Avtor Tema: Mops [Pug]  (Prebrano 584764 krat)

MopSaška

• *
  • Spol: Ženski
  • I love pugs:)
Mops [Pug]
« Odgovori #630 : 30 Januar 2008, 16:14:38 »
Tri mesece je bila stara 4.1 :o

Vse najboljše za tri mesece!!! ;D ;D :-*

Kateeq

• Gost
Mops [Pug]
« Odgovori #631 : 31 Januar 2008, 19:15:35 »
Torej, v soboto sem imela čast spoznati "supermopsiko" Šaško in njeno bando. Šaška je taka naspidiranka...pa skos se bi cartala, pa po tleh valjala. Se pa res faca, kako se s tavelikimi igra. Missa, a ste meli kaj problemv ?

blacklove

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #632 : 01 Februar 2008, 01:27:26 »
Glede na to da vas berem že kakšni dve leti mislim da je čas da predstavim tudi svojo mopsko.Ime ji je Scheylla in mislim da je med vašimi mopsi edini senior, namreč maja bo "mlada" 9 let. Pri njej absolutno drži verz iz Predinove pesmi "...bolj star, bolj nor..."  ::). Njena najboljša prijateljica je Miša, stara cca. 6 let, ki misli da je čivava :D in pa seveda moji trije nečaki, ki ju obožujeta.Za začetek pa nekaj slik(upam da mi uspe):Nekdo misli da je Charlie Brown  :D (je pozabila da bi morala biti Snoopy :P)
http://www.moj-album.com/uredi/blacklove/10864629/?os=10864631
http://www.moj-album.com/uredi/blacklove/10864629/?os=10864634

Zaenkrat bi to bilo vse!

blacklove

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #633 : 01 Februar 2008, 01:32:01 »
Ne vem zakaj mi niso slike uspele :'(

blacklove

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #634 : 01 Februar 2008, 02:04:49 »
Ker se mi ne da vztrajat pri nečem kar mi očitno ne gre od rok --> v albumu so zadnje štiri slike "Charlie Brown"   ; pa brez zamere

LP, blacklove

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
Mops [Pug]
« Odgovori #635 : 01 Februar 2008, 11:01:46 »
blacklove,

pozdravljen na forumu! Dovolis, da ti pomagam?

Tale tvoja dama se super drzi za svoja castitljiva leta. Tukaj na forumu ima mislim da forumasica Packo mopsa v lepih letih. A mislim, da ne dosega tvoje mopse. Vem za eno mopso v Lj, ki ima ze castitljivih 13 let in se tudi dobro drzi.

In tisto bolj star, bolj nor, drzi skoraj za vse mopse, ki jih osebno poznam. Za mojo se posebaj velja samo nor, nor, nor... ;D

Missa

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Mops [Pug]
« Odgovori #636 : 01 Februar 2008, 15:31:22 »
O je lušna :-*
A že ma 9 let?

blacklove

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #637 : 02 Februar 2008, 02:17:20 »
blacklove,

pozdravljena na forumu! Dovolis, da ti pomagam?

Dovolim, dovolim :)... Miša najlepša hvala

Tale tvoja dama se super drzi za svoja castitljiva leta.

Hvala...po obnašanju, lenobi, uživanju v čokoladi in veselju ko pridem domov nič ne kaže njena leta...jo pa izdaja njena že kmalu nevidna črna maska in pa to, da so ji na desnem očesu posivile prav vse trepalnice, na levem pa ne :o

Kljub temu da slike še vedno ne znam pripeti direkt v post pa je prišlo do napredka:

Šelka vas lepo pozdravlja ::):
http://blacklove.moj-album.com/album/10864629/?os=10864643

blacklove

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #638 : 02 Februar 2008, 02:35:15 »
Pa sem se potrudila! >:(

...in končno Charlie Brown...tarara :

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Mops [Pug]
« Odgovori #639 : 02 Februar 2008, 12:37:59 »
Torej, v soboto sem imela čast spoznati "supermopsiko" Šaško in njeno bando. Šaška je taka naspidiranka...pa skos se bi cartala, pa po tleh valjala. Se pa res faca, kako se s tavelikimi igra. Missa, a ste meli kaj problemv ?

Joj, oprosti!

ne samo, da sem kura, sedaj sem celo slepa kura... :-\ Tole tvoje vprasanje sem cisto spregledala.
Nismo imeli nobenih tezav na srecanju s tavelikimi. Zoki je zasarmiral en kup forumasic in forumasev, tamali kuzki so se v koco zaklenili pa je bilo. Tudi mastincice so se iskazale za zelo druzabne, vzgojene in prijazne zverinice in tudi one so bile delezne cohanja in meckanja njhovih gubic. Saska je pa itaq bila povsod, pod stoli in mizami, na kolenih in narocjih pa malcek po luftu smo jo tudi lovili. Na splosno smo se vsi krasno imeli in vzdusje je bilo fenomenalno.

Seveda sem vesela, da sem spoznala tudi tebe in tvojega cortkanega Luia. Ga je moja Saska kar malo osvajala  :-[ Imas kaksno slikco od prejsnjega tedna?

Evo, nasa Saska se je za pusta namaskirala in je rekla, da gre danes na lepse. Ukradla nasim cokoladkam kronco, v dokaz, da je tudi ona  nasa mala princeska:

blacklove,

se opravicujem za tipkarsko napako  :-[ Velikokrat so prsti hitrejsi od misli.

Missa

Kateeq

• Gost
Mops [Pug]
« Odgovori #640 : 02 Februar 2008, 21:53:08 »
Ah Miša, se zgodi, da spregledaš. Men je kar malo žal, da nisem šla že prej ven, ko so bile mastinčice. Ampak je pa Zoki tut taka faca...
Js slik nimam, koza sem pozabla fotoaparat.
Šaška je pa itak že bres krone princeska. :o

zeko

• *
  • Spol: Moški
  • Mops lover
Mops [Pug]
« Odgovori #641 : 02 Februar 2008, 22:21:16 »
No, js se vračam na forum z novim računalnikom. Upam, da vam bom lahko kmalu postregel s fotkami Taja. Kupil sem mu plašček, pa je prevelik, tako, da ga moramo zamenjat...

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Mops [Pug]
« Odgovori #642 : 03 Februar 2008, 21:25:31 »
Js slik nimam, koza sem pozabla fotoaparat.

Imam jaz nekaj tvoji slikc:

Missa

Kateeq

• Gost
Mops [Pug]
« Odgovori #643 : 03 Februar 2008, 22:20:05 »
O đizus kaka sem na prvi sliki. :D :D :D
Sem komaj lovila Šaško. :P

oli

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #644 : 09 Februar 2008, 19:56:00 »
Mene pa zanima koliko stane serelizacija psičke? Upam da mi boste lahko odgovorili  :-[

abi

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #645 : 10 Februar 2008, 14:14:22 »
Živjo! Sem nova na forumu in z družino smo se odločili da kupimo mopsa. Zanima pa me ali bolj priporočate fantka ali punčko.
Že za v naprej hvala!
    lp abi :)

Kateeq

• Gost
Mops [Pug]
« Odgovori #646 : 10 Februar 2008, 22:43:36 »
Hja, priporočam, da si preberete čim več o mopsih, kontaktirate vzreditelje in se za spol odločite, ko boste mladiček videli in spoznali njihove karakterje. Je pa seveda odvisno vse skupaj tudi od tega, kaj dejansko pričakujete od psa in kakšen je vaš življenski slog... Čeprav, v bistvu niti ni neke bistvene razlike v karakterju med spoloma... Vsak pes je individualna osebnost in ima določen karakter. Tukaj ni nekih pravil, kakšne so psice in kakšni psi. Psice naj bi bile sicer mirnejše in zaupljivejše a poznam veliko primerov psic, ki so čito nasprotje...

MopSaška

• *
  • I love pugs:)
Mops [Pug]
« Odgovori #647 : 11 Februar 2008, 14:53:25 »
Živjo! Sem nova na forumu in z družino smo se odločili da kupimo mopsa. Zanima pa me ali bolj priporočate fantka ali punčko.
Že za v naprej hvala!
    lp abi :)

Abi pozdravljena :-* :-* :-* Dobrodošla med ljubitelji mopsov ;D ;D ;D

Lp, MS

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Mops [Pug]
« Odgovori #648 : 11 Februar 2008, 19:11:39 »
Mene pa zanima koliko stane serelizacija psičke? Upam da mi boste lahko odgovorili  :-[

Ker cene varirajo od veterine do veterine je najbolje, da poklices na tiste, ki so v tvoji okolici in povprasas. Odvisno pa je od teze kuzka. Ce se prav spomnim, je do 10 kg cca 150 eu + DDV.

abi,
pozdravljena na forumu. Odgovor na tvoje vprasanje je precej tezak, ker je to bolj osebno vprasanje in se tice samo bodocega lastnika. Ti je Kateeq zelo lepo odgovorila. Jaz bi samo dodala, da se samicke lahko gonijo najmanj 2x na leto, med tem, ko imajo samcki ves cas lahko kaksno goneco psico v blizini, ki jih bo vzburjala in bodo zaradi tega bolj nemirni. Takrat jih nagon cisto zmesa in lahko jo za vec dni pobrisejo od doma. Ali so bolj vodljive psicke ali samcki je bolj tezko napovedati, saj je odvisno od vecih dejavnikov: karakterja, dedne zasnove, vzgoje in socializacije...

Glede na to, da se zanimate za mopse je po mojem misljenju skoraj veeno kaksnega spola naj bo psicek. Najpomembnejse je, da sami pri sebi razcistite kaj od kuzka pricakujete in zakaj bi ga imeli ter najdete kvalitetnega vzreditelja. Prepricana sem, da vam bo po pogovoru z vami znal pravilno svetovati. Seveda, ce boste k nakupu pravilno pristopili.

Na tem forumu in tudi po drugih lahko poiscete vse v zvezi z nakupom, vzreditelji, lahko pa vprasate tukaj.

Missa

abi

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #649 : 12 Februar 2008, 14:18:09 »
Hvala Miša in Kateeq za vajine odgovore ;D ;D

selina

• *
Mops [Pug]
« Odgovori #650 : 12 Februar 2008, 16:00:44 »
Kot nova clanica tega foruma vse lepo pozdravjam. Sem ponosna lastnica mopsa starega 4 leta in lahko recem, da je bil nakup tega srcka moja najboljsa investicija do sedaj. Sedaj pa k temi zaradi katere sem tukaj. Popolnoma se strinjam z Miso in ostalimi  kar se tice nakupa rodovniskih psov. Ne smemo podpirati preprodajalcev z nakupom nerodovniskih psov, kdor nima dovolj kapitala, da si lahko kupi psa "po normalni poti"naj ga enostavno ne kupi. Nakup psa naj bo skrbno premisljen v vseh pogledih. Pes je z nami velik del zivljenja in sama zacetna cena proti vsem ostalim stroskom potem ni visoka. Veliko pisete o ceni, ki pa bi morala predstavljati le tehnicno plat tako velikega dogodka kot je prihod novega clana-psa v druzino. Kaj pa skrb za njega? Mops je eden najbolj custvenih pasem in potrebuje veliko pozornosti, neznosti, sprehodov ter najbolj naso prisotnost ob njem. To ni pasma, ki jo damo med dopustom v skrb znancem, to ni pasma, ki bo sama doma ure in ure ali pa celo zaprta v kaksnih prostorih. Pomislite tudi na to!!!!
Zelim pa vam malo odpreti oci, kar se tice zdravja. Ocitno smo se vsi kar lepo sprijaznili, da imajo probleme z ocmi, dihanjem- smrcanjem pa raznimi izpuscaji in jemljemo vse to za normalno. TO NI NORMALNO; to je posledica dolgoletnih nepravilnih parjenj, da bi dosegli neke standarde, ki so jih napisali ocitno tepci, ki nimajo pojma o psih.Se 10-20 let nazaj mopsi niso imeli tako potlacenih noskov, pa tako kratke tacke, velikih glav itd.  Sedaj pa morajo na podlagi nekih lepotnih idealov trpeti te genske manipulacije, da jih potem na razstavah ocenjuje nek sodnik, ki pokriva svojo pleso z lasmi pocesanimi od zadaj naprej.  Zavedati se moramo, da vse to skupaj nikamor ne pelje in se ponovno vrniti na standarde vzreje, ki so veljali v 60 letih. Tukaj APELIRAM NA VZREDITELJE ! Po Evropi se ze ustanavljajo skupine za pomoc mopsom. Veliko expertiz pa si lahko preberete na spletnih straneh, kjer objavljajo svoje clanke znanstveniki s podrocja zivalske genetike, eden najbolj znanih v svetu je Dr. HELLMUTH WACHTEL iz Dunaja, pa Dr. BERNHARD M. SPIESS iz UNI ZÜRICH... Zakaj vam vse to pisem?! Zato, ker sem tudi jaz kupila svojega mopsa pri tako imenovanih najboljsih vzrediteljih v Sloveniji (Radomlje...) pa ima moj mops veliko problemov ze od samega zacetka, kar me je prisililo, da sem se in se se vsakodnevno  zanimam o tej pasmi. Pri nas se je tudi zacelo z vnetimi ucki ( kar ni cudno, ko vemo, da jih nosijo skoraj na dlani), pa izpuscaji vsepovsod, od lanskega leta pa ima revcek se epilepsijo. Po natancnih pregledih (kri, CT...) pri uveljavljeni nevrologinji za zivali iz Belgije ga zdaj temu primerno zdravimo. Na zalost pri nas nimamo velikih strokovnjakov, ki bi poznali lastnosti tako znacilne pasme kot je mops, zato sem se tudi obrnila na tujino, kjer imajo veliko vec izkusenj. Zal na podlagi mojih izkusenj ne morem vec trditi, da je super rodovnik garancija za zdravje, kar sem mislila pred nakupom. Poznam kar nekaj "na zalost" mopsov, ki so kupljeni pri preprodajalcih pa nimajo tako velikih problemov kot moj.  S to objavo zelim apelirati zlasti na vzreditelje, naj se malo zamislijo ali so res lepotni ideali vredni tega, da dolocene pasme ne morejo ziveti normalno!!!
LJUBITELJI MOPSOV NE ZATISKAJMO SI VEC OCI in odpravimo vzroke, ne pa da samo zdravimo posledice neodgovorne vzreje.

Lepo pozdravljeni. 

zeko

• *
  • Mops lover
Mops [Pug]
« Odgovori #651 : 14 Februar 2008, 20:23:47 »
Naš Taj se je pa danes upam da ne prehudo ponesrečil. Na vrtu sem se igral z njim, on je tekel za mano, potem pa buuuuuuuum. Zaletel se je v štango. Valjal se je po tleh in cvilil je tako, kot bi ga iz kože dajal. Zelo močno. Potem sem revčka pobral in nesel gor. Crkljal sem ga 3ure, pa ni bilo nič boljše. Veterinar je bil nedosegljiv, tako da upam, da bo do jutri kaj bolje. Zdej pa spi že 4urce.
 :'( :'( :'( :'(

*sara*

• *
    • Golden handling
Mops [Pug]
« Odgovori #652 : 14 Februar 2008, 20:29:34 »
Če je veterinar nedosegljiv se pokliče drugega veterinarja oz. se kar laufa k veterinarju če vidiš da je hudo ::)  :-\
Sicer pa, se vidi kakšna modrica, mu je tekla kri, nemore hodit?

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Mops [Pug]
« Odgovori #653 : 14 Februar 2008, 20:46:56 »
Ja rajši pokliči drugega veterinarja da nebi blo jutri prepozno..pa poglej če se mu je kakšna bulica naredila :-\
Držim pesti da bo vse v redu :-*

Kateeq

• Gost
Mops [Pug]
« Odgovori #654 : 14 Februar 2008, 20:50:56 »
Takoj k vetu!

zeko

• *
  • Mops lover
Mops [Pug]
« Odgovori #655 : 14 Februar 2008, 20:53:44 »
Kličemo vse po spisku pa se niti en ne javi, če pa se, pa da drugo telefonsko, češ da je to pisarna, pa spet nič.

Kri mu ni tekla, bulice se tudi ne vidi, samo spi že celo popoldne. Hodi pa bolj čudno. Zdej ne vem, a je to od šoka, a sem ga jaz prestrašil ker sem ga stiskal k sebi in jokal( :-[). Kličemo vse dežurne, pa nič. Najprej sem mislil, da si je na čeljusti kaj naredil, ali pa zob uničil, pa ni nič kazalo na to. Pred desetimi minutami mi je dal poljubček za valentinovo, potem pa nazaj zaspal.

Pa ko se človek ravno naveže na psa, kot bi mi bil brat, potem pa kaj takega... :'( :'( :'(

*sara*

• *
    • Golden handling
Mops [Pug]
« Odgovori #656 : 14 Februar 2008, 20:59:13 »
No no..mal manj teh besed in vsega, pa se usedte v avto če je res tako grozno in do kakšnega veterinarja, tudi če se ne javi,, pogledat če ga dobiš. Če ne drugega v Ljubljano. Je kaj ejdel? Šeu lulat? karkoli?

zeko

• *
  • Mops lover
Mops [Pug]
« Odgovori #657 : 14 Februar 2008, 21:18:41 »
Nič, samo spi. :'(

Sej kličemo veterinarje, zdele se z enim menmo za pregled. Bomo vidl. :-\

zeko

• *
  • Mops lover
Mops [Pug]
« Odgovori #658 : 15 Februar 2008, 13:15:38 »
No, vesel sem, da je zdaj bolje. Zdaj je trak ko ponavadi. Zgleda da je samo potreboval spanec. Mene je pa itak tako kot vedno preveč skrbelo...

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Mops [Pug]
« Odgovori #659 : 15 Februar 2008, 16:03:05 »
No, vesel sem, da je zdaj bolje. Zdaj je trak ko ponavadi. Zgleda da je samo potreboval spanec. Mene je pa itak tako kot vedno preveč skrbelo...
Nikoli ni odveč če te "preveč" skrbi.. ;)