Avtor Tema: rodovniški/nerodovniški  (Prebrano 738140 krat)

idefix

• *
  • Spol: Ženski
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2010 : 10 Avgust 2012, 23:33:50 »
Ovčka, hvala za link :)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2011 : 11 Avgust 2012, 00:24:38 »
Np  :)

Samo meni res ni jasno, kako ozkogleden je narod, da verjame, da so samo mesancki najbolj zdravi psi na svetu, no, ali pa tisti cistokrvni, brez rodovnika.  ??? Kakorkoli obrnes, to je loterija, pri mesancu ne mores vedet, da bo zdrav, ne mores vedet, da nima podedovane displazije, ne mores vedet, da ni podedoval kaksne druge bolezni. Zakaj? Ker ne poznas starsev. In iz kje izvirajo mesanci? Nobenemu mesancu ne mores dokazat iz kje je, tudi ne mores vedet, da nima kje zadaj rodovniskih prednikov. Torej, smo spet tam, pri rodovniskih, proti katerim ste nekateri tako zelo.

In ja, se strinjam, ogromno rodovniske vzreje je obupne. Poznam kar nekaj vzrediteljev, ki si tega naziva ne zasluzijo. Ampak poznam jih pa tudi kar nekaj za katere vem, da naredijo vse, da vzrejajo zdrave mladice, jih gor spravijo s pravilno oskrbo. Brunette kaj pa mislis, da tisti rejci, ki masovno vzrejajo "cistokrvne brez rodovnika" naredijo z mladicem, ki izgleda malo bolan? Mislis da ga peljejo k veterinarju? Prosim te lepo, to je ja drago. Ali pa ne izgleda podoben pasmi, za katero ga poiskusa prodat? Mislis, da ga poskusa oddat, za nic denarja? Sigurno ja.. Pa leglo verjetno tudi hrani z najboljso mozno hrano ane? Itd.. Ce hoces mesanca, vzemi mesanca iz zavetisca, ce pa hoces psa, ki ima dolocene pasemske znacilnosti, se pa pozanimaj, naredi domaco nalogo glede vzrediteljev, in nabavi psa z rodovnikom. Ampak ljudem se tega ne da dopovedat, oz. to je ze ful prevec dela, ce jih pa na bolhi s tremi kliki najdes, ane  :-\

In potem danes preberem, da so nekoga nategnili, da je nabavil angleskega buldoga brez rodovnika (kao cistokrvnih starsev, mama sicer brez rodovnika, oce baje z rodovnikom in iz tujine - pajade) za 600 eur  ??? Pa ljudje bozji, za ta denar gres kupit macka v zaklju, ne ves kaj si kupil, na koncu se izkaze, da je pes (verjetno) na smrt bolan. Zakaj? Zato ker ti je bilo tezko dati se 200 eur zraven? Zato ker nisi naredil domace naloge, da bi si malo prebral o preprodajalcih, itd? Kot je ze enkrat damayanti napisala, pa v pm, slovenci se za nov pralni stroj naredijo vec domace naloge kot pa za nakup zivali, katera bo z njimi (ce bo vse ok) vsaj 12 let..  ::) :-X

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2012 : 11 Avgust 2012, 07:22:30 »
Ovčka, a si ti učiteljica, da si tako obsedena z domačimi nalogami?  ???
Ne rečem damayanti, ona res rada dela domače naloge ...  :P

ursa_9

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2013 : 11 Avgust 2012, 09:08:59 »
Napisala je pač resnico, ki je marsikdo ni pripravljen poslušat...in to na čisto olikan način. Če se ti pa ne ljubi pozanimati pa potem kupuj preko bolhe in se pojdi loterijo.

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2014 : 11 Avgust 2012, 09:26:31 »
Napisala je pač resnico, ki je marsikdo ni pripravljen poslušat...in to na čisto olikan način. Če se ti pa ne ljubi pozanimati pa potem kupuj preko bolhe in se pojdi loterijo.
Dobro jutro!
Prepričan sem, da si mnogo lepša kadar se smejiš, kot pa če se razburjaš.  :)

Ovcka

• *
    • Zlati prinasalec Cosmo
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2015 : 11 Avgust 2012, 09:56:34 »
Kok mi je smesno, ko se nekateri obesajo na vsako napisano besedo, ko pa nimajo kaj pametnega za povedat  :D  :D

In ce ti beseda domaca naloga ni vsec, jo pac nadomesti z "raziskovanjem" ali "iskanjem informacij". Kakorkoli ze, treba se je pozanimat, kaksno uporabno stvar prebrat, ne pa rinit z glavo skozi zid in vztrajat pri svojem, ce dejstva kazejo kaksno drugo plat zgodbe.

Enivej, ne da se mi s takimi stvarmi ukvarjat, napisanega je bilo ze toliko, da tisti ki hoce razumet, ki je pripravljen razumet in pozitivno sprejet informacije, jih bo nasel. Tisti, ki je pa trdno preprican, da je boljse in edino pravilno tako kot on misli, ga pa 1000 napisanih sporocil ne bo odvrnilo od njegovega prepricanja.

ursa_9

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2016 : 11 Avgust 2012, 10:01:24 »
Dobro jutro!
Prepričan sem, da si mnogo lepša kadar se smejiš, kot pa če se razburjaš.  :)

Si lahko brez skrbi, se nisem nič razburjala  ;)... samo povedala mnenje na Ovckin post  8)

diva1

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2017 : 11 Avgust 2012, 10:11:11 »
moje mnenje o rodovniku je, da je brezvezen... je samo neko potrdilo, "kako lepi oz. kako dobre dosežke so dosegali predniki".  Raje vzamem psa za katerega vem, da bo zdrav, vendar ne bo mel rodovnika, ker je eden od staršev imel pikico beline preveč ipd.

Naj vse zdravstvene poglede vključijo pod pogoj za rodovnik!!

Brunette, če tako misliš, izvoli. Toliko besed je že bilo napisanih pro&contra v tej temi...
Kako boš pa vedela, da je  nerodovniški kuža zdrav?

In potem danes preberem, da so nekoga nategnili, da je nabavil angleskega buldoga brez rodovnika (kao cistokrvnih starsev, mama sicer brez rodovnika, oce baje z rodovnikom in iz tujine - pajade) za 600 eur  ??? Ljudje bozji, za ta denar gres kupit macka v zaklju, ne ves kaj si kupil, na koncu se izkaze, da je pes (verjetno) na smrt bolan. Zakaj?o ker ti je bilo tezko dati se 200 eur zraven?

Moje mnenje je, da "srčika problema" leži nekje drugje.. Ljudje, ki kupujejo psa, gledajo samo na ceno.  In nasedajo na luštne fotke pasjih mladičev. Spletni marketing  je očitno "zlata" vreden. Ne razumejo pojma rodovnik.

In ta forum in pa še kakšen drug odkrijejo šele takrat, ko se srečajo s težavami svojega psa. Šele takrat se začnejo "sprehajati" po internetu in berejo debate . O rodovniški in nerodnovniški vzreji oz. reji.. Takšne in drugačne.. Morda, morda  se jim počasi "jasni"...
In ker na drugi strani (beri strani prodajalca tega psa) nimajo popolnoma nobenega suporta, nobenih nasvetov, pomoči..., se zatečejo sem.. Mi pa komaj čakamo, da jih "raztrgamo"..
Mimogrede,  trenutno imamo leglo.. Koliko takih in drugačnih telefonskih klicev smo imeli... In veliko klicem je bilo podobno naslednje: Rodovnik?  Kaj bomo z njim? Mi ne rabimo tega papirja... Mi si želimo kužka..

Ali pa še to: "Ali jih imate vedno na zalogi!?

Kaj naj porečem na vse to? Največkrat "modro" molčim in se vljudno poslovim.

Ljudi bi bilo potrebno prej osvestiti. Kako?  Na kakšen način? 
To pa ne vem. Očitno so vsi ti forumu in naša razmišljanja o kvalitetni rodovniški vzreji le naša "domena". "Navadnemu" kupcu  ne bomo odprli oči. Zaenkrat še ne. Žal.  Vsaj meni se tako zdi.

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2018 : 11 Avgust 2012, 10:33:21 »
He, he, še en krog?  :D
Pro et contra? Mnja, kam torej sodim jaz? Absulutno podpiram dobre rodovniške vzreditelje in/ampak verjamem, da obstajajo zdravi ter zadovoljni psi vseh sort - rodovniški, nerodovniški, mešanci ... Trenutno imam nerodovnišeko mrcino, morda bom imel kdaj tudi rodovniškega.
Sem proti mučenju živali, proti verigam, proti lastnikom, ki imajo zaprte pse brez gibanja, proti pomijam namesto hrane, proti razstavni vzreji, proti oblačenju psov, proti enačenju psa in otroka, proti navijanju cen v nebo za rodovniške pse, proti zmrdovanju nad nakupom nerodovniškega psa. ZA zdravo pamet in zavedanje, da ni nič črno in belo.
Ha?

Aja pa absulutno ZA, da Ovcka, Ursa_9 in Damayanti vestno opravljajo domače naloge!  :P

Sleepy

• *
    • 2nd chance :)
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2019 : 11 Avgust 2012, 10:44:49 »
Sploh za zdravo pamet in zavedanje...

Samo meni res ni jasno, kako ozkogleden je narod, da verjame, da so samo mesancki najbolj zdravi psi na svetu, no, ali pa tisti cistokrvni, brez rodovnika.  ???
Za razliko od ozkoglednega naroda, ki verjame, da so rodovniški psi pa samo zdravi, anede?

Kok mi je smesno, ko se nekateri obesajo na vsako napisano besedo, ko pa nimajo kaj pametnega za povedat  :D  :D
Enako.  ;)

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2020 : 11 Avgust 2012, 10:48:35 »
Sej sem hotu dodat še, da sem ZA čimveč vpisov od Sleepy, pa mi je postalo nerodno.  :)

Sleepy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2021 : 11 Avgust 2012, 10:54:15 »

Ovcka

• *
    • Zlati prinasalec Cosmo
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2022 : 11 Avgust 2012, 12:14:52 »
Za razliko od ozkoglednega naroda, ki verjame, da so rodovniški psi pa samo zdravi, anede?

Ravno zato, sem v prvem postu napisala tole, ker vem da temu ni tako:

In ja, se strinjam, ogromno rodovniske vzreje je obupne. Poznam kar nekaj vzrediteljev, ki si tega naziva ne zasluzijo. Ampak poznam jih pa tudi kar nekaj za katere vem, da naredijo vse, da vzrejajo zdrave mladice, jih gor spravijo s pravilno oskrbo.

Jaz osebno nisem proti nerodovniski vzreji mesancev, ampak zakaj za vraga na svet spravljat vedno nove mladice, ce jih je ze tako prevec po zavetiscih? Niti nisem samo za rodovnisko vzrejo, sem pa definitivno proti steparjem, ki na racun zivega bitja sluzijo velike denarje. Ampak ce si nekdo zeli psa z dolocenimi znacilnostmi, ki mu jih recimo prinese dolocena pasma, potem naj nabavi rodovniskega psa. Ampak od preverjenega vzreditelja, postenega vzreditelja. Zato imam tudi sama psa z rodovnikom, ker sem hotela imeti zlatega prinasalca, z vsemi pasemskimi lastnostmi, in nisem sla na bolho in nabavila prvega psa zlate barve za ne vem, 200/300 evrov. Sem se pozanimala o dobrih vzrediteljih in nabavila psa pri vzreditelju, s katerim sva se vedno v stikih, kateri mi je bil vedno pripravljen svetovat/pomagat pri problemih, dajal napotke, itd. In ni mi zal. In verjetno bo tudi moj naslednji pes rodovniski, ker mi je vsec se ena druga pasma, prav tako predvsem zaradi karakterja (pa lagala bi, ce bi rekla da zaradi zunanjosti pa ne).

Se pa tudi strinjam, da so dolocene pasme veliko predrage. Sploh majhne pasme. Razumem, da je cena taka zaradi manjse stevilcnosti legla kot pri vecjih, samo vseeno, nekatere cene so res pretirane. Tudi tu je delno problem, zakaj se ljudje potem raje odlocijo za "cistokrvne brez rodovnika" za pol manjso ceno. In dokler je povprasevanje bo tudi ponudba.

Drugace pa mislim takole: tisti, ki si ne more privosciti psa z rodovnikom, naj gre po njega v zavetisce. Ampak, mora se zavedati, da tudi zavetiscarji potrebujejo kvalitetno oskrbo in prehrano. Samo zato, ker si vzel psa iz zavetisca to se ne pomeni, da ga lahko hranis z ne vem, merkator ali spar hrano. Vsaka zival si zasluzi le najboljse, kar mu lahko ponudis. Ce tega nisi sposoben pac ne imej zivali. Ce pa na vsak nacin hoces imeti rodovniskega psa pa pac pocakaj toliko casa, da spravis denar na kup, vmes pa najdi dobrega vzreditelja, pri katerem bos psa nabavil. Samo zato ker v tistem momentu nimas denarja pa res ni treba podpirat steparjev, in hitro letet po psa k njim. Kot sem ze rekla, psa nabavljas za naslednjih 12+ let, o tem je treba le malo bolj razmislit, kot samo se zagledat v eno pasmo, in hitro naklikat bolho, ane.

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2023 : 11 Avgust 2012, 13:14:25 »
Nisi proti mesancem............seveda ce se jih gre iskat vzavetisce ;D ;) . Zaradi osvescenosti, morale...............ali zaradi mocnega lobija "resevalcev" in novodobnih eticno/moralnih osvescencev.
Kaj poreces na stevilo rodovniskih legel vsak mesec v SLO...........pa + vaskih mesancev............in steparjev na obeh straneh ;D
Drage niso majhne pasme ampak popularne rodovniske in posledicno nerodovniske ;)
.............ampak pasjereja ni tgovina ampak ljubezen polna zdravja ljubezni in pasemskih znacilnosti............Pa dobro jutro :o

Oglej si koliko jih je pripravljeno povedati cene svojih psjih mladicev polnih zdravja ljubezni in pasemskih znacilnosti (z izuzetkom izjeme: ednina ;) )..................ah, pozabil: kaj pomeni par sto evrov v 12+ letih; ja ni da ni, jo ze stuhtajo :o

Uzivajte v pasemskih znacilnostih (poleg zdravja in ljubezni), nadzorovana vzreje ;)........pa prednike po rodovnikih poiscite ;D

A bomo malo koruze vrgli ;) ;D ;D ;D

Mica

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2024 : 11 Avgust 2012, 14:50:49 »
POdpis pod Lanabelo, Ovcko, Divo1, Damayanti,.. Glede nekaterih stvari pa pod Pidoga in Hudmo.

Rodovniki so bili namenjeni selekcioniranju proti želenim lastnostim psa. Na začetku delovnih- in ja tudi mali bombažki so imeli nalogo  :) Dokler se ni začelo vzrejati z poudarkom na izgled so bile pasme bolj ai manj tudi zdrave. Zakaj? Ker pes, ki je imal slabo srce na primer ni mogel loviti, ni mogel odgnati volka/medveda, ni mogel psti po vročini, ni mogel privleči ribiške mreže,..  In zto, d ne bi parili v sorodu.

Ne rzumem pa ljudi(oz po eni strani celo razumem nažalost) zakaj kupovati nerodovniške. Naboljših prdstavnikov ne najdeš med nerodovniškimi- pa vem, da so lastnikom najboljši in najlepši. To pa zato (predvsem delovni) ker tisti, ki ima za narediti ne vem koliko delvnih preizkušenj bo hotel, da njegovi potomci delajo isto. Na žalost pa večina dela zahteva rodovnike (sploh lovci). Jaz lovske, ovčarske pasme ne bi iskala v razstavnem ringu. Ali med agilitaši in RO. Hočem delovne preizkušnje in rezultate.

Veliko, veliko ljudi hoče poceni psa iz danes na jutri. Nekateri ne bodo slabi lastniki, nekateri bodo. Sama ne bi mogla vzeti nerodovniškega psa, ker ne bi hotela, da mama in bodoči bratje in sestrice trpijo pri slabih lastnikih. In zato tudi ne bi vzela psa pri Matoši. Pa bi z veseljem rešila eno pasjo dušo- in s tem na smrt jih obsodila še nadaljnih ne vem koliko. Žalostna resnica.

So slabi, bolani psi med rodovniškimi. Ampak jih je zaradi tega med nerodovniškimi še toliko več.
Nekatere pasme so precenjene čez in čez- posebaj male. Ga ne bom kupila, razen mogoče kakšnega delovnga terierja.
Se bojim kupiti bolanega psa- bom prečesala Evropo po dolgem in počez; nekje gotovo imajo psa po mojih željah in zahtevah. Če ga ne bi bilo bi pa kupila drugo pasmo...

Mislim, da je bilo pri lbradorcih vprašanje katere pasme so se razdelile, ker sta astala 2 ekstrema v vzreji:
- koker španjeli- ameriški so nastali ker so vzrejali pse s toliko dlake in tako nezainteresiranimi lastniki za delo, da so ameriške prestavili med male družne. Tudi sama bi razmišljala samo o originalnem lovskemkokru
- akite- tukaj j$%#lo predvsem vprašanje linij. Ameriške so bile dolgo nazaj vkrižane z drugimi pasmami, japonske so čiste stare linije. Ameriške so najprej dli v FCI II, zdaj so v V.
 - Kelpieji- Avstralci jih na vsak način hočejo ločiti od ameriško, evropskih lepotnih prvkov in ne pustijo pariti md seboj
- nemški ovčarji bi tudi lahko bili že skoraj 2 pasmi
- potem standardni pudlji, ki bi še vedno lahko bili in jih nekateri celo uporabljajo za lov
...
Pa še bi lahko pisal list

Ah, Pidog se strinjam. Pa še paziti je treba v katero zavetišče, da se ne zameriš komu iz kakšnega drugega.
Če bi hotela narediti nekaj res dobrega bi odprla bolho/ salomonca pogledala pod podarim, šla po psa in jim peljala sterilizirat še pasjo mamo. Pa bi bilo verjetno še najbolj prijazno in nihče ne bi imel profita  :)

Sleepy

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2025 : 11 Avgust 2012, 15:52:09 »
Pa še paziti je treba v katero zavetišče, da se ne zameriš komu iz kakšnega drugega.
Tako je Mica. Točno tako.

So slabi, bolani psi med rodovniškimi. Ampak jih je zaradi tega med nerodovniškimi še toliko več.
:o Huda logika, res huda. Povsem v stilu z zaključkom posta. Le od kje izvirajo vse te modrosti?  :o

Sej koruzo je pa že pidog natresel  :P

Jaz osebno nisem proti nerodovniski vzreji mesancev, ampak zakaj za vraga na svet spravljat vedno nove mladice, ce jih je ze tako prevec po zavetiscih?
Pravzaprav je res. Zakaj za vraga spravljat na svet vedno nove mladiče, če jih je pa že tako preveč, pa ne samo po zavetiščih.

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2026 : 11 Avgust 2012, 15:57:27 »
Da ne bom dolgočasen ;) . Kaj se najde med mešanci? Samo tisto slabo pasemskih :-\ ? Koliko psov, ki so bili poleženi pride na vzrejne preglede? Tisto kar je dobro, kar potrdi tudi vzrejni pregled  ::) . Kje so drugi rodovniški? Drugi rodovniški so zanič..............in zato so posledično tudi križanci zanič  ;) . Seveda pa so to lenuhi in uničevalci pasem  ;D
Ne bi rad koga prepričeval; ampak vprašajte se kdaj kaj je z rodovniškimi, ki jih ni na vzrejni pregled? A so vsi bolni, zanič.
Ampak dokler nimamo neke realne statistike pač vsi samo mlatimo prazno slamo ;)
Pasme je pač uničila, uničuje in "popravlja" rodovniška vzreja in nihče drug..............in jih bodo popravili zdravstveni testi in pregledi  ;) . Od kje pa imbecilnost  :-\ ? ; seveda; od križancev takšnih in drugačnih!  :o

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2027 : 11 Avgust 2012, 15:59:36 »
Pasme je pač uničila, uničuje in "popravlja" rodovniška vzreja in nihče drug

Pasme je tudi ustvarila rodovniska vzreja, pipipivkaj kolkor hoces ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2028 : 11 Avgust 2012, 16:20:11 »
Ma naj se "ozkogledi narod" uči na svojih napakah, če se na tujih ne zna. Samo hec je, kako hitro najdejo kotičke po FB in forumih za zjokat se in jamrat, potem ko se opečejo. Prej pa ....nič videli nič slišali.

Kar se mene tiče...se sicer zna zgoditi, da mi bo še kdaj prekrižala pot kakšna žival neznanega izvora, s katero se bova dovolj lepo pobrali, da bova ostali skupaj. A načrtno živali neznanega izvora (beri brez rodovnika) ne bom niti iskala niti jemala.  Še zastonj ne. So predrage, da bi si jih lahko privoščila. Pri živalih znanega izvora si lahko izberem ne samo take, ki mi po značaju, uporabnosti in zunanjosti ustrezajo, ampak tudi take, za katere obstaja zelo velika verjetnost, da bodo zelo zdrave in da bodo dolgo živele (to je vse dedno, če si ogledaš sorodnike in prednike mladičev kako zgledajo pri 13+ ti to pove veliko več kot kup zdravstvenih testov.). Nabavna cena mladiča je v bistvu malenkost. Celo nadražji pasemski mladiči niso dražji od ene same zahtevnejše ortopedske operacije. Taka malenkost, kot je zdravljenje inkontinence, ki jo je povzročila (v zavetišču žal obvezna) sterilizacija v 15 letih (pričakovana življenska doba zdrave srednjevelike psice) znese toliko, da bi za ta denar lahko kupila dva rodovniška mladiča te pasme iz najboljše vzreje.

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2029 : 11 Avgust 2012, 17:58:23 »
Pasme je tudi ustvarila rodovniska vzreja, pipipivkaj kolkor hoces ;)

Vprašanje kaj pod to pojmuješ..............se pa strinjam, da lahko rodovniška, ki pa je bila svetlobna leta od današnje; današnja je pač pakiranje in trgovina ;)

Izgleda kod da dajaš "pravi" vzreji tudi možnost uničenja; ne opustitve ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2030 : 11 Avgust 2012, 18:05:13 »
Zelo na veliko posplosujes ;) in opustitev cesa? Vzreje?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2031 : 11 Avgust 2012, 18:12:20 »
Konkretno katere pasme so pa uničene? Mislim pasme kot celota, ne posamezne linije. Izmed 200+ pasem mi pride na misel ena, mogoče dve, ki sta tako daleč, da bo treba daleč nazaj, če naj bi se ju rešilo.

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2032 : 11 Avgust 2012, 18:20:27 »
Uničene, po svojem namenu, hm večina  ;) , so pa zmeraj pravilno preusmerjene  ;D ................važno, da so križanci vsi zanič, še posebaj če so podobni neki pasmi ;D , ti so najslabsi  ;D

(http://www.cosgan.de/smilie.php)

Le kakšen bi moj pes izgledal, če ne bi bilo rodovniških pinčev .............. mogoče pa psa sploh ne bi imel; mislim, če ne bi bilo nadzorovane vzreje  ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2033 : 11 Avgust 2012, 18:26:38 »
Brez rodovniske vzreje si ne bi mogel izbrati, kako naj tvoj pes zgleda 8)

Oz. drugace povedano, ne bi imel Xpinca, bi imel samo X ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2034 : 11 Avgust 2012, 19:49:33 »
XXX pes .............. po mednarodni definiciji ;D
Meni bi bilo čisto OK  ;)

Ni hudič, da tudi pakiranja brez rodovnika ne bi zmogel izbrati ; ne vse skozi novodobno radovniško vzrejo gledat  ;D ;D ;D

HUDMA

• *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2035 : 11 Avgust 2012, 19:54:03 »
Če pustimo ob strani, da vsak vleče na svojo stran, se mi že nekaj časa zdi fascinantno razmišljanje v stilu: No, če kupite pralni stroj, greste v 10 trgovin, preverite tehnične lastnosti izdelka, prodajalca, garancijo ipd., medtem ko psa izberete in PLAČATE pa kar po navdihu, kot bi rekla (sicer zelo, zelo prijazna) diva1 - na prvi ugriz!  Kako neodgovorno, kako brezbrižno  :(
V naslednji sapi pa trdite, da je pes živo bitje, ki potrebuje ljubezen in ne igrača, ki jo preprosto kupiš in zavržeš, če ti ne služi več.
HALO? A ni zanimivo, to protislovje, ki ga uporabljajo PREDVSEM rodovniški vzreditelji? Kupi ga kot izdelek, da ga boš lahko imel rad in skrbel zanj kot se spodobi za živo bitje?

In potem so tu še besedne zveze, ki so naučene na pamet, tako kot bi bili vsi na istem tečaju: PRODAJA RODOVNIŠKIH CUCKOV ZA TELEBANE:
- narediti je treba domačo nalogo (dejte bit mal kreativni in uporabite vsaj še kakšno drugo sopomenko, no?)
- ne razumem neodgovornih kupcev nerodovniških psov, ki kupujejo mačka v žaklju (a je tako težko sprejeti, da nekaterim od vas mogoče kdo vseeno ne zaupa in mu je figo mar za vaše teste?)
- cena rodovniškega psa je zato tako visoka, ker ima vzreditelj z vzrejo nenormalne stroške in skoraj osiroti zaradi svoje ljubezni do PASME - ne do točno določene živali (tukaj izvzamem Nato, ki ima občutek, da enostavno mora voziti psico parit na prekooceanske destinacije ::) )
- pse je treba peljati na 1001 zdravniški test, sicer ne bo zdrav (pa ne pozabite, da mora biti oblečen!!!)
- z nakupom rodovniškega psa boste pomagali pri ohranjanju pasme (še posebno, če ste s svojimi bolnimi razstavnimi ambicijami tako sesuli linijo, da s svojim novim ščenetom dajete plačo 1 ali 2 veterinarjema)
- če nočete rodovniškega psa MORATE v zavetišče, druge alternative so bogokletne (itak - samo moje mnenje je pravilno, kdor misli drugače od mene, je tepec)
- v tujini je vse bolje, mi smo neverjetno ozkogledni (tujina je presneto širok pojem, v tujini imajo pse tudi na jedilnem listu)

Skratka, vsi z istega šnelkursa, kjer so vas naučili prodati vaše mladičke po čimvečji ceni.
Kurz pa taka ljubezen - fuj in fej!  :o

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2036 : 11 Avgust 2012, 19:57:02 »
XXX pes .............. po mednarodni definiciji ;D
Meni bi bilo čisto OK  ;)

Ni hudič, da tudi pakiranja brez rodovnika ne bi zmogel izbrati ; ne vse skozi novodobno radovniško vzrejo gledat  ;D ;D ;D

Kaj pa vem; za druzinskega spremljevalca cisto verjamem, kaj pa brakico?

pidog

• Pod Lupo
  • *
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2037 : 11 Avgust 2012, 20:04:45 »
Od pobratenega plemena mladiča (pustili so samo enega; ostale so popapcali ;D ) psice in psa iza treh dolin. Psica je izreden lovec; ne da samo preganja divjad, tudi ulovi in deli kakšno (dresura Butn skala; mislim starejša izvedba klikerja; kamen ob kamen ;) ), o plemenjaku raje ne bi; delovni stroj ;D........samo za na novoletno lepotno razstavo kuža ne bo; je malo "puklast"  :o :P

PS
Brakica ni moja; čudni kupec, da si je omislil rodovniškega :o

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2038 : 11 Avgust 2012, 20:11:14 »
Kako bi pa vedu, da je mladic ravno teh starsev? Lahko bi ti podtaknili mladica druge psice in delovno cisto bednega psa :P

Ja vem da ni tvoja, ma glede na to, da se malo "hvalis" z njo po forumu, je verjetno malo tudi tvoja ;)

ps. tdui starodobna vzreja je imela rodovnike, pa tudi ce ustne.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
rodovniški/nerodovniški
« Odgovori #2039 : 11 Avgust 2012, 21:12:20 »
Če bi imeli tisti, ki jokajo o uničenih pasmah, bolnih rodovniških psih in požrešnih vzrediteljih (rodovniških psov seveda) doma štrasenputpurije, potem nič ne rečem - so pač ljubitelji originalov in jih mački v žaklju ne motijo. Sploh če so zastonj in nihče z njimi nič ne zasluži. Vse ok. Ampak da  so točno ti kupili neke x približke te ali one pasme....potomce tistih najslabših rodovniških psov, ki so tako zanič, da jih niti v vzrejo ne spustijo ha.