soncekm... sem šele danes opazila tvoj post o težavah tvoje psičke s kolki. Tudi moja psička ima namreč iste težave kot tvoja. Ravno tako ji pri hoji poka v kolkih in po oceni veterinarja naj bi imela kolke D.
Vendar s tem še ni konec sveta. Res je, da moraš njeno življenje temu ustrezno prilagoditi, a to ne pomeni, da je za njo konec življenja oz. da jo moraš do konca življenja po rokah nosit. Tako kot je napisala ninci, ji sprehodi ne bodo škodovali. Zelo narobe bo, če bo psica brez mišic. Naj ne hodi po stopnicah, v strm klanec in dol, pa tudi pretirano skakanje iz visoke postelje/kavča ni zaželjeno. Mi smo naši npr. naredili most, po katerem gre lahko na posteljo in iz nje. Priporočljivo je tudi, da ji dodajaš kakšne prehranske dodatke, npr. glukozamin. Malo pogooglaj, pa boš našla kar nekaj takih pripravkov. Sreča je to, da so to majhni kužki. Na težo pa res pazi.
Če pa se bo v prihodnosti kaj zakompliciralo, je to še vedno možno rešiti z operacijo. Te nočem nič strašiti, ampak sama sem pripravljena tudi na to, če bo treba. In zelo sem lahko vesela, da se pomagati sploh da. Malo pokliči okrog veterinarje, obišči kakšnega ortopeda, pa ti bodo razložili kako to poteka. Te operacije so pri nas, sploh pa v tujini, že rutinske. Vem, da se grozno sliši in tudi sama se sprašujem, zakaj je to moglo doleteti ravno mojo psico.
V glavnem... ne poslušaj ljudi, ki ti nimajo nič pametnega za povedat in te strašijo. Pot pod noge in pojdi se malo o vsem pozanimat. Sploh pa ne kaži svoje zaskrbljenosti pred psičko. Bodi vesela in uživaj z njo. Če bodo nastopile težave, pa vem, da jih boš ustrezno rešila.
Veliko lepih trenutkov in zdravja vama želim!