in govora! :P

Sem se pa nasmejala, kot že dolgo ne...

Ampak sem morala dvakrat prebrati... Da sem razumela "pointe"... Ja, saj priznam, da sem Butalec.. Pač malo bolj dolgo rabim, da skapiram..
Ja, saj je res, da se rada pohvalim, da je moj IQ 140 (ampak z dvema IQ testoma)... 2x70  :P

In počasi bo potrebno dodati  podnapis: MLADINI DO 16. LETA OGLED PREPOVEDAN!!!!

E, zdaj sem pa jaz PURITANEC..., za razliko od puristov...

Pa naj še kdo reče, da mi ta "stari"nismo večji cepci kot ta mladi... Je pa fajn... ;D

Ajd, lepo bodite.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1478 : 19 Junij 2012, 18:59:29 »
Citiraj
Hja če lastnik trpi (pomanjaknje) naj pa še pes.

heh no, za nas je tudi stresno v teh vročih dneh ko je veliko gole kože in ne moremo  ker tko "naskočiti", pa nas še ni pobralo

Lanabela pa točno ve da so raziskave o stresu živali izredno relativne in vprašljive, saj so se začele z pojavom veganstva, zaustavi pa se pri vprašanju će "stres" živali lahko dojemamo z človeškimi merili  in ali imajo isti efekt na žival kot na človeka, ter ga žival kot samo tako dojema

Sicer pa je to abskurna opazka, tud moj bigl ima stres, ko se je kosilo ali vidi čokolado, pa je ne sme...pač želela je mal podrezati v pidoga od vseh možnih

Sleepy

• *
    • 2nd chance :)
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1479 : 19 Junij 2012, 19:27:36 »
 ;D Tole je ziher najbolj zabavna rodovniški/nerodovniški tema

Lunette

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1480 : 19 Junij 2012, 19:52:50 »
 :D :D :D kaj mi je hecno ker se eni prav najdejo v splošnem opisu  :D :D :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1481 : 19 Junij 2012, 20:22:44 »
Stres je moč meriti (ali z merjenjem stresnih hormonov ali malo manj natančno z merjenjem stresnih signalov) in rezultati niso prav nič relativni in vprašljivi. Seveda pa mora taka raziskava spoštovati določene standarde, ki jih večina " raziskav" ki se plasirajo na spletu še zdaleč ne. In raziskave o stresu pri živalih so veliko starejše od veganske propagande, ki načeloma govori o trpljenju in ne o stresu. Stres (predvsem govorimo o dolgotrajnem stresu, ki mu ne sledi sprostitev) ima enake fizične posledice na ljudi in na živali. O psihičnih posledicah pa seveda lahko debatiramo. Poglavitna razlika je v tem, da si mi določene stvari lahko razložimo, razumemo, živali jih pa ne - kar je včasih prednost, včasih pa slabost. Stresa sicer ne moremo enačiti s trpljenjem, ker ne pomeni vsak stres trpljenja, je pa en od dobrih pokazateljev - če ni stresa tudi trpljenja ni.
Če pes vidi čokolado, pa je ne dobi, nanjo pozabi takoj, ko čokolada izgine. Če se psu parkira gonečko pod nos in se mu dovoli da se valja po njej pa stres traja še dolgo potem, ko gonečke ni več. Če si se zabaval s tem, ko se je tvoj samec valjal po dogi, ok - neke zelo hude škode ni. Dobro pa je vedeti, da s tem psu ne narediš nobene usluge. In da imajo samci z normalnim spolnim nagonom ponavadi potem, ko enkrat sprobajo (čeprav v prazno) z gonečkami precej več problemov kot prej. In mu je potem vsekakor ni več treba nastaviti prav pod nos. Ne vsi, večina pa kar. In ne gre kar direktno primerjati težav potrebnega psa s težavami potrebnega lastnika, ker si znajo načeloma lastniki pomagati na druge načine, psi pa ne.

Ps: mogoče ne bi bilo slabo, če bi svoje slikce, ki so meni sicer zelo zabavne spremenil v linke, da ne bodo kakšnega puritanca oči zabolele.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1482 : 19 Junij 2012, 21:07:10 »
Citiraj
Če pes vidi čokolado, pa je ne dobi, nanjo pozabi takoj, ko čokolada izgine

hja, očitno pri nekaterih, moj pes še to čokolado sanja ter seveda asociira gib roke ali zvok ves dan; pač ni zamanj ko pravijo da je užitek hrane podoben,...kar daš podse, nase in vase

sicer pa si ti začela z ZELO velikim trpljenjem, to da je pes naskoćil in streljal v prazno, v zabavo okolice jer mal smešna, ker pes kaj večje škode ne bo imel, kvečjemu pove da imate nekatere očitno premajhne probleme

meni je slikca prav posrečena, ve pa ste iz tega naredile Trpljenje malega pidoga

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1483 : 19 Junij 2012, 21:54:50 »
No ja vzamem nazaj, ni ZELO kruto, a vseeno ostane  vsaj ZELO nespametno. Dejstvo, da verjetno ne povzročiš večje trajne škode tega dejstva ne spremeni.
Večja škoda sicer lahko nastane, kadar imaš psa z malo močnejšim nagonom in okoli bajte veliko nesteriliziranih psic. Ker se zna zgoditi, da samec, ki je prej v takem okolju še kolikor toliko normalno funkcioniral potem ne more več. Lastnik je blagoslovljen s tedni cviljenja in zavijanja (ko se ena psica neha gonit se začne druga, ponavadi celo pomlad in jesen, pa še kakšna vmes), poskusi pobegov ne glede na siceršnjo ubogljivost pa še kakšno prijetno presenečenje bi ga znalo čakati, vztrajno odklanjanje hrane recimo.

damayanti

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1484 : 20 Junij 2012, 12:56:27 »

Sem se pa nasmejala, kot že dolgo ne...

Ampak sem morala dvakrat prebrati... Da sem razumela "pointe"...

enako :D :D

No ja vzamem nazaj, ni ZELO kruto, a vseeno ostane  vsaj ZELO nespametno. Dejstvo, da verjetno ne povzročiš večje trajne škode tega dejstva ne spremeni.
Večja škoda sicer lahko nastane, kadar imaš psa z malo močnejšim nagonom in okoli bajte veliko nesteriliziranih psic. Ker se zna zgoditi, da samec, ki je prej v takem okolju še kolikor toliko normalno funkcioniral potem ne more več. Lastnik je blagoslovljen s tedni cviljenja in zavijanja (ko se ena psica neha gonit se začne druga, ponavadi celo pomlad in jesen, pa še kakšna vmes), poskusi pobegov ne glede na siceršnjo ubogljivost pa še kakšno prijetno presenečenje bi ga znalo čakati, vztrajno odklanjanje hrane recimo.
Sej se tudi tega navadi  z leti   ;)...  ja smo bili blagoslovljeni  ko je bil mlajši... ene dve leti...potem se je pa umiril in sprejel  da babe se gonijo... on  je pa eden tistih ki  ne bo  namakal.... tako to gre :D...tud pri psih >:D
 v naši okolici so same babe , križem kražem se gonijo, naš pa edini nekastriran samec.... res ,da kakšen dan ko so top dnevi spusti kakšno skledo briketov... to je pa tud vse... živ in zdrav pri 10ih letih

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1485 : 02 Julij 2012, 22:53:13 »
Naša Črnuha je včeraj dopolnila 7 mesecev. Za "rojstni dan" smo ji privoščili kopanje v Bohinskem jezeru. Zdaj kljub svoji vitki postavi tehta že 26 kg in je res lepotica. Zdravje ji služi, veretinarja je srečala le ob cepljenjih in ob sterilizaciji, Je živahna, pametna in prijetna prijateljica celotne družine. S svojim zlatim labradorskim srcem se je prikupila že vsej soseski!

"Grdemu" preprodajalcu se iskreno zahvaljujem za to izjemno psičko!

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1486 : 02 Julij 2012, 23:06:29 »
Še en čuden pes  :o

Kakšne vrste mešanec (oprostite če sem se narobe izrazil) je: mešanec, križanec, x pes ali rodovniski brez rodovnika ?
Predvsem me zanima zaradi stopnje "čudnosti"  :o ;D :o

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1487 : 02 Julij 2012, 23:19:27 »
Hja, pravzaprav imam psa, ki sploh ne obstaja. :)
Če bi mu rekel labradorec, bi se grdo zlagal, saj sem poučen, da vse nerodovniške pse stroka označuje za "mešance". Če bi dejal, da je mešanec bi se zlagal, saj sta starša labradorca, poleg tega pa sem poučen, da bi s tem užalil "prave" mešance.
Ker obstajajo samo čistokrvni psi in mešanci in ker se moj pes ne more uvrtiti v nobeno od teh dveh kategorij, sem veterinarja vprašal, katero žival sem pripeljal cepit in kasneje sterilizirat. Prisegel je, da gre za psa, zato sem sedaj povsem zmeden.  ???

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1488 : 02 Julij 2012, 23:49:54 »
 ;D ;D ;D
Nekako do tašnega zaključka prideš, če preveč prebiraš forume oz. tiste, ki z definicijami, mednarodnimi in domačimi strežejo  :o
Kaj pa ljudje na ulici pravijo; mogoče žirafa. Veterinarji tako ali tako o pasjereji nimajo pojma.

Kuža laja z repkom miga.....................pa dajmo vsi skupaj: Kuža laja z... 8)

Sleepy

• *
    • 2nd chance :)
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1489 : 02 Julij 2012, 23:55:48 »

Gordon

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1490 : 03 Julij 2012, 09:19:00 »
Lep pozdrav vsem!

Zanimivo kaj vse ne izveš na forumih. Ste me pa kar pošteno zmedli glede teh mešancev, sem bil prepričan, da sem si po prejšnem polrodovniškem psu pripeljal domov (psa brez rodovnika) mešanca dveh rodovniških CC, ki pa sedaj vidim, da to ni mešanec. Škoda. :-\

Lp

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1491 : 03 Julij 2012, 11:57:56 »
Aha! Torej obstajajo tudi polrodovniški psi?  ???
No, tega psa je treba takoj peljati nazaj in si kupiti rodovniškega, ali pa psa iz zavetišča. Vse ostalo je skrajno nehumano in upam, da z novimi vladnimi reformami tudi kaznivo!!!

Gordon

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1492 : 03 Julij 2012, 12:31:22 »
Aha! Torej obstajajo tudi polrodovniški psi?  ???
No, tega psa je treba takoj peljati nazaj in si kupiti rodovniškega, ali pa psa iz zavetišča. Vse ostalo je skrajno nehumano in upam, da z novimi vladnimi reformami tudi kaznivo!!!

Ja, verjetno, ker mi je pol rodovnika pri šestih mesecih pojedel. Po tem takem je bil naslednjih osem let polrodovniški.  ;D

Lp

Bonnie_YT

• *
  • I stand for animal rights!
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1493 : 03 Julij 2012, 16:42:30 »

Kuža laja z repkom miga.....................pa dajmo vsi skupaj: Kuža laja z... 8)

tole sem se pa prav pošteno nasmejala :)

Lunin

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1494 : 06 Julij 2012, 08:24:47 »
Glede rodovniških in nerodovniških mladičkov. Pri nas imamo sedaj leglo foksterjerjev seveda z rodovnikom. In kaj se dogaja ljudje kličejo če jim prodam brez papirjov za pol cene sej kaj pa jim bo sploh ta papir( rodovnik) . Izvedela sem celo od enega , da tako veliko preprodajalcev dela, ko kupujes mladička je cena taka če pa hočeš rodovnik moreš pa še dodatno plačat.
Jaz sama vec ne vem kaj naj naredim mučim se z prodajo že pet mesecev pa imam še dve psički za prodat. A ma kdomše kako idejo kako .
Hvala vnaprej za pomoç

Roxy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1495 : 06 Julij 2012, 09:36:33 »
Izvedela sem celo od enega , da tako veliko preprodajalcev dela, ko kupujes mladička je cena taka če pa hočeš rodovnik moreš pa še dodatno plačat.

To delajo rejci nerodovniških in preprodajalci, da psi dobijo za večjo ceno rodovnik je nateg ali pa dobijo ponaredek... In ljudje temu radi verjamejo, da si lahko mislijo kako imajo čistokrvnega psa, ki so ga "skonto" dobili...

Lunin

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1496 : 06 Julij 2012, 09:48:55 »
Sej to jim tud povem. Pa primer, ki ga poznam . Kupili so čistokrvnega pinča pol so pa ugotovili , da je mešanec.

Roxy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1497 : 06 Julij 2012, 09:57:50 »
Ja, jaz poznam tudi take, ki so bili za psa zmenjeni še preden je bilo leglo (nerodovniško). So bili že prej v stikih, vse skoraj popolno... Ampak ženska jih je nategnila, kar so tudi potem priznali. Pes naj bi bil labradorec, ampak kot odrasel ima napol pokončna ušesa, špičast gobec, zavit rep, je precej dolgonog, samo dlaka je labradorska. Karakter tudi ni ravno čisto labradorski, ampak na njihovo srečo še dovolj, da s psom nimajo težav. Dopuščam možnost, da je ženska, ki je imela leglo, mislila, da ima doma čistokrvno labradorko pa se je uštela (ali pa je krivec samec s katerim je parila).

LacenS

• Gost
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1498 : 06 Julij 2012, 09:58:27 »
Pred 2 dnevi sem bila primveterinarju in srečam bernca. Vprašam gospo če ima rodovnik in reče damja, samo ga niso vzeli, ker ga ne rabijo???! >:(
Sem morala prav 2 x vdihnit, da ji nisem nič nazaj rekla, ker tako ne bi imelo smisla.
Ali pa znanka, ki celo dela v veterinarski ambulanti!-kot tehnik, kupi psičko nemško dogo, jo vzame pri 6 tednih!, seveda brez rodovnika, razlog:5 v leglu >:(.
Ljudem očitno ni pomoči.
Imam rodovniško psičko in imam občutek, da je to na našem(štajerskem) koncu prej velika redkost, pa običajno še dobim čudne poglede nazaj-v smislu imaš pa viška denarja ali kaj podobnega...
na nek način razumem kupce nerodovniških, saj so cene res zasoljene. Recimo za psičko(srednji šnavcer), bi bila po mojem mnenju bolj primerna cena vsaj 100-200€ nižja, pa bi verjetno še vedno imeli stroške pokrite.
Je pa žalostno da na koncu ne moreš prodat rodovniških mladičev, na tem forumu so celo ponujali zastonj kratkodlake škotske ovčarje(se mi zdi), pa mislim da še en zdaj nima novega lastnika.
Vaša pasma verjetno ni preveč popularna?(kar je, razen prodaje, dobra stvar)
Če si lahko privoščite znižajte ceno in morda enega mladiča morda oddajte v solastništvo. Se vam bo razširil spekter kupcev in boste lažje izbrali pravega(domnevam, da ga ne bi oddali kar vsakomu)
Ali pa še na kakih tujih forumih poskusite, pa morda kaj preko kluba(za terierje ali pod kaj pač spada :))
Lp

Lunin

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #1499 : 06 Julij 2012, 11:29:50 »
Take stvari se dogajajo. Pa ne misli tudi nekatere psarne tako delajo. Jaz sem vzela mladicka , ki mi je pripadal od naskoka mojega samcka. Tip me je klical naj ga pridem iskat komaj pri njegovih 6 tednih. Da on je vse mladicke ze dal naprej sam še tega ima halo . Jaz sem cist ven padla saj jih moras imet dlje. Ok pa sem sla po malcka, ko sem prisla tja sem se zgrozila v kakih pogojih je bil rajs ne govorim. Pol pa doma pri nas revcek skor jest ni znal , ponoci se je zbujal , tako , da smo ga ponoci morali hranit. Tak malcek bi moral biti še pri mami. No je imel pa veliko srečo, da ga je naša psička vzela za svojega kljub skrbi za svoji dve mladički.