Psi čuvaji čred-pastirski psi

kodr · 61183

damayanti

• *
Odgovori #150 : 31 Marec 2010, 14:49:44
Glede na pretekle popularne dogodke( oz afere in prvo paniko po aferi)...pomoje ne rabiš bit extra jasnoviden...100% bi bil v vsakem primeru pes kriv :-X

Čeprav imam jaz včasih občutek, ko berem ali poslušam , kakšno tako zadevo pes ugriznil...da določeni ljudje malo izkoriščajo...in to prav z namenom( da bi malo pokasirali)

Ne znam si drugače razlagat... če ima nekdo tablo na nekem dvorišču( pozor hud pes)...pa kljub temu ,da ni ograjeno... kaj hudiča se ima nekomu za sprehajat po dvorišču.

Moj tast ima dvorišče in je odprto.. ima vrata z obeh strani- samo so ponavadi odprta...  med garažo in hišo. Za hišo okoli je potka, ki gre do zdravstvenega doma....in folk v veliki večini tam veselo skozi dvorišče šeta.... meni nič tebi nič, ko da je tam pot...(res da psa nima več nikjer že par let ne) ampak tabla pa je še vedno in to velika ......pa folk še vedno neprizadeto skoz dvorišče .... kakšen še tako butasto vpraša " kje imate pa kužka"..... ???   
res ne veš a se norca dela... al je nalašč tam čez prošetal.
eni so čudaki... kakor koli :-X

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

TibiQ

• *
Odgovori #151 : 31 Marec 2010, 15:42:28
Ah no.. saj take stvari, ko nekdo gre dražit psa namenoma, da bo lahko kasiral odškodnino, se da fajn izvensodno poravnat. S palco po betic, pa kakšnim "tetoviranim montenegrosom"  ;) >:D

Je že res, da naj bi civilizirani ljudje reševali spore civilizirano, ampak kaj, ko imaš na eni strani civiliziranega človeka in na drugi strani vse necivilizirane.. Včasih vsem "kliker" metodam ipd. navkljub, sistem pač odpove in se je treba spustit tud na nižji nivo  ::)

Čajka

• *
Odgovori #152 : 25 Februar 2011, 10:21:10
Članek v DELU o kraškem ovčarju, o življenju kraševcev v mestu in pri ovcah. Ne spreglejte tudi VIDEA (oz. filmčka), kjer si lahko ogledate tudi (v prejšnjih postih omenjeno) kraševko Evo in kraševca Tara ,  ki funkcionirata kot varuha črede. Tudi v fotogaleriji par super posnetkov !! 

http://www.delo.si/clanek/141261

Kraški ovčar je redka in ogrožena slovenska pasma. V Društvu ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije se združujemo tisti, ki želimo kraševcu pomagati pri razvoju in obstoju. www.dlvkos.si

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #153 : 21 Junij 2011, 11:35:54
Mi mamo tud zdej pastirca doma  ;D

ren

• *
Odgovori #154 : 21 Junij 2011, 13:06:27
Prav simpatični so ;D! A to sta vaši ovčki?

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #155 : 21 Junij 2011, 13:51:53
Mi smo njuni, sta mogle vse ograje podret, da lahko capljata za nami  ::)

ren

• *
Odgovori #156 : 22 Junij 2011, 07:24:13
 ;D Sosedovi? Buda se po slikah sodeč dobro počuti med njima. Imaš mogoče kakšen kratek posnetek? Na drugi sliki je ful dober, kot da bi ti hotel povedati: "Lej, kaj imam"!

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #157 : 22 Junij 2011, 10:46:22
Ne ne, sta naši, ampak ne želita bit na njima namenjenem prostoru in se zrineta k nam na zelenico. Sem naivno upala, da so res butaste in ne potrebujejo električnega pastirja pa samo ograja res ni dovolj, zato se ta čas dokler tega ne zrihtamo igram pastirčka in ju teram tam, kjer sta lahko ;D  Buda pa uživa zraven, ker imajo te žvadi užitne kakce.. Se že polupčkajo, povohajo, čeprav prej ovce sploh niso imele nekega stika s psi in ljudmi, pes jih je pa tud ob priliki le od daleč gledal in jih mel za eno vrsto srn. Posnetka nimam nobenega, lahko pa kaj scopram če poveš, kaj bi rada videla  :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #158 : 22 Junij 2011, 11:34:26
Ej ma pravo ime si dala psu Buda. Mojo morem na haltiju pelat mimo ovc, krav, kokoši, konjev. Mogoče bi jo mogla preimenovat v Mati Terezo.  :D

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

ren

• *
Odgovori #159 : 22 Junij 2011, 13:28:37
Ne ne, sta naši, ampak ne želita bit na njima namenjenem prostoru in se zrineta k nam na zelenico. Sem naivno upala, da so res butaste in ne potrebujejo električnega pastirja pa samo ograja res ni dovolj, zato se ta čas dokler tega ne zrihtamo igram pastirčka in ju teram tam, kjer sta lahko ;D  Buda pa uživa zraven, ker imajo te žvadi užitne kakce.. Se že polupčkajo, povohajo, čeprav prej ovce sploh niso imele nekega stika s psi in ljudmi, pes jih je pa tud ob priliki le od daleč gledal in jih mel za eno vrsto srn. Posnetka nimam nobenega, lahko pa kaj scopram če poveš, kaj bi rada videla  :)

Hahaha, sem pa mislila, da se Buda igra pastirčka, no...boš imela vsaj čisto >:D Če boš imela kaj časa za posnetke, bi rada videla isto kot na slikah.

Čara, imaš prav, Buda je res en tak Buda.

ren

• *
Odgovori #160 : 22 Junij 2011, 13:40:06
Ej ma pravo ime si dala psu Buda. Mojo morem na haltiju pelat mimo ovc, krav, kokoši, konjev. Mogoče bi jo mogla preimenovat v Mati Terezo.  :D

Drekci? Naš ima rad bolj specialitete, ki jih postreže kakšna srna, bljak. Sicer ga srne sploh ne zanimajo, ker jih je pri nas res veliko in jo vidi skoraj vsak dan. Z divjimi zajci je isto: enkrat se je zajček potuhnil v travo, ga naš zavoha in ga z gobčkom odrine. no, drugo bi bilo, če bi bila na njegovem mestu Tačka.

Kar se pa tiče krav in konjev ima pa kar rešpekt pred njimi, je tako priden, še več, dela se, da jih ne vidi. Me zanima, kako bi reagiral, če bi videl ovčko ali kozo.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #161 : 23 Junij 2011, 11:01:58
Mal bo treba glavo sukat pa učke matrat, sam vsaj (upam?) vidi se..

Buda ima res ful občutka za živali
http://tinypic.com/player.php?v=9jjgy8&s=7
http://tinypic.com/player.php?v=2dkmfk5&s=7

Tk se pa lupčkajo  :)
http://tinypic.com/player.php?v=23jpwzc&s=7

ren

• *
Odgovori #162 : 25 Junij 2011, 07:26:31
Nika, hvala za te posnetke. Kakšne face so! Buda je res en nežna pasja duša. Da ne bo imel ločitvene krize :P

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #163 : 26 Junij 2011, 12:16:31
Hvala teb za idejo, zdaj jih stalno snemam in kažem posnetke okrog, večina komentarjev je v smislu "uuu vi bote mel pa mešančke"  :D Res uživa v svojem haremu in se trudi, da obema posveča isto mero pozornosti  :-*

Ločitveno krizo? Ka ti zgleda kot da jih mislimo zaklat?  ;)

ren

• *
Odgovori #164 : 26 Junij 2011, 13:28:50

Ločitveno krizo? Ka ti zgleda kot da jih mislimo zaklat?  ;)

Ne, s tem sem mislila na novo ograjeno zelenico.

Harem, a? Hihi, samo se res obema enako posveča.

*Gina*

• *
Odgovori #165 : 29 Junij 2011, 00:34:37
Moja psica je mesanka med krasko ovcarko (nerodovnisko) in maremsko abruskim ovcarjem (nerodovniskim). Skotila se je na rancu s polno zivali (od vietnamskih prasicev, koz, ovac, konjev, krav, oslov, kur, rac, pavov, golobic... Itd)... Pri dveh mesecih je sla k nam v stanovanje... Nima plenskega nagona (sva skupaj gledali srne z 10ih metrov, pa je bila spuscena), ima pa mocan nagon, da me brani, prav tako vse, kar spada k njeni "credi" (macke, njeni pasji prijatelji, clani druzine). Vendar pa sprejme vse od konjev, krav, kur, golobo, tujih mack in joih ne bo spodila, vendar le, ci ji jaz tako ukazem... Zato se strinjam s kodrom,bolje je, ce pastirskega psa uvajas, pod nadzorom cloveka, kot pa, ce ga kot mldice pustis med credo, pa to je to... Ceprav je moja psica "mestni" pes, bi bila se vedno sposobna cuvat credo ovac, ampak le, ce jo jaz uvedem in ce jaz od nje to zahtevam.

mojcatom

• Gost
Odgovori #166 : 17 December 2012, 16:16:00
Doma imam border collia je pravi car ampak trenutno je v puberteti in je grozen. Hodima v kinološko društvo in učiteljica je rekla naj z njim delam kot bi bil mali in nič ne bi znal ampak jaz tega ne razumem kako je mislila  :( v pasjo šolo ne hodim več z užitkom :-[ če kdo ve kako je mislila mi prosim naj razloži :-*HVALA :)

rapgirl

• *
Odgovori #167 : 17 December 2012, 21:35:13
Pomojem je mislila, da delaš vse z njim od začetka, se pravi kot bi bil mladiček. Vse od začetka ga učiš, postavljaš pravila, se igraš z njim, . . .
A je to starejši pes drugače?

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

mojcatom

• Gost
Odgovori #168 : 18 December 2012, 17:59:30
Ne 10 mesecev je star. :)

rapgirl

• *
Odgovori #169 : 03 Januar 2013, 12:46:26
Ja, ampak ona je mislila, da se obnašaš, kot je mladiček, dejansko vse stvari delaš iz čistega začetka. ;) Sicer pa če kdaj kaj ne razumeš prosiš inštruktorico naj ti malo bolj razloži ali pa pokaže.

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

mojcatom

• Gost
Odgovori #170 : 07 Januar 2013, 10:53:22
ja saj mi je sedaj že razložila :)hvala  8)